Wykonawcy z najgorszymi fanami

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wykonawcy z najgorszymi fanami

Post autor: Schizoid »

Jak w temacie, każdy zna artystów mających fanów, którzy odbiegają od normy psychologicznej. Czekam na Wasze typy, choć nie wiem, czy uda Wam się przebić moje :mryellow:

SLAYER KURWA - no chyba nie trzeba tego tłumaczyć, fanatycy Slayera odkąd pamiętam charakteryzują się skrajnym uwielbieniem dla tej kapeli (ale takim naprawdę skrajnym), na koncertach zachowują się jak zwierzęta, a ich wypowiedzi - czy to w internecie, czy w rzeczywistości - raczej nie stawiają ich możliwości intelektualnych w najlepszym świetle. Slayer niestety kojarzy mi się z totalnymi januszami, którzy wstają rano, odpalają Reign In Blood i przed zjedzeniem śniadania obalają butelkę czystej mlaskając do Postmortem (zajebisty strzał, żeby nie było).

Kat - to jest ciekawy przypadek, bo fanbase Kata w Polsce jest swego rodzaju odpowiednikiem wyznawców powyższego. Z tym, że nie są tak toksyczni, jak panowie od Zabójcy, bo ich działalność charakteryzuje głównie modlenie się do Romana Kostrzewskiego. Aczkolwiek najbardziej urokliwym elementem stylu bycia kaciorów jest stosunek do religii, bo prawidła ich autorstwa na tematy z nią związane to poziom niżej nawet od tego, co wyczynia Nergal na swoich social mediach :lol:

Tool - tutaj natomiast mamy koneserów AMBITNEJ i WYMAGAJĄCEJ muzyki. Tool jest genialny, jeśli go nie rozumiesz, to masz za małe IQ do takiej muzyki. Nowa płyta kosztuje 350 zł? Spokojnie, jest tyle warta. Jeśli Cię nudzi, to znaczy, że musisz wczuć się w nią mocniej i posłuchać więcej razy. Dodatkowo materiał zyskuje z każdą kolejną przeczytaną recenzją.

No i są jeszcze wszelkiego rodzaju fani Pink Floyd czy innego Deep Purple, którzy po prostu nie uznają młodszych wykonawców, bo "kiedyś to się grało, a nie jakieś pitolenie". Umysły ukształtowane przez kilku dziennikarzy muzycznych w latach 70-tych i 80-tych, dzięki czemu mogą pochwalić się oryginalnym i wysublimowanym gustem. Ale to raczej ludzie 50+, więc poniekąd rozumiem to zaślepienie nostalgią, tego typu zachowania przejawiają się w różnych sferach życia.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Wykonawcy z najgorszymi fanami

Post autor: Bon Dzosef »

Mayhem, Bathory - blekowcy, którzy mają piórnik z kozłem i naszywkę z płonącym kościołem, rok wcześniej słuchali thrashu.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Niedzielni fani Iron Maiden z grupek na FB. Część nie uznaje płyt z Blazem, część uważa to za absolutny peak muzyki nie słuchając prawie niczego poza nimi. Ale i tak moi ulubieni to ci, którzy do ostatniego dnia wierzyli że LOTB 2020 dojdzie do skutku. A nawet nie sama trasa tylko jeden specjalny, wyjątkowy, najpotężniejszy koncert na PGE Narodowym. No uwielbiam.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Turbo-fani BS uznający tylko płyty z Ozzem, pobieżnie znający rzeczy z Dio i oczywiście tacy co nigdy nie przesłuchali BS z Martinem czy "Born Again". Po prostu super ekstra wspaniale. Nic tylko rozmawiać.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Tool, Iron Maiden (i to nie tylko niedzielni fani ;)), Organek, Metallica (raczej młodsza część fanbase'u), Guns n Roses, Dorosłe Dzieci majom żal, Nocny Kochanek, ogólnie część młodych METALI, którzy wielbią gówna typu Avatary, Slipknoty i inne tego typu maseczkowe szaleństwo, Alter Bridge, Pantera i jej podobne redneckie łojenie, Ghost po Meliorze, thrashernia 2013, to tak na szybkości :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Depeche Mode. Momentami miewałem wrażenie, że rozmawiam z sektą. pozDM

BTS i inne zespoły K-Pop. Chyba najbardziej toksyczni fani. Napisz, że nie lubisz i nie rozumiesz fenomenu to jesteś rasistą. Pięknie wylało się to teraz przy okazji zaproszenia BTS do reunionowego odcinka Przyjaciół.
Fani serialu są zawiedzeni, że nie wystąpią fajne postaci z serialu (np. Paul Rudd - Mike), a wystąpią np. Justin Bieber czy właśnie BTS i agresywne odpowiedzi oskarżające o rasizm.

Chciałem jeszcze dopisać Gorillaz ale to raczej dziwaki, w porównaniu do wszystkich poprzednich to nic.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Michał pisze: czw maja 20, 2021 4:34 pm Depeche Mode. Momentami miewałem wrażenie, że rozmawiam z sektą. pozDM

Bo to autentycznie jest sekta, nawet mają jakieś swoje zjazdy, można na YT znaleźć. Śmieszna sprawa, wszyscy na czarno, włoski na żelu i bujają się do jakiegoś Master And Servant :lol: Aczkolwiek w tematach sekt to najlepszy jest Jared Leto, który autentycznie kieruje się na jakiegoś proroka/mesjasza i dziewczynki słuchające jego kapeli chyba naprawdę w to wierzą.
blackmailer pisze: Organek
Oj tak, a facebookowa grupa dla fanów to jest już inny wymiar :lol: Tych "młodych metali" celowo pominąłem, bo nad dziećmi się nie będę pastwił ;) Ale fakt, wali cringem na kilometr od koneserów tego typu rzeczy, zresztą chyba obaj myślimy o konkretnym przykładzie :mryellow:
Sardi pisze: Ale i tak moi ulubieni to ci, którzy do ostatniego dnia wierzyli że LOTB 2020 dojdzie do skutku. A nawet nie sama trasa tylko jeden specjalny, wyjątkowy, najpotężniejszy koncert na PGE Narodowym. No uwielbiam.
Też ich lubię obserwować, czuję się jakbym oglądał film przyrodniczy z Krystyną Czubówną. No ale skoro wielki samolot z maseczkami przyleciał, to i wielki samolot z Iron Maiden teoretycznie mógł przylecieć na epicki występ specjalnie dla Polaków.
Dzosef pisze: Mayhem, Bathory - blekowcy, którzy mają piórnik z kozłem i naszywkę z płonącym kościołem, rok wcześniej słuchali thrashu.
Przyznam, że z takimi nie miałem kontaktu, a jeśli już, to raczej ograniczony i w czasach zamierzchłych. Przy czym raczej takie osoby nie rezygnują z thrashu, Bathory sam popełnił kilka thrashowych płyt.
Zdan pisze: Turbo-fani BS uznający tylko płyty z Ozzem, pobieżnie znający rzeczy z Dio i oczywiście tacy co nigdy nie przesłuchali BS z Martinem czy "Born Again". Po prostu super ekstra wspaniale. Nic tylko rozmawiać.
Od początku mojej przygody z muzyką rockową, co jest prawie równoznaczne z poznaniem przeze mnie Black Sabbath, te osoby stanowiły dla mnie zagadkę. Rozumiem osobiste preferencje, sam najbardziej lubię krążki z Ozzym, ale nie można po prostu odrzucić