18-19/02/2020 - Hammerfall (Warszawa, Kraków)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: 18-19/02/2020 - Hammerfall (Warszawa, Kraków)
Bilety na Wawę już wyprzedane w klubie, jeszcze dostępne w bileteriach. Właśnie sobie kupiłem. 
To się widzimyZakkahletz pisze: ↑czw lut 13, 2020 6:36 pm Bilety na Wawę już wyprzedane w klubie, jeszcze dostępne w bileteriach. Właśnie sobie kupiłem.![]()
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Podbijam tę ciekawostkę, a poza tym GORĄCO polecam solową płytę Joacima pt. "Beyond the Gates" z 2004 roku. KoniecznieZakkahletz pisze: ↑śr lip 24, 2019 7:57 pmMało znany fakt, że na dzień koncertu w Kraku przypadnie pięćdziesiątka Joacima!Poprzedniego dnia w Wawie będzie jeszcze czterdziesto(kilku)latkiem, więc dla Niego i dla przybyłych tam to też może być once-in-a-lifetime experience.
Zgadzam się w pełni, ta płyta jest świetnaZakkahletz pisze: ↑ndz lut 16, 2020 3:15 pm Podbijam tę ciekawostkę, a poza tym GORĄCO polecam solową płytę Joacima pt. "Beyond the Gates" z 2004 roku. Koniecznie![]()
Night Mistress Fan Club Łódź
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

To pewnie ucieszy Cię info, że znany biograf gwiazd rocka i metalu Mick Wall jest na zaawansowanym etapie pracy nad Jego biografią.
Jak nie czytam biografij rockmanów, to tę biorę w ciemno!!
Rogi do góry
)
Rogi do góry
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ano widzimy się.gumbyy pisze: ↑pt lut 14, 2020 12:24 amTo się widzimyZakkahletz pisze: ↑czw lut 13, 2020 6:36 pm Bilety na Wawę już wyprzedane w klubie, jeszcze dostępne w bileteriach. Właśnie sobie kupiłem.![]()
![]()
W rzeczy samejZakkahletz pisze: ↑wt lut 18, 2020 5:22 pmAno widzimy się.gumbyy pisze: ↑pt lut 14, 2020 12:24 amTo się widzimyZakkahletz pisze: ↑czw lut 13, 2020 6:36 pm Bilety na Wawę już wyprzedane w klubie, jeszcze dostępne w bileteriach. Właśnie sobie kupiłem.![]()
![]()
Przypuszczalnie dzięki temu jesteś dziś, że jutro we Wrocku jest Testament & co. i przez to nie mógłbyś być jednocześnie w Kraku, hę?
![]()
www.MetalSide.pl
Ło Pany co za akcje się poodwalały to nie mam pytań. Sam koncert spoko, ale z tych już 10 które widziałem to tak środek stawki. Ale na koniec - cud-malina.
Podczas Hearts of Fire na barierce odwiedzil mnie Joacim. Centralnie przede mną sobie stanął. To ja pyk telefon i dawaj sweet focie... patrze w ekran a ten pozuje na całego
Mam z nim ze 2-3 fotki więc bez spiny, ale okoliczności - miazga. Rozdawanie kostek - Oscar gdzieś tam ze swojej strony idzie na środek (ja stałem przed Pontusem), patrzy na mnie i pokazuje ze idzie do mnie z kostką. Ja w lekkom szoku, ten podlazł pod skraj sceny, wyciągnął się jak wąż i daje mi do ręki... nie mam pytań. Podobnie było we Wrocławiu ostatnio, ale wtedy stałem od jego strony. No i na deser jeszcze złapana pałeczka perkusisty. Była jeszcze setlista BB od ochroniarza, ale oddałem od razu parce wiekowych Włochów, co obok stali. No i jeszcze przy merchu pojawił się Pontus to wpadła fota bo z nim nie miałem jeszcze. Pokazałem mu tego koncertowego selfiaka z Cansem to się śmiał i mówił, ze widział akcję ze sceny...
