Chodzi o black metal z soczystymi solóweczkami. Ja takiego black metalu nie znam a słucham go od 1987 roku
Bathory
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bathory
Wystarczy sobie porównać co ma większego strzała, debiut Megadeth i takie numery jak Rattlehead z modliszką Samuelsonem na perce, czy lo - fi Bathory zagrane na 10 watowym combo. Nie przewiduję błędnych odpowiedzi.
Posluchaj tego co wrzucalem wczesniej - naprawde polecam https://www.youtube.com/watch?v=lz3f09fLK3w
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

XDDDDDDDDD
Zajebiscie smieszne jest wyobrażenie sobie, że dorosły facet siedzi i pisze komuś w internecie, że słucha mięciutkiej muzyki
. Słucham też Blondie i Fleetwood Mac, także walcie śmiało 
Zajebiscie smieszne jest wyobrażenie sobie, że dorosły facet siedzi i pisze komuś w internecie, że słucha mięciutkiej muzyki
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A gdzie ja pisałem o black metalu?Djuk_416 pisze: ↑sob sie 08, 2020 12:24 pmhahaha soczyste solówki w black metalu? Może w tym ładnym dzisiejszym "black metalu" bo niech ktoś mi znajdzie soczyste solówki na płytach kapel black metalowych lat dziewięćdziesiątych![]()
-
Deleted User 2259
A ja Justin Bieber - Baby, ale tylko ten utwór znam, jeszcze nie skusiłem się by kupic i poznać jakieś wydawnictwo tego utalentowanego wokalisty 
Bieber jest fanem black metalu. Dlatego pojawił się w filmie Men in Black III.
Gdybym był Vorgelem albo Dzosefem napisałbym że to podróbka Bathory i Moonsorrow. Generalnie gdyby tej kapeli nie było to nic by sie nie stało. No a gdyby nie było Bathory to by nie było tej kapeli. Ogólnie rzecz biorąc poprawnie zagrany pagan bm z wyraźnymi fascynacjami starego Bathorygeri92 pisze: ↑sob sie 08, 2020 12:36 pmPosluchaj tego co wrzucalem wczesniej - naprawde polecam https://www.youtube.com/watch?v=lz3f09fLK3w
Piszesz w kontekście zespołów black metalowych wiec to sie chyba rozumie samo przez sięDzosef pisze: ↑sob sie 08, 2020 1:03 pmA gdzie ja pisałem o black metalu?
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2020 2:47 pm przez Djuk_416, łącznie zmieniany 1 raz.
A gdzie ja napisałem, że Bathory to podróbka Manowar? Pisałem, że słychać inspirację i to momentami wyraźnie.
Ty nie tylko Dzosef. Za to Ty pisałes że inne nowsze zespoły są kopiami tych z lat osiemdziesiątych choć czesto nie były ale nie chce mi sie juz na tym rozwodzić i bawić sie w te Twoją gre przez kilka stron
Poza tym chyba kazdy pamięta jak chciałeś wszystkim udowodnić ze Testament to taka sama muzyka i taki sam rock n' roll jak Poison i Cinderella, a Marduk to to samo co Motley Crue bo mają pomalowane pyski
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2020 2:50 pm przez Djuk_416, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo wielokrotnie są kopiami, czasem oczywiście inspiracje są wielostronne, ale nie do niezauważenia.
-
Deleted User 2259
Bathory super zespół, co tu dużo gadać. Tylko szkoda, ze nie koncertował właściwie od końcowki lat 80. Pytanie dlaczego? bo juz nie pamietam
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

LukaSieka pisze: ↑pt paź 18, 2019 2:34 pm Fragment wywiadu z Quorthonem z Thrash'em All nr. 3/2003
-Kiedyś czytałem twoją następującą wypowiedź. Ktoś znowu nagabywał cię o zagranie koncertu z BATHORY i sformułował to dość nieszczęsne zdanie "Kiedy zabawisz ludzi?" Odpowiedziałeś wtedy "zabawiam się ze sobą codziennie, chodź i dołącz do mnie!" Musze przyznać, ze cholernie szanuje cię za to, że z żelazną konsekwencją odrzucasz oferty z Wacken, które oscylują wokół kwoty miliona marek!
Q: "Mam tego dość, że co roku znajdzie się jakiś baran, który wmawia mi, że muszę zagrać ten jeden, jedyny koncert BATHORY i że ma się to odbyć właśnie na jego festiwalu. Obiecuje jak on to wszystko świetnie zorganizuje, wypromuje i obaj zarobimy górę kasy. Pytam wtedy nieodmiennie jak on to sobie wyobraża? Jak mam do cholery odtworzyć na scenie 12 ścieżek wokalnych, chory, odgłosy natury, kotły, bębny, kilkanaście partii gitar? Czy mam oprzeć koncert na płytach "nordyckich', czy może tych pierwszych, a może lepiej zagrać trzy godziny, pół koncertu jako satanista, drugie pół z wielką scenografią i z fruwającymi smokami, rycerzami, okrętami, piorunami, wichrami? Sam widzisz, że jest to po prostu niedorzeczne. Pewnie, że chciałbym zarobić ten milion marek, ale na pewno nie zgodzę się na coś takiego. Pogódźcie się z tym, nigdy nie odbędzie się koncert BATHORY! Czy to tak trudno zrozumieć?"
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- LukaSieka

