Muzyka underground'owa

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Muzyka underground'owa

Post autor: Vorgel »

Zdan pisze: pt sie 28, 2020 11:59 pm Vorgel ale Ty nawet nie znasz DUŻYCH black metalowych nazw. Jak możesz się o tej scenie wypowiadać z pozycji ignorancji?
A ile jest dużych black metalowych nazw? Raczej niewiele. One tak naprawdę są duże jedynie w swojej niszy, bo ten gatunek nigdy nie osiągnął popularności choćby death metalu, który swego czasu został odnotowany w mainstreamie, a znani komicy pokroju Jima Carreya robili o nim skecze. Sam zresztą twierdzisz, że black metal to jest coś co z założenia miało być w podziemiu. Co zabawne, Mayhem grało covery Venom, a Varg później uważał ten zespół za pozerski i mówił, że nigdy nie chodził w koszulce Venom, chociaż są zdjęcia, które mówią co innego. Zdaniem Varga ostatnim prawdziwym black metalowcem był Dead i to był jedyny w ogóle znany mu prawdziwy black metalowiec (którego przecież nigdy i tak nie poznał, ale to po prostu Varg i jego historie).
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Vorgel pisze: pt sie 28, 2020 11:30 pm Nie, po prostu nie,
Zapomniałeś dodać że "nie" dla ciebie
Vorgel pisze: pt sie 28, 2020 11:30 pm I nie nazywaj pierdolami rzeczy które przy black metalu są muzyką klasyczną.
klasyczną? Raczej kolorowym festynem dla fanów rock 'n' polo
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Vorgel pisze: sob sie 29, 2020 5:05 pm
Zdan pisze: pt sie 28, 2020 11:59 pm Vorgel ale Ty nawet nie znasz DUŻYCH black metalowych nazw. Jak możesz się o tej scenie wypowiadać z pozycji ignorancji?
A ile jest dużych black metalowych nazw? Raczej niewiele. One tak naprawdę są duże jedynie w swojej niszy, bo ten gatunek nigdy nie osiągnął popularności choćby death metalu, który swego czasu został odnotowany w mainstreamie, a znani komicy pokroju Jima Carreya robili o nim skecze. Sam zresztą twierdzisz, że black metal to jest coś co z założenia miało być w podziemiu. Co zabawne, Mayhem grało covery Venom, a Varg później uważał ten zespół za pozerski i mówił, że nigdy nie chodził w koszulce Venom, chociaż są zdjęcia, które mówią co innego. Zdaniem Varga ostatnim prawdziwym black metalowcem był Dead i to był jedyny w ogóle znany mu prawdziwy black metalowiec (którego przecież nigdy i tak nie poznał, ale to po prostu Varg i jego historie).
To tym gorzej świadczy o ignorancji wypowiadającego się jeśli nie zna nawet TYCH black metalowych nazw które powinien. W innym temacie podałem 20 a to było tylko to co było z głowy. Mogę podać drugie 20.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

No niektórych nie warto poznawać. Np. tego https://www.youtube.com/watch?v=BbxuzslkDZk Gorszego gówna w życiu nie słyszałem.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Pierre Dolinski pisze: ndz sie 30, 2020 1:10 pm No niektórych nie warto poznawać. Np. tego https://www.youtube.com/watch?v=BbxuzslkDZk Gorszego gówna w życiu nie słyszałem.
Może się podobać albo nie ale warto wiedzieć, że było coś takiego jak Beherit, co nagrało i dlaczego. Oceniać można jak się chce. Notabene to akurat zespół który specjalnie nie inspirował się Mayhem.
Deleted User 7916

Post autor: Deleted User 7916 »

Pierre Dolinski pisze: ndz sie 30, 2020 1:10 pm No niektórych nie warto poznawać. Np. tego https://www.youtube.com/watch?v=BbxuzslkDZk Gorszego gówna w życiu nie słyszałem.
Ja tam Beherit lubie.
Deleted User 5490

Każdy ma inne upodobania. Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki, trzeci jak mu Cyganie grają, a czwarty jak mu skarpety śmierdzą. ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

AncientMariner pisze: ndz sie 30, 2020 12:31 pm
klasyczną? Raczej kolorowym festynem dla fanów rock 'n' polo
Kolorowym festynem dla fanów rock and rolla.

Wystarczy sobie porównać

Festyn

https://www.youtube.com/watch?v=AhVVIuzGHRM

Wielka wpływowa twórczość :D

https://www.youtube.com/watch?v=Dgzmgk9IhAA
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Pierre Dolinski pisze: ndz sie 30, 2020 1:16 pm Każdy ma inne upodobania. Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki, trzeci jak mu Cyganie grają, a czwarty jak mu skarpety śmierdzą. ;)
Tak tylko warto wypowiadać z pozycji wiedzy a nie ignorancji ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: ndz sie 30, 2020 1:07 pm
To tym gorzej świadczy o ignorancji wypowiadającego się jeśli nie zna nawet TYCH black metalowych nazw które powinien. W innym temacie podałem 20 a to było tylko to co było z głowy. Mogę podać drugie 20.
Ale Zdan my tutaj rozmawiamy o czymś tak mało istotnym jak black metal, gatunku który był raczej zjawiskiem (anty) kulturowym niż muzyką. Bo muzycznie to oni czerpali skąd się dało, z thrahsu, z death metalu, z tego co już zostało dawno temu zagrane.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Czyli dokładnie tak samo, jak Slayer, Decide, czy Venom.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 5490

Zdan. Wiedza muzyczna często polega na tym co człowiek słyszy. Każdy ma inny gust, mniej lub bardziej przytępiony słuch i wykształcenie(muzyczne) dobre, kiepskie lub jego brak. Dodatkowo wielu uważa, że mają jedyną słuszną rację. Tak więc pojęcie prawdziwości wiedzy jest względne. Dla jednego będziesz gadał jak Galileusz o gwiazdach, a inny stwierdzi, że pierdolisz aż Ci z dupy śmierdzi. ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: ndz sie 30, 2020 1:20 pm
Zdan pisze: ndz sie 30, 2020 1:07 pm
Ale Zdan my tutaj rozmawiamy o czymś tak mało istotnym jak black metal, gatunku który był raczej zjawiskiem (anty) kulturowym niż muzyką. Bo muzycznie to oni czerpali skąd się dało, z thrahsu, z death metalu, z tego co już zostało dawno temu zagrane.
To nie ma znaczenia. Albo jesteś ignorantem albo nie. Jak jesteś i nie wiesz o czym mówisz to krótko - nie dyskutuj a przynajmniej nie zgrywaj szeryfa. A! Black metal zostawił i zostawia po sobie mnóstwo MUZYKI. Można mieć o niej różne opinie, nie trzeba lubić ale jeśli o tym mówi - wypadałoby znać.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Pierre Dolinski pisze: ndz sie 30, 2020 1:25 pm Zdan. Wiedza muzyczna często polega na tym co człowiek słyszy. Każdy ma inny gust, mniej lub bardziej przytępiony słuch i wykształcenie(muzyczne) dobre, kiepskie lub jego brak. Dodatkowo wielu uważa, że mają jedyną słuszną rację. Tak więc pojęcie prawdziwości wiedzy jest względne. Dla jednego będziesz gadał jak Galileusz o gwiazdach, a inny stwierdzi, że pierdolisz aż Ci z dupy śmierdzi. ;)
Nie w tym rzecz zupełnie. Percepcja jest absolutnie subiektywna ale żeby ona miała miejsce to trzeba jednak coś przesłuchać. Usiąść, dowiedzieć się, posłuchać. Tylko tyle. To warunek konieczny to jak nie to się po prostu gada o czymś o czym ma się zero pojęcia.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Zdan naprawdę chce ci się znów marnować swój czas? Daj se gościu spokój, posłuchaj jakiegoś gruzu, a wieczorkiem pierdolnij piwko myśląc jaki miałeś piękny dzień bez nerwów :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Deleted User 5490

Raczej nie wypowiadam się o tym czego nie posłuchałem..... no może czasem o tym, czego nie mogłem posłuchać do końca, bo straciłem cierpliwość.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Black metal to dla mnie chyba jedyna gałąź tej muzyki, jaka się liczy w tych czasach. Odgrywanie coverów Saxon i innych Panter od tyłu mnie nie interesuje, natomiast w blacku wciąż można robić ciekawe i nieoczywiste rzeczy. Zresztą obecnie ta scena wygląda kompletnie inaczej, niż na początku.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

blackmailer pisze: ndz sie 30, 2020 1:27 pm Zdan naprawdę chce ci się znów marnować swój czas? Daj se gościu spokój, posłuchaj jakiegoś gruzu, a wieczorkiem pierdolnij piwko myśląc jaki miałeś piękny dzień bez nerwów :D
Pewnie tak zrobię bo czekają mnie w końcu wakacje. Płyty zamówione, tłumaczenia zrobione etc. Może dlatego postuję bo więcej czasu jakoś :)

Pierre: I w porządku. To jest jak najbardziej ok - posłuchałeś, próbowałeś etc. Przynajmniej podjąłeś próbę zdobycia wiedzy.
Deleted User 5490

Powiem tak. Są dwie kapele black metal ze Skandynawii, których mogę z przyjemnością posłuchać. Emperor i Dimmu Borgir. Wszystko poza tym mnie męczy.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Schizoid pisze: ndz sie 30, 2020 1:29 pm Black metal to dla mnie chyba jedyna gałąź tej muzyki, jaka się liczy w tych czasach. Odgrywanie coverów Saxon i innych Panter od tyłu mnie nie interesuje, natomiast w blacku wciąż można robić ciekawe i nieoczywiste rzeczy. Zresztą obecnie ta scena wygląda kompletnie inaczej, niż na początku.
To jeszcze insza inszość - scena w tym momencie jest bardzo pojemna - od ortodoksów, poprzez melancholijne bandy, pogaństwo, epickie klimaty, mariaże z post rockiem etc.
ODPOWIEDZ