Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Thrash Metal

Post autor: LukaSieka »

Zdan pisze: śr lut 26, 2020 3:25 pm Szkoda, że nie mogę się cieszyć tym tematem ale moja zasada nie kupowania piratów jest absolutnie nie do złamania. Nienawidzę bootleg-biznesu jako kolekcjoner i nie dam im ani grosza zarobić!
W takim razie pozostaje Ci słuchać z winyla albo przegrywki... Niedawno tez jeden kumpel zaopatrzył się w wydanie " Obsessed By Cruelty/Expurse Of Sodomy/In The Sign Of Evil" wydanie w Japonii w 1990, ale niestety okazało się, że pomimo iż "After The Deluge" widnieje w spisie utworów to go tam nie ma i jest to utwór "Volcanic Slut".
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Jeżeli faktycznie tak jest to musze to kupic. Dosyć mam słuchania tej płyty w słabej jakości na youtube a z płyty In the Sign i Obsessed od razu po tym jak kończy się outro po utworze Burst Command Til War cd wyłączam bo nie idzie tej kupy słuchac
Gramofonu niestety nie mam żeby słuchac z winyla dobrego materiału
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

LukaSieka pisze: śr lut 26, 2020 3:36 pm
Zdan pisze: śr lut 26, 2020 3:25 pm Szkoda, że nie mogę się cieszyć tym tematem ale moja zasada nie kupowania piratów jest absolutnie nie do złamania. Nienawidzę bootleg-biznesu jako kolekcjoner i nie dam im ani grosza zarobić!
W takim razie pozostaje Ci słuchać z winyla albo przegrywki... Niedawno tez jeden kumpel zaopatrzył się w wydanie " Obsessed By Cruelty/Expurse Of Sodomy/In The Sign Of Evil" wydanie w Japonii w 1990, ale niestety okazało się, że pomimo iż "After The Deluge" widnieje w spisie utworów to go tam nie ma i jest to utwór "Volcanic Slut".
O proszę! A jak brzmienie tej japońskiej wersji?
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Zdan pisze: śr lut 26, 2020 3:59 pm
LukaSieka pisze: śr lut 26, 2020 3:36 pm
Troche więcej sopranów jest, delikatnie lepiej słychać blachy. Tak poza tym to jest to ta sama wersja, która trafiła na cd w 1988 razem z "In The Sign Of Evil".
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

LukaSieka pisze: śr lut 26, 2020 4:10 pm
Zdan pisze: śr lut 26, 2020 3:59 pm
LukaSieka pisze: śr lut 26, 2020 3:36 pm W takim razie pozostaje Ci słuchać z winyla albo przegrywki... Niedawno tez jeden kumpel zaopatrzył się w wydanie " Obsessed By Cruelty/Expurse Of Sodomy/In The Sign Of Evil" wydanie w Japonii w 1990, ale niestety okazało się, że pomimo iż "After The Deluge" widnieje w spisie utworów to go tam nie ma i jest to utwór "Volcanic Slut".
Troche więcej sopranów jest, delikatnie lepiej słychać blachy. Tak poza tym to jest to ta sama wersja, która trafiła na cd w 1988 razem z "In The Sign Of Evil".
Ehhhh. To ten sam problem z pierwszymi płytami Bathory - na CD trafiły dziwne wersje w których ktoś mieszał. Oryginalne winylą brzmią o piekło lepiej.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

jak ja czekam na nowego Exodusa.... :?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

A! Tak jeśli chodzi o thrash metal i stwierdzenie "w latach 90 klasyczny metal był martwy" to proponuję zapoznanie się z jedynym albumem amerykańskiego Visitör z 1993 roku. Jak to usłyszałem to mnie wywaliło z kapci. Klasyczny amerykański power/thrash - świetne wokale, zróżnicowane tempa, podwójna stopa, melodie - wszystko jest. W klimacie podobne trochę do Realm, Liege Lord, późniejszego Laaz Rockit etc.

Tutaj cały album:

https://www.youtube.com/watch?v=GQ9ch9HP8Pc
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja w ogóle już nie czekam na płyty zespołów typu Exodus, Overkill, Testament. Wyjdą solidne średniaki z chujową nuclearową produkcją. Nuda
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Dzosef pisze: śr lut 26, 2020 6:24 pm z chujową nuclearową produkcją
+1
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: śr lut 26, 2020 6:24 pm Ja w ogóle już nie czekam na płyty zespołów typu Exodus, Overkill, Testament. Wyjdą solidne średniaki z chujową nuclearową produkcją. Nuda
Żeby tylko Rudy się pośliznął i nie wypuścił kloca po dobrej płycie ;) BTW Overkill od jakiegoś czasu nagrywa same solidne krążki a nowy Testament zapowiada się lepiej niż poprzedni (który zły też nie był). Tylko z produkcją zgoda.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Dzosef pisze: śr lut 26, 2020 6:24 pm Ja w ogóle już nie czekam na płyty zespołów typu Exodus, Overkill, Testament. Wyjdą solidne średniaki z chujową nuclearową produkcją. Nuda
Bardziej plastikową i skompresowaną produkcje niż albumy Nuclear Blasta mają tylko te z fabryki pisania piosenek Frontiers Records :)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Overkill akurat poza faktycznie przeciętną ostatnią nagrywał bardzo dobre płyty
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

