Thrash Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Thrash Metal
Przesłuchałem całej płyty po latach, zadziwiające jak dużo tam beatu z Persecution Mania (a na Persecution to było wzięte od Motorów), no i "punk" odnotowałem w dwóch utworach Die stumme Ursel oraz Eat Me. Od biedy można jeszcze za taki uznać utwór Erwachet!, ale to jest skala chromatyczna bliższa już hard core, chociaż to brzmi bardziej jak jakieś grindcore. Momentami ten album jest tak agresywny, że wgniata w glebę. Tak, tak go zapamiętałem, thrash, momentami wręcz death metal.
To oficjalne - świat jest głuchy a Vorgel ma rację 
Do świata, zwłaszcza ludzi, którzy nie znają punka. Nie wierzcie, że na Get What You Deserve Sodom jest punk. Bo później się pochwalicie przed jakimś punkiem, że znacie świetny punkowy zespół Sodom i będzie wstyd 
Punki często i gęsto znają zespół Sodom
Ludzie by się zdziwili 
Proponuję wprowadzić jakieś obostrzenia, np. zakaz słuchania muzyki, jeżeli nie zgadasz się z Vorgelem.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Obowiązkowe studia nad "Vorgelowską Teorią Metalu" oraz na pamięć wybrane wersy z "Księgi Vorgela"
Zdziwiłbyś się i to jeszcze bardziej
Ja mówię o starym punku, tym prawdziwym. Nie o "punku" takim jak Offspring czy Green Day
Chociaż ci to jeśli słuchali metalu, to takiego "metalu" jak Poison 
No ja też mówię o punk rocku. Tym konkretnym
Nie o jakimś tam Green Day
Na tej scenie naprawdę mnóstwo osób słucha metalu i jak ktoś sięgnie szczególnie po płyty hardcore punkowe - choć nie tylko - to spokojnie to słychać. I mówimy tutaj o thrashu czy nawet klasycznym heavy.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Tak wspomniane jedynie przy okazji "Bombenhagel". Jednego kawałka. Nikt nie pisze w żadnych recenzjach o całych płytach jakoby miały punkowy charakter w przeciwieństwie do "Get What You Deserve", gdzie każdy bez wyjątku pisze tak w dowolnej recenzji tego lp i to jest fakt
Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2021 6:41 pm przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
No, a na Get What You Deserve są takie dwa. Poza tym na Persecution Mania jest też rock and rollowy cover Motorhead Iron Fist. Któremu bliżej do punka niż do thrashu.
No nie, nie ma więcej. Reszta to czysty, agresywny thrash, tudzież nawet death metal.
Tak jest więcej. Dużo więcej.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

No tak. Nie żadne dwa, bo 3/4 płyty to thrash z brudnym punkowym usposobieniem oraz punkowym charakterem. Nie chce mi się tego tłumaczyć i pisać w nieskończoność. Sodom wszystkie płyty do "M-16" słucham na okrągło od 20 lat i dłużej w przypadku płyt z lat 80tych i 90tych. Nie jak Vorgel, który sięga po ich płyty jak sam pisze "po latach". Dla mnie, tak jak i widać dla każdego to płyta strasznie punkowa. Ja w swojej opinii się nikim nie sugeruję. Punkowa była dla mnie przy pierwszym odsłuchu i jest taka do dziś, co mi się akurat bardzo zawsze podobało, bo nie nagrali płyty pod tytułem "Tapping The Vein part 2" z brutalnym brzmieniem i kawałkami w stylu brutal thrash. Tylko nagrali płytę o innym charakterze, lecz w tym samym Sodomowym stylu, który słychać na kilometr od pierwszych sekund. Co prawda słabszą niż poprzednie, bo jest kilka kawałków niższych lotów, ale nie nagrywali na siłę tego samego. "Get What You Deserve" to prosty thrashowy lp z brudnym, punkowym jeb*ieciem i w dużej mierze punkowym kręgosłupem, który może nie zamiata jak poprzedni lp "Tapping The Vein", ale na pewno nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Kto uważa inaczej odnośnie samego stylu na tym lp widocznie ma problem ze słuchem albo nie ma pojęcia o czym pisze. Tyle.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Jak to mawia młodzież: ZAORANO 
To się nazywa dyplomacja 
- Daveastate
- -#Clairvoyant

No tutaj to już przeszedłeś samego siebie.
To ja może kontynuuję złote myśli
Nie wierzcie, że Black Metal jest antychrześcijański!
Nie wierzcie, że Metallica zaczęła grać lżej dla pieniędzy!
Nie wierzcie, że ziemia jest okrągła!
Nie wierzcie, że Lemmy pił dannielsa z colą!
Przestań się ośmieszać człowieku, to zakrawa już na groteskę, punkowy album Sodom. Ja pier...