02-04/08/2018 - 24. Przystanek Woodstock - Kostrzyn(?)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Emilio
- -#Lord of the flies

Re: 02-04/08/2018 - 24. Przystanek Woodstock - Kostrzyn(?)
Ja dam więcej, było miliard!
A tak na poważnie, to wartości podane przez Owsiaka można zilustrować tym co gadał na woodstocku 2010 (to był mój ostatni nie licząc tegorocznego). "Jest nas pół miliona i potrafimy się bezpiecznie bawić. Pół miliona a kto wie, może i milion!"
A skoro może i milion, to może i dwa miliony? 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nie 800k nie było, w szczytowym momencie może 400k. Podobno dostali jakieś obostrzenia parę lat temu, bardziej wierzę JP, którzy mówili (Faulkner) o 250k
- Emilio
- -#Lord of the flies

Żeby wierzyc w jakąs liczbę to trzeba mieć jakieś źródła, uważam, ze policja jakieś źródła ma - informacje o ilosci pociągów jakie przyjeżdżają, o natężeniu ruchu etc i z takich informacji (wobec braku "śladu" w postaci biletów przy niebiletowanej imprezie) można wiarygodnie oszacować ilośc uczestników. Skoro oszacowano ją na +/- 250 tys to jest to dla mnie o wiele bardziej prawdopodobna liczba niż rzucona przez Owsiaka pi razy oko liczba 700 czy 800 tysięcy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Żółci Va Banque
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ale towarzystwo się słodko pierdzące zrobiło... Takie hewi metale, a kurz i spocony tłum przeszkadza... Najlepiej usiąść z lornetką w drugim balkonie z lampką czerwonego wina i na słuchawkach z regulatorem głośności oglądać koncert trzymając w ręku telefon ze streamem snookera. Warunki nie są komfortowe. W sumie można by ją porównać do pielgrzymki. Też idzie, śmierdzi i sra po rowach. Ludzka sprawa. Nie pasuje nie jedź i tyle. ja byłem całe życie sceptycznie nastawiony, ale się przemogłem. Różne narodowości, różne religie, różne pokolenia, różne gatunki muzyki i względny spokój. Jak ktoś będzie miał potrzebę się narżnąć w trupa to zrobi to gdziekolwiek.
Mimo wszystko jestem przeciwnikiem kąpieli błotnych (chociaż chłodzenie w takich temperaturach to konieczność), srania po krzakach (toi toii jest na prawdę sporo i często wybieranych/czyszczonych), ćpania czy chlania na umór.
PS. Zawsze można wykupić miejsce w ToyCampie i cieszyć się ogrodzonym miejscem biwakowym z miejscem parkingowym, ciepłym prysznicem i ochroną.
Nie chodzę na pielgrzymki, ale tam chyba wierni nie odwalają takich akcji: https://youtu.be/4ESmtYRe62w
Zresztą kurna wszystko nazwiecie "bólem dupy", dla mnie na przykład to ten tekst jest ulepiony z gówna i Kostrzyn trzeba bombardować.
Zresztą kurna wszystko nazwiecie "bólem dupy", dla mnie na przykład to ten tekst jest ulepiony z gówna i Kostrzyn trzeba bombardować.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Na Maiden w Krakowie też było bydło na płycie, był smród, był pot i tam nikt nie rzuci kamieniem. Zresztą to jak werbowanie do religii. Nie mam zamiaru nikogo ani namawiać, ani zrażać. Każdy ma swoją rację i tyle. Tylko najwięcej zawsze mówią osoby, które nigdy nie były w Kostrzyniu.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ale tutaj dużo mowia osoby, które były halo 
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- blackcocker
- -#Moderator

Nikt nie rzucił kamieniem? Na różnych grupach i fanpage'ach do dziś (od 27 lipca) trwają kłótnie i dyskusje na temat zachowania podczas koncertów Maiden pod koniec lipca. Komentarzy pod różnymi artykułami, relacjami są setki 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
Miałeś całą ścianę tekstu człowieka, który był tam jeden dzień. No cóż, nazwałeś ją bólem dupy, bo metal to nie rurki z kremem.
Kiedyś, jak był Jarocin, to jadło się gotowane opony. Nikt nie narzekał na pył, bo to był mistyczny dodatek do koncertu. Podczas gigów robiło się młyn za młynem, a dostać glanem - kurła, to był zaszczyt! Metalowy stygmat!
Metal to nie rurki z kremem.
Kiedyś, jak był Jarocin, to jadło się gotowane opony. Nikt nie narzekał na pył, bo to był mistyczny dodatek do koncertu. Podczas gigów robiło się młyn za młynem, a dostać glanem - kurła, to był zaszczyt! Metalowy stygmat!
Metal to nie rurki z kremem.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

