Jaja sobie robię. Dla mnie sprzedaż albumu ma ZEROWY wpływ na jego wartość artystyczną, muzyczną itd etc. Na sprzedaż wpływają takie rzeczy jak promocja, koniunktura na dany styl muzyki etc itd.
Najlepszy metalowy basista?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy metalowy basista?
Poison - zespół który bym potraktował napalmem i bombardowaniem z orbityAdrian S.O.S. pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:24 pmPierwsze cztery płyty np takiego Poison pokryły się platyną - wybitne krążki
A czy Poison to Motorhead? Slayer mieli złote płyt, a Megadeth platynowe. Mamy się tak bawić? Fani Motorów uznali 1916 za płytę lepszą niż Bastards i pogódźcie się z tym.
No ale coś decyduje o tym, który album jest ogólnie uważany za lepszy przez fanów. Raczej nie stanowi o tej wartości kilka komentarzy na forum internetowym
Jesteś pozeremZdan pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:25 pmPoison - zespół który bym potraktował napalmem i bombardowaniem z orbityAdrian S.O.S. pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:24 pmPierwsze cztery płyty np takiego Poison pokryły się platyną - wybitne krążki![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Poison_(German_band)
Nic nic nie zwojowali? Takim Bastards
Chyba ówcześni fani rocka i metalu w ogóle bo ta płyta była bardzo przystępna. Tyle w temacie. Fani Motorhead czekali latami na płytę taką jak Bastards. Ale skoro ktoś sugerują się listami przebojów raczej tego nie przyjmie do wiadomości
Ostatnio zmieniony sob lip 25, 2020 4:31 pm przez Felcio, łącznie zmieniany 1 raz.
To ten Poison miał platynowe płyty? Człowiek się uczy całe życieVorgel pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:27 pmJesteś pozeremZdan pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:25 pmPoison - zespół który bym potraktował napalmem i bombardowaniem z orbityAdrian S.O.S. pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:24 pm Pierwsze cztery płyty np takiego Poison pokryły się platyną - wybitne krążki![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Poison_(German_band)
PS. Znam ten band
PPS. W nosie mam konsensusy mas i inne pierdoły tego typu. Słucham tego co uznam za dobre. To, że się nie sprzedało w milionach egzemplarzy mi lata. To czy fani danego zespołu uznali coś też mnie mało obchodzi. Ludzie nie kupowali płyt King's X - nie przeszkadza mi to uznawać ich za absolutnie zjawiskowego i świetnego zespołu
A co zawojowali? Jakie masz kryterium oceny? I co to znaczy "właściwy tor"? Ja za kryterium oceny uważam poparcie portfelem dla płyty wśród fanów Motorhead (ich płyt nie kupowali przypadkowi ludzie, nie mają żadnych platyn na koncie). A co to za fan, który nie kupił tego ponoć świetnego albumu Sacrifice? Tylko pisze na forum jak mu się wydaje. Ja pamiętam zero entuzjazmu dla Sacrifice wśród fanów tego zespołu, zwłaszcza starszych jeszcze ode mnie. Miałem znajomego, zresztą sprzedawał kasety na początku lat 90, który twierdził, że woli już March or Die od Sacrifice, bo tam przynajmniej zaryzykowali coś innego (akurat nie wymienił 1916 ale to szczegół), a drugiego Ace of Spades czy No Sleep Til Hammersmith (jego ulubiona płyta), już nie będzie. Nie było żadnego entuzjazmu, nie pamiętam takiego. Gdyby tak było, to dałbym tej płycie jeszcze jedną chociaż szansę wtedy, gdyby tak skakano z zachwytu. Zresztą nad Bastards też się nie zachwycano. Po latach wielu odkryło te płyty,a to nie było wtedy nic wielkiego.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Własnie takie March or Die przez fanów Motorhead była słabiej przyjęte. Przez fanów MOTORHEAD. Przez fanów rocka jak ktoś wyżej napisał ogólnie była przyjęta lepiej i sie sprzedawała bo była bardziej przyswajalna. Ja lubie te płyte ale fakt faktem na koncertach Motorhead ich fani którzy ten zespół kochają za całokształt a nie tylko za dwie melodyjniejsze płyty większości domagali się numerów z Bastards
Przecież nie napisałeś o płytach, tylko o napalmie, to se pozwoliłem na żarcikZdan pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:31 pmTo ten Poison miał platynowe płyty? Człowiek się uczy całe życieVorgel pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:27 pmJesteś pozerem
https://en.wikipedia.org/wiki/Poison_(German_band)![]()
PS. Znam ten band
PPS. W nosie mam konsensusy mas i inne pierdoły tego typu. Słucham tego co uznam za dobre. To, że się nie sprzedało w milionach egzemplarzy mi lata. To czy fani danego zespołu uznali coś też mnie mało obchodzi. Ludzie nie kupowali płyt King's X - nie przeszkadza mi to uznawać ich za absolutnie zjawiskowego i świetnego zespołu![]()
King's X, niestety, słaby zespół. Znajomy z USA, rocznik '66 fan metalu od jego początków mi to powiedział
