Żelazna dziewica dla Iron Maiden

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Żelazna dziewica dla Iron Maiden

Post autor: remi »

sekcjazwlok pisze: wt sie 11, 2020 9:11 pm - Brak historycznej z okresu 90-98. Ktoś tu kiedyś pisał że mogła by nie wypalić bo to był słaby okres dla Maiden. No cóż, mogli by ją zrobić tak jak trasy w tych latach... w halach.
Tylko z tym się nie zgodzę. Afraida przemycili w 2012-13, teraz mamy podkreślenie w secie dla Sign of the Cross i The Clansman. Zostało jeszcze Be Quick lub może Wasting Love, co mogą przemycić w przyszłości i bum mamy załatwiony okres 90-98. W powrót czegoś jeszcze z ery Blaze'a lub z No Prayer nie wierzę.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Według mnie jeszcze Bring your daughter to the slaughter możliwe
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

MaidenFan pisze: pn sie 17, 2020 8:53 pm Według mnie jeszcze Bring your daughter to the slaughter możliwe
Szkoda, że w ogóle niczego innego z tej płyty nie rozważają.
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

Post autor: Marcioch »

facet na krawedzi i futureal do legacy zamiast wratchilda i run to the hills? byłbym w siódmym niebie ಠ﹏ಠ
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Marcioch pisze: pn sie 17, 2020 10:18 pm facet na krawedzi i futureal do legacy zamiast wratchilda i run to the hills? byłbym w siódmym niebie ಠ﹏ಠ
na legacy byl wratchild??
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

nie ale i tak bym wyrzucił, tak bardzo nie lubię, ale jak nie wratchild to Strach przed Darkiem alno nieszczęsny juz w dzisiejszych czasach Aces High ale to raczej nigdy sie nie zdarzy bo mają spitfajera no i to kotlet
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

XD fotd faktycznie mogliby wywalić, ale stawianie w tej samej lidze Aces, który jest mega killer(s)em i wypada naprawdę dobrze, a przede wszystkim nie nudzi się tak jak jakiś trooper czy inne 2 minutes? szanujmy sie
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

blackmailer pisze: pn sie 17, 2020 10:39 pm XD fotd faktycznie mogliby wywalić, ale stawianie w tej samej lidze Aces, który jest mega killer(s)em i wypada naprawdę dobrze, a przede wszystkim nie nudzi się tak jak jakiś trooper czy inne 2 minutes? szanujmy sie
Mi się już trochę znudził :P Tłukli go w 2008-2009, 2014 i teraz 2018-2020
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Za mały byłem w 2008 :P Studyjnej mógłbym słuchać duuuuuużo i duuuuużo :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

blackmailer pisze: pn sie 17, 2020 10:42 pm Studyjnej mógłbym słuchać duuuuuużo i duuuuużo :D
studyjnej zawsze ale zawsze będę powtarzać że AH z obecnym Brucem brzmi juz słabo wokalnie po prostu, Imo Bruce brzmi jakby sie dusił z całym szacunkiem do niego. Niestety ale to moim zdaniem czas żeby wymienić AH na coś moze mniej znanego a co będzie brzmialo lepiej na obecnej scenie.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Aces High powinni zakopać w archiwach, bo niestety Bronek nie daje tutaj rady, a jeszcze przy intensywności, z jaką koncertują, to mam wrażenie, że z każdym występem masakrują jeszcze bardziej jego głos.
Ja właśnie w ostatnich latach najbardziej mam za złe brak instynktu samozachowawczego w tej kwestii. nie dość, że piszą kawałki poza możliwościami wokalisty, to jeszcze go katują intensywną trasą, wypełnioną utworami, w których kompletnie nie daje już rady.
W kwestii przyszłości zespołu, zawsze się powtarzało poglądy chyba zarówno Harrisa jak i Dickinsona, że nie chcą zostać tymi dinozaurami, które ledwo ruszają się po scenie lub nie dają rady poprawnie wykonać swoich piosenek przy standardowej dla nich aktywności. Ostatnie lata pokazują, że albo powinni zrewidować ten pogląd, albo jednak odwiesić swoje instrumenty na kołek i pójść na emeryturę...
Zacząłbym na pewno od zrewidowania set listy pod kątem jednak wyrzucenia bardziej wymagających wokalnie kawałków i zastąpienie ich tymi łatwiejszymi, co zajebiście odświeżyłoby set listę i dało sporo satysfakcji "starym" fanom. Do tego zmniejszenie intensywności i prawdopodobnie wszyscy byliby zadowoleni.
No chyba, że kasa by się wtedy nie zgadzała i tak naprawdę o to się rozchodzi i rzecz w tym, żeby natrzepać teraz jak najwięcej hajsu do momentu kiedy to będzie możliwe, robiąc przy tym jednak karykaturę z Bruce'a, wyżymając go do cna...

