Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Helloween

Post autor: barsiarz »

Tak w ogóle to nie mamy pewności, czy ta przełożona trasa nie zostanie przełożona powtórnie, więc układ dat może się jeszcze zmienić ;-)
Już wszyscy pozbywacie się biletów na Zvoleń? Sam mam tam jechać? :(
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Ja zostawiam na razie
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja też mam.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

barsiarz pisze: wt wrz 22, 2020 11:13 am Tak w ogóle to nie mamy pewności, czy ta przełożona trasa nie zostanie przełożona powtórnie, więc układ dat może się jeszcze zmienić ;-)
Wszystko na to wskazuje. Liczba zarażonych wzrasta, szczepionki nie ma, a jak będzie to długo potrwa nim się wystarczający odsetek ludzi zaszczepi. Koleś z WHO miał chyba rację mówiąc, że o masówkach do 2022 można zapomnieć.
Mam tylko nadzieję, że nie będą z tego powodu zwlekali z wydaniem albumu.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

8 dni kalendarzowych zajmuje Słowakom oddanie hajsów jak już nadadzą numer reklamacji. Zatem baj Zwoleń...a miało być tak fajnie, 1wszy gig na trasie..ble :/
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

A jak przełożą jeszcze raz i znów będzie pierwszy na trasie? He?
;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Wziąłem się za przesłuchiwanie dyskografii Helloween chronologicznie, nigdy tak nie robiłem i ich twórczość znałem tylko na wyrywki, praktycznie tylko z pierwszych płyt, jak się okazuje. No i tak: pierwszych parę płyt weszło jak złoto. Świetna muza. Aż doszedłem do "Chameleona"... panie, kto panu to tak spie***ił :D raz przemęczyłem i wiem, że więcej do tej płyty nie wrócę. Teraz zacząłem kolejną - "Master of the Rings" - i jest lepiej, leci Soul Survivor, fajny kawałek. Szczególnie mając w głowie, jak nisko upadli rok wcześniej :D
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Shedao Shai pisze: czw paź 15, 2020 11:05 am Aż doszedłem do "Chameleona"... panie, kto panu to tak spie***ił :D raz przemęczyłem i wiem, że więcej do tej płyty nie wrócę.
Przynajmniej podeszli sprawiedliwie do tematu - jak cierpieć to wszyscy:)
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Beny82 pisze: czw paź 15, 2020 12:02 pm
Shedao Shai pisze: czw paź 15, 2020 11:05 am Aż doszedłem do "Chameleona"... panie, kto panu to tak spie***ił :D raz przemęczyłem i wiem, że więcej do tej płyty nie wrócę.
Przynajmniej podeszli sprawiedliwie do tematu - jak cierpieć to wszyscy:)
Co wy tam wiecie, tyle co zjecie :P ;) Kameleon to super płyta :P Music, WIndmill, Giants, I Believe, Step out of Hell - to są takie strzały, ze nie ma co zbierać. MYCIE USZÓW HELPS ;) :D :P
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Chameleon to bardzo dobra płyta. Nie jest metalowa, ale to dobry album. O wiele lepszy niż pretensjonalne tłuczenie jakiegoś 'Are You Metal' i innych kiepskich jakościowo potworków.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Chameleon to tragiczna płyta, jeśli chodzi o poziom gówna to przebija nawet Risk
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Vorgel pisze: czw paź 15, 2020 12:33 pm Chameleon to bardzo dobra płyta. Nie jest metalowa, ale to dobry album. O wiele lepszy niż pretensjonalne tłuczenie jakiegoś 'Are You Metal' i innych kiepskich jakościowo potworków.
Fakt, że ty mówisz że jest bardzo dobra, tylko potwierdza że to straszna ch**nia :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Shedao Shai pisze: czw paź 15, 2020 1:51 pm
Vorgel pisze: czw paź 15, 2020 12:33 pm Chameleon to bardzo dobra płyta. Nie jest metalowa, ale to dobry album. O wiele lepszy niż pretensjonalne tłuczenie jakiegoś 'Are You Metal' i innych kiepskich jakościowo potworków.
Fakt, że ty mówisz że jest bardzo dobra, tylko potwierdza że to straszna ch**nia :D
:mryellow: :mrgreen:

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przesłuchałem sobie dziś Keeper Legacy. Nawet w okresie mojej nienawiści do Derisa lubiłem ten album i cały czas podtrzymuję tę opinię. King of 1000 i Occasion Avenue to PETARDY. Tak powinny wyglądać kolosy, numery długie ale ma to uzasadnienie, są różnorodne a nie wydłużone.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

O tak, to świetne numery.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Nowy, 12-min. singiel pt. Skyfall 2 kwietnia.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Ja tam lubię Chameleona. Aż sobie włączę.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Skomponowany przez Hansena, więc może być dobrze. Jak będzie mało Derisa, to nawet powinno być.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

sajki pisze: pn gru 07, 2020 8:39 pm Skomponowany przez Hansena, więc może być dobrze. Jak będzie mało Derisa, to nawet powinno być.
No przy takich założeniach można mieć nadzieję ;) I ten teledysk, co to go kręcili w kostiumach kosmonautów, będzie do tego.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Czekajcie, Halloween, Keeper of the Seven Keys, Dark Ride (ten krótszy i Grapow, więc może nie pasuje), The King for A 1000 Years czy Occasion Avenue to co najmniej dobre numery. A jeżeli to numer Kaia, to z wymienionych mamy Halloween, ale jeszcze m.in. Heading for Tomorrow czy Rebellion in Dreamland. Pozostaje pytanie czy Kai wciąż potrafi pisać takie numery.

ODPOWIEDZ