02-04/08/2018 - 24. Przystanek Woodstock - Kostrzyn(?)

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 02-04/08/2018 - 24. Przystanek Woodstock - Kostrzyn(?)

Post autor: Emilio »

Ja dam więcej, było miliard! :lol: A tak na poważnie, to wartości podane przez Owsiaka można zilustrować tym co gadał na woodstocku 2010 (to był mój ostatni nie licząc tegorocznego). "Jest nas pół miliona i potrafimy się bezpiecznie bawić. Pół miliona a kto wie, może i milion!" :lol: A skoro może i milion, to może i dwa miliony? :lol:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nie 800k nie było, w szczytowym momencie może 400k. Podobno dostali jakieś obostrzenia parę lat temu, bardziej wierzę JP, którzy mówili (Faulkner) o 250k
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Żeby wierzyc w jakąs liczbę to trzeba mieć jakieś źródła, uważam, ze policja jakieś źródła ma - informacje o ilosci pociągów jakie przyjeżdżają, o natężeniu ruchu etc i z takich informacji (wobec braku "śladu" w postaci biletów przy niebiletowanej imprezie) można wiarygodnie oszacować ilośc uczestników. Skoro oszacowano ją na +/- 250 tys to jest to dla mnie o wiele bardziej prawdopodobna liczba niż rzucona przez Owsiaka pi razy oko liczba 700 czy 800 tysięcy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Żółci Va Banque
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Obrazek

Ale towarzystwo się słodko pierdzące zrobiło... Takie hewi metale, a kurz i spocony tłum przeszkadza... Najlepiej usiąść z lornetką w drugim balkonie z lampką czerwonego wina i na słuchawkach z regulatorem głośności oglądać koncert trzymając w ręku telefon ze streamem snookera. Warunki nie są komfortowe. W sumie można by ją porównać do pielgrzymki. Też idzie, śmierdzi i sra po rowach. Ludzka sprawa. Nie pasuje nie jedź i tyle. ja byłem całe życie sceptycznie nastawiony, ale się przemogłem. Różne narodowości, różne religie, różne pokolenia, różne gatunki muzyki i względny spokój. Jak ktoś będzie miał potrzebę się narżnąć w trupa to zrobi to gdziekolwiek.

Mimo wszystko jestem przeciwnikiem kąpieli błotnych (chociaż chłodzenie w takich temperaturach to konieczność), srania po krzakach (toi toii jest na prawdę sporo i często wybieranych/czyszczonych), ćpania czy chlania na umór.

PS. Zawsze można wykupić miejsce w ToyCampie i cieszyć się ogrodzonym miejscem biwakowym z miejscem parkingowym, ciepłym prysznicem i ochroną.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie chodzę na pielgrzymki, ale tam chyba wierni nie odwalają takich akcji: https://youtu.be/4ESmtYRe62w

Zresztą kurna wszystko nazwiecie "bólem dupy", dla mnie na przykład to ten tekst jest ulepiony z gówna i Kostrzyn trzeba bombardować.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Na Maiden w Krakowie też było bydło na płycie, był smród, był pot i tam nikt nie rzuci kamieniem. Zresztą to jak werbowanie do religii. Nie mam zamiaru nikogo ani namawiać, ani zrażać. Każdy ma swoją rację i tyle. Tylko najwięcej zawsze mówią osoby, które nigdy nie były w Kostrzyniu.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ale tutaj dużo mowia osoby, które były halo :lol:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Nikt nie rzucił kamieniem? Na różnych grupach i fanpage'ach do dziś (od 27 lipca) trwają kłótnie i dyskusje na temat zachowania podczas koncertów Maiden pod koniec lipca. Komentarzy pod różnymi artykułami, relacjami są setki ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Miałeś całą ścianę tekstu człowieka, który był tam jeden dzień. No cóż, nazwałeś ją bólem dupy, bo metal to nie rurki z kremem.
Kiedyś, jak był Jarocin, to jadło się gotowane opony. Nikt nie narzekał na pył, bo to był mistyczny dodatek do koncertu. Podczas gigów robiło się młyn za młynem, a dostać glanem - kurła, to był zaszczyt! Metalowy stygmat!
Metal to nie rurki z kremem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Schizoid pisze: wt sie 07, 2018 10:42 am a dostać glanem - kurła, to był zaszczyt! Metalowy stygmat!
+1, zaszczyt i przyjemność bym dodał
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

blackmailer pisze: wt sie 07, 2018 10:38 am Nikt nie rzucił kamieniem? Na różnych grupach i fanpage'ach do dziś (od 27 lipca) trwają kłótnie i dyskusje na temat zachowania podczas koncertów Maiden pod koniec lipca. Komentarzy pod różnymi artykułami, relacjami są setki ;)
Ja do dziś narzekam kilka razy dziennie, bo mam tak poobijane żebra, że do dziś nie mogę się gwałtownie schylać, biegać czy skakać z dziećmi na falach (a jestem kwa nad morzem), a śpię w jednej pozycji. A i nie wiem jak jest na Woodstocku, bo przez to obicie tam nie pojechałem (nie dałbym rady trzymać dziecka 2 godziny na barana) i nie widziałem Judasów. Więc na razie bydło z krakowskich koncertów jest dla mnie gorsze. Chociaż myślę, że częściowo to to samo bydło.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

pz pisze: wt sie 07, 2018 10:48 am
blackmailer pisze: wt sie 07, 2018 10:38 am Nikt nie rzucił kamieniem? Na różnych grupach i fanpage'ach do dziś (od 27 lipca) trwają kłótnie i dyskusje na temat zachowania podczas koncertów Maiden pod koniec lipca. Komentarzy pod różnymi artykułami, relacjami są setki ;)
Ja do dziś narzekam kilka razy dziennie, bo mam tak poobijane żebra, że do dziś nie mogę się gwałtownie schylać, biegać czy skakać z dziećmi na falach (a jestem kwa nad morzem), a śpię w jednej pozycji. A i nie wiem jak jest na Woodstocku, bo przez to obicie tam nie pojechałem (nie dałbym rady trzymać dziecka 2 godziny na barana) i nie widziałem Judasów. Więc na razie bydło z krakowskich koncertów jest dla mnie gorsze. Chociaż myślę, że częściowo to to samo bydło.
Patrząc na rewelacje, które wypisywały niektóre osoby po IM i po Woodzie można na pewno stwierdzić, że wiele się pokryło, więc to samo na 100% :D Nawet jeśli nie totalnie te same osoby to ta sama mentalność
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze: pn sie 06, 2018 9:33 pm Słuchaj, to są Niemcy - inna kultura, tego się nie da ukryć.
e tam... Niemcy to tam robią największy gnój i trzodę :lol: A ludzie są z całego świata. Po prostu jest przyjęte, że każdy (z wyjątkiem Dzosefa :lol: ) sprząta po sobie i robi to z przyjemnością. W myśl zasady, że miałeś siłę przynieść pustą butelkę, miej siłę wynieść pustą. Niestety u nas to nie działa. Zresztą od lat jest festiwalowa edukacja na ten temat, są filmiki na telebimach, są samochody które odbierają nadmiar śmieci. Każdy na wejściu dostaje też worek. Oczywiście wszystkie butelki i kubki są z kaucją, tak samo puszki. Nie ten świat, nie ci ludzie...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Papuh
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papuh »

Tylko najwięcej zawsze mówią osoby, które nigdy nie były w Kostrzyniu.
Pisze i mówi się w Kostrzynie! A tak dokładniej to w Kostrzynie nad Odrą, gdyż miasto Kostrzyn(skąd pochodzę) leży 20 km na zachód od Poznania.
Na koniec taka mała ciekawostka, Robert Leszczyński około 10 lat temu pomylił miasta i przyjechał do Kostrzyna zamiast Kostrzyna nad Odrą na Woodstock ;)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Papuh pisze: wt sie 07, 2018 12:58 pm Pisze i mówi się w Kostrzynie! A tak dokładniej to w Kostrzynie nad Odrą, gdyż miasto Kostrzyn(skąd pochodzę) leży 20 km na zachód od Poznania.
Na koniec taka mała ciekawostka, Robert Leszczyński około 10 lat temu pomylił miasta i przyjechał do Kostrzyna zamiast Kostrzyna nad Odrą na Woodstock ;)
A nie na wschód? :wink:
Dokładnie, dużo ludzi robi ten błąd. A to tak jak z Lublinem. W Lublinie, a nie w Lubliniu. Jakby było ń na końcu to wtedy tak. Np. Luboń -> w Luboniu.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

He? Nigdy w życiu nie słyszałem, żeby ktoś powiedział "w Lubliniu". Mylenie Lublina z Lubinem a i owszem ale takiej formy nie. Myślę, że słynna piosenka Brathanków przysłużyła się prawidłowej odmianie ;-)
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

Najwięcej błędów to się robi z określeniem mieszkańca Lublina :)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Dziś doszło do ogromnego przewartościowania w moim wyobrażeniu. Syf na festiwalu Owsiaka w Kostrzynie obrósł już tyloma legendami, że trudno było mi wyobrazić sobie coś jeszcze bardziej obleśnego. A jednak. Jest taka impreza na Podkarpaciu i nazywa się Rainbow Family. Jest to zjazd hipisów.
Nie wiem, co oni tam wyprawiali. Czy gotowali rosół na wywarze z toitoiów o ile tam takowe były, czy wypróżniali się do błota, w którym tańczyli a potem robili z tego koktaile.... Nieważne. Konsekwencje są poważne.

https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/P ... du-hipisow
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Pierre Dolinski pisze: śr sie 08, 2018 4:39 pm Dziś doszło do ogromnego przewartościowania w moim wyobrażeniu. Syf na festiwalu Owsiaka w Kostrzynie obrósł już tyloma legendami, że trudno było mi wyobrazić sobie coś jeszcze bardziej obleśnego. A jednak. Jest taka impreza na Podkarpaciu i nazywa się Rainbow Family. Jest to zjazd hipisów.
Nie wiem, co oni tam wyprawiali. Czy gotowali rosół na wywarze z toitoiów o ile tam takowe były, czy wypróżniali się do błota, w którym tańczyli a potem robili z tego koktaile.... Nieważne. Konsekwencje są poważne.

https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/P ... du-hipisow
X
D

IKS
DE

Piękne xDDD
ODPOWIEDZ