Vader

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Vader

Post autor: LukaSieka »

No Judasy to podstawa dla Vader w tamtym czasie, Szkoda, że nie pokusili się o coś na jakimś "Future Of The Past". Chociaż z drugiej strony jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :), zwłaszcza z tym tak wysoko nastrojonym, pukającym werbelkiem :) Chociaż "Rapid Fire" na "Reign Forever World" może być.

The Ultimate Incantation - 8/10
Sothis - 10/10
De Profundis - 8,5/10
Future Of The Past - 7/10
Black To The Blind - 7/10
Litany - 9/10
Revelations - 5/10
The Beast - 4/10
Impressions In Blood - 5,5/10
Necropolis - 5/10
Welcome To The Morbid Reich - 6/10
Tibi Et Igni - 6,5/10
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

The Ultimate Incantation - 7/10
Sothis - 8/10
De Profundis - 7/10
Future Of The Past - 5/10
Black To The Blind - 8/10
Litany - 10/10
Revelations - 6/10
The Beast - 4/10
Impressions In Blood - 8/10
Necropolis - 3/10
Welcome To The Morbid Reich - 7/10
Tibi Et Igni - 7/10
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

The Ultimate Incantation - 7/10
Sothis - 10/10
De Profundis - 8/10
Future Of The Past - 5/10
Black To The Blind - 10/10
Litany - 9/10
Revelations - 6/10
The Beast - całej nie znam
Impressions In Blood - tak jak The Beast nie znam całej
Necropolis - 4/10
Welcome To The Morbid Reich - 7/10
Tibi Et Igni - 8/10
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

VADERMANIAX !!!! Już dziś informujemy Was o trasie promującej nowy album VADER "The Empire" pod koniec roku. Z nowym Blitz'em zatytułowanym "Imperium Poloniae" startujemy 22 listopada w Poznaniu. Odwiedzimy 12 miast. Zaprezentujemy nowy set koncertowy, nową scenografię. Towarzyszyć nam będą tym razem INFERNAL WAR oraz INSIDIUS. ZAPRASZAMY już dziś !!!! Więcej szczegółów wkrótce \m/ \m/

Zajebiście!
Zabrze obowiązkowo choć celuje jeszcze w Kato :dance:
Załączniki
13232879_10154868513084517_5249120835720298728_n.jpg
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Vader szykuje na jesień nie tylko trasę, ale tez nową płytę w listopadzie. Oby nowy album był choć w połowie tak dobry jak Tibi et Igni to będę zadowolony :)
Kupiłem też niedawno drugą część Future of the Past. Zupełnie przypadkiem to znalazłem w sklepie. Nawet nie wiedziałem ,ze coś takiuego wyszło .Z początku myślałem, że to jakiś bootleg, pirat albo coś takiego. Po przesłuchaniu nie mogłem się pozbyć zadowolenia z twarzy przez następną godzine :D :D :D. Kurde ile to fajnych kapel mi przypominało to wydawnictwo. Ja nie moge - Imperator, Merciless Death, Bydgoski Scarecrow, Slashing Death, Thrasher Death z czarnym aniołem na czele :).
To były czasy! Drrrama w Pruszczu Gdańskim, Ciechanów i Sthrashydło. Aż się wierzyć nie chce, ze to już minęło tyle lat.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Fajny kower, udane lyric video i świetna okładka:
www.youtube.com/watch?v=NvpidgZYb00
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Niby ok ale Vader ostatnimi czasy poszedł w takim kierunku że nie do końca mi się to podoba. Wolałem zawsze starsze płyty. Wydaje mi sie że to przede wszystkim wina Pająka
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Pająk grał z moim wujkiem w jednej z kapel, znają się od dawna. Spoko kolo to jest.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Invader pisze: pt maja 31, 2019 5:01 pm Pająk grał z moim wujkiem w jednej z kapel, znają się od dawna. Spoko kolo to jest.
Cała ekipa V to spoko goście ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

