Oświeć mnie kolego proszę.
Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
Bo w wytwórni uznano, że płyta otwierająca się kasowym singlem sprzeda się lepiej. I tyle. Prosty zabieg marketingowy i nic ponad to. Zabieg, który niszczy wymowę płyty rozpoczynającą i kończącą się graniem jak na tamte czasy ekstremalnym, tytułową stalą.
"Podczas naszej narady, gdy rozważyliśmy wszystkie za i przeciw każdej piosenki, doszliśmy do wniosku, że Rapid Fire idealnie sprawdzi się jako wstęp do całej płyty. Dlatego umieściliśmy go na pierwszym miejscu. Innym kawałkom, po głębszym zastanowieniu, brakowało "tego czegoś", aby móc się spełnić w tej roli" - K.K. Downing, Heavy Duty
"Podczas naszej narady, gdy rozważyliśmy wszystkie za i przeciw każdej piosenki, doszliśmy do wniosku, że Rapid Fire idealnie sprawdzi się jako wstęp do całej płyty. Dlatego umieściliśmy go na pierwszym miejscu. Innym kawałkom, po głębszym zastanowieniu, brakowało "tego czegoś", aby móc się spełnić w tej roli" - K.K. Downing, Heavy Duty
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jak zapewne wiesz to nie jedyna zmiana na wydaniu amerykańskim. Jak wyjaśnisz kolejną?
I to jest prosta odpowiedź na proste pytanie (czy kolejność utworów na płycie ma znaczenie). Nic dodać, nic ująć.Schizoid pisze: ↑śr sty 22, 2020 3:50 pm "Podczas naszej narady, gdy rozważyliśmy wszystkie za i przeciw każdej piosenki, doszliśmy do wniosku, że Rapid Fire idealnie sprawdzi się jako wstęp do całej płyty. Dlatego umieściliśmy go na pierwszym miejscu. Innym kawałkom, po głębszym zastanowieniu, brakowało "tego czegoś", aby móc się spełnić w tej roli" - K.K. Downing, Heavy Duty
www.MetalSide.pl
Pewnie, że ma, chociaż nie zawsze jest odpowiednia. Przykład, jak wskazał kolega Schizoid, w wytwórni uznano inaczej. Nie przesądzam kto miał rację. Zarówno Rapid Fire jest dobrym otwieraczem, jak i Breaking The Law. Z przytoczonej wypowiedzi "po głębszym zastanowieniu", wynika, że nie było to takie oczywiste. Grinder i Steeler też byłyby dobrymi otwieraczami.gumbyy pisze: ↑śr sty 22, 2020 4:11 pmI to jest prosta odpowiedź na proste pytanie (czy kolejność utworów na płycie ma znaczenie). Nic dodać, nic ująć.Schizoid pisze: ↑śr sty 22, 2020 3:50 pm "Podczas naszej narady, gdy rozważyliśmy wszystkie za i przeciw każdej piosenki, doszliśmy do wniosku, że Rapid Fire idealnie sprawdzi się jako wstęp do całej płyty. Dlatego umieściliśmy go na pierwszym miejscu. Innym kawałkom, po głębszym zastanowieniu, brakowało "tego czegoś", aby móc się spełnić w tej roli" - K.K. Downing, Heavy Duty
Odpowiednia jest taka jaką uważa zespół/muzyk. Kropka.lochinvar pisze: ↑śr sty 22, 2020 4:21 pmPewnie, że ma, chociaż nie zawsze jest odpowiednia. Przykład, jak wskazał kolega Schizoid, w wytwórni uznano inaczej. Nie przesądzam kto miał rację. Zarówno Rapid Fire jest dobrym otwieraczem, jak i Breaking The Law. Z przytoczonej wypowiedzi "po głębszym zastanowieniu", wynika, że nie było to takie oczywiste. Grinder i Steeler też byłyby dobrymi otwieraczami.gumbyy pisze: ↑śr sty 22, 2020 4:11 pmI to jest prosta odpowiedź na proste pytanie (czy kolejność utworów na płycie ma znaczenie). Nic dodać, nic ująć.Schizoid pisze: ↑śr sty 22, 2020 3:50 pm "Podczas naszej narady, gdy rozważyliśmy wszystkie za i przeciw każdej piosenki, doszliśmy do wniosku, że Rapid Fire idealnie sprawdzi się jako wstęp do całej płyty. Dlatego umieściliśmy go na pierwszym miejscu. Innym kawałkom, po głębszym zastanowieniu, brakowało "tego czegoś", aby móc się spełnić w tej roli" - K.K. Downing, Heavy Duty
www.MetalSide.pl
A jak jest to efektem głębokiego sporu, kompromisu, pomyłki?gumbyy pisze: ↑śr sty 22, 2020 4:31 pmOdpowiednia jest taka jaką uważa zespół/muzyk. Kropka.lochinvar pisze: ↑śr sty 22, 2020 4:21 pmPewnie, że ma, chociaż nie zawsze jest odpowiednia. Przykład, jak wskazał kolega Schizoid, w wytwórni uznano inaczej. Nie przesądzam kto miał rację. Zarówno Rapid Fire jest dobrym otwieraczem, jak i Breaking The Law. Z przytoczonej wypowiedzi "po głębszym zastanowieniu", wynika, że nie było to takie oczywiste. Grinder i Steeler też byłyby dobrymi otwieraczami.
- blackcocker
- -#Moderator

