Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: Judas Priest
Przeczytałem dziś praktycznie na raz tą autobiografię Halforda, nic jakiegoś specjalnie odkrywczego ale czyta się spoko, nie polecam natomiast jak ktoś wrażliwy na pewne kwestie jest 
- Metalophil
- -#Moonchild

Jest już tytułowy numer z "Kazań grzesznika", ale jeszcze nie zdążyłem obadać.
- Metalophil
- -#Moonchild

O kur...to już żywcem wzięte z Painkillera, a tekst to jakaś biografia-deklaracja KK.Metalophil pisze: ↑śr cze 16, 2021 7:39 am Jest już tytułowy numer z "Kazań grzesznika", ale jeszcze nie zdążyłem obadać.
Ripper zapierdala falsetem aż miło!!!
Numer czadowy, chciałem powiedzieć, że bardzo dobry, ale jak doszło do refrenu, to nie jest tak dobrze- częsty problem utworów, na których śpiewa Tim, za mało odróżnia się od zwrotek. Natomiast nawiązania do Painkillera (np. środkowa część wręcz wyjęta z Metal Meltdown) zawsze na propsie. Zakup pewnie będzie.
Straszne nudy, nie mam ochoty tego słuchać ponownie. Na album już w ogóle nie czekam.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Odsłuchane. Nie jestem specjalnie na tak ani specjalnie na nie. Album pewnie kupię bo mnie nie odrzuca ale mam nadzieję na jakieś numery ala okres Stained Class/Hell Bent For Leather.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dobry numer
- Metalophil
- -#Moonchild

A teledysk widzieliście? Taki trochę w stylu bajlejowym, tzn. raczej zbyt drogi nie był
A te panie to chyba jakieś koleżanki po prostu wzięli
Nie zmienia to faktu, że numer muzycznie i wokalnie zajebisty, natomiast tekst to jednak cringe straszny 
Wokal zdecydowanie mi się nie podoba, Ripper mógłby odpuścić zabawy w Kinga Diamonda.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Worldwide Blitz Tour to była dobra trasa. Szkoda, że nie ma z tego żadnego oficjalnego wydawnictwa, ale jest parę znakomitych bootlegów.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ciekawostka: Rob w wywiadzie dla Teraz Rocka odniósł się do niedawnego coming outu Piaska.

- Metalophil
- -#Moonchild

To proste: Rob kumpluje się z Nergalem, a ten z Piaskiem. Więc albo Nergal mu o tym powiedział, albo wręcz mogli się osobiście poznać (Rob z Andrzejem), tym bardziej że mają wspólne zainteresowania.Zakkahletz pisze: ↑pn lip 05, 2021 5:52 pm Ciekawostka: Rob w wywiadzie dla Teraz Rocka odniósł się do niedawnego coming outu Piaska.![]()
![]()
LOL!! Odleciałeś 
Nie zdziwiłbym się, gdyby przed rozmową ziewnikarz podsunął mu takiego niusa mówiąc: dobrze, jakbyś o tym wspomniał. Tak się kreuje postawy społeczne
Nie zdziwiłbym się, gdyby przed rozmową ziewnikarz podsunął mu takiego niusa mówiąc: dobrze, jakbyś o tym wspomniał. Tak się kreuje postawy społeczne
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A potem dał mu 50 zł od Sorosa
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Nic mi do tego kto z kim i gdzie, niech sobie każdy żyje tak jak jemu się podoba i tworzy szczęśliwe związki i rodziny i każdy taki coming out jest pozytywny. Ale Krusejder ma sporo racji.
Od razu napisze tez, ze nie czytałem wywiadu, ale zawodowo mam do czynienia z pełnymi nagraniami wywiadów dla różnych gazet, portali, dziennikarzy, jeszcze przed ich redagowaniem i autoryzacja do publikacji i bardziej uwierzę w to, ze dziennikarz powiedział, ze w Polsce jest duża homofobia i ze taki typ, piosenkarz popowy, dopiero po wielu latach wyjawił swoją orientacje i ze w sumie to jest kolega Nergala, wiec może Rób chciałby to jakoś skomentować a później, przy redagowaniu zrobimy tak, ze cala wypowiedz o Piasku wyszła od Halforda. Niestety tego typu zabiegi są norma w dziennikarstwie i ten scenariusz jest bardziej prawdopodobny od tego, ze Halford przed wywiadem wiedział kto to jest Piasek…
Od razu napisze tez, ze nie czytałem wywiadu, ale zawodowo mam do czynienia z pełnymi nagraniami wywiadów dla różnych gazet, portali, dziennikarzy, jeszcze przed ich redagowaniem i autoryzacja do publikacji i bardziej uwierzę w to, ze dziennikarz powiedział, ze w Polsce jest duża homofobia i ze taki typ, piosenkarz popowy, dopiero po wielu latach wyjawił swoją orientacje i ze w sumie to jest kolega Nergala, wiec może Rób chciałby to jakoś skomentować a później, przy redagowaniu zrobimy tak, ze cala wypowiedz o Piasku wyszła od Halforda. Niestety tego typu zabiegi są norma w dziennikarstwie i ten scenariusz jest bardziej prawdopodobny od tego, ze Halford przed wywiadem wiedział kto to jest Piasek…
- Metalophil
- -#Moonchild

[quote=krusejder post_id=887275 time=1625510531 user_id=4726]
LOL!! Odleciałeś
[/quote]
Ale to co napisałem to akurat prawda. Nergal i Piasek byli jurorami w jednej edycji TVoP i Nergal potem opowiadał że poszli razem na jakiś koncert (Impact albo Depeche Mode, nie pamiętam), bo się kolegują. Zresztą ostatnio była ta afera z imprezą, co tylko to potwierdza. Z kolei z Robem Nerguś dogadywał się na nagranie wspólnej płyty, a Rob jest fanem Behe. Więc raczej też się znają osobiście. Więc taki przepływ njusa o Piasku do Roba jest wielce prawdopodobny.
LOL!! Odleciałeś
[/quote]
Ale to co napisałem to akurat prawda. Nergal i Piasek byli jurorami w jednej edycji TVoP i Nergal potem opowiadał że poszli razem na jakiś koncert (Impact albo Depeche Mode, nie pamiętam), bo się kolegują. Zresztą ostatnio była ta afera z imprezą, co tylko to potwierdza. Z kolei z Robem Nerguś dogadywał się na nagranie wspólnej płyty, a Rob jest fanem Behe. Więc raczej też się znają osobiście. Więc taki przepływ njusa o Piasku do Roba jest wielce prawdopodobny.
O to to.Siwy pisze: ↑pn lip 05, 2021 11:09 pm bardziej uwierzę w to, ze dziennikarz powiedział, ze w Polsce jest duża homofobia i ze taki typ, piosenkarz popowy, dopiero po wielu latach wyjawił swoją orientacje i ze w sumie to jest kolega Nergala, wiec może Rób chciałby to jakoś skomentować a później, przy redagowaniu zrobimy tak, ze cala wypowiedz o Piasku wyszła od Halforda.
www.MetalSide.pl
Najpewniej właśnie tak było. Jako ciekawostkę rzucę fakt, iż Nergal zapowiedział jakieś niesamowite collaby na trzeci krążek Me And That Man, więc przy dobrych relacjach z Robem wcale bym się nie zdziwił, gdyby udało mu się go namówić na małą współpracęMetalophil pisze: ↑wt lip 06, 2021 8:15 am