+1, zaszczyt i przyjemność bym dodał
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Ja do dziś narzekam kilka razy dziennie, bo mam tak poobijane żebra, że do dziś nie mogę się gwałtownie schylać, biegać czy skakać z dziećmi na falach (a jestem kwa nad morzem), a śpię w jednej pozycji. A i nie wiem jak jest na Woodstocku, bo przez to obicie tam nie pojechałem (nie dałbym rady trzymać dziecka 2 godziny na barana) i nie widziałem Judasów. Więc na razie bydło z krakowskich koncertów jest dla mnie gorsze. Chociaż myślę, że częściowo to to samo bydło.blackmailer pisze: ↑wt sie 07, 2018 10:38 am Nikt nie rzucił kamieniem? Na różnych grupach i fanpage'ach do dziś (od 27 lipca) trwają kłótnie i dyskusje na temat zachowania podczas koncertów Maiden pod koniec lipca. Komentarzy pod różnymi artykułami, relacjami są setki![]()
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- blackcocker
- -#Moderator

Patrząc na rewelacje, które wypisywały niektóre osoby po IM i po Woodzie można na pewno stwierdzić, że wiele się pokryło, więc to samo na 100%pz pisze: ↑wt sie 07, 2018 10:48 amJa do dziś narzekam kilka razy dziennie, bo mam tak poobijane żebra, że do dziś nie mogę się gwałtownie schylać, biegać czy skakać z dziećmi na falach (a jestem kwa nad morzem), a śpię w jednej pozycji. A i nie wiem jak jest na Woodstocku, bo przez to obicie tam nie pojechałem (nie dałbym rady trzymać dziecka 2 godziny na barana) i nie widziałem Judasów. Więc na razie bydło z krakowskich koncertów jest dla mnie gorsze. Chociaż myślę, że częściowo to to samo bydło.blackmailer pisze: ↑wt sie 07, 2018 10:38 am Nikt nie rzucił kamieniem? Na różnych grupach i fanpage'ach do dziś (od 27 lipca) trwają kłótnie i dyskusje na temat zachowania podczas koncertów Maiden pod koniec lipca. Komentarzy pod różnymi artykułami, relacjami są setki![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
e tam... Niemcy to tam robią największy gnój i trzodę
www.MetalSide.pl
Pisze i mówi się w Kostrzynie! A tak dokładniej to w Kostrzynie nad Odrą, gdyż miasto Kostrzyn(skąd pochodzę) leży 20 km na zachód od Poznania.Tylko najwięcej zawsze mówią osoby, które nigdy nie były w Kostrzyniu.
Na koniec taka mała ciekawostka, Robert Leszczyński około 10 lat temu pomylił miasta i przyjechał do Kostrzyna zamiast Kostrzyna nad Odrą na Woodstock
A nie na wschód?Papuh pisze: ↑wt sie 07, 2018 12:58 pm Pisze i mówi się w Kostrzynie! A tak dokładniej to w Kostrzynie nad Odrą, gdyż miasto Kostrzyn(skąd pochodzę) leży 20 km na zachód od Poznania.
Na koniec taka mała ciekawostka, Robert Leszczyński około 10 lat temu pomylił miasta i przyjechał do Kostrzyna zamiast Kostrzyna nad Odrą na Woodstock![]()
Dokładnie, dużo ludzi robi ten błąd. A to tak jak z Lublinem. W Lublinie, a nie w Lubliniu. Jakby było ń na końcu to wtedy tak. Np. Luboń -> w Luboniu.
He? Nigdy w życiu nie słyszałem, żeby ktoś powiedział "w Lubliniu". Mylenie Lublina z Lubinem a i owszem ale takiej formy nie. Myślę, że słynna piosenka Brathanków przysłużyła się prawidłowej odmianie 
Najwięcej błędów to się robi z określeniem mieszkańca Lublina 
-
Deleted User 5490
Dziś doszło do ogromnego przewartościowania w moim wyobrażeniu. Syf na festiwalu Owsiaka w Kostrzynie obrósł już tyloma legendami, że trudno było mi wyobrazić sobie coś jeszcze bardziej obleśnego. A jednak. Jest taka impreza na Podkarpaciu i nazywa się Rainbow Family. Jest to zjazd hipisów.
Nie wiem, co oni tam wyprawiali. Czy gotowali rosół na wywarze z toitoiów o ile tam takowe były, czy wypróżniali się do błota, w którym tańczyli a potem robili z tego koktaile.... Nieważne. Konsekwencje są poważne.
https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/P ... du-hipisow
Nie wiem, co oni tam wyprawiali. Czy gotowali rosół na wywarze z toitoiów o ile tam takowe były, czy wypróżniali się do błota, w którym tańczyli a potem robili z tego koktaile.... Nieważne. Konsekwencje są poważne.
- Shedao Shai
- -#Nomad

XPierre Dolinski pisze: ↑śr sie 08, 2018 4:39 pm Dziś doszło do ogromnego przewartościowania w moim wyobrażeniu. Syf na festiwalu Owsiaka w Kostrzynie obrósł już tyloma legendami, że trudno było mi wyobrazić sobie coś jeszcze bardziej obleśnego. A jednak. Jest taka impreza na Podkarpaciu i nazywa się Rainbow Family. Jest to zjazd hipisów.
D
IKS
DE
Piękne xDDD