Thrash Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Thrash Metal
Moim zdaniem czytał i dlatego nie lubił
Zarzucał im też rasizm.
Ostatnio zmieniony śr mar 20, 2019 2:22 pm przez Vorgel, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Sneap nic nie produkuje/mixuje/masteruje itp. - on nakłada presety z progrmau DAW na dowolną dostarczoną mu muzykę. Efekt jest taki, że każdy zespół świata i każda płyta brzmi tak samo. Podobnie niestety robi większość tzw. nowoczesnych "gałko-kręciołków". Można nie lubić produkcji np. Shirleya, ale nie można mu odmówić wkładu w powstawanie płyt i nadania im jakiegoś indywidualnego (niepowtarzalnego lub przynajmniej trochę charakterystycznego) brzmienia.
To nie wiem jak czytał bo akurat promocji wojny u NA nigdy nie było
W Carnivore była wojna. No i mnie nie musisz tego tłumaczyć, wytłumacz Biafrze
Zresztą uwaga Biafry zawarła się w jego utworze, gdzie śpiewa
"When the thugs form bands, look who gets record deals
From New York metal labels looking to scam
Who sign the most racist queerbashing bands they can find
To make a buck revving kids up for war"
Biafra nie był fanem metalu, chociaż kolegował się z muzykami Voivod i Sepultury. No i zdecydowanie nie łapał konwencji
"When the thugs form bands, look who gets record deals
From New York metal labels looking to scam
Who sign the most racist queerbashing bands they can find
To make a buck revving kids up for war"
Biafra nie był fanem metalu, chociaż kolegował się z muzykami Voivod i Sepultury. No i zdecydowanie nie łapał konwencji
Akurat kumanie Carnivore wielu osobom nie wyszło
Aby pojąć Piotrusia Stalowego trzeba mieć pewien dystans i poczucie humoru
Biafrze zabrakło. Wiem, że lubił pewne hybrydy punka z metalem i słuchał Venom czy Voivod ale faktycznie fanem nie był i ciężko łapał nawet proste rzeczy. A Carnivore nie było takie proste 
Handle With Care jest chyba ich najpopularniejszym do dziś krążkiem. Po tym jak Dan Lilker odszedł od Nuclear przestałem się nimi interesować bo ta płyte nagrana bez jego udziało juz mi nie podpasowała.
Znaczy się ja wiem, że ci wszyscy muzycy metalowi nie byli żadnymi rasistami, a hasła nazwijmy to homofobiczne były wtedy na porządku dziennym i nawet zespoły sprzedające miliony płyt sobie na nie pozwalały (np. Guns and Roses, Skid Row). To były jednak inne czasy, MTV puszczała nieokrojony o kontrowersyjny fragment utwór "Money for Nothing" Dire Straits, to Nuclear Assault mieli się czaić? 
Wiadomo, że najbardziej znany i popularny jest Handle With Care. To dobra płyta, nawet bardzo ale moim zdaniem brakuje jej tego uderzenia które ma "Survive". Tam kawałki są krótkie, konkretne i nie certolące się ze słuchaczem. Wjazd, tona siekących riffów, wyjazd. Bardzo mi się podoba taka koncepcja 
A, że metalowcy rasistami i pro-wojennymi typami nie byli to wiadomo. Danny Lilker to najchętniej smażyłby zioło i grał muzę cały dzień
A, że metalowcy rasistami i pro-wojennymi typami nie byli to wiadomo. Danny Lilker to najchętniej smażyłby zioło i grał muzę cały dzień
Wywiad z Blitzem
http://www.blabbermouth.net/news/bobby- ... jhWgOuy_AE
"We're not tortured artists; we're kind of like rock and roll, metal guys. We like fast cars and chicks. [Laughs] We like fun stuff and we've always subscribed to that lifestyle"
A dalej fajna opowiastka jak pojechali z DD do Montrealu na World War III (o którym tu sporo pisaliśmy) i Blitz poznał laskę i nie poszedł na koncert.
