18-19/02/2020 - Hammerfall (Warszawa, Kraków)

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 18-19/02/2020 - Hammerfall (Warszawa, Kraków)

Post autor: Zakkahletz »

Bilety na Wawę już wyprzedane w klubie, jeszcze dostępne w bileteriach. Właśnie sobie kupiłem. :)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

gumbyy pisze: czw lut 06, 2020 8:01 am
Kuba pisze: wt lut 04, 2020 7:11 pm
gumbyy pisze: pn lut 03, 2020 11:25 pm Dla mnie 1-3 są ok. Przedostatnia w miarę ok. Nowej jeszcze nie słyszałem :)
A mogę polecić bo całkiem przyzwoita :D
No i sobie słucham. Rzeczywiście całkiem ok jest. Nawet sobie kupię, a co :)
Słusznie, słusznie. Po cichu liczę że Dead by Dawn wpadnie do setu ...... :roll:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zakkahletz pisze: czw lut 13, 2020 6:36 pm Bilety na Wawę już wyprzedane w klubie, jeszcze dostępne w bileteriach. Właśnie sobie kupiłem. :)
To się widzimy :)
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Zakkahletz pisze: śr lip 24, 2019 7:57 pmMało znany fakt, że na dzień koncertu w Kraku przypadnie pięćdziesiątka Joacima! :pijak: Poprzedniego dnia w Wawie będzie jeszcze czterdziesto(kilku)latkiem, więc dla Niego i dla przybyłych tam to też może być once-in-a-lifetime experience. :P
Podbijam tę ciekawostkę, a poza tym GORĄCO polecam solową płytę Joacima pt. "Beyond the Gates" z 2004 roku. Koniecznie :!:
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Zakkahletz pisze: ndz lut 16, 2020 3:15 pm Podbijam tę ciekawostkę, a poza tym GORĄCO polecam solową płytę Joacima pt. "Beyond the Gates" z 2004 roku. Koniecznie :!:
Zgadzam się w pełni, ta płyta jest świetna :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

krusejder pisze: pt lip 26, 2019 6:15 amPodejrzewam, że ja z piątką koncertów RJD mogę być wysoko w forumowych rankingach
;)
To pewnie ucieszy Cię info, że znany biograf gwiazd rocka i metalu Mick Wall jest na zaawansowanym etapie pracy nad Jego biografią. ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jak nie czytam biografij rockmanów, to tę biorę w ciemno!!
Rogi do góry :))
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

gumbyy pisze: pt lut 14, 2020 12:24 am
Zakkahletz pisze: czw lut 13, 2020 6:36 pm Bilety na Wawę już wyprzedane w klubie, jeszcze dostępne w bileteriach. Właśnie sobie kupiłem. :)
Ano widzimy się. :) Przypuszczalnie dzięki temu jesteś dziś, że jutro we Wrocku jest Testament & co. i przez to nie mógłbyś być jednocześnie w Kraku, hę? ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zakkahletz pisze: wt lut 18, 2020 5:22 pm
gumbyy pisze: pt lut 14, 2020 12:24 am
Ano widzimy się. :) Przypuszczalnie dzięki temu jesteś dziś, że jutro we Wrocku jest Testament & co. i przez to nie mógłbyś być jednocześnie w Kraku, hę? ;)
W rzeczy samej :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Ło Pany co za akcje się poodwalały to nie mam pytań. Sam koncert spoko, ale z tych już 10 które widziałem to tak środek stawki. Ale na koniec - cud-malina.

Podczas Hearts of Fire na barierce odwiedzil mnie Joacim. Centralnie przede mną sobie stanął. To ja pyk telefon i dawaj sweet focie... patrze w ekran a ten pozuje na całego :lol: Mam z nim ze 2-3 fotki więc bez spiny, ale okoliczności - miazga. Rozdawanie kostek - Oscar gdzieś tam ze swojej strony idzie na środek (ja stałem przed Pontusem), patrzy na mnie i pokazuje ze idzie do mnie z kostką. Ja w lekkom szoku, ten podlazł pod skraj sceny, wyciągnął się jak wąż i daje mi do ręki... nie mam pytań. Podobnie było we Wrocławiu ostatnio, ale wtedy stałem od jego strony. No i na deser jeszcze złapana pałeczka perkusisty. Była jeszcze setlista BB od ochroniarza, ale oddałem od razu parce wiekowych Włochów, co obok stali. No i jeszcze przy merchu pojawił się Pontus to wpadła fota bo z nim nie miałem jeszcze. Pokazałem mu tego koncertowego selfiaka z Cansem to się śmiał i mówił, ze widział akcję ze sceny...

