Po tym co przeczytałem od was stwierdziłem że kupuje te płyte nawet jeżeli jest piracka. Podobnie jak niektórzy mam dosyć słuchania tego albumu w internecie w cienkiej jakości. Lubie ten album ale wersja dodana do In the Sign również mi nie odpowiada. Brzmi to jak stary i zapomniany trzecioligowy black metalowy zespolikLukaSieka pisze: ↑śr lut 26, 2020 3:21 pmDzięki uprzejmości kolegi Adriana, również zasłuchuje się w tym piracie, który krótko mówiąc urywa fiuta razem z jajami. Podpisuje się rękoma i nogami pod tym co wyżej napisał Adrian. Nie dość, że jest to ta właściwa, najlepiej nagrana wersja "Obsessed By Cruelty" wydana w Niemcach, to w dodatku na tym cd brzmi świetnie. Niemal właśnie jak z winyla. Jest oczywiście na płycie "Intro (The Rebirth...)" i "After The Deluge".... I na marginesie to wydanie podoba mi się również bardziej niż to badziewne "In The Sign Of Evil / Obsessed By Cruelty" z 1988 roku.Adrian S.O.S. pisze: ↑śr lut 26, 2020 2:37 pm Z ciekawości kupiłem żeby sprawdzić zawartość i czy to czasem nie jest tylko rozdzielona wersja spapranego nagrania dogranego do In the Sign of Evil. Płytę dostałem pare dni temu i jestem w szoku że ruskie tak się postarali. To jest ta najlepsza wersja wydana w 1986 przez steamhammer na czarnym krążku. Co więcej płyta nagrana jest tak że brzmi niemal tak dobrze, dynamicznie jak na winylu. Zasłuchuje się w tym odkąd dostałem te płyte. Jest oczywiście świadomość że to pirat ale wydane to jest na prawde super. Kilkustronicową książeczka z tekstami. Front i tył idealnie jak na winylu z 1986. Napisze tylko że to stare wydanie In the Sin i Obsessed się po prostu chowa. Gdyby nie to że jest tam In the Sign of Evil własnie to bym tamto wydanie cd Steamhammer wyrzucił
Thrash Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Thrash Metal
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Overkill wydaje taki sam album od 2001 roku jakoś. Nuda, wtórność, nic nie zostaje w głowie. Szkoda marnować czas na takie niepotrzebne płyty.
Jak się robi thrash w 20xx pokazał Death Angel na Evil Divide.
Tak jakoś mi taki "Killbox 13" nie brzmi jak "Ironbound". Ani jak "White Devil Armory".Dzosef pisze: ↑czw lut 27, 2020 12:44 amOverkill wydaje taki sam album od 2001 roku jakoś. Nuda, wtórność, nic nie zostaje w głowie. Szkoda marnować czas na takie niepotrzebne płyty.
Jak się robi thrash w 20xx pokazał Death Angel na Evil Divide.
Overkill nagrywa płyty pytkę. Ja tam łykam każdą kolejną. Podobnie Testament czy Exo. Raz jest mega super, raz tylko dobrze, ale lipy nie ma.
www.MetalSide.pl
Do tego Bobby Blitz na żywo to jest totalny as!
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bloodletting to ostatnia ciekawa propozycja tego zespołu, a tak to nuda. Nie wyobrażam sobie ciągle łykać tak wtórnej, nudnej muzyki.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Bloodletting to chyba jeden ze słabszych albumów Overkilla. Z pozycjami pokroju Ironbound, The Electric Age i White Devil Armory nawet nie ma co porównywać. No ale kwestia gustu. Ostatnio słyszałem teorie że wszystkie płyty Black Sabbath wydane z Ozzym są nudne, na jedno kopyto i dopiero z Gillanem i Martinem robili ciekawe rzeczy
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bloodletting przynajmniej się czymś wyróżnia. Grinding Bound niczym nie różni się od Iron Armoury czy White WheelAdrian S.O.S. pisze: ↑czw lut 27, 2020 1:46 amBloodletting to chyba jeden ze słabszych albumów Overkilla. Z pozycjami pokroju Ironbound, The Electric Age i White Devil Armory nawet nie ma co porównywać. No ale kwestia gustu. Ostatnio słyszałem teorie że wszystkie płyty Black Sabbath wydane z Ozzym są nudne, na jedno kopyto i dopiero z Gillanem i Martinem robili ciekawe rzeczy
Blood In Blood Out, ponownie, co za album!
z rana od razu dobrze pobudzil do roboty
z rana od razu dobrze pobudzil do roboty
Świetny. Chociaż dla mnie Exodus z Rudym Punkowcem > Bonded > Tempo/Blood In > Reszta Starego Exodus. Ja sobie chyba dzisiaj zapuszczę oba ' Exhibity ' . Wspaniałe albumy, pełne smaczków, ukrytych melodii i świetnych tłustych riffów.
