Thrash Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Thrash Metal
Muzyka ekstremalna ma ekstremalne brzmienie (szczególnie jak na 1981)
Mnie to nie przeszkadza - jak mówiłem to część tego co czyniło z Venom taki a nie inny zespół 
Nie ma sie co dziwić o zmianie zdanie na temat tej płyty bo faktycznie różnica jest kolosalna. Nieudolnie nagrane demo które było przez pomyłke tak dużej wytwórni wydane w USA i według mnie nie ma porównania z tą właściwa płytą uznaną przez zespółAncientMariner pisze: ↑wt paź 15, 2019 5:27 pmPrzesłuchałem w końcu i jedną i druga wersje Obsessed. Różnica jest kolosalna. Ta która wyszła razem z In the Sign of Evil pod względem brzmienia to tragedia. Ta drugi europejska jest o wiele lepsza. Lepiej zagrana. Tamta pierwsza jest zagrana dużo gorzej jakby byli pijani. Takie nierówne i jak ktos tutaj napisał kwadratowe granie. Do tego co najzabawniejsze niby ten sam materiał a jedna brzmi jak jakiś stary piwniczny black metalowy zespół a druga bardziej death metalowoLukaSieka pisze: ↑wt kwie 23, 2019 10:02 am Pierwsza wersja "Obsessed By Cruelty" to jest pierwsza nieudana wersja, której sam zespół nie chciał wydać. Została wydana tylko i wyłącznie niestety przez pomyłkę. Dwa miesiącu po wydaniu pierwszej wyszła normalna druga, którą zespół chciał świadomie wydać.
Po przesłuchaniu tej poprawionej płyty zmieniam zdanie odnośnie tego tytułu. O wiele abrdziej mi sie podoba
Jak dla mnie to brzmienie nie jest ekstremalne w kwestii ciężkości, nawet jak na rok 1981. Gdyby mieli takie brzmienie jak Motorhead na Ace of Spades i nagrali te kawałki, to by zrywało dachy z domów
Z tym że takie brzmienie by kompletnie nie pasowało do takiej muzyki. Im Venom brzmiał lepiej tym brzmiało to tak na prawde co raz słabiej
Taaa Black Metal brzmi oczywiście słabiej...
W przypadku Venom lepiej nie znaczy lepiej 
- AncientMariner
- -#Clansman

Się w zasadzie nie dziwie ze Sodom byli tacy źli na wytwórnie skoro wydany został album który się nie podobał ani zespołowi ani wytwórni. To prawda że Angelripper do dzisiaj nie ma egzemplarza tej pierwszej spieprzonej wersji ?Djuk_416 pisze: ↑wt paź 15, 2019 7:02 pmNie ma sie co dziwić o zmianie zdanie na temat tej płyty bo faktycznie różnica jest kolosalna. Nieudolnie nagrane demo które było przez pomyłke tak dużej wytwórni wydane w USA i według mnie nie ma porównania z tą właściwa płytą uznaną przez zespółAncientMariner pisze: ↑wt paź 15, 2019 5:27 pmPrzesłuchałem w końcu i jedną i druga wersje Obsessed. Różnica jest kolosalna. Ta która wyszła razem z In the Sign of Evil pod względem brzmienia to tragedia. Ta drugi europejska jest o wiele lepsza. Lepiej zagrana. Tamta pierwsza jest zagrana dużo gorzej jakby byli pijani. Takie nierówne i jak ktos tutaj napisał kwadratowe granie. Do tego co najzabawniejsze niby ten sam materiał a jedna brzmi jak jakiś stary piwniczny black metalowy zespół a druga bardziej death metalowoLukaSieka pisze: ↑wt kwie 23, 2019 10:02 am Pierwsza wersja "Obsessed By Cruelty" to jest pierwsza nieudana wersja, której sam zespół nie chciał wydać. Została wydana tylko i wyłącznie niestety przez pomyłkę. Dwa miesiącu po wydaniu pierwszej wyszła normalna druga, którą zespół chciał świadomie wydać.
Po przesłuchaniu tej poprawionej płyty zmieniam zdanie odnośnie tego tytułu. O wiele abrdziej mi sie podoba
Black Metal to bardziej uznana płyta od Welcome to Hell. Była swoistym przełomem w ciężkim graniu.
Tak czy owak, Black Metal to bardziej ceniony album Venom niż debiut. Ma też lepsze brzmienie.
Czy ma lepsze brzmienie? Oczywiście. Czy jest bardziej ceniony? Pewnie tak. Na pewno jedynka liczy się jako ta pionierska. W przypadku Venom jest jeszcze śmiesznie bo dużo z ich najlepszych numerów było na singlach poza-albumowych. W każdym razie dobre brzmienie nie służyłoby wczesnemu Venom.
- AncientMariner
- -#Clansman