troche rozumiem, o co chodzi Wam z produkcja.
z drugiej strony, za konsola czesto siedzi, nagrywa, miksuje, masteruje Andy Sneap.
Blood In Blood Out jest dla mnie genialnym albumem, stad jeszcze wiekszy apetyt na EXO.
Gary oczywiscie gada, ze bedzie jeszcze brutalniej i szybciej. tak, czy srak - czekam.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Karl pisze: śr lut 26, 2020 7:34 pm troche rozumiem, o co chodzi Wam z produkcja.
z drugiej strony, za konsola czesto siedzi, nagrywa, miksuje, masteruje Andy Sneap.
Blood In Blood Out jest dla mnie genialnym albumem, stad jeszcze wiekszy apetyt na EXO.
Gary oczywiscie gada, ze bedzie jeszcze brutalniej i szybciej. tak, czy srak - czekam.

+1
Jak dla mnie ogółem exodus to zespół który słabego albumu nie nagrał, a ostatni jest bardzo dobry i jaram się nowym albumem. Jestem o niego spokojny

Co innego testament
O ile ostatni album jest fajny to nie wiem czego się spodziewać po nowym albumie, ale też dużych oczekiwań nie mam.

Jestem ciekaw jak to będzie z Kreatorem, w końcu nowy, młodszy basista. O ile ostatni album mi się baaaardzo podoba, o tyle Giesler nie pokazał tam niczego specjalnego, a basistą jest przecież dobrym.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Zdan pisze: śr lut 26, 2020 4:19 pm A! Tak jeśli chodzi o thrash metal i stwierdzenie "w latach 90 klasyczny metal był martwy" to proponuję zapoznanie się z jedynym albumem amerykańskiego Visitör z 1993 roku. Jak to usłyszałem to mnie wywaliło z kapci. Klasyczny amerykański power/thrash - świetne wokale, zróżnicowane tempa, podwójna stopa, melodie - wszystko jest. W klimacie podobne trochę do Realm, Liege Lord, późniejszego Laaz Rockit etc.

Tutaj cały album:

Właśnie się zapoznaję. I jestem pod wrażeniem. Świetne granie, wszystko tu do siebie pasuje. Słucham na spotifaju i brzmienie też jest znakomite.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

barsiarz pisze: śr lut 26, 2020 9:13 pm
Zdan pisze: śr lut 26, 2020 4:19 pm A! Tak jeśli chodzi o thrash metal i stwierdzenie "w latach 90 klasyczny metal był martwy" to proponuję zapoznanie się z jedynym albumem amerykańskiego Visitör z 1993 roku. Jak to usłyszałem to mnie wywaliło z kapci. Klasyczny amerykański power/thrash - świetne wokale, zróżnicowane tempa, podwójna stopa, melodie - wszystko jest. W klimacie podobne trochę do Realm, Liege Lord, późniejszego Laaz Rockit etc.

Tutaj cały album:

Właśnie się zapoznaję. I jestem pod wrażeniem. Świetne granie, wszystko tu do siebie pasuje. Słucham na spotifaju i brzmienie też jest znakomite.
Pierwszy raz jak usłyszałem ten krążek to mi szczęka opadła. Nie wierzyłem, że to płyta z 1993 roku bo brzmi jak coś ze środka lat 80. A to rzecz wydana własnym sumptem jeśli chodzi o kapele (na Spoti może być remaster) i nawet w tej wersji brzmi doskonale.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Nieważne remaster czy nie. Ważne, że zajebiste. Krótko (34 minuty) i na temat.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Michał pisze: śr lut 26, 2020 8:03 pm Jestem ciekaw jak to będzie z Kreatorem, w końcu nowy, młodszy basista. O ile ostatni album mi się baaaardzo podoba, o tyle Giesler nie pokazał tam niczego specjalnego, a basistą jest przecież dobrym.
Dopiero pare dni temu się dowiedziałem że Kreator zaczeli prace z nowym basistą :( Szkoda, bardzo lubiłem Gieslera. Bardzo pasował do tego zespołu
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

A wiadomo czy Gieslera wywalili czy odszedł sam ? Bo w sumie trzy zdania o jego odejściu i tyle. Słabe zachowanie jak na pożegnanie basisty który nagrał z nimi kilkanaście albumów.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Kevin18 pisze: śr lut 26, 2020 10:57 pm A wiadomo czy Gieslera wywalili czy odszedł sam ? Bo w sumie trzy zdania o jego odejściu i tyle. Słabe zachowanie jak na pożegnanie basisty który nagrał z nimi kilkanaście albumów.
Podobno odszedł i podobno zostawili mu furtkę do powrotu
Takie wiadomości hulały na internecie, ale dokładnie nie wiem
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

ODPOWIEDZ