Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 357

Re: Judas Priest

Post autor: Deleted User 357 »

Przeczytałem dziś praktycznie na raz tą autobiografię Halforda, nic jakiegoś specjalnie odkrywczego ale czyta się spoko, nie polecam natomiast jak ktoś wrażliwy na pewne kwestie jest ;)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Jest już tytułowy numer z "Kazań grzesznika", ale jeszcze nie zdążyłem obadać.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Metalophil pisze: śr cze 16, 2021 7:39 am Jest już tytułowy numer z "Kazań grzesznika", ale jeszcze nie zdążyłem obadać.
O kur...to już żywcem wzięte z Painkillera, a tekst to jakaś biografia-deklaracja KK.
Ripper zapierdala falsetem aż miło!!!
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Numer czadowy, chciałem powiedzieć, że bardzo dobry, ale jak doszło do refrenu, to nie jest tak dobrze- częsty problem utworów, na których śpiewa Tim, za mało odróżnia się od zwrotek. Natomiast nawiązania do Painkillera (np. środkowa część wręcz wyjęta z Metal Meltdown) zawsze na propsie. Zakup pewnie będzie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Straszne nudy, nie mam ochoty tego słuchać ponownie. Na album już w ogóle nie czekam.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Odsłuchane. Nie jestem specjalnie na tak ani specjalnie na nie. Album pewnie kupię bo mnie nie odrzuca ale mam nadzieję na jakieś numery ala okres Stained Class/Hell Bent For Leather.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Dobry numer
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

A teledysk widzieliście? Taki trochę w stylu bajlejowym, tzn. raczej zbyt drogi nie był ;) A te panie to chyba jakieś koleżanki po prostu wzięli ;) Nie zmienia to faktu, że numer muzycznie i wokalnie zajebisty, natomiast tekst to jednak cringe straszny ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wokal zdecydowanie mi się nie podoba, Ripper mógłby odpuścić zabawy w Kinga Diamonda.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Worldwide Blitz Tour to była dobra trasa. Szkoda, że nie ma z tego żadnego oficjalnego wydawnictwa, ale jest parę znakomitych bootlegów.

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Ciekawostka: Rob w wywiadzie dla Teraz Rocka odniósł się do niedawnego coming outu Piaska. :shock: :mryellow:
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Zakkahletz pisze: pn lip 05, 2021 5:52 pm Ciekawostka: Rob w wywiadzie dla Teraz Rocka odniósł się do niedawnego coming outu Piaska. :shock: :mryellow:
To proste: Rob kumpluje się z Nergalem, a ten z Piaskiem. Więc albo Nergal mu o tym powiedział, albo wręcz mogli się osobiście poznać (Rob z Andrzejem), tym bardziej że mają wspólne zainteresowania.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

LOL!! Odleciałeś :)

Nie zdziwiłbym się, gdyby przed rozmową ziewnikarz podsunął mu takiego niusa mówiąc: dobrze, jakbyś o tym wspomniał. Tak się kreuje postawy społeczne
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A potem dał mu 50 zł od Sorosa

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Metalophil pisze: pn lip 05, 2021 8:03 pm tym bardziej że mają wspólne zainteresowania.

:lol: ciekawie to ująłeś :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Nic mi do tego kto z kim i gdzie, niech sobie każdy żyje tak jak jemu się podoba i tworzy szczęśliwe związki i rodziny i każdy taki coming out jest pozytywny. Ale Krusejder ma sporo racji.
Od razu napisze tez, ze nie czytałem wywiadu, ale zawodowo mam do czynienia z pełnymi nagraniami wywiadów dla różnych gazet, portali, dziennikarzy, jeszcze przed ich redagowaniem i autoryzacja do publikacji i bardziej uwierzę w to, ze dziennikarz powiedział, ze w Polsce jest duża homofobia i ze taki typ, piosenkarz popowy, dopiero po wielu latach wyjawił swoją orientacje i ze w sumie to jest kolega Nergala, wiec może Rób chciałby to jakoś skomentować a później, przy redagowaniu zrobimy tak, ze cala wypowiedz o Piasku wyszła od Halforda. Niestety tego typu zabiegi są norma w dziennikarstwie i ten scenariusz jest bardziej prawdopodobny od tego, ze Halford przed wywiadem wiedział kto to jest Piasek…
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

[quote=krusejder post_id=887275 time=1625510531 user_id=4726]
LOL!! Odleciałeś :)

Nie zdziwiłbym się, gdyby przed rozmową ziewnikarz podsunął mu takiego niusa mówiąc: dobrze, jakbyś o tym wspomniał. Tak się kreuje postawy społeczne
[/quote]

Ale to co napisałem to akurat prawda. Nergal i Piasek byli jurorami w jednej edycji TVoP i Nergal potem opowiadał że poszli razem na jakiś koncert (Impact albo Depeche Mode, nie pamiętam), bo się kolegują. Zresztą ostatnio była ta afera z imprezą, co tylko to potwierdza. Z kolei z Robem Nerguś dogadywał się na nagranie wspólnej płyty, a Rob jest fanem Behe. Więc raczej też się znają osobiście. Więc taki przepływ njusa o Piasku do Roba jest wielce prawdopodobny.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Siwy pisze: pn lip 05, 2021 11:09 pm bardziej uwierzę w to, ze dziennikarz powiedział, ze w Polsce jest duża homofobia i ze taki typ, piosenkarz popowy, dopiero po wielu latach wyjawił swoją orientacje i ze w sumie to jest kolega Nergala, wiec może Rób chciałby to jakoś skomentować a później, przy redagowaniu zrobimy tak, ze cala wypowiedz o Piasku wyszła od Halforda.
O to to.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Metalophil pisze: wt lip 06, 2021 8:15 am
Ale to co napisałem to akurat prawda. Nergal i Piasek byli jurorami w jednej edycji TVoP i Nergal potem opowiadał że poszli razem na jakiś koncert (Impact albo Depeche Mode, nie pamiętam), bo się kolegują. Zresztą ostatnio była ta afera z imprezą, co tylko to potwierdza. Z kolei z Robem Nerguś dogadywał się na nagranie wspólnej płyty, a Rob jest fanem Behe. Więc raczej też się znają osobiście. Więc taki przepływ njusa o Piasku do Roba jest wielce prawdopodobny.
Najpewniej właśnie tak było. Jako ciekawostkę rzucę fakt, iż Nergal zapowiedział jakieś niesamowite collaby na trzeci krążek Me And That Man, więc przy dobrych relacjach z Robem wcale bym się nie zdziwił, gdyby udało mu się go namówić na małą współpracę :wink: Cóż, może ostatecznie będę miał choć jeden powód by sięgnąć po ten twór, bo tego już nawet nie da się słuchać w celach humorystycznych.

ODPOWIEDZ