Ulubione polskie Heavy metalowe grupy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubione polskie Heavy metalowe grupy
Trzeszczu ma świetny wokal, ale trzeba przyznać, że czasami śpiewa strasznie niewyraźnie i tak jakby seplenił.
Nowy utwór bardzo dobry, z niecierpliwością czekam na więcej. Jak poziom reszty będzie zbliżony do Forefather's Eve to będzie miazga.
Nowy utwór bardzo dobry, z niecierpliwością czekam na więcej. Jak poziom reszty będzie zbliżony do Forefather's Eve to będzie miazga.
Ma świetny wokal, tylko niestety z niego nie korzysta.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No właśnie kojarzę (dawno nie słuchałem) z EP'ki, że tam konkretnie było. Bo z tego kawałka to wokal mocno taki "se".
---
edit:
Dobrze pamiętałem, bo w 2014 w recenzji napisałem:
"No i jeszcze osobne słówko o wokalach się należy. Trzeszcz to kawał heavy metalowego gardła... górki - nie ma sprawy, solidny scream - jak najbardziej... no i konkretnie wrzasnąć też potrafi. Do tego nieźle pokombinowane linie wokalne - świetna robota."
www.MetalSide.pl
To muszę tej epki posłuchać.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Utworów: Mgła i Tęsknota nie kojarzę. Ten koncert co jest na youtubie z Hellicona bardzo dobry. Szkoda, że go, po lepszej obróbce dźwięku nie wydali na CD. Ciekawe kiedy nowa płyta wyjdzie.
To jeszcze trochę. Z tego co mówili, to na razie szykują materiał. Chociaż jak widać kilka numerów już jest.
Ten koncert z Hellicona niech dodadzą jako bonus CD, tylko niech trochę lepiej go zmiksują.
Tak w ogóle to mogliby ten krążek wrzucić na streamingi, wtedy bym sobie go pewnie odświeżył. Po premierze chyba mi się nawet podobał.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Fajna kapela tylko rzadko nagrywają płyty. Dotychczas tylko jedna. Taki rarytas jak Miecz Wikinga "Grona Gniewu".
Ciężko oczekiwać od ludzi, którzy zajmują się muzyką hobbystycznie, żeby co rok, dwa wypuszczali płytę. W naszych warunkach to należy się cieszyć, że chce im się grać dla kilkunastu osób. Zresztą trzeba wziąć pod uwagę, że po wydaniu Popiołów Wiar mieli przerwę.
Niestety taka rzeczywistość, nie mniej łatwiej w dzisiejszych czasach nagrać płytę i ją wydać, gorzej z promocją oraz sprzedażą. Ważne, że są jeszcze bandy grające tzw. klasyczny heavy metal, śpiewając jednocześnie w naszym języku ojczystym. W tym roku szykuje się "bratobójczy" pojedynek metalowy. CETI z zapowiadaną już za miesiąc płytą "Oczy martwych miast" śpiewaną po polsku z długo oczekiwaną nową płytą Turbo.
O to chodzi. Pisałem już kiedyś, że to zabawa pasjonatów-maniaków. To nie oznacza, że należy tolerować słabe materiały ale oczekiwanie co chwilę płyty jest mocno nierealne.
Przesłuchałem wczoraj w całości płytę Ballbreaker - bardzo fajne rock'n'rollowe granie. Nawet wokal Trzeszcza mi aż tak nie przeszkadza
z resztą widziałem ich na żywo i dają radę. Czekam aż jakieś koncerty się pojawią na horyzoncie 
Night Mistress Fan Club Łódź
Kolega z fan klubu zespołu, który ma zawieszoną działalność, z uwagi na udzielanie się pod inną nazwą. Lubię pierwsze demo NM. Drugie demo czy epka też fajna, szkoda, że tylko dwa utwory w języku ojczystym.
Te polskie na drugim demie, to akurat nie najlepsze tekstowo. Zresztą Krzysiek też kiedyś się nie wypowiadał najlepiej o Córce Nocy
Ale ogólnie dema spoko. Zwłaszcza to czteroutworowe, same świetne kawałki. I późniejsze albumy też były dobre.
). Wojciech jest bardzo zadowolony z przygotowanego materiału. Płyta ma być mocna.
No to próbkę CETI już mamy, kierunek niezły. Jest mocno. Wokal fajnie brzmi. Czekam z niecierpliwością na Turbo (już od bardzo dawna
Demówek Night Mistress nie znam. Debiut mam w domu (przysłali mi go do recenzji) i dawno nie słuchałem. Pamiętam, że bardzo, ale to bardzo przypadł mi do gustu. Chyba czas sobie odświeżyć
"Dwójeczki" nie poznałem.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 357
Mnie się Night Mistress nigdy zbytnio nie podobało. Ot HM jakich wiele