Włączyłem dwa kawałki chociaż znałem te kapele już wcześniej bo kumpel ma ich EPke wydana na kolorowym winylu. Przeleciałem dwa pierwsze kawałki i jest tak jak wyżej napisałeś - poprawnie. Na pewno to nie jest muzyka na te chwilę, na te pogodę. przynajmniej dla mnie. Nie słucham black metalu w takie upały.Djuk_416 pisze: ↑sob sie 08, 2020 2:45 pmGdybym był Vorgelem albo Dzosefem napisałbym że to podróbka Bathory i Moonsorrow. Generalnie gdyby tej kapeli nie było to nic by sie nie stało. No a gdyby nie było Bathory to by nie było tej kapeli. Ogólnie rzecz biorąc poprawnie zagrany pagan bm z wyraźnymi fascynacjami starego Bathorygeri92 pisze: ↑sob sie 08, 2020 12:36 pmPosluchaj tego co wrzucalem wczesniej - naprawde polecam https://www.youtube.com/watch?v=lz3f09fLK3w
A mnie dziś coś strasznie kusi In The Nightside Eclipse (pozostając w temacie - z bonusowym coverem A Fine Day To Die
), black metal w upał czasami działa na mnie jak zimne piwko
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie koncertowali od połowy lat 80, a ich koncerty to były w zasadzie wspólne występy u boku Celtic Frost i innych, bardziej znanych zespołów.
- LukaSieka

Skoro gadka przez internet jest dla Ciebie śmieszna, to podejdź kiedyś do mnie Michał na koncercie, kiedy w końcu coś się ruszy w tej kwestii. Może to będzie dla Ciebie mniej śmieszne niż pisanie w internecie. Ja wiem jak wyglądasz i podejrzewam, że Ty również wiesz jak wyglądam ja, bo mijaliśmy się na rożnych koncertach kilkakrotnie jak nie kilkanaście razy. Ja o Megadeth zdania nie zmienię. Dla mnie to najbardziej miękka i mdła kapela thrash metalowa na świecie, głównie przez płyty wydawane w latach 90tych. Zdania nie zmieniam od ponad dwudziestu lat i podejrzewam, że już raczej nie zmienię.... No i nie wiem co ma Blondie albo Fleetwood Mac do grania thrash metalu w miękki czy ostry sposób...
Jakbyś mógł to walnij 10 czy 20 najlepszych czy tam najważniejszych płyt black metalowych dla Ciebie. Wiedziałbym mniej więcej czego z blacku tutaj na forum ludzie słuchają
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2020 3:29 pm przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety przykro mi to stwierdzić, ale nic nie zrozumiałeś z tej wypowiedzi. Ale może to moja wina, może powinienem prościej, wolniej...
- LukaSieka

Nie no różnica jest. Motley Crue mieli platyny, a Marduk nieDjuk_416 pisze: ↑sob sie 08, 2020 2:48 pmTy nie tylko Dzosef. Za to Ty pisałes że inne nowsze zespoły są kopiami tych z lat osiemdziesiątych choć czesto nie były ale nie chce mi sie juz na tym rozwodzić i bawić sie w te Twoją gre przez kilka stron
Poza tym chyba kazdy pamięta jak chciałeś wszystkim udowodnić ze Testament to taka sama muzyka i taki sam rock n' roll jak Poison i Cinderella, a Marduk to to samo co Motley Crue bo mają pomalowane pyski![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Śmieszy mnie takie wczuwanie się i wyciąganie w dyskusji Megadeth, jakby to miało jakieś znaczenie. Absurd tej sytuacji, gdzie dorosły chłop wyciąga argument "a bo zespół, który lubisz jest słaby" i miękki.Skoro gadka przez internet jest dla Ciebie śmieszna, to podejdź kiedyś do mnie Michał na koncercie, kiedy w końcu coś się ruszy w tej kwestii. Może to będzie dla Ciebie mniej śmieszne niż pisanie w internecie. Ja wiem jak wyglądasz i podejrzewam, że Ty również wiesz jak wyglądam ja, bo mijaliśmy się na rożnych koncertach kilkakrotnie jak nie kilkanaście razy. Ja o Megadeth zdania nie zmienię. Dla mnie to najbardziej miękka i mdła kapela thrash metalowa na świecie, głównie przez płyty wydawane w latach 90tych. Zdania nie zmieniam od ponad dwudziestu lat i podejrzewam, że już raczej nie zmienię.... No i nie wiem co ma Blondie albo Fleetwood Mac do grania thrash metalu w miękki czy ostry sposób...
Ja akurat na koncercie chętnie bym do Ciebie podszedł, tak po prostu się poznać, aczkolwiek nie wiem jak wyglądasz. Znam Twoje zdanie o Megadeth i jest mi kompletnie obojętne, płyt z lat 90 nie lubię i nie słucham, o czym pisałem dwieście milionów razy i nie chce mi się rozwijać nad tym ponownie. Megadeth nigdy nie traktowałem jako thrashu, tylko eklektyczny zespół płynnie przechodzący z thrashu do heavy i z powrotem, z progresywnymi elementami i ogromną kreatywnością. I tak jak uwielbiam Exodus czy Kreator, tak na takim Bonded czy Pleasure jest mniej pomysłów, niż w dwóch kawałkach z Peace...
Nie neguję ekstremy jako takiej, ot muzyka powinna się bronić tym, że jest muzyką, a nie hałasem.