Manowar
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Manowar
To, czy jest z czego cisnąć bekę to już kwestia subiektywa, bo niektórych fanów metalu teksty i estetyka Manowara jak widać śmieszy. Mnie na przykład bawią ci norwescy muzycy z ryjami usmarowanymi farbami, którzy głoszą hasła typu "black metal to wojna" i zostają przy tym w 100% szczerzy, dla kogoś innego to kult absolutny. Natomiast część osób bawi King Diamond, bo "pieje", a dla mnie to niesamowicie ważny twórca.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jeśli kogoś śmieszy Manowar, a nie smieszy dmuchany Eddie albo King Diamond to jest to hipokryzja
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

-
Deleted User 2259
Jak to szło? Other bands plays, Manowar leave? 
Mi ta kapela wisi od dawna, bo obecnie jest parodią samej siebie. Na festiwalu wkurw spory i szydera nocami na polu namiotowym jest spora.
18 miesięcy temu pojawił sie temat Manowar na HF, a o Knocie wiadomo od prawie roku. Kapele z głównych scen grają próby rano.
Mi ta kapela wisi od dawna, bo obecnie jest parodią samej siebie. Na festiwalu wkurw spory i szydera nocami na polu namiotowym jest spora.
18 miesięcy temu pojawił sie temat Manowar na HF, a o Knocie wiadomo od prawie roku. Kapele z głównych scen grają próby rano.
www.MetalSide.pl
Manowar twierdzą, że to nie oni odwołali ich koncert, a organizatorzy Hellfest.
https://www.loudersound.com/news/manowa ... -escalates
https://www.loudersound.com/news/manowa ... -escalates
Wiarygodność Nanowarków jest tak niska, że powinni pomyśleć o zmianie zawodu. Może np. polityka?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No i okazało się, że wszyscy wimps and posers wierzący organizatorom Hellfest nie mieli racji
no to podaj link, co mówią
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Info mam kumate, ale rzeczywiście decyzje o odwołaniu podjął Hellfest. Oczywiście w przypadku 99% zespołów koncert byłby możliwy, ale z Joeyem nie ma kompromisów
.
Manowar i tak powinien iść na zieloną trawkę. Za kilka rzeczy - ostatnią EP-kę, nowe re-edycje "Hail To England" oraz "Into Glory Ride" (bo CHOLERĘ nowe okładki i do tego remaster i REMIX?!) oraz nagrywanie od nowa klasycznych albumów. Niech spadają.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A słuchałeś tych reedycji chociaż?
Tak. Porównałem je nawet do tego co mam na półce (japońskie wydanie "Into Glory Ride" z 1993 roku oraz absolutnie rewelacyjnie brzmiące francuskie wydanie z 1988 roku w przypadku "Hail To England"). Moim zdaniem te remastery i remixy nie mają w przypadku tych płyt żadnego sensu. Mniej dynamiki, bardziej płasko, wokale wysunięte do przodu. Brzmi to po prostu gorzej.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To nie wiem na czym słuchasz, jak dla mnie brzmi to dużo selektywniej
Powiem tak - nie na małych głośniczkach od kompa. Zrobiłem dwa podejścia - na domowym sprzęcie audio oraz na przenośnym DAC-u w plikach FLAC. I niestety ten remix mnie odrzucił na kilometr. Nie ma dynamiki w tym wszystkim - brzmi to miejscami jak współczesna płyta metalowa w najgorszym tego słowa znaczeniu. Po cholerę to ruszać? Inna rzecz, że remixy odrzucają mnie na wstępie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wysokie tony są klarowniejsze, brzmią dużo głębiej i potężniej.
Zupełnie tego tak nie odczuwam a do tego moim zdaniem to wszystko bez życia brzmi. Oryginalnie to wszystko jest surowe ale potężne.