Pop

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Pop

Post autor: Adrian S.O.S. »

Invader pisze: śr maja 12, 2021 11:18 am To ja nie wiem, bo ja nie słucham metalu,
Ale mógłbyś chociaż nie robić sobie szydery z forum zespołu którego chyba kiedyś lubiłeś
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Różnych rzeczy słuchamy ,niekoniecznie metalu i wszystkich jego odmian,sami się przyznajcie :) kwestia ,że Invader o tym pisze na forum Sanktuarium a inni nie.
Cała sprawa.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Z pop to ino ABBA i stare dobre Pet Shop Boys :-) Może jeszcze coś by się znalazło, ale musiałbym dłużej się zastanowić :-)
"Still my heart calculate and pray"
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ja lubię też Village People, stylóweczki mieli znakomite, jak na tamte czasy :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Hospes pisze: śr maja 12, 2021 10:37 pm Z pop to ino ABBA i stare dobre Pet Shop Boys :-) Może jeszcze coś by się znalazło, ale musiałbym dłużej się zastanowić :-)
Abba rozumiem. Mimo że nie słuchałem nigdy to ciężko im odmówić dobrej muzyki. I to jest pop który można szanować nawet nie słuchając. Ale to co dzisiaj nazywane jest popem z tych mainstreamowych, znanych rzeczy to jest jakaś katastrofa. Porównując ABBE czy nawet Bee Gees do choćby Justine Biebera czy Britney to po prostu jest jakaś kosmiczna przepaść. Britney i Justin brzmią przy ABBIE strasznie tanio i rodem jak z jakiegoś targowiska. Słychać w tym badziewiu nastawienie tylko i wyłącznie na zysk i nic poza tym. Ani to ambitne ani nie ma to na celu poszerzać jakichkolwiek muzycznych horyzontów. Dlatego nazywanie wykonawców którzy w dodatku nie robią sobie ani muzyki ani nie piszą tekstów jakimiś artystami jest grubą przesadą. Nie wiem czy na miano rzemieślników zasługują
Deleted User 2259

Tak się składa, że Justin jest wspołautorem wielu swoich utworów \wystarczy rzucić okiem na wiki> o Britney już pisałem. A jak dla mnie znakomicie to poszerza moje muzyczne horyzonty.
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Djuk - to wszystko to rzecz gustu, co się komu podoba. Ja już dawno nie szufladkuję, która muzyka jest "zacna", która poprzez swoje instrumentarium i budowę (styl kompozycji) jest na tyle "poważna", aby być godną uwagi, a która to tani kicz, byle co itd. Kiedy byłem mały, w moim domu leciało między innymi: The Beatles, Czerwone Gitary, Skaldowie, ABBA, Boney M, kasety-składanki z zagranicznymi utworami, których do dziś nie znam z nazwy wykonawcy (także tytułu) - brzmieniowo coś jak rock z lat 70-tych, 80-tych (na pewno to nie był Deep Purple, Black Sabbath czy Rolling Stones). Magnetofonu nie używam już od wielu lat, nie wiem nawet czy te stare kasety jeszcze są w domu. Pomimo takiej muzyki słuchanej w domu, w ostatnich latach podstawówki najbardziej lubiłem takich wykonawców jak Bad Boys Blue, Technotronic, OMD, cholera innych już nie pamiętam, lubiłem bardzo mocny rytm perkusyjny, w międzyczasie właśnie Pet Shop Boys (w tym album bodajże Introspective, gdzie było sporo dup, dup, dup perkusyjnego). Na szczęście w liceum, już w pierwszej klasie, zatraciłem zainteresowanie muzyką a la dyskotekową i słuchałem już rocka i metalu tak z grubsza ujmując, czasem dopuszczając do uszu inne gatunki muzyczne. Zaczęło się od Piersi, Wilków, Iry, Hey, Róż Europy, Bon Jovi (ajjj, jest nawet długi temat na forum ;-)), potem szybko zaistniała Metallica, trochę Running Wild, Guns and Roses i innych. Iron Maiden dopiero w roku 2000 (pisałem chyba kiedyś na forum), chociaż znałem w liceum, jednak jakoś nie mogłem się przekonać, podobnie jak do Judas Priest wówczas. Muzyka Justina Bibera, Britney (wywołani tu w temacie) całkowicie mnie nie interesuje akurat. Coś tam słyszałem, ale żadnego punktu zaczepienia, żadnego bodźca do przyjrzenia się bliżej. Czyli po prostu.... co się komu podoba :-)
"Still my heart calculate and pray"
Deleted User 7916

Post autor: Deleted User 7916 »

Niektore kawalki PF to czysty pop :P
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Invader pisze: pt maja 14, 2021 8:27 pm Tak się składa, że Justin jest wspołautorem wielu swoich utworów \wystarczy rzucić okiem na wiki> o Britney już pisałem. A jak dla mnie znakomicie to poszerza moje muzyczne horyzonty.
Słuchanie popu albo disco polo poszerza horyzonty w sytuacji kiedy jest się od apru lat fanem w tym przypadku progresywnego metal jak Dream Theater? Raczej to ewidentny krok w tył
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

octavarium pisze: czw maja 20, 2021 2:13 pm
Invader pisze: pt maja 14, 2021 8:27 pm Tak się składa, że Justin jest wspołautorem wielu swoich utworów \wystarczy rzucić okiem na wiki> o Britney już pisałem. A jak dla mnie znakomicie to poszerza moje muzyczne horyzonty.
Słuchanie popu albo disco polo poszerza horyzonty w sytuacji kiedy jest się od apru lat fanem w tym przypadku progresywnego metal jak Dream Theater? Raczej to ewidentny krok w tył
Poznawanie innych rodzajów muzyki niezależnie czy mniej czy bardziej skomplikowanej to jak najbardziej poszerzanie horyzontów. Otwieranie się na nowe nigdy nie można nazwać krokiem w tył
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

octavarium pisze: czw maja 20, 2021 2:13 pm
To jest wtórne ogłupienie
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Michał pisze: czw maja 20, 2021 4:37 pm Otwieranie się na nowe nigdy nie można nazwać krokiem w tył
A co w piosenkach które słyszało się na przestrzeni lat mnóstwo razy w radiu jak np Britney jest nowego ?
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

octavarium pisze: czw maja 20, 2021 8:19 pm
Michał pisze: czw maja 20, 2021 4:37 pm Otwieranie się na nowe nigdy nie można nazwać krokiem w tył
A co w piosenkach które słyszało się na przestrzeni lat mnóstwo razy w radiu jak np Britney jest nowego ?
To czym jest według Ciebie poszerzanie horyzontów w muzyce jak nie otwieraniem się na gatunki których się nie słuchało?
Bo moja odpowiedź była komentarzem na Twój zarzut wobec całego Popu, a nie stricte Britney

Deleted User 7916

Post autor: Deleted User 7916 »

Michał pisze: czw maja 20, 2021 8:25 pm
octavarium pisze: czw maja 20, 2021 8:19 pm
To czym jest według Ciebie poszerzanie horyzontów w muzyce jak nie otwieraniem się na gatunki których się nie słuchało?
Bo moja odpowiedź była komentarzem na Twój zarzut wobec całego Popu, a nie stricte Britney
Ponoć gust człowieka zmienia się co 7 lat, niektóre motywy muzyczne w popie są naprawdę fajnie ,zasługa ciekawej progresji akordów np. Pop to przede wszystkim produkcja- wokal z przodu, reszta w tyle. Muza robi jedynie za podkład.
Deleted User 2259

Killers, a Dj Łysy znasz? jak sobie przypomnę tego kolesia to coś wspaniałego. To jest wykonawca - nieśmiertelne hity.

rowery - bajery
aż opadł jak flak
nie mogłem już dalej
za c.uja
skończona ruja
mam dość
c.uj nie gość

Ma lepsze teksty, ale nie chcę tutaj wrzucać :B
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

sto razy lepszy Dr. Albonista i płyta A mnie to wali . Tam to są dopiero szlagiery :)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Coś czuję, że dohtor miód Ci się spodoba
https://youtu.be/t-9F7SFOIC4

https://youtu.be/YHAhq953XX0

Deleted User 2259

Michał pisze: pt maja 21, 2021 4:21 pm Coś czuję, że dohtor miód Ci się spodoba
https://youtu.be/t-9F7SFOIC4

https://youtu.be/YHAhq953XX0
Dzięki, dodałem do kolekcji :)
Deleted User 2259

Justin zrobił sobie dredy i bawi się w Jordana Rudessa, zawsze wiedziałem, ze to prawdziwy wirtuoz :)

Obrazek
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Taki Freedie Mercury to się w grobie przewraca, że on i ten chłopaczek nazywani są równo artystami :)
ODPOWIEDZ