Ale mógłbyś chociaż nie robić sobie szydery z forum zespołu którego chyba kiedyś lubiłeś
Pop
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pop
Różnych rzeczy słuchamy ,niekoniecznie metalu i wszystkich jego odmian,sami się przyznajcie
kwestia ,że Invader o tym pisze na forum Sanktuarium a inni nie.
Cała sprawa.
Cała sprawa.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Abba rozumiem. Mimo że nie słuchałem nigdy to ciężko im odmówić dobrej muzyki. I to jest pop który można szanować nawet nie słuchając. Ale to co dzisiaj nazywane jest popem z tych mainstreamowych, znanych rzeczy to jest jakaś katastrofa. Porównując ABBE czy nawet Bee Gees do choćby Justine Biebera czy Britney to po prostu jest jakaś kosmiczna przepaść. Britney i Justin brzmią przy ABBIE strasznie tanio i rodem jak z jakiegoś targowiska. Słychać w tym badziewiu nastawienie tylko i wyłącznie na zysk i nic poza tym. Ani to ambitne ani nie ma to na celu poszerzać jakichkolwiek muzycznych horyzontów. Dlatego nazywanie wykonawców którzy w dodatku nie robią sobie ani muzyki ani nie piszą tekstów jakimiś artystami jest grubą przesadą. Nie wiem czy na miano rzemieślników zasługują
Djuk - to wszystko to rzecz gustu, co się komu podoba. Ja już dawno nie szufladkuję, która muzyka jest "zacna", która poprzez swoje instrumentarium i budowę (styl kompozycji) jest na tyle "poważna", aby być godną uwagi, a która to tani kicz, byle co itd. Kiedy byłem mały, w moim domu leciało między innymi: The Beatles, Czerwone Gitary, Skaldowie, ABBA, Boney M, kasety-składanki z zagranicznymi utworami, których do dziś nie znam z nazwy wykonawcy (także tytułu) - brzmieniowo coś jak rock z lat 70-tych, 80-tych (na pewno to nie był Deep Purple, Black Sabbath czy Rolling Stones). Magnetofonu nie używam już od wielu lat, nie wiem nawet czy te stare kasety jeszcze są w domu. Pomimo takiej muzyki słuchanej w domu, w ostatnich latach podstawówki najbardziej lubiłem takich wykonawców jak Bad Boys Blue, Technotronic, OMD, cholera innych już nie pamiętam, lubiłem bardzo mocny rytm perkusyjny, w międzyczasie właśnie Pet Shop Boys (w tym album bodajże Introspective, gdzie było sporo dup, dup, dup perkusyjnego). Na szczęście w liceum, już w pierwszej klasie, zatraciłem zainteresowanie muzyką a la dyskotekową i słuchałem już rocka i metalu tak z grubsza ujmując, czasem dopuszczając do uszu inne gatunki muzyczne. Zaczęło się od Piersi, Wilków, Iry, Hey, Róż Europy, Bon Jovi (ajjj, jest nawet długi temat na forum
), potem szybko zaistniała Metallica, trochę Running Wild, Guns and Roses i innych. Iron Maiden dopiero w roku 2000 (pisałem chyba kiedyś na forum), chociaż znałem w liceum, jednak jakoś nie mogłem się przekonać, podobnie jak do Judas Priest wówczas. Muzyka Justina Bibera, Britney (wywołani tu w temacie) całkowicie mnie nie interesuje akurat. Coś tam słyszałem, ale żadnego punktu zaczepienia, żadnego bodźca do przyjrzenia się bliżej. Czyli po prostu.... co się komu podoba :-)
"Still my heart calculate and pray"
Słuchanie popu albo disco polo poszerza horyzonty w sytuacji kiedy jest się od apru lat fanem w tym przypadku progresywnego metal jak Dream Theater? Raczej to ewidentny krok w tył
Poznawanie innych rodzajów muzyki niezależnie czy mniej czy bardziej skomplikowanej to jak najbardziej poszerzanie horyzontów. Otwieranie się na nowe nigdy nie można nazwać krokiem w tyłoctavarium pisze: ↑czw maja 20, 2021 2:13 pmSłuchanie popu albo disco polo poszerza horyzonty w sytuacji kiedy jest się od apru lat fanem w tym przypadku progresywnego metal jak Dream Theater? Raczej to ewidentny krok w tył
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
To jest wtórne ogłupienieoctavarium pisze: ↑czw maja 20, 2021 2:13 pmSłuchanie popu albo disco polo poszerza horyzonty w sytuacji kiedy jest się od apru lat fanem w tym przypadku progresywnego metal jak Dream Theater? Raczej to ewidentny krok w tył
To czym jest według Ciebie poszerzanie horyzontów w muzyce jak nie otwieraniem się na gatunki których się nie słuchało?octavarium pisze: ↑czw maja 20, 2021 8:19 pmA co w piosenkach które słyszało się na przestrzeni lat mnóstwo razy w radiu jak np Britney jest nowego ?
Bo moja odpowiedź była komentarzem na Twój zarzut wobec całego Popu, a nie stricte Britney
-
Deleted User 7916
Ponoć gust człowieka zmienia się co 7 lat, niektóre motywy muzyczne w popie są naprawdę fajnie ,zasługa ciekawej progresji akordów np. Pop to przede wszystkim produkcja- wokal z przodu, reszta w tyle. Muza robi jedynie za podkład.Michał pisze: ↑czw maja 20, 2021 8:25 pmTo czym jest według Ciebie poszerzanie horyzontów w muzyce jak nie otwieraniem się na gatunki których się nie słuchało?octavarium pisze: ↑czw maja 20, 2021 8:19 pmA co w piosenkach które słyszało się na przestrzeni lat mnóstwo razy w radiu jak np Britney jest nowego ?
Bo moja odpowiedź była komentarzem na Twój zarzut wobec całego Popu, a nie stricte Britney
-
Deleted User 2259
Dzięki, dodałem do kolekcjiMichał pisze: ↑pt maja 21, 2021 4:21 pm Coś czuję, że dohtor miód Ci się spodoba
https://youtu.be/t-9F7SFOIC4
https://youtu.be/YHAhq953XX0