To jest to, co zespół miał w tamtym czasie w głowie. Płyta to jakieś podsumowanie pewnego okresu, oddanie tego jak wtedy to u nich wyglądało. Oprócz muzyki jest też kolejność utworów, którą wybierano w taki, a nie inny sposób. To też jakaś wizja twórcza. Każda płyta to dla mnie jakiś posąg, który mogę oglądać w tej niezmienionej, pierwotnej wizji jaką miał w głowie autor. Jeśli była pomyłka to zawiera się ona w dziele i jest jego nieodłączną częścią.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
Szkoda, że tym po drugiej stronie oceanu to dzieło popsuto. Mnie też, bo ja wersję amerykańską znałem wcześniej. Co Ty na to kolego, zdziwiony?blackmailer pisze: ↑śr sty 22, 2020 4:37 pm To jest to, co zespół miał w tamtym czasie w głowie. Płyta to jakieś podsumowanie pewnego okresu, oddanie tego jak wtedy to u nich wyglądało. Oprócz muzyki jest też kolejność utworów, którą wybierano w taki, a nie inny sposób. To też jakaś wizja twórcza. Każda płyta to dla mnie jakiś posąg, który mogę oglądać w tej niezmienionej, pierwotnej wizji jaką miał w głowie autor. Jeśli była pomyłka to zawiera się ona w dziele i jest jego nieodłączną częścią.
- blackcocker
- -#Moderator

Czym mam być zdziwiony? Podjęto "u góry" taką, a nie inną decyzję jedynie ze względów marketingowych... Nie widzę związku z tym co napisałem, kolego.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Mamy inny obraz tego samego dzieła.blackmailer pisze: ↑śr sty 22, 2020 4:45 pm Czym mam być zdziwiony? Podjęto "u góry" taką, a nie inną decyzję jedynie ze względów marketingowych... Nie widzę związku z tym co napisałem, kolego.
- blackcocker
- -#Moderator

Mamy, ale to była decyzja wytwórni, a nie paru napaleńców.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

gosciu wez usun juz konto
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

twoj stary, idz juz bo wszyscy maja cie dosyc i nic nie wnosisz
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Uwielbiam to forum. Dostarcza mi zawsze mnóstwo rozrywki 
-
Deleted User 5490
Ja pierdzielę. Znowu nie ma dyskusji o tym czy Judasi to dobra kapela, czy przykład muzycznego turpizmu, tylko pierdylanie o kolejności utworów.
lochinvar. Jesteś Gretą Thunberg tego forum. Wstaw sobie jej zdjęcie w avatar.
lochinvar. Jesteś Gretą Thunberg tego forum. Wstaw sobie jej zdjęcie w avatar.
Judasi to fantastyczna kapela. Kolejność utworów ma znaczenie w odbiorze płyty (nie wyobrażam sobie, że takie "Never Turn Your Back on a Friend" Budgie zaczynało się od "Parents").
- Ziomaletto
- -#Invader

Rozumiem, że zdaniem kolegi lochinvar Firepower można byłoby zacząć od "Lone Wolf" i nic by to nie zmieniło w odbiorze płyty (bez względu na to, czy się komuś płyta podoba czy nie)?
Albo Painkillera od "A Touch of Evil"? To też nie ma znaczenia?
A może Ride The Lightning Metalliki od "Escape"?
Teraz rozumiesz, czemu kolejność jest taka a nie inna? Ja rozumiem, gdybyś uczepił się np. Humanicide od Death Angel, bo tam kawałki są faktycznie dobrane na odpierdol. Ale akurat British Steel? Bądźmy poważni
Albo Painkillera od "A Touch of Evil"? To też nie ma znaczenia?
A może Ride The Lightning Metalliki od "Escape"?
Teraz rozumiesz, czemu kolejność jest taka a nie inna? Ja rozumiem, gdybyś uczepił się np. Humanicide od Death Angel, bo tam kawałki są faktycznie dobrane na odpierdol. Ale akurat British Steel? Bądźmy poważni