I would do anything for Zdan, but I won't do that!
Scream Maker - Polska 2022 (4.02 Gdańsk, 11.02 Poznań, 17.02 Warszawa, 18.02 Kraków, 19.02 Skarżysko
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 30/01/2020 - Scream Maker / Młot na Czarownice / Madrise - Hybrydy, Warszawa
"No ja też bym chciał, żeby SM zeszło ze sceny i dało sobie spokój. Nigdy się z tym nie kryłem zresztą
"
Re: 30/01/2020 - Scream Maker / Młot na Czarownice / Madrise - Hybrydy, Warszawa
Cóż. Próbować warto 
Konsekwencja i upór - te cechy cenię nawet we wrogach!
Co do propozycji kolegi o nagrania z koncertu - jest ich pełno po youtubach i nawet na kanale u krusejdera.
No a studyjne nagrania są (wszystkie) tutaj https://open.spotify.com/artist/1ByUuNx ... 2u4b29nS6Q
Co do propozycji kolegi o nagrania z koncertu - jest ich pełno po youtubach i nawet na kanale u krusejdera.
No a studyjne nagrania są (wszystkie) tutaj https://open.spotify.com/artist/1ByUuNx ... 2u4b29nS6Q
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Pogadajcie z Krusem, żeby przywrócił akustycznego Wicker Mana. Mam co prawda mirrora na dysku, ale to wykonanie było tak cudownie złe, że warto aby wróciło do internetu.
Hm, przykro to wszystko słyszeć. Jedni zespół wychwalają, inni "depczą". Po co? Ja SM nie znam. Wczoraj jakoś poczytałem dyskusję, poszperałem tu i ówdzie. Hm. Mnie interesuje muzyka, a nie zaszłości. Jak coś ma być poddane ocenie, to musi być dostępne szerszej publiczności, a nie tylko tym "co się znają". Widzę, że z nagrania koncertu SM "nici". Przykro, ale ok. Kolego Atreju, czy byłaby chociaż możliwość nagrania MNC i udostępnienia w sieci? Ta kapela naprawdę na polski rynek dobrze się zapowiada. "Popioły Wiar" bardzo dobra płyta. Wokalista bardzo dobry i ma "rasowy" wokal. Oby tylko na nowej płycie nie "przedobrzyli" i wydali to w formacie jewel case, a nie digipack.
Co do kolegi Sebastiana - aktualna forma - aktualny koncert.
Co do kolegi Sebastiana - aktualna forma - aktualny koncert.
Ostatnio zmieniony wt sty 28, 2020 1:03 pm przez lochinvar, łącznie zmieniany 1 raz.
Idź na koncert i posłuchaj jak grają, a nie żebrzesz po zespołach, żeby nagrywały swoje występy bo chcesz sobie posłuchaćlochinvar pisze: ↑wt sty 28, 2020 12:54 pm Hm, przykro to wszystko słyszeć. Jedni zespół wychwalają, inni "depczą". Po co? Ja SM nie znam. Wczoraj jakoś poczytałem dyskusję, poszperałem tu i ówdzie. Hm. Mnie interesuje muzyka, a nie zaszłości. Jak coś ma być poddane ocenie, to musi być dostępne szerszej publiczności, a nie tylko tym "co się znają". Widzę, że z nagrania koncertu SM "nici". Przykro, ale ok. Kolego Atreju, czy byłaby chociaż możliwość nagrania MNC i udostępnienia w sieci? Ta kapela naprawdę na polski rynek dobrze się zapowiada. "Popioły Wiar" bardzo dobra płyta. Wokalista bardzo dobry i ma "rasowy wokal". Oby tylko na nowej płycie nie "przedobrzyli" i wydali to w formacie jewel case, a nie digipack.
A ja się wyłamię i powiem, że płytka "Livin' In The Past" (którą zrecenzowałem na 7,5/10) siadła mi bez problemu. Dawno nie słuchałem, ale dzisiaj odpalę i sprawdzę jak i czy się broni po kilku latach
www.MetalSide.pl
Chętnie bym się wybrał, niestety pracuję
A co do Scream Maker, mam płyty numer dwa i trzy - obydwie mi się raczej podobają
I co jakiś czas do nich wracam. Widziałem również zespół parę razy na żywo i ja z nimi muzycznie nie mam problemu. Co do słynnego wywiadu, no pośmiałem się, jak chyba każdy. Ale to tylko wywiad, nie takie rzeczy muzycy już gadali. Ważne dla mnie, że broni się muzyka. Ale to oczywiście kwestia gustu, każdemu się podoba co innego 
A no i duży szacunek za Memoriały DIO, jest to świetna inicjatywa
A co do Scream Maker, mam płyty numer dwa i trzy - obydwie mi się raczej podobają
A no i duży szacunek za Memoriały DIO, jest to świetna inicjatywa
Night Mistress Fan Club Łódź
gumbyy pisze: ↑wt sty 28, 2020 12:58 pmIdź na koncert i posłuchaj jak grają, a nie żebrzesz po zespołach, żeby nagrywały swoje występy bo chcesz sobie posłuchaćlochinvar pisze: ↑wt sty 28, 2020 12:54 pm Hm, przykro to wszystko słyszeć. Jedni zespół wychwalają, inni "depczą". Po co? Ja SM nie znam. Wczoraj jakoś poczytałem dyskusję, poszperałem tu i ówdzie. Hm. Mnie interesuje muzyka, a nie zaszłości. Jak coś ma być poddane ocenie, to musi być dostępne szerszej publiczności, a nie tylko tym "co się znają". Widzę, że z nagrania koncertu SM "nici". Przykro, ale ok. Kolego Atreju, czy byłaby chociaż możliwość nagrania MNC i udostępnienia w sieci? Ta kapela naprawdę na polski rynek dobrze się zapowiada. "Popioły Wiar" bardzo dobra płyta. Wokalista bardzo dobry i ma "rasowy wokal". Oby tylko na nowej płycie nie "przedobrzyli" i wydali to w formacie jewel case, a nie digipack.![]()
Witam kolegę w "moim świecie". Rozumiem, że kolega umie czytać w myślach. Co do koncertu napisałem, wystarczy ze zrozumieniem doczytać. Co do "żebrania". Mi ten koncert potrzebny do szczęścia nie jest. Zawsze wolałem nagrania studyjne. Ale ok, kolega wie lepiej.
Chcieć to móc. Ja też nie raz i nie dwa jeżdżę na koncerty do innego miasta, o zgrozo!, w środku tygodnia. A jak nie mogę jechać, to nie piszę do kapel "dajcie jakieś mi nagrania z koncertu to sobie posłuchamy i ocenimy"...lochinvar pisze: ↑wt sty 28, 2020 1:11 pm Witam kolegę w "moim świecie". Rozumiem, że kolega umie czytać w myślach. Co do koncertu napisałem, wystarczy ze zrozumieniem doczytać. Co do "żebrania". Mi ten koncert potrzebny do szczęścia nie jest. Zawsze wolałem nagrania studyjne. Ale ok, kolega wie lepiej.![]()
ps.
Co Ty masz za problem, to ja nie ogarniam. SerioAle ok, kolega wie lepiej.
www.MetalSide.pl
Każdy ma jakieś problemy. Takie życie. Nie jest to jednak forum psychologiczno - filozoficzne, lecz o innym charakterze, aczkolwiek inne wątki też się zdarzają. Nie wiem skąd u kolegi poczucie, że ktoś ma mi coś dać? To, że kapele zamieszczą dobrej jakości nagrania koncertowe, celem promocji własnych zespołów, to ma mi coś dać?gumbyy pisze: ↑wt sty 28, 2020 1:36 pmChcieć to móc. Ja też nie raz i nie dwa jeżdżę na koncerty do innego miasta, o zgrozo!, w środku tygodnia. A jak nie mogę jechać, to nie piszę do kapel "dajcie jakieś mi nagrania z koncertu to sobie posłuchamy i ocenimy"...lochinvar pisze: ↑wt sty 28, 2020 1:11 pm Witam kolegę w "moim świecie". Rozumiem, że kolega umie czytać w myślach. Co do koncertu napisałem, wystarczy ze zrozumieniem doczytać. Co do "żebrania". Mi ten koncert potrzebny do szczęścia nie jest. Zawsze wolałem nagrania studyjne. Ale ok, kolega wie lepiej.![]()
ps.Co Ty masz za problem, to ja nie ogarniam. SerioAle ok, kolega wie lepiej.![]()
Ja tego nie potrzebuję. No chyba, że lepiej aby były kiepskiej jakości nagrania amatorskie.
To nie moja osoba i propozycja jest tutaj chyba problemem (a może jednak tak)?
Jak wynika z dyskusji, chyba coś innego. Co do wywiadu z Michałem Wroną, na pewno nic nie uzasadnia pewnych sformułowań tam zawartych, ocen i opinii. Pytanie tylko czy ten wywiad przekreśla działalność zespołu? Pewne zachowania zespołu mogą być źle postrzegane, ale może warto docenić zaradność zespołu, bez względu na to czy się komuś ich muzyka podoba czy nie?
Z odbiorem.
Tu nie idzie o sam wywiad czy ego pana Wrony. To kombinacja ego, przekonania o własnej wyższości etc oraz bardzo ale to bardzo miałkiej i kiepskiej muzyki 
Zdan, tu chyba chodzi o coś jeszcze, ale to nie moja sprawa. Muzyka to kwestia gustu. Posłucham, może się wypowiem. Jednak i na tym forum są osoby, którym muzyka SM się podoba, więc może to tylko Twoja opinia, ewentualnie kolegi Dzosefa (przepraszam tych co pominąłem) ?
Nigdzie nie twierdziłem, że to co piszę publicznie i publikuję na kanale YT to jakaś wyrocznia i "oficjalna wykładnia gustu i metalu" 
Hm, mam nadzieję, że koledze chodzi o ocenę merytoryczną gry na gitarze. Czytając niektóre komentarze pod podanym linkiem można mieć jednak wątpliwości czy zawsze tylko o taką chodzi. Chyba, że chodzi o odwrócenie uwagi od Michała Wrony?krusejder pisze: ↑wt sty 28, 2020 12:14 pm Nie potrzeba takich podchodów, tu się wszyscy znają od lat. Największą atrakcją koncertu będzie Ada Kaczanowska, więc i ja postaram się ująć ją w clipach
https://www.youtube.com/watch?v=QBZ5lcXJ7PU
Nie, to forum miłośników piękna (miałem napisać zboczeńców, ale przecież oglądanie ładnych kobiet to nie zboczenie), gra na gitarze się nie liczy
Wystarczy poczytać komentarze w tematach koncertów z wokalistkami 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Hm, w sumie to ciekawe zestawienie kapel, szczególnie ten Madrise.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie no gumbyy teraz to przesadzasz, spytał zwyczajnie o nagranie a ty sie spinasz
Ja się nie spinam przeca
Ostatnio zmieniony wt sty 28, 2020 4:52 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
No tak na pewno najprościej, zwłaszcza, że nagrania są często marnej jakości.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen