Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Teraz słucham...

Post autor: Vorgel »

Djuk_416 pisze: śr sie 19, 2020 10:58 am Z gumową naszywką Power From Hell na kurtce jechałem do Spodka pociągiem na Metal Battle 1988 z Nasty Savage, Exumer i Atomkraft w rolach głównych. Poznałem ich z rok może dwa wcześniej. Nie pamiętam już dokładni czy to był 1987 czy 1986 keidy ich poznałem. Wiem na 100% że miałem na jednej stronie (chyba stilon-90) Pleasure To Kill a na drugiej Power From Hell niedługo po tym jak Pleasure wyszło
Może Ci się daty pomyliły, bo kasety Barona to rok 1990, a wcześniej to wyszło tylko w UK na winylu i w USA na kasecie, ale nie podejrzewam, że miałeś dostęp do tego niszowego nakładu.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Ty nigdy nie podejrzewasz, Ty zawsze wiesz
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

pol_pl_Death-Spiritual-Healing-48839_1.jpg
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Obrazek

Darkthrone - Under A Funeral Moon

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Onslaught na której płycie brzmi jak klon Discharge albo G.B.H :lol: :lol: :lol: ???? Ty słyszałeś w ogóle te kapele że piszesz takie rzeczy ?
Ale to nie ja tak napisałem. Dla mnie w ogóle nie brzmi jak Discharge, to teza Zdana.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Dla mnie też DT to odpustowy zespolik, zwłaszcza te klawisze. Kiedyś próbowałem przebrnąć przez Images & Words i w sumie by się udało, ale te melodyjki na klawiszach tragedia.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

blackmailer pisze: śr sie 19, 2020 7:59 am Dzozef jakie masz prawo do wciskania komuś czy ma dobry czy zły gust? To jest Vorgelizm. Gdyby Zdan miał gust podobny do twojego to byś mówił, że no no, ten Zdan wie co mówi! Nie śmierdzi to Vorgelem? Nie słuchałem ani jednej płyty Onslaught, ale jak obleśnie by nie brzmiała... Możesz uważać, że jego gust jest słaby, ale stwierdzasz to w tak nachalny sposób, że nie sposób tego pomylić z taktykami Vorgela. Jesteście jakoś spokrewnieni? Nie od dziś chodzą mi po głowie podobne myśli, ale to zapatrzenie w SWOJE i dążenie do absurdalnych prawd objawionych jest aż nadto podobne w obu przypadkach.
Jest 2020 a nie 2013 kurwa. Chcecie się bawić w rycerzy dobrego gustu i tego co jest dobre a co nie? To zapraszamy, idźcie za rączkę na kucopedię i tam się sobie podlizujcie ;)
Nie dobry lub zły - tego się nie da ocenić. Natomiast można mieć gust kiepski. Mój też nie jest wybitny, lubię sporo zespołów obiektywnie przeciętnych, bo w muzyce ważna jest przyjemność ze słuchania :) . Natomiast warto mieć z tyłu głowy pewne obiektywne fakty, bo potem się nazywa Opeth nudnym, a słucha zespołów, które w całej karierze nie miały tylu ciekawych zagrań co Opeth na jednej płycie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Ciekawe są zagrania na płytach Opeth bo Mistrz Dzosef tak mówi. Są OBIEKTYWNIE CIEKAWE. Jak ich nie znajdujesz ciekawymi to jesteś plebejusz i weź już idź słuchaj jedynki Bathory a nie o muzyce rozmawiasz ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Każdy szuka czegoś innego. Ktoś lubi energię, ktoś lubi zagrywki, ktoś lubi melodie. Podejrzewam, że Zdan nawet jakby chciał polubić Opeth, ale to tak z całego serca, ale nie lubi miliona zagrywek w numerze, to mimo szczerych chęci ich nie polubi. To już genetyka, nic innego ;)
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To, że Opeth jest zespołem interesującym to opinia Twoja, moja, Blackmailera. Nie fakt.

Przykłady faktów (elementów obiektywnych):
-Opeth zadebiutowało w 1997 roku
-Opeth używa gitar akustycznych
-Opeth ma w swoim repertuarze utwory powyżej 10 minut
-Ostatnim krążkiem Opeth jest In Cauda Venenum

Przykłady opinii (elementów subiektywnych):
-Mikael to świetny wokalista
-Opeth to zagubiony i kiepski zespół
-Muzyka Opeth jest zaskakująca i wykwintna
-Fredrik Åkesson wygląda jak pedofil

To naprawdę nie jest trudne. Uważam Halforda za najlepszego wokalistę w metalu i jest to tylko i wyłącznie moja osobista opinia. Sądzę też, że TNOTB to razem z Paranoid i Master Of Puppets jeden z najbardziej przereklamowanych albumów w muzyce rockowej i również nie mam tu monopolu na prawdę. Nie będziesz miał jej także Ty próbujący udowodnić mi, że jest to jakieś "obiektywne" arcydzieła. Bo nimi nie są, to są dźwięki wytłoczone na płycie i tyle. Sztuka od zawsze była przeznaczona do subiektywnego odbioru i to jest jej najważniejsza cecha, bo czyni ją uniwersalną.

