Scream Maker - Polska 2022 (4.02 Gdańsk, 11.02 Poznań, 17.02 Warszawa, 18.02 Kraków, 19.02 Skarżysko

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Sto$
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: 30/01/2020 - Scream Maker / Młot na Czarownice / Madrise - Hybrydy, Warszawa

Post autor: Sto$ »

"No ja też bym chciał, żeby SM zeszło ze sceny i dało sobie spokój. Nigdy się z tym nie kryłem zresztą ;)"

I would do anything for Zdan, but I won't do that!
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: 30/01/2020 - Scream Maker / Młot na Czarownice / Madrise - Hybrydy, Warszawa

Post autor: Zdan »

Cóż. Próbować warto ;)
Sto$
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Sto$ »

Konsekwencja i upór - te cechy cenię nawet we wrogach!

Co do propozycji kolegi o nagrania z koncertu - jest ich pełno po youtubach i nawet na kanale u krusejdera.
No a studyjne nagrania są (wszystkie) tutaj https://open.spotify.com/artist/1ByUuNx ... 2u4b29nS6Q
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Pogadajcie z Krusem, żeby przywrócił akustycznego Wicker Mana. Mam co prawda mirrora na dysku, ale to wykonanie było tak cudownie złe, że warto aby wróciło do internetu.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: lochinvar »

Hm, przykro to wszystko słyszeć. Jedni zespół wychwalają, inni "depczą". Po co? Ja SM nie znam. Wczoraj jakoś poczytałem dyskusję, poszperałem tu i ówdzie. Hm. Mnie interesuje muzyka, a nie zaszłości. Jak coś ma być poddane ocenie, to musi być dostępne szerszej publiczności, a nie tylko tym "co się znają". Widzę, że z nagrania koncertu SM "nici". Przykro, ale ok. Kolego Atreju, czy byłaby chociaż możliwość nagrania MNC i udostępnienia w sieci? Ta kapela naprawdę na polski rynek dobrze się zapowiada. "Popioły Wiar" bardzo dobra płyta. Wokalista bardzo dobry i ma "rasowy" wokal. Oby tylko na nowej płycie nie "przedobrzyli" i wydali to w formacie jewel case, a nie digipack.
Co do kolegi Sebastiana - aktualna forma - aktualny koncert. :dance:
Ostatnio zmieniony wt sty 28, 2020 1:03 pm przez lochinvar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

lochinvar pisze: wt sty 28, 2020 12:54 pm Hm, przykro to wszystko słyszeć. Jedni zespół wychwalają, inni "depczą". Po co? Ja SM nie znam. Wczoraj jakoś poczytałem dyskusję, poszperałem tu i ówdzie. Hm. Mnie interesuje muzyka, a nie zaszłości. Jak coś ma być poddane ocenie, to musi być dostępne szerszej publiczności, a nie tylko tym "co się znają". Widzę, że z nagrania koncertu SM "nici". Przykro, ale ok. Kolego Atreju, czy byłaby chociaż możliwość nagrania MNC i udostępnienia w sieci? Ta kapela naprawdę na polski rynek dobrze się zapowiada. "Popioły Wiar" bardzo dobra płyta. Wokalista bardzo dobry i ma "rasowy wokal". Oby tylko na nowej płycie nie "przedobrzyli" i wydali to w formacie jewel case, a nie digipack.
Idź na koncert i posłuchaj jak grają, a nie żebrzesz po zespołach, żeby nagrywały swoje występy bo chcesz sobie posłuchać :facepalm:

A ja się wyłamię i powiem, że płytka "Livin' In The Past" (którą zrecenzowałem na 7,5/10) siadła mi bez problemu. Dawno nie słuchałem, ale dzisiaj odpalę i sprawdzę jak i czy się broni po kilku latach :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Chętnie bym się wybrał, niestety pracuję :(
A co do Scream Maker, mam płyty numer dwa i trzy - obydwie mi się raczej podobają :) I co jakiś czas do nich wracam. Widziałem również zespół parę razy na żywo i ja z nimi muzycznie nie mam problemu. Co do słynnego wywiadu, no pośmiałem się, jak chyba każdy. Ale to tylko wywiad, nie takie rzeczy muzycy już gadali. Ważne dla mnie, że broni się muzyka. Ale to oczywiście kwestia gustu, każdemu się podoba co innego :)
A no i duży szacunek za Memoriały DIO, jest to świetna inicjatywa :)
Night Mistress Fan Club Łódź
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

gumbyy pisze: wt sty 28, 2020 12:58 pm
lochinvar pisze: wt sty 28, 2020 12:54 pm Hm, przykro to wszystko słyszeć. Jedni zespół wychwalają, inni "depczą". Po co? Ja SM nie znam. Wczoraj jakoś poczytałem dyskusję, poszperałem tu i ówdzie. Hm. Mnie interesuje muzyka, a nie zaszłości. Jak coś ma być poddane ocenie, to musi być dostępne szerszej publiczności, a nie tylko tym "co się znają". Widzę, że z nagrania koncertu SM "nici". Przykro, ale ok. Kolego Atreju, czy byłaby chociaż możliwość nagrania MNC i udostępnienia w sieci? Ta kapela naprawdę na polski rynek dobrze się zapowiada. "Popioły Wiar" bardzo dobra płyta. Wokalista bardzo dobry i ma "rasowy wokal". Oby tylko na nowej płycie nie "przedobrzyli" i wydali to w formacie jewel case, a nie digipack.
Idź na koncert i posłuchaj jak grają, a nie żebrzesz po zespołach, żeby nagrywały swoje występy bo chcesz sobie posłuchać :facepalm:

Witam kolegę w "moim świecie". Rozumiem, że kolega umie czytać w myślach. Co do koncertu napisałem, wystarczy ze zrozumieniem doczytać. Co do "żebrania". Mi ten koncert potrzebny do szczęścia nie jest. Zawsze wolałem nagrania studyjne. Ale ok, kolega wie lepiej. :wink:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

lochinvar pisze: wt sty 28, 2020 1:11 pm Witam kolegę w "moim świecie". Rozumiem, że kolega umie czytać w myślach. Co do koncertu napisałem, wystarczy ze zrozumieniem doczytać. Co do "żebrania". Mi ten koncert potrzebny do szczęścia nie jest. Zawsze wolałem nagrania studyjne. Ale ok, kolega wie lepiej. :wink:
Chcieć to móc. Ja też nie raz i nie dwa jeżdżę na koncerty do innego miasta, o zgrozo!, w środku tygodnia. A jak nie mogę jechać, to nie piszę do kapel "dajcie jakieś mi nagrania z koncertu to sobie posłuchamy i ocenimy"...

ps.
Ale ok, kolega wie lepiej.
Co Ty masz za problem, to ja nie ogarniam. Serio :lol:
www.MetalSide.pl
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

gumbyy pisze: wt sty 28, 2020 1:36 pm
lochinvar pisze: wt sty 28, 2020 1:11 pm Witam kolegę w "moim świecie". Rozumiem, że kolega umie czytać w myślach. Co do koncertu napisałem, wystarczy ze zrozumieniem doczytać. Co do "żebrania". Mi ten koncert potrzebny do szczęścia nie jest. Zawsze wolałem nagrania studyjne. Ale ok, kolega wie lepiej. :wink:
Chcieć to móc. Ja też nie raz i nie dwa jeżdżę na koncerty do innego miasta, o zgrozo!, w środku tygodnia. A jak nie mogę jechać, to nie piszę do kapel "dajcie jakieś mi nagrania z koncertu to sobie posłuchamy i ocenimy"...

