Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
Dorzuć z nowych jeszcze B-Day i Beast of Bourbon
Dzięki , wypróbuję w święta 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Czyli 3 pierwsze płyty najlepsze a potem długo ,długo nic...ok,dorzucam do przesłuchania 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Od której płyty zacząć słuchać Bathory?
Od początku. Ten zespół przeszedł spore zmiany, więc fajnie jest obserwować ich stopniowe zachodzenie. A że nie ma consensusu co do najlepszej płyty Bathory, to tym bardziej najlepiej iść od A do Z i sprawdzić, która siedzi najlepiej.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 357
Z jednej strony masz rację, z drugiej zaczynanie od pierwszych może odrzucić IMO
W sumie zależy od osobistych preferencji, jak ktoś nie trawi Venom, to jedynka faktycznie może go zniechęcić. W tym wypadku rzeczywiście lepiej zaczynać od późniejszych.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
W przypadku takich zespołów naprawdę warto prześledzić ewolucję więc powiedziałbym, że od początku - chyba, że kogoś mocno odrzuca Venom, brud, punk etc.
Z płyt Entombed warto też posłuchać "Left Hand Path".
Clandestine, najlepsze Entombed i z o wiele ciekawszym wokalem (wyjątkowo, bo na ogół śpiewał kto inny). Ale jedynka też dobra.
Od której płyty zacząć słuchać My Dying Bride?
Spróbuj od The Angel and the Dark River.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

X-Japan ktoś tu słucha mocniej?
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Blue Blood najlepszy album X-Japan. Chociaż na początek polecam X-Singles, gdzie naprawdę są ich najlepsze utwory, w tym Week End z lepszą solowka niż na BB. No i mini album Art of Life. Genialna rzecz.
- blackcocker
- -#Moderator

To nie zespół
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***