No było słabo przyjęte, on wymienił ten album, może chodziło mu o 1916, nie wiem. Ale wiem, że Sacrifice zostało przyjęte z kompletną obojętnością wtedy, bez żadnego entuzjazmu, który jeszcze towarzyszył 1916. Ja wiem, że to inne czasy, biorę to pod uwagę. Ale jednak.Adrian S.O.S. pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:38 pm Własnie takie March or Die przez fanów Motorhead była słabiej przyjęte. Przez fanów MOTORHEAD. Przez fanów rocka jak ktoś wyżej napisał ogólnie była przyjęta lepiej i sie sprzedawała bo była bardziej przyswajalna. Ja lubie te płyte ale fakt faktem na koncertach Motorhead ich fani którzy ten zespół kochają za całokształt a nie tylko za dwie melodyjniejsze płyty większości domagali się numerów z Bastards
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Bastards nie dostało nagrody grammy czyli gówno
1916 akurat ma na półce wiele osób których Motorhead za bardzo nie lubi. Ile to razy słyszałem na róznych koncertach tekst że z Motorhead to tylko 1916 a reszta dyskografii mogłaby nie istnieć
1916 akurat ma na półce wiele osób których Motorhead za bardzo nie lubi. Ile to razy słyszałem na róznych koncertach tekst że z Motorhead to tylko 1916 a reszta dyskografii mogłaby nie istnieć
Na szczęście stare pierdziele nie decydują o tym co jest słabe a co nie (dla mnie przynajmniej - on oczywiście może tak uważać)Vorgel pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:39 pmPrzecież nie napisałeś o płytach, tylko o napalmie, to se pozwoliłem na żarcikZdan pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:31 pmTo ten Poison miał platynowe płyty? Człowiek się uczy całe życieVorgel pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:27 pm
Jesteś pozerem
https://en.wikipedia.org/wiki/Poison_(German_band)![]()
PS. Znam ten band
PPS. W nosie mam konsensusy mas i inne pierdoły tego typu. Słucham tego co uznam za dobre. To, że się nie sprzedało w milionach egzemplarzy mi lata. To czy fani danego zespołu uznali coś też mnie mało obchodzi. Ludzie nie kupowali płyt King's X - nie przeszkadza mi to uznawać ich za absolutnie zjawiskowego i świetnego zespołu![]()
King's X, niestety, słaby zespół. Znajomy z USA, rocznik '66 fan metalu od jego początków mi to powiedział![]()
No to patrzymy na setlisty.
Na początek najczęściej grane utwory (setlist.fm)
Ace of Spades (1247)
Overkill (1139)
Metropolis (1105)
Killed by Death (1080)
Going to Brazil (947)
Do top 5 załapał się numer z 1916. Grali go też na ostatniej swojej trasie, Lemmy cedził go na ostatnim wydechu.
Gdzie te wiekopomne numery z Bastards i Sacrifice? No, kawałek Sacrifice jest na miejscu 15, a z Bastards na 27. Wcześniej są jeszcze dwa numery z 1916. Nie mówcie mi, staremu zgredowi co lubili fani Motorhead, a czego nie
Na początek najczęściej grane utwory (setlist.fm)
Ace of Spades (1247)
Overkill (1139)
Metropolis (1105)
Killed by Death (1080)
Going to Brazil (947)
Do top 5 załapał się numer z 1916. Grali go też na ostatniej swojej trasie, Lemmy cedził go na ostatnim wydechu.
Gdzie te wiekopomne numery z Bastards i Sacrifice? No, kawałek Sacrifice jest na miejscu 15, a z Bastards na 27. Wcześniej są jeszcze dwa numery z 1916. Nie mówcie mi, staremu zgredowi co lubili fani Motorhead, a czego nie
Ja jestem fanem Motorhead i lubię "Bastards", "Sacrifice", "Inferno" i "Kiss Of Death"
Nie mówi mi fanowi Motorhead co ma lubić albo co lubi fan Motorhead
PS. Znam tony fanów Motorhead którzy lubią "Bastards"
PS. Znam tony fanów Motorhead którzy lubią "Bastards"
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Akurat setlisty Motorhead (zwłaszcza w ostatnich latach) w ogóle sie nie imają do tego o czym piszesz bo praktycznie ciągle grali te same numery
Ja znam osobiście wielu FANÓW Motorhead co to stawiają Bastards w pierwszej trójce. Fanów w prawdziwym tego słowa znaczeniu. Takich co to mają każdy kawałek singla i jeździli swego czasu pół Europy za Motorhead. Tacy mają coś do gadania w kwestii tego zespołu czy jednak sie nie znają i mają siedzieć cicho ?
Zależy czy mają odpowiednią datę urodzeniaFelcio pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:54 pmJa znam osobiście wielu FANÓW Motorhead co to stawiają Bastards w pierwszej trójce. Fanów w prawdziwym tego słowa znaczeniu. Takich co to mają każdy kawałek singla i jeździli swego czasu pół Europy za Motorhead. Tacy mają coś do gadania w kwestii tego zespołu czy jednak sie nie znają i mają siedzieć cicho ?
Pamiętam, że jak pisaliśmy chyba o Venom, toście sami setlisty tutaj przywoływali
Teraz nagle się nie liczą. Oczywiście nie pisałem tylko o ostatnich latach,a o przekroju całej kariery. Nawet biorąc pod uwagę, że Sacrifice i Bastards to trochę nowsze płyty, Sacrifice grali 413 razy czyli ponad połowę razy mniej niż Going to Brazil, a Born to Raise Hell grali zaledwie 222 razy. Na taki ponoć świetny album to mało. Grali najczęściej stare klasyki i... numer z najbardziej docenionej przez fanów w USA płyty.
Fani z USA >>> fani z Europy