Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Thrash Metal

Post autor: LukaSieka »

octavarium pisze: ndz mar 01, 2020 2:35 pm Płyty z Dukesem są muzycznie świetne ale właśnie te wokal. Zetro o piekło lepszy i 100 razy bardziej pasuje do Exodus
Rob Dukes generalnie bardziej z tym swoim wokalem pasuje do jakiejś kapeli metalcore'owej niż thrash metalowej, ale np. "Exhibit B: The Human Condition" bardzo lubie. Nie wiem jak ten materiał brzmiałby z Zetro, ale np takiego "Let There Be Blood" z Robem nie dałem rady wysłuchać w całości. Dla mnie to profanacja.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

Dukes ma zbyt "typowy" głos, kogoś kto idealnie by się nadawał do zespołu z "nowoczesnego" metalu. Był znośny, ale na thrash metalowy zespół to za mało. No i występy Exodusa z nim były żenujące, od słuchania tony faków z jego strony uszy więdły. Cóż, może pierwszym słowem jaki powiedział nosząc pieluchy było "fuck", co ja tam wiem.

Zetro z kolei wolałem w Hatriot - na ostatnim Exodus partie wokalne były wyraźnie robione na odwal, słychać to w każdym kawałku. Z drugiej strony, na ten moment bracia Cody i Nick radzą sobie świetnie bez pomocy ojca, choć po kawałku o Frankensteinie miałem spore wątpliwości. Obecnie nie mam już "ciśnienia" na nowy album Exo, pewnie obadam jak znajdę czas, ale jeśli mają utrzymać powtarzalną stylistykę z Blood In, to o dobrym albumie można pomarzyć.
Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Neon »

Ostatnio słucham płyty Nuclear Assault "Handle With Care".
Bardzo dobre thrashowe łojenie.
Ostatnio zmieniony pn mar 02, 2020 8:15 pm przez Neon, łącznie zmieniany 2 razy.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Ziomaletto pisze: pn mar 02, 2020 7:13 pm Dukes ma zbyt "typowy" głos, kogoś kto idealnie by się nadawał do zespołu z "nowoczesnego" metalu. Był znośny, ale na thrash metalowy zespół to za mało. No i występy Exodusa z nim były żenujące, od słuchania tony faków z jego strony uszy więdły. Cóż, może pierwszym słowem jaki powiedział nosząc pieluchy było "fuck", co ja tam wiem.
Na ilu koncertach byłeś z Dukesem i z Zetro i jaką masz skalę porównawczą?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Neo44 pisze: pn mar 02, 2020 7:16 pm Ostatnio słucham płyty Nuclear Assault "Handle With Care".
Bardzo dobre thrasowe łojenie.
Świetny, klasyczny thrashowy krążek. Jeśli Ci się spodobał to spróbuj z jedynką i dwójką. Są trochę bardziej surowe (szczególnie jedynka) ale też świetne.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Zetro z kolei wolałem w Hatriot - na ostatnim Exodus partie wokalne były wyraźnie robione na odwal, słychać to w każdym kawałku. Z drugiej strony, na ten moment bracia Cody i Nick radzą sobie świetnie bez pomocy ojca, choć po kawałku o Frankensteinie miałem spore wątpliwości. Obecnie nie mam już "ciśnienia" na nowy album Exo, pewnie obadam jak znajdę czas, ale jeśli mają utrzymać powtarzalną stylistykę z Blood In, to o dobrym albumie można pomarzyć.

moge sie po czesci zgodzic co do Zetro, ale dolaczyl w ostatniej chwili. nie bral zadnego udzialu w tworzeniu albumu.
co do slabych prognoz na nowy album na podstawie BIBO, no coz - na szczescie z opinia jest jak z dupa - kazdy ma swoja :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Ziomaletto pisze: pn mar 02, 2020 7:13 pm Dukes ma zbyt "typowy" głos, kogoś kto idealnie by się nadawał do zespołu z "nowoczesnego" metalu. Był znośny, ale na thrash metalowy zespół to za mało. No i występy Exodusa z nim były żenujące
Co? :lol: Dukes to pieprzone zwierze sceniczne i zjada swoją energią 1/3 innych wokalistów. Gość to żywe srebro na scenie... co Ty piszesz o żenadzie? :D
Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2020 12:40 am przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Ja się opre tylko na nagraniach które widziałem w internecie, ale miał świetny kontakt z publicznością.
Ostatnio we Wrocku u Zetro mi tego trochę brakło.
Ale kilka lat temu było git, więc może teraz tylko takie odczucia
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Michał pisze: pn mar 02, 2020 10:44 pm Ja się opre tylko na nagraniach które widziałem w internecie, ale miał świetny kontakt z publicznością.
Ostatnio we Wrocku u Zetro mi tego trochę brakło.
Ale kilka lat temu było git, więc może teraz tylko takie odczucia
Z Dukesem widziałem Exo chyba 4 razy i 4 petardy. Tak jak na przykład tutaj... w cholernym upale:

https://www.youtube.com/watch?v=He6DJatWIZ4

żenada :lol:
www.MetalSide.pl
Deleted User 357

gumbyy pisze: pn mar 02, 2020 10:27 pm
Ziomaletto pisze: pn mar 02, 2020 7:13 pm Dukes ma zbyt "typowy" głos, kogoś kto idealnie by się nadawał do zespołu z "nowoczesnego" metalu. Był znośny, ale na thrash metalowy zespół to za mało. No i występy Exodusa z nim były żenujące
Co? :lol: Dukes to pieprzone zwierze sceniczne i zjada swoją energią 1/3 innych wokalistów. Gość to żywe srebro na scenie... co Ty piszesz o żenadzie? :D
Przecież oczywistym jest że moje pytanie było retoryczne ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze: wt mar 03, 2020 12:47 am
gumbyy pisze: pn mar 02, 2020 10:27 pm
Przecież oczywistym jest że moje pytanie było retoryczne ;)
No ale był "znośny" :lol:

Kolejny strzał z Wacken: https://www.youtube.com/watch?v=MqCRoAcEmfU
www.MetalSide.pl
Deleted User 357

O nie, pan na koncercie metalowym mówi brzydkie słowa. Nie wiem czy mogę słuchać bo jeszcze mama usłyszy i da szlaban na komputer
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze: wt mar 03, 2020 12:53 am O nie, pan na koncercie metalowym mówi brzydkie słowa. Nie wiem czy mogę słuchać bo jeszcze mama usłyszy i da szlaban na komputer
Oj przepraszam... nie chciałem przeklnąć... wymskło mi się... mam nadzieję, że mama nie będzie kazała wyłonczyć kąkutera.

A Pan Panie Żelazny jesteś na mojej liście: https://www.youtube.com/watch?v=YBbD75tOwfk

za te żenujące wpisy :lol:
www.MetalSide.pl
Deleted User 357

A kim Ty w ogóle jesteś że obrażasz innych użytkowników?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze: wt mar 03, 2020 12:58 am A kim Ty w ogóle jesteś że obrażasz innych użytkowników?
Kolego, nie przeginaj...

Ależ ten koncert był żenujący:
Deathamphetamine: https://www.youtube.com/watch?v=nR-8Q0FrTmA
Bonded By Blood: https://www.youtube.com/watch?v=bN78B1wigCE
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

niestety, pieprzenia glupot w sieci z poziomu klawiatury nigdy nie braknie na forach.
mnie sie w pale nie miesci, jak mozna pisac, ze Dukes z EXO live to zenada.
ale dalej - kazdy ma swoja dupe i opinie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Karl pisze: wt mar 03, 2020 7:10 am niestety, pieprzenia glupot w sieci z poziomu klawiatury nigdy nie braknie na forach.
mnie sie w pale nie miesci, jak mozna pisac, ze Dukes z EXO live to zenada.
ale dalej - kazdy ma swoja dupe i opinie.
Jasne, że każdy ma swoją opinię i zdanie. Jednak są pewne ramy. Podejrzewam, że koleś nie był na takim koncercie. Pacnął głupotkę i zablysnął ;)
www.MetalSide.pl
Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Neon »

Ja cenię Exodus.Grają bardzo dobry thrash moim zdaniem.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Neo44 pisze: wt mar 03, 2020 9:32 am Ja cenię Exodus.Grają bardzo dobry thrash moim zdaniem.

Jak dla mnie razem z Kreatorem i Slayerem najlepszy :B
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Michał pisze: wt mar 03, 2020 11:16 am
Neo44 pisze: wt mar 03, 2020 9:32 am Ja cenię Exodus.Grają bardzo dobry thrash moim zdaniem.

Jak dla mnie razem z Kreatorem i Slayerem najlepszy :B
Jest jeszcze trochę tych dobrych kapel z thrashu ;)
ODPOWIEDZ