A tak w ogóle, to The Return od Bathory>chaty z gówna>Blackwater Park. Owszem, to wręcz prymitywny krążek w porównaniu do muzyki Opeth, ale zdecydowanie lepszy. No i co teraz, muszę uznać BP za lepsze, bo Opeth jest obiektywnie lepszym zespołem?

A potem się człowiek dziwi, że jacyś faszyści i inne czerwone ścierwa wygrywają wybory i doprowadzają do tragedii. Skoro ludzie są w stanie uznać daną myśl za prawdę objawioną, to ten gatunek działa jak działa.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

409369-emp.jpg
We are enslaved NOOWWWWWWWWWWWWWW
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

PS. a tak było fajnie jak Vorgel się obraził na forum... No cóż, potrzeba było pandemii, żeby znowu wylazł spod kamienia ze swoimi muzycznymi katechizmami ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

geri92 pisze: śr sie 19, 2020 12:27 pm PS. a tak było fajnie jak Vorgel się obraził na forum... No cóż, potrzeba było pandemii, żeby znowu wylazł spod kamienia ze swoimi muzycznymi katechizmami ;)
Wtedy działał pod fejkowym kontem - lochinvar :lol:
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

blackmailer pisze: śr sie 19, 2020 12:28 pm
Kolejne urojenie?
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Vorgel pisze: śr sie 19, 2020 12:33 pm
blackmailer pisze: śr sie 19, 2020 12:28 pm
Kolejne urojenie?
Yes.
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Obrazek

Mayhem - Ordo Ad Chao

Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Przecież pisze że miałem przegraną. Na jednej stronie Kreator - Pleasure To Kill. Na drugiej Onslaught - Power from Hell. Ale ja zapomniałem ze Ty nie wiedziałeś i nie zdajesz sobie z tego sprawy do tej pory ze można było sobie przegrać albo dostać od kogoś przegraną kasetę, tylko trzeba było czekać zeby kupić piracką. Z tape-tradingu miałem pokaźną kolekcje tak czy inaczej. Pirackich mało kupowałem. Niektóre przegrywki to były kopia kopi ale i tak się słuchało ile się dało
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Vorgel pisze: śr sie 19, 2020 11:12 am wcześniej to wyszło tylko w UK na winylu i w USA na kasecie, ale nie podejrzewam, że miałeś dostęp do tego niszowego nakładu.
A to był taki straszny problem żeby zdobyć takowa płyte lub kasete? Mój wujek i paru jego kolegów z Poznania mieli dużo oryginalnych kaset i analogów z USA , Anglii i nie tylko. Pisali, utrzymywali kontakty z zespołami pokroju Immolation, Pestilence, Napalm Death, Mayhem dlatego nie widzę problemu zeby ktoś nie mógł korespondować sobie z takim Onslaught i dostawać od nich płyty, kasety droga kupna czy wymiany
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Ja akurat tej taśmy nie miałem od Onslaughta tylko od Bariela z Imperatora tak jak kupe innych. On korespondował z mnóstwem kapel i miał większość winyli i kaset z pierwszej ręki. On był pierwsza osobą która osobiście znałem posiadającą CD pierwszych płyt Death, Massacre, Voivod, Slayer. Robiło to niesamowite wrażenie tylko szkoda że nikt nie miał odtwarzacza cd żeby to przegrać albo chociaż posłuchać :). Kontaktów z zespołami już nie mam. Kiedyś wiecej się pisało i wymieniało za kasety a potem CD. Kiedy robiłem zina dostawałem po kilkanaście paczek z taśmami tygodniowo. Nawet trafiały się oryginalne od kapel zza granicy które wysyłały kasety do recenzji. Z winyli udało mi się wyrwac tylko kilka. Np dwójke Sarcofago dostałem od Geralda Incubusa za kilka taśm polskich zespołów
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Djuk_416 pisze: śr sie 19, 2020 1:15 pm Przecież pisze że miałem przegraną. Na jednej stronie Kreator - Pleasure To Kill. Na drugiej Onslaught - Power from Hell. Ale ja zapomniałem ze Ty nie wiedziałeś i nie zdajesz sobie z tego sprawy do tej pory ze można było sobie przegrać albo dostać od kogoś przegraną kasetę
Vorgel niby taki stary wyjadacz i wytrwały mistrz a nie wiedział że można przegrać sobie kasetę ? Buehehehe
ODPOWIEDZ