Kocham ten zespół całym sercem, mimo średniej gry Nicko, lenistwa i ograniczenia Dave'a, niezdarności Gersa, zbyt pompatycznego zadęcia Harrisa oraz jego mieszania się w produkcję, ukrywania Adriana w tle oraz niekiedy mocno kłującego w uszy, ogromnego spadku formy Bruce'a. Przymykam na to wszystko oko, mimo narzekania, słucham i będę słuchał ich dalej, mimo średniej jakości ostatnich albumów (uważam że i tak są lepsze od dokonań kolegów po fachu). Jedyne co mam im za złe, to ciągłe myślenie, że mają te 20 lat mniej i że wciąż mogą tyle samo co wtedy. Marzy mi się, żeby zrewidowali to przekonanie i zaczęli porządnie grać, na miarę ich dzisiejszych możliwości...
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Siwy pisze: wt sie 18, 2020 4:57 pm Marzy mi się, żeby zrewidowali to przekonanie i zaczęli porządnie grać, na miarę ich dzisiejszych możliwości...
Marzenia ściętej głowy niestety. Pewnie chodzi o hajs. Bardzo fajnie to podsumowałeś wszystko.
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

Sam bym lepiej nie powiedział
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Wróciłem na forum po długiej nieobecności i szalenie cieszy mnie ten temat. Z chęcią się podzielę moim marudzeniem.

1. Nuda i wszechobecne olewactwo. Ciągnięcie 3 odsłony tej samej trasy to jakiś kpina. Kompletny bezsens. W tym roku mają 45 lecie istnienia i aż się prosi żeby to jakoś fajnie pocelebrować nawet przy covidzie. Mogliby wydać płytę, zrobić jakiś koncert nawet online, coś jak Meta robi. Możliwości jest dużo trzeba tylko chcieć.
2. 45 lecie... myślę że pograją jeszcze 5 lat do 50 lecie i będzie farewell.. wydadzą jedną płytę zrobią 2 trasy i cześć.
3. Nowa płyta, coś nie mają szczęścia do ich wydawania. Najpierw choroba Bruca, teraz covid.
Swoją drogą ciekawe kiedy planowali ją wydać w normalnych okolicznościach? Bo przełożenie 3 etapu trasy na przyszły rok to słaby pomysł. Mogliby ją spokojnie odwołać i wydać nowy materiał.
4. Brakuje mi u nich takiego powiewu świeżości. Tzn. mają kilka numerów które spieprzyli bo zrobili albo za długie, albo Harris wrzucił swoje 3 grosze i wyszła lipa. Patrz BTTS i TFF.

Cdn..;)
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Widmoo pisze: sob sie 22, 2020 3:24 pm Bo przełożenie 3 etapu trasy na przyszły rok to słaby pomysł. Mogliby ją spokojnie odwołać i wydać nowy materiał.
Zbyt romantycznie na to patrzysz. Oni tam liczą rekordowe wpływy z Legacy of the beast tour i tylko to ich interesuje ;)
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Ahh.. zapomniałem oni czują ten pinionc :P bo zbiednieją, że wille będą sprzedawać.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Przecież nie ma nic bardziej romantycznego jak codzienne zaglądanie na konto i patrzenie jak mamony przybywa. Wy tak nie macie? ;)
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

Wkurza mnie, że nie mogę sobie posłuchać FTGGOG live z dobrze brzmiącego, oficjalnego wydania, tylko męczę wykonanie z Rock in Rio 2019.
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Tweener pisze: ndz wrz 06, 2020 1:02 pm Wkurza mnie, że nie mogę sobie posłuchać FTGGOG live z dobrze brzmiącego, oficjalnego wydania, tylko męczę wykonanie z Rock in Rio 2019.
Paris albo Stokholm 2018 chyba lepsze.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Dobrze brzmiące oficjalne to oksymoron. Ostatnie oficjalne koncertówki to padło straszne.
ODPOWIEDZ