Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...

Paysage D'Hiver - Die Festung
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Miałem kolegę który pamiętał początek lat 80, można było oczywiście kupić zachodnie płyty analogowe, ale ceny przekraczały tysiaka (czasem dochodząc do dwóch, to tak jakby dzisiaj płyta kosztowała ok 800 zł). O tym też mawiał wielokrotnie Beksiński. Jego było stać bo miał bogatego starego, ale mało kto mógł sobie pozwolić na taki wydatek za płytę. A i tak głównie to był import z Niemiec. Onslaught nie wyszło w Niemczech, wyszło w niewielkim nakładzie w UK, w USA wydała to wytwórnia Combat, która różne odpady wydawała, bo im było wszystko jedno jaka jakość, byle na fali popularności metalu sprzedać jak najwięcej zespołów. Dopiero jak u nas wkroczyły piraty, różne Baron i Takty zaczęły wydawać te ich albumy. Sam miałem The Force z taktu.Adrian S.O.S. pisze: ↑śr sie 19, 2020 1:24 pmA to był taki straszny problem żeby zdobyć takowa płyte lub kasete? Mój wujek i paru jego kolegów z Poznania mieli dużo oryginalnych kaset i analogów z USA , Anglii i nie tylko. Pisali, utrzymywali kontakty z zespołami pokroju Immolation, Pestilence, Napalm Death, Mayhem dlatego nie widzę problemu zeby ktoś nie mógł korespondować sobie z takim Onslaught i dostawać od nich płyty, kasety droga kupna czy wymiany
Combat Records odpady? No zobaczymy co tam wydawali (czasem na licencji ale jednak) - Mercyful Fate, Running Wild, Helstar, Agent Steel, Megadeth, Exodus, Savatage, Slayer. Same dziadostwa 
Nie wydawali samych odpadów, wydawali sporo zacnych kapel, jak np te wymienione. Ale wydawali też sporo odpadów, byle zarobić na fali metal. The Accused, Abattoir, zespoły, które nic nie znaczyły, ani niczego nowego nie wniosły.
Jak to każda wytwórnia można rzecz. Zdarzały im się lepsze i gorsze strzały. Ale na pewno Combat nie było jakimś wydawnictwem puszczającym same szroty tylko po to by zarobić (co oczywiście chcieli zrobić bo to biznes przeca).
Combat mieli dużo kasy na start. I to jest pewne. Mustanowi zaproponowali 8 tysiaków za debiut, Metal Blade dawało 7. Za nowy zespół, gdzie zwykle płaciło się po 3,500. I nic dziwnego, że postanowili utopić trochę szmalu wydając jakieś Onslaught.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Świetne kapele. Zwłaszcza jak ktoś lubił D.R.I., Cryptic Slaughter, Wehrmacht, Verbal Abuse (to się tyczy Accused) albo Agent Steel, Savagre Grace czy Exciter (Abattoir).
Utopić? Onslaught był znaną kapelą w USA. W ich koszulkach szlajało się trochę ludzi z mniej lub bardziej znanych amerykańskich kapel.
O tym wszystkim można poczytać w książce Jaskinia Hałasu o polskim metalowym podziemiu, fanach metalu z przełomu lat '80 i '90, którą gorąco z resztą polecam.Adrian S.O.S. pisze: ↑śr sie 19, 2020 1:24 pmA to był taki straszny problem żeby zdobyć takowa płyte lub kasete? Mój wujek i paru jego kolegów z Poznania mieli dużo oryginalnych kaset i analogów z USA , Anglii i nie tylko. Pisali, utrzymywali kontakty z zespołami pokroju Immolation, Pestilence, Napalm Death, Mayhem dlatego nie widzę problemu zeby ktoś nie mógł korespondować sobie z takim Onslaught i dostawać od nich płyty, kasety droga kupna czy wymiany

So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Nie osiągnęli sukcesu i Combat nie wydali w USA ich trzeciej płyty. Nie pamiętam też żadnego muzyka z USA, który chodził w koszulce Onslaught.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Chyba osiągnęli skoro są znanym na całym świecie i lubianym wśród fanów thrashu zespołem . Danny z Nuclear Assault na pewno nosił ich t-shirta przykładowo ale to chyba tez nic nie znaczaca kapela bez sukcesów
Większość tego całego thrashu to kapele bez sukcesu cholera
Nuclear Assault, Heathen, Forbidden, Defiance, Exhorder etc. Dziady wszystko i jakieś kiepskie zespoliki. Metallica - o! Ci to osiągnęli sukces! 
Danny Lilkera pamiętam w koszulkach Celtic Frost, Napalm Death, Excel, Voivod. Nie przypominam sobie bym go wdział na jakiejś force w t-shircie Onslaught.

Anthony Braxton - The Montreux/Berlin Concerts
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
W Metal Hammerze był plakat Nuclear Assualt na którym Danny miał koszulke The Force Onslaughta. Wiem bo taki miałem pare lat na scianie
No tak , Metallica to wiadomo. Lepiej o nich pisac niż strzępić sobie język o takich mało znaczących zespolikach