Thrash Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Thrash Metal
W Polsce nie mieli jeszcze w takim razie, bo pewno i ja bym miał - bliskie spotkanie z Gary Holtem
a minął ponad miesiąc od koncertu.
www.MetalSide.pl
Całkiem dobry ten nowy utwór Kreatora. Trzymają poziom.
Włączyłem sobie. Wyłączyłem. Włączyłem "Coma Of Souls". Poczułem różnicę 
Ha! Ja odpaliłem ten nowy numer, słucham... no fajnie, fajnie... czekam do pierwszej melodyjki. Bach 54 sekunda i wchodzi
Ostatnio pisałem o tym w recenzji innej kapeli - wymuskane do granic nieprzyzwoitości.
www.MetalSide.pl
No własnie jak wjechała pierwsza melodyjka to tylko pokiwałem głową i przypomniałem sobie czemu nie lubię ostatnich płyt Kreator (na żywo to mnie znudzili okropnie wręcz).
Ja na początku nie lubiłem. Pamiętam, że taki "Phantom Antichrist" to mi jakoś po 2 latach dopiero wszedł. Ale teraz już bez problemu zaakceptowałem to melodyjne granie i jest ok.
www.MetalSide.pl
Nie lubię po prostu tego pitolenia które tam w prawie każdym numerze musi się pojawić. A już totalnie pod szyldem Kreator 
- blackcocker
- -#Moderator

Ja bardzo lubię to nowe oblicze Kreatora 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
A mi już ten szyld wisi... słucham muzy, a ta mi pasuje. Pasuje mi "CoS", pasuje mi "PA"
www.MetalSide.pl
Ja też lubiłem. A potem przypomniałem sobie "Pleasure To Kill" 
Zrozumiałe. "CoS" uwielbiam ale najbardziej oczywiście "Pleasure To Kill"
Heh... a nigdy nie zastanawiałem się, którą bardziej lubię... chyba nie potrafię wybrać
www.MetalSide.pl
Granie jest spoko, ale teraz mi zupełnie wokal Petrozzy do tego nie pasuje.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Czemu "oczywiście". Wole Endless Pain od Pleasure i zdecydowanie wole Extreme Aggression. W soim cxzasie Pleasure na pewno był mega wydarzeniem ale wolę słuchać Extreme i Come
Wokal to największy mankament Kreatora po Coma of Souls
Dla mnie po prostu to "oczywiste"
Uznaję "Pleasure To Kill" za największe osiągnięcie Kreatora i jeden z najlepszych albumów w całym gatunku.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

To mamy podobnie. "Pleasure To Kill" jest dla mnie na podium, ale za "Extreme Aggression" i "Terrible Certainty".Adrian S.O.S. pisze: ↑ndz mar 29, 2020 1:03 pmCzemu "oczywiście". Wole Endless Pain od Pleasure i zdecydowanie wole Extreme Aggression. W soim cxzasie Pleasure na pewno był mega wydarzeniem ale wolę słuchać Extreme i Come
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
No właśnie - tłumaczyłem to chyba już ileś razy na forum 
Dla mnie Extreme to nr 1, zaraz za nim PLeasure.LukaSieka pisze: ↑ndz mar 29, 2020 1:23 pmTo mamy podobnie. "Pleasure To Kill" jest dla mnie na podium, ale za "Extreme Aggression" i "Terrible Certainty".Adrian S.O.S. pisze: ↑ndz mar 29, 2020 1:03 pmCzemu "oczywiście". Wole Endless Pain od Pleasure i zdecydowanie wole Extreme Aggression. W soim cxzasie Pleasure na pewno był mega wydarzeniem ale wolę słuchać Extreme i Come
Ogólnie pierwsze 5 płyt Kreatora są według mnie tymi najlepszymi.LukaSieka pisze: ↑ndz mar 29, 2020 1:23 pmTo mamy podobnie. "Pleasure To Kill" jest dla mnie na podium, ale za "Extreme Aggression" i "Terrible Certainty".Adrian S.O.S. pisze: ↑ndz mar 29, 2020 1:03 pmCzemu "oczywiście". Wole Endless Pain od Pleasure i zdecydowanie wole Extreme Aggression. W soim cxzasie Pleasure na pewno był mega wydarzeniem ale wolę słuchać Extreme i Come
Fajnie widzieć że ktoś docenia również trzecią płyte Terrible Certainty. Wśród dzisiejszych fanów Kreatora troche zapomniana rzecz. Na pewno najrzadziej wymieniana jako te czołowe nagrania.
Lata dziewiecdziesiate to zupełnie inny zespół. Te nagrywane od czasów Violent Revolution niby były powrotem ale dzisiaj widać że to nie jest ten sam Kreator którego większość pokochała za pierwsze albumy. Nawet jeżeli jest to thrash metal to grany w o wiele bardziej melodyjny sposób. Ale jak widac wielu osobom to odpowiada. Na koncertach widać że dużym uznaniem cieszą się te ostatnio albumy nawet pośród płci pięknej