Takie przygody
Podczas Hearts of Fire na barierce odwiedzil mnie Joacim. Centralnie przede mną sobie stanął. To ja pyk telefon i dawaj sweet focie... patrze w ekran a ten pozuje na całego
Takie przygody
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Przygody pierwsza klasa.
Fajnie, że przybiliśmy pjonę na początku, bo potem już jakoś się rozmijaliśmy.
Z półtora tysia ludu mogło się odliczyć na tym gigu. Supporty dobrze wypadły. A na HF co za tańce i poga odchodziły, uch!
No i Cans jest już pięćdziesięciolatkiem.
Z półtora tysia ludu mogło się odliczyć na tym gigu. Supporty dobrze wypadły. A na HF co za tańce i poga odchodziły, uch!
No i Cans jest już pięćdziesięciolatkiem.
I myślicie, że z tej okazji skrócili set? Pół żartem pół serio oczywiście... Po dwóch kawałkach techniczni przyklejali na scenę nowy set z wykreślonymi kawałkami...słabe.
No niefajnie, że coś krócej zagrali (nie było kawałka z babeczką z BB), ale coś było na rzeczy, bo pomiędzy utworami też gonili... Cans wygladał jakoś nie w 100% ok.
www.MetalSide.pl
W porównaniu z Pratteln brak: Hectors Hymn, Natural High, Dominion (tytułowy z CD który promują!!!), Keep the flame burning, Second to One. 5 kawałków. Ćwierć setu.
Ostatnio zmieniony śr lut 19, 2020 10:02 am przez barsiarz, łącznie zmieniany 1 raz.
o, uboga nierządnico
((
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Grubo pokombinowali ze środkiem setu. Czekałem np. na Hymn Hektora i się nie doczekałem. 
Albo ktoś z zespołu był poważnie nie w formie, albo set został skrócony ze względu na jednak niechęć do Polski ze strony HF za niegdysiejsze drwiny, docinki i inne upokorzenia odnośnie ich statusu u nas w porównaniu z Sabatonem, a wiem, że przed laty Joacima z kolegami mocno to dotknęło.
No nic, zobaczymy, jaka sytuacja będzie w Kraku.
Albo ktoś z zespołu był poważnie nie w formie, albo set został skrócony ze względu na jednak niechęć do Polski ze strony HF za niegdysiejsze drwiny, docinki i inne upokorzenia odnośnie ich statusu u nas w porównaniu z Sabatonem, a wiem, że przed laty Joacima z kolegami mocno to dotknęło.
No nic, zobaczymy, jaka sytuacja będzie w Kraku.
-
Deleted User 357
Gratuluję wygranej w konkursie na idiotyczną teorię dnia. Możesz zgłosić się po pamiątkowy dyplomZakkahletz pisze: ↑śr lut 19, 2020 9:48 am
Set został skrócony ze względu na jednak niechęć do Polski ze strony HF za niegdysiejsze drwiny, docinki i inne upokorzenia odnośnie ich statusu u nas w porównaniu z Sabatonem, a wiem, że przed laty Joacima z kolegami mocno to dotknęło.
-
Deleted User 4876
Poseł Antoni już szuka wolnego etatu w podkomisji 
Last Man Standing był, nie było Second To One. Ogólnie to slaba sytuacja. Człowiek płaci i chciałby otrzymać set jaki jest na innych koncertach...
A tak ogólnie to bawiłem się dobrze. Udało mi się zająć miejsce przy barierce po prawej stronie sceny (dokładnie to samo co tydzień wcześniej na Zakk Sabbath
Night Mistress Fan Club Łódź
Tak, chodziło mi o Second to One, zedytowałem jak pisałeś posta.
Na początku Cans po swoich partiach kiwał z niezadowoleniem głową w kierunku technicznych, aż za którymś razem zniknął na dłużej i zaraz potem wymieniono setlisty. Może faktycznie coś mu dolegało. Ale rozumiem jeden, dwa kawałki, ale ćwierć setu?
Na początku Cans po swoich partiach kiwał z niezadowoleniem głową w kierunku technicznych, aż za którymś razem zniknął na dłużej i zaraz potem wymieniono setlisty. Może faktycznie coś mu dolegało. Ale rozumiem jeden, dwa kawałki, ale ćwierć setu?