ps.
Ale ok, kolega wie lepiej.
Co Ty masz za problem, to ja nie ogarniam. Serio :lol:
Każdy ma jakieś problemy. Takie życie. Nie jest to jednak forum psychologiczno - filozoficzne, lecz o innym charakterze, aczkolwiek inne wątki też się zdarzają. Nie wiem skąd u kolegi poczucie, że ktoś ma mi coś dać? To, że kapele zamieszczą dobrej jakości nagrania koncertowe, celem promocji własnych zespołów, to ma mi coś dać? :lol:
Ja tego nie potrzebuję. No chyba, że lepiej aby były kiepskiej jakości nagrania amatorskie.
To nie moja osoba i propozycja jest tutaj chyba problemem (a może jednak tak)? :roll:
Jak wynika z dyskusji, chyba coś innego. Co do wywiadu z Michałem Wroną, na pewno nic nie uzasadnia pewnych sformułowań tam zawartych, ocen i opinii. Pytanie tylko czy ten wywiad przekreśla działalność zespołu? Pewne zachowania zespołu mogą być źle postrzegane, ale może warto docenić zaradność zespołu, bez względu na to czy się komuś ich muzyka podoba czy nie?
Z odbiorem. :jee:
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Tu nie idzie o sam wywiad czy ego pana Wrony. To kombinacja ego, przekonania o własnej wyższości etc oraz bardzo ale to bardzo miałkiej i kiepskiej muzyki ;)
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Zdan, tu chyba chodzi o coś jeszcze, ale to nie moja sprawa. Muzyka to kwestia gustu. Posłucham, może się wypowiem. Jednak i na tym forum są osoby, którym muzyka SM się podoba, więc może to tylko Twoja opinia, ewentualnie kolegi Dzosefa (przepraszam tych co pominąłem) ?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Nigdzie nie twierdziłem, że to co piszę publicznie i publikuję na kanale YT to jakaś wyrocznia i "oficjalna wykładnia gustu i metalu" ;)
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

krusejder pisze: wt sty 28, 2020 12:14 pm Nie potrzeba takich podchodów, tu się wszyscy znają od lat. Największą atrakcją koncertu będzie Ada Kaczanowska, więc i ja postaram się ująć ją w clipach

https://www.youtube.com/watch?v=QBZ5lcXJ7PU
Hm, mam nadzieję, że koledze chodzi o ocenę merytoryczną gry na gitarze. Czytając niektóre komentarze pod podanym linkiem można mieć jednak wątpliwości czy zawsze tylko o taką chodzi. Chyba, że chodzi o odwrócenie uwagi od Michała Wrony? :roll:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Nie, to forum miłośników piękna (miałem napisać zboczeńców, ale przecież oglądanie ładnych kobiet to nie zboczenie), gra na gitarze się nie liczy :D Wystarczy poczytać komentarze w tematach koncertów z wokalistkami :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Obrazek 8)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Hm, w sumie to ciekawe zestawienie kapel, szczególnie ten Madrise.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Nie no gumbyy teraz to przesadzasz, spytał zwyczajnie o nagranie a ty sie spinasz
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: wt sty 28, 2020 4:46 pm Nie no gumbyy teraz to przesadzasz, spytał zwyczajnie o nagranie a ty sie spinasz
Ja się nie spinam przeca :D bez przesady. Napisałem tylko, że jak chce sobie posłuchać i porównać, to niech idzie na koncert :) Odnośnie tego:
lochinvar pisze: wt sty 28, 2020 11:39 am Może byście nagrali w miarę profesjonalnie (nagrania amatorskie są asłuchalne jakby powiedział kolega Dzosef) Wasz koncert, MNC, Madrise (za ich zgodą oczywiście) i po lekkiej "obróbce" zamieścili na Waszych kontach youtubowych ? Posłuchamy, ocenimy
lochinvar pisze: wt sty 28, 2020 12:54 pm Widzę, że z nagrania koncertu SM "nici". Przykro, ale ok. Kolego Atreju, czy byłaby chociaż możliwość nagrania MNC i udostępnienia w sieci?
Ostatnio zmieniony wt sty 28, 2020 4:52 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No tak na pewno najprościej, zwłaszcza, że nagrania są często marnej jakości.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