Zawsze o tym wiedziałem, ale dla wielu bywalców forum, będzie to zapewne szokiem.
http://www.blabbermouth.net/news/bobby- ... jhWgOuy_AE
"We're not tortured artists; we're kind of like rock and roll, metal guys. We like fast cars and chicks. [Laughs] We like fun stuff and we've always subscribed to that lifestyle"
A dalej fajna opowiastka jak pojechali z DD do Montrealu na World War III (o którym tu sporo pisaliśmy) i Blitz poznał laskę i nie poszedł na koncert.
Zawsze o tym wiedziałem, ale dla wielu bywalców forum, będzie to zapewne szokiem.
Ostatnio zmieniony ndz mar 31, 2019 6:39 pm przez Vorgel, łącznie zmieniany 1 raz.
Szokiem ma być niby to, że Blitz lubi dziewczyny i samochody ? Bardziej zdziwiłbym się na pewno gdyby powiedział, że woli facetów
Nie o to chodzi, wymowa tego jest taka, że to był ich styl życia, taki sam jak glamowców, bo pod tym względem się niczym nie różnili. Grunt, że nie opowiada bredni jak to darł ludziom koszulki z grzbietów. Baloff lubił facetów.
Glamowcy to raczej bardzo skrajny przykład hedonistycznego podejścia do życia. Overkill to po prostu zwyczajni, wyluzowani goście, lubiący rzeczy, które lubi większość mężczyzn, i przy okazji kochają heavy metal.
Jeśli w niektórych przypadkach skrajny, to tylko dlatego, że mieli więcej kasy. Ale z grubsza rzecz biorąc o to samo chodziło, bo taki już jest rock and roll. No chyba, że ktoś woli oglądać nagie torsy facetów i im drze koszulki z plerów vie Baloff 
nie tylko Baloff bo przecież cały Exodus, chłopcy z Dark Angel, Cro-Mags, Testament, Forbidden też robili z nim to samo.
Z tego co piszesz wynika ze pól thrash metalowej sceny w USA lubili chłopców
W dalszym ciagnu nie mogę sobie wyobrazić pójść na koncert zespołu złożonych z facetów przebranych, wystylizowanych na tanie laski wymachujących biodrami kółka. Ja rozumiem że moze jacyś geje się tym zachwycali. No ewentualnie dziewczyny, choc w ciągle nie mogę tego zrozumieć jak paniom podobali się chłopcy którzy wyglądali jak transwestyci. USA to na prawdę dziwny kraj. Tym bardziej to wszystko jest dziwne skoro sami muzycy twierdzili że prezentowali (cytuję wokaliste Twisted Sister) "mega pedalstwo".
Zespoły glamowe jak już ustaliliśmy grały muzykę dla panienek. I tego się trzymajmy. Oczywiście wszystkim na tym zależało, ale Baloff był za brzydki to rwał koszulki z męskich torsów
Polecam też trochę dystansu do tego wszystkiego, takiego jaki pokazał Blitz, bo cały czas o to mi chodzi. To tylko muzyka rozrywkowa.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Dee Snider doskonale zdawał sobie sprawe z tego ,że noszą sie jak homoseksualiści albo jacyś transseksualiści, a mimo to dalej się tak stroili. Kiedyś nawet zaczął zmazywać z twarzy na scenie łapami makijaż, bo zostali wygwizdani przez publikę Motorhead. Tak czy owak czytałem kilka wywiadów z nim, kilka oglądałem i wydaje się być na prawdę w porządku gościem. Żadna tam nadęta gwiazda, z nie wiadomo jak wielkim mniemaniem o sobie, jak Axl Pose.
Dziwne np też jest to, że Jake E. Lee 35 lat udziela się koncertowo w zespole Mentors, gdzie ewidentnie szydzili w latach 80tych w tekstach z zespołów glam. On sam moze nie nosił się jakoś przesadnie jak goście z Poison i Twisted Sister, ale kumplował się z np. Motley Crue.