"Thy Messenger" jak najbardziej ok. Słuchałem dopiero dwa razy, ale materiał jest dobry. Spodziewałem się melodyjniejszego grania. Pająk w Vader tez średnio mi pasuje. Chodzi przede wszystkim o jego grę, a nie osobowość. Stare kawałki na koncertach nie brzmią tak jak powinny. Pająk jak na moje ucho gra zbyt melodyjnie. Z tym, że może Peter chciał, żeby te utwory właśnie tak brzmiały i nabrały więcej melodyjności.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

LukaSieka pisze: pn cze 03, 2019 10:51 am "Thy Messenger" jak najbardziej ok. Słuchałem dopiero dwa razy, ale materiał jest dobry. Spodziewałem się melodyjniejszego grania. Pająk w Vader tez średnio mi pasuje. Chodzi przede wszystkim o jego grę, a nie osobowość. Stare kawałki na koncertach nie brzmią tak jak powinny. Pająk jak na moje ucho gra zbyt melodyjnie. Z tym, że może Peter chciał, żeby te utwory właśnie tak brzmiały i nabrały więcej melodyjności.
Włąśnie to miałem na myśli. Stare utwory których Vader ostatnio grał bardzo dużo i czesto sa dla mnie zagrane za bardzo melodyjnie. Od razu brakuje w tym wszystkim prawdziwego jebnięcia jaki znalismy z czasów z Docentem
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

Mam nadzieję, że wkrótce usłyszymy jakieś konkrety o nowej płycie. Osobiście czekam, poprzedniczka była w porządku, ale z pewnością jest zawodem dla kogoś, kto oczekiwał geniuszu z debiutu czy De Profundis. Liczę, że jeszcze kiedyś nagrają coś dorównującego tej mocarnej dwójce.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Wielu tu zapewne liczy, że powtórzą sukces kultowej demówki.
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

Vorgel pisze: ndz paź 13, 2019 1:14 pm Wielu tu zapewne liczy, że powtórzą sukces kultowej demówki.
Ja tam nie mam nic przeciwko temu, by utrzymali poziom The Empire, choć sztos godny pierwszych dwóch płyt czy Morbid Reich też byłby mile widziany.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Ja dla mnie oni by mogli nic nie nagrywać.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Vorgel pisze: ndz paź 13, 2019 4:37 pm Ja dla mnie oni by mogli nic nie nagrywać.
Niech tłuką ten raz-lepszy, raz-gorszy death metal.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Vorgel pisze: ndz paź 13, 2019 1:14 pm Wielu tu zapewne liczy, że powtórzą sukces kultowej demówki.
Tekst totalnie z dupy bo każda płyta się sprzedawała lepiej niż Necrolust, Morbid Reich i inne dema
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Sukces Morbid Rreich był dla Vader ogromny bo głównie dzieki temu materiałowi zaznaczyli swoją obecność w death metalowym świecie. Dzisiaj przecież zna ich każdy kto słucha rocka i metalu, choćby nawet z samej nazwy takze nie wiem jak można pisac takie pierdoły
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

AncientMariner pisze: pn paź 14, 2019 10:40 am
Sukces Morbid Rreich był dla Vader ogromny bo głównie dzieki temu materiałowi zaznaczyli swoją obecność w death metalowym świecie. Dzisiaj przecież zna ich każdy kto słucha rocka i metalu, choćby nawet z samej nazwy takze nie wiem jak można pisac takie pierdoły
Wszyscy liczą na to że Vader w końcu bedzie znanym zespołem hehehe
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

AncientMariner pisze: pn paź 14, 2019 10:40 am
Tak, znają ich. Głównie dzięki temu, że grają już przez dłuższy czas. Ale większość kojarzy raczej ich debiut, który był dobrze promowany i zaprowadził Vader przynajmniej na chwilę do pierwszej ligi death metalu.
ODPOWIEDZ