www.last.fm/user/darkfuneral18
"Exhibity" sa swietne, ale dla mnie za bardzo rozbudowane. lubie krotsze kawalki, w punkt, prosto w morde, dlatego BIBO byl dla mnie latwiejszy do przetrawienia i przyswojenia. do dzis sie nie zdecyduje, czy Zetro, czy Dukes, sorry, nie umiem 
Tez uważam że Bloodletting jest słabszym Ovedrkillem i nie rozumiem za bardzo tego że ta płyta się wyróżnia tym że jest gorsza przez co się wyróżnia spośród innych dlatego jest lepszaDzosef pisze: ↑czw lut 27, 2020 1:57 amBloodletting przynajmniej się czymś wyróżnia. Grinding Bound niczym nie różni się od Iron Armoury czy White WheelAdrian S.O.S. pisze: ↑czw lut 27, 2020 1:46 amBloodletting to chyba jeden ze słabszych albumów Overkilla. Z pozycjami pokroju Ironbound, The Electric Age i White Devil Armory nawet nie ma co porównywać. No ale kwestia gustu. Ostatnio słyszałem teorie że wszystkie płyty Black Sabbath wydane z Ozzym są nudne, na jedno kopyto i dopiero z Gillanem i Martinem robili ciekawe rzeczy
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Polecam bo na prawde warto. Może ktoś pokaże Angelripperowi ten krążek i to zmobilizuje go żeby wreszcie ruszyć dupe i wydac to jak należyoctavarium pisze: ↑czw lut 27, 2020 12:21 amPo tym co przeczytałem od was stwierdziłem że kupuje te płyte nawet jeżeli jest piracka. Podobnie jak niektórzy mam dosyć słuchania tego albumu w internecie w cienkiej jakości. Lubie ten album ale wersja dodana do In the Sign również mi nie odpowiada. Brzmi to jak stary i zapomniany trzecioligowy black metalowy zespolikLukaSieka pisze: ↑śr lut 26, 2020 3:21 pmDzięki uprzejmości kolegi Adriana, również zasłuchuje się w tym piracie, który krótko mówiąc urywa fiuta razem z jajami. Podpisuje się rękoma i nogami pod tym co wyżej napisał Adrian. Nie dość, że jest to ta właściwa, najlepiej nagrana wersja "Obsessed By Cruelty" wydana w Niemcach, to w dodatku na tym cd brzmi świetnie. Niemal właśnie jak z winyla. Jest oczywiście na płycie "Intro (The Rebirth...)" i "After The Deluge".... I na marginesie to wydanie podoba mi się również bardziej niż to badziewne "In The Sign Of Evil / Obsessed By Cruelty" z 1988 roku.Adrian S.O.S. pisze: ↑śr lut 26, 2020 2:37 pm Z ciekawości kupiłem żeby sprawdzić zawartość i czy to czasem nie jest tylko rozdzielona wersja spapranego nagrania dogranego do In the Sign of Evil. Płytę dostałem pare dni temu i jestem w szoku że ruskie tak się postarali. To jest ta najlepsza wersja wydana w 1986 przez steamhammer na czarnym krążku. Co więcej płyta nagrana jest tak że brzmi niemal tak dobrze, dynamicznie jak na winylu. Zasłuchuje się w tym odkąd dostałem te płyte. Jest oczywiście świadomość że to pirat ale wydane to jest na prawde super. Kilkustronicową książeczka z tekstami. Front i tył idealnie jak na winylu z 1986. Napisze tylko że to stare wydanie In the Sin i Obsessed się po prostu chowa. Gdyby nie to że jest tam In the Sign of Evil własnie to bym tamto wydanie cd Steamhammer wyrzucił
Dla mnie Dukes > Zetro. Bardzo byłem wkurzony tym że wywalili Rudego ale niestety to była typowa marketingowa decyzja, jedna z pierwszych,podjęta przez Chucka z Testament który został ich menadżerem. Czy jakoś bardzo odbudowało to poziom marketingowy Exodus ? Sam nie wiem.
www.last.fm/user/darkfuneral18
-
Deleted User 357
Ogólnie Zetro o wiele lepszy niż Dukes, ale samo Blood in jest co najwyżej solidne,gdzie płyt z Dukesem ostatnio bardzo często słucham. Zwłaszcza pierwszy Exibit doskonała płyta chyba bez słabego momentu
wyszlo zwyczajnie slabo.
sluchalem wywiadu dosc swiezo po tej akcji no i Dukes mowil, ze mial polozone w zasadzie 90% wokali, a nagle taka sytuacja, jeszcze podczas jego miesiaca miodowego, i chyba przez telefon, nie w oczy. Steve dostal kilka godzin do ogarniecia kilku nowych kawalkow, zrobil co trzeba i wrocil. Rob dosc mocno zaznaczal, ze cokolwiek by sie nie dzialo, to zespol Holta. wielkiej soy juz chyba nie maja, ale domyslam sie, ze niesmak pozostal.
sluchalem wywiadu dosc swiezo po tej akcji no i Dukes mowil, ze mial polozone w zasadzie 90% wokali, a nagle taka sytuacja, jeszcze podczas jego miesiaca miodowego, i chyba przez telefon, nie w oczy. Steve dostal kilka godzin do ogarniecia kilku nowych kawalkow, zrobil co trzeba i wrocil. Rob dosc mocno zaznaczal, ze cokolwiek by sie nie dzialo, to zespol Holta. wielkiej soy juz chyba nie maja, ale domyslam sie, ze niesmak pozostal.
Płyty z Dukesem są muzycznie świetne ale właśnie te wokal. Zetro o piekło lepszy i 100 razy bardziej pasuje do Exodus
Bo po prostu dłużej jest w Exo
Marzy mi się żeby Dukes coś swojego ogarnął, ale teraz bawi się w mechanika
Urazu do chłopaków z Exodusa chyba nie ma, komentują sobie, oznaczają się wrzuca fotki na insta ze starych czasów itd.
Marzy mi się żeby Dukes coś swojego ogarnął, ale teraz bawi się w mechanika
Urazu do chłopaków z Exodusa chyba nie ma, komentują sobie, oznaczają się wrzuca fotki na insta ze starych czasów itd.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Jak ktoś chce więcej Dukesa to są dwie płyty znośnego thrashowego Generation KIll.