Heterosexuals have the right to rock
So glam fags get off the block
Who wants to see transvestites in drag
Who look like a glam rock fag
Looking like a sissy and a bitch
Ya look like that your daddy must be rich
Make up on their face and their hair in a shag
You know that they're a disgrace and a fag
Round up all glam faggots and put em in a cage
So the hetero Mentors can rock the stage
Wanna see a girl with a pussy and not a cock
Heterosexuals want a rockin' chance
We don't wear dresses, we wear pants
On the stage we'll rock you all we can
We're gross and fat, but we look like a man
Listen everyone, we're gonna rock
Look like a man not a peacock
The jerks with the make up who wear the braids
Are most likely to have AIDS
Ya know that their weiner looks like a noodle
They prance all around like a french poodle
They hang around in cliques for kicks
But we all know they're chicks with dicks
Dziwne np też jest to, że Jake E. Lee 35 lat udziela się koncertowo w zespole Mentors, gdzie ewidentnie szydzili w latach 80tych w tekstach z zespołów glam. On sam moze nie nosił się jakoś przesadnie jak goście z Poison i Twisted Sister, ale kumplował się z np. Motley Crue.
So glam fags get off the block
Who wants to see transvestites in drag
Who look like a glam rock fag
Looking like a sissy and a bitch
Ya look like that your daddy must be rich
Make up on their face and their hair in a shag
You know that they're a disgrace and a fag
Round up all glam faggots and put em in a cage
So the hetero Mentors can rock the stage
Wanna see a girl with a pussy and not a cock
Heterosexuals want a rockin' chance
We don't wear dresses, we wear pants
On the stage we'll rock you all we can
We're gross and fat, but we look like a man
Listen everyone, we're gonna rock
Look like a man not a peacock
The jerks with the make up who wear the braids
Are most likely to have AIDS
Ya know that their weiner looks like a noodle
They prance all around like a french poodle
They hang around in cliques for kicks
But we all know they're chicks with dicks
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Jake tam nic chyba nie komponował. Grywa tylko z nimi od czasu do czasu na żywo, prawda ? Ogólnie dobry zespół, ale strasznie mało znany
Zawsze lubiłem Mentors a na teksty często reagowałem uśmiechem - tam się nie da brać tego poważnie 
A wracając do thrash metalu - ostatnio miałem ciekawą rozmowę. Interlokutor upierał się, ze Ameryka to praktycznie tylko i wyłącznie melodyjny i techniczny thrash. Podnosił Forbidden, Toxik, Heathen, Realm etc. Zabawne - stwierdziłem, żeby posłuchał jedynki Morbid Saint czy Rigor Mortis to wyleczy się z takich bzdur.
A wracając do thrash metalu - ostatnio miałem ciekawą rozmowę. Interlokutor upierał się, ze Ameryka to praktycznie tylko i wyłącznie melodyjny i techniczny thrash. Podnosił Forbidden, Toxik, Heathen, Realm etc. Zabawne - stwierdziłem, żeby posłuchał jedynki Morbid Saint czy Rigor Mortis to wyleczy się z takich bzdur.
Moja odpowiedź jak zawsze cytat z Biafry "macho insecurity you can't trust yourself"
Axl można lubić albo nie, ale Snider to mu kowbojki mógł czyścić.
Fajnie, że Alice sobie nic z tego nie robił jak pisano o transseksualistach z jego zespołu.
Axl można lubić albo nie, ale Snider to mu kowbojki mógł czyścić.
Fajnie, że Alice sobie nic z tego nie robił jak pisano o transseksualistach z jego zespołu.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Jake E. Lee gra tam od czasu do czasu na koncertach. Kiedyś zastępował Sickiego Wifebeatera, a później grali razem pare razy na dwie gitary.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.