Już wszyscy pozbywacie się biletów na Zvoleń? Sam mam tam jechać?
Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Helloween
Tak w ogóle to nie mamy pewności, czy ta przełożona trasa nie zostanie przełożona powtórnie, więc układ dat może się jeszcze zmienić 
Ja też mam.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Metalophil
- -#Moonchild

Wszystko na to wskazuje. Liczba zarażonych wzrasta, szczepionki nie ma, a jak będzie to długo potrwa nim się wystarczający odsetek ludzi zaszczepi. Koleś z WHO miał chyba rację mówiąc, że o masówkach do 2022 można zapomnieć.
Mam tylko nadzieję, że nie będą z tego powodu zwlekali z wydaniem albumu.
-
Deleted User 4876
8 dni kalendarzowych zajmuje Słowakom oddanie hajsów jak już nadadzą numer reklamacji. Zatem baj Zwoleń...a miało być tak fajnie, 1wszy gig na trasie..ble :/
A jak przełożą jeszcze raz i znów będzie pierwszy na trasie? He?

- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Wziąłem się za przesłuchiwanie dyskografii Helloween chronologicznie, nigdy tak nie robiłem i ich twórczość znałem tylko na wyrywki, praktycznie tylko z pierwszych płyt, jak się okazuje. No i tak: pierwszych parę płyt weszło jak złoto. Świetna muza. Aż doszedłem do "Chameleona"... panie, kto panu to tak spie***ił
raz przemęczyłem i wiem, że więcej do tej płyty nie wrócę. Teraz zacząłem kolejną - "Master of the Rings" - i jest lepiej, leci Soul Survivor, fajny kawałek. Szczególnie mając w głowie, jak nisko upadli rok wcześniej 
Przynajmniej podeszli sprawiedliwie do tematu - jak cierpieć to wszyscy:)Shedao Shai pisze: ↑czw paź 15, 2020 11:05 am Aż doszedłem do "Chameleona"... panie, kto panu to tak spie***iłraz przemęczyłem i wiem, że więcej do tej płyty nie wrócę.
-
Deleted User 4876
Co wy tam wiecie, tyle co zjecieBeny82 pisze: ↑czw paź 15, 2020 12:02 pmPrzynajmniej podeszli sprawiedliwie do tematu - jak cierpieć to wszyscy:)Shedao Shai pisze: ↑czw paź 15, 2020 11:05 am Aż doszedłem do "Chameleona"... panie, kto panu to tak spie***iłraz przemęczyłem i wiem, że więcej do tej płyty nie wrócę.
Chameleon to bardzo dobra płyta. Nie jest metalowa, ale to dobry album. O wiele lepszy niż pretensjonalne tłuczenie jakiegoś 'Are You Metal' i innych kiepskich jakościowo potworków.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chameleon to tragiczna płyta, jeśli chodzi o poziom gówna to przebija nawet Risk
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Fakt, że ty mówisz że jest bardzo dobra, tylko potwierdza że to straszna ch**nia
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Shedao Shai pisze: ↑czw paź 15, 2020 1:51 pmFakt, że ty mówisz że jest bardzo dobra, tylko potwierdza że to straszna ch**nia![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przesłuchałem sobie dziś Keeper Legacy. Nawet w okresie mojej nienawiści do Derisa lubiłem ten album i cały czas podtrzymuję tę opinię. King of 1000 i Occasion Avenue to PETARDY. Tak powinny wyglądać kolosy, numery długie ale ma to uzasadnienie, są różnorodne a nie wydłużone.
O tak, to świetne numery.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- Metalophil
- -#Moonchild

Nowy, 12-min. singiel pt. Skyfall 2 kwietnia.
Skomponowany przez Hansena, więc może być dobrze. Jak będzie mało Derisa, to nawet powinno być.
- Metalophil
- -#Moonchild

Czekajcie, Halloween, Keeper of the Seven Keys, Dark Ride (ten krótszy i Grapow, więc może nie pasuje), The King for A 1000 Years czy Occasion Avenue to co najmniej dobre numery. A jeżeli to numer Kaia, to z wymienionych mamy Halloween, ale jeszcze m.in. Heading for Tomorrow czy Rebellion in Dreamland. Pozostaje pytanie czy Kai wciąż potrafi pisać takie numery.