Singli Venom wole słuchac niż całych płyt. Bardzo lubie The Singles 80-86. Bloodlust, Manitou, Warhead, Seven Gates of Hell, Die Hard, In Nomine Satanas, Acid Queen to utwory czesto lepsze niż te z pierwszych czterech płyt
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Angelripper tłumaczył na pewno kiedyś brak utworów z Obsessed na koncertach ponieważ więcej ludzi znało właśnie tą wersje metal blade i z cd z In the Sign of Evil a ona nie była zbyt lubiana przez fanówAncientMariner pisze: ↑wt paź 15, 2019 7:13 pm Się w zasadzie nie dziwie ze Sodom byli tacy źli na wytwórnie skoro wydany został album który się nie podobał ani zespołowi ani wytwórni. To prawda że Angelripper do dzisiaj nie ma egzemplarza tej pierwszej spieprzonej wersji ?
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Nawet nie do końca sam fakt, że ludzie nie za bardzo przepadali za wersją wydaną przez Metal Blade, ale fakt, że w 1988 roku na cd właśnie wraz z "In The Sign Of Evil" dodana była ta wersja, która sie zespołowi nie podobała. Tom Angelripper był tak strasznie wkurwiony, że od końca 1988 roku do aż 2007 (!!!) w ogóle nie grali utworów z "Obsessed By Cruelty". Dopiero na festiwalu Wacken w 2007 zagrali pierwszy raz od 1988 roku kawałek z tej płyty - "Proselytism Real". Rok później na trasie grali utwór tytułowy. Teraz częściej sięgaj po utwory z tej płyty. Sam z tego faktu byłem zajebiście niezadowolony, gdyż Sodom widziałem już kilkanaście razy na żywo od 2002 roku, i dopiero od niedawna mogłem na koncertach posłuchać moich ulubionych kawałków z "Obsessed By Cruelty".Adrian S.O.S. pisze: ↑wt paź 15, 2019 8:00 pmAngelripper tłumaczył na pewno kiedyś brak utworów z Obsessed na koncertach ponieważ więcej ludzi znało właśnie tą wersje metal blade i z cd z In the Sign of Evil a ona nie była zbyt lubiana przez fanówAncientMariner pisze: ↑wt paź 15, 2019 7:13 pm Się w zasadzie nie dziwie ze Sodom byli tacy źli na wytwórnie skoro wydany został album który się nie podobał ani zespołowi ani wytwórni. To prawda że Angelripper do dzisiaj nie ma egzemplarza tej pierwszej spieprzonej wersji ?
Odnośnie braku wersji Metal Blade u Toma, to wiem, że kiedy udzielał wywiadu dla Mystic Art w 2002, podczas grania koncertów w Warszawie i Katowicach u boku Destruction i Kreator, powiedział, że nie ma ani jednego egzemplarza tej wersji w domu. Może później się w końcu w takową zaopatrzył
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Single Venom poza Nightmare są do doopy. Mam je na remasterach CD jako bonusy i nigdy nie słucham.
Tak, nie ma w nich tego rock and rollowego pazura co w Poison, Sacrifice czy Rip Ride. Taka napierdzielanka dla samej napierdzielanki.
W tym momencie idę z tego tematu bo na następną przepychankę nie mam ochoty 
- AncientMariner
- -#Clansman

Według mnie to jest jakiś surrealizm po prostu żeby nagranie które się nie podoba zarówno zespołowi jak i wytwórni zostało wydane. To chyba pierwszy taki przypadek z jakim sie spotkałemLukaSieka pisze: ↑wt paź 15, 2019 8:33 pmNawet nie do końca sam fakt, że ludzie nie za bardzo przepadali za wersją wydaną przez Metal Blade, ale fakt, że w 1988 roku na cd właśnie wraz z "In The Sign Of Evil" dodana była ta wersja, która sie zespołowi nie podobała. Tom Angelripper był tak strasznie wkurwiony, że od końca 1988 roku do aż 2007 (!!!) w ogóle nie grali utworów z "Obsessed By Cruelty". Dopiero na festiwalu Wacken w 2007 zagrali pierwszy raz od 1988 roku kawałek z tej płyty - "Proselytism Real". Rok później na trasie grali utwór tytułowy. Teraz częściej sięgaj po utwory z tej płyty. Sam z tego faktu byłem zajebiście niezadowolony, gdyż Sodom widziałem już kilkanaście razy na żywo od 2002 roku, i dopiero od niedawna mogłem na koncertach posłuchać moich ulubionych kawałków z "Obsessed By Cruelty".Adrian S.O.S. pisze: ↑wt paź 15, 2019 8:00 pmAngelripper tłumaczył na pewno kiedyś brak utworów z Obsessed na koncertach ponieważ więcej ludzi znało właśnie tą wersje metal blade i z cd z In the Sign of Evil a ona nie była zbyt lubiana przez fanówAncientMariner pisze: ↑wt paź 15, 2019 7:13 pm Się w zasadzie nie dziwie ze Sodom byli tacy źli na wytwórnie skoro wydany został album który się nie podobał ani zespołowi ani wytwórni. To prawda że Angelripper do dzisiaj nie ma egzemplarza tej pierwszej spieprzonej wersji ?
Odnośnie braku wersji Metal Blade u Toma, to wiem, że kiedy udzielał wywiadu dla Mystic Art w 2002, podczas grania koncertów w Warszawie i Katowicach u boku Destruction i Kreator, powiedział, że nie ma ani jednego egzemplarza tej wersji w domu. Może później się w końcu w takową zaopatrzył. Chociaż przy jego nastawieniu do tego materiału może sie nic w tym temacie nie zmieniło.
- AncientMariner
- -#Clansman