Takie przygody :lol:
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Przygody pierwsza klasa. :D Fajnie, że przybiliśmy pjonę na początku, bo potem już jakoś się rozmijaliśmy.

Z półtora tysia ludu mogło się odliczyć na tym gigu. Supporty dobrze wypadły. A na HF co za tańce i poga odchodziły, uch!

No i Cans jest już pięćdziesięciolatkiem. :)
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

I myślicie, że z tej okazji skrócili set? Pół żartem pół serio oczywiście... Po dwóch kawałkach techniczni przyklejali na scenę nowy set z wykreślonymi kawałkami...słabe.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

No niefajnie, że coś krócej zagrali (nie było kawałka z babeczką z BB), ale coś było na rzeczy, bo pomiędzy utworami też gonili... Cans wygladał jakoś nie w 100% ok.
www.MetalSide.pl
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

W porównaniu z Pratteln brak: Hectors Hymn, Natural High, Dominion (tytułowy z CD który promują!!!), Keep the flame burning, Second to One. 5 kawałków. Ćwierć setu.
Ostatnio zmieniony śr lut 19, 2020 10:02 am przez barsiarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

o, uboga nierządnico :(((
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Grubo pokombinowali ze środkiem setu. Czekałem np. na Hymn Hektora i się nie doczekałem. :(

Albo ktoś z zespołu był poważnie nie w formie, albo set został skrócony ze względu na jednak niechęć do Polski ze strony HF za niegdysiejsze drwiny, docinki i inne upokorzenia odnośnie ich statusu u nas w porównaniu z Sabatonem, a wiem, że przed laty Joacima z kolegami mocno to dotknęło.

No nic, zobaczymy, jaka sytuacja będzie w Kraku.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Zakkahletz pisze: śr lut 19, 2020 9:48 am
Set został skrócony ze względu na jednak niechęć do Polski ze strony HF za niegdysiejsze drwiny, docinki i inne upokorzenia odnośnie ich statusu u nas w porównaniu z Sabatonem, a wiem, że przed laty Joacima z kolegami mocno to dotknęło.
Gratuluję wygranej w konkursie na idiotyczną teorię dnia. Możesz zgłosić się po pamiątkowy dyplom
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Poseł Antoni już szuka wolnego etatu w podkomisji ;-)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

barsiarz pisze: śr lut 19, 2020 8:49 am W porównaniu z Pratteln brak: Hectors Hymn, Natural High, Dominion (tytułowy z CD który promują!!!), Keep the flame burning, Second to One. 5 kawałków. Ćwierć setu.
Last Man Standing był, nie było Second To One. Ogólnie to slaba sytuacja. Człowiek płaci i chciałby otrzymać set jaki jest na innych koncertach...
A tak ogólnie to bawiłem się dobrze. Udało mi się zająć miejsce przy barierce po prawej stronie sceny (dokładnie to samo co tydzień wcześniej na Zakk Sabbath :D). Pierwszy support (Serious Black) nawet spoko, muszę posłuchać studyjnie. Battle Beast krótko ale konkretnie, był ogień. Cieszyłem się na ich występ i nie zawiedli. A co do gwiazdy wieczoru - koncert dobry, poskakałem, pośpiewałem... No ale zostaje niesmak z powodu tego skrócenia setu. Na osłodę jest kostka gitarzysty Battle Beast i kostka basisty Hammerfall :D mam też setlistę Hammerfall no ale chyba teraz bardziej wkurza niż cieszy bo jest to tak pierwsza pełna wersja, bez wykreślonych utworów :wink:
Night Mistress Fan Club Łódź
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Tak, chodziło mi o Second to One, zedytowałem jak pisałeś posta.
Na początku Cans po swoich partiach kiwał z niezadowoleniem głową w kierunku technicznych, aż za którymś razem zniknął na dłużej i zaraz potem wymieniono setlisty. Może faktycznie coś mu dolegało. Ale rozumiem jeden, dwa kawałki, ale ćwierć setu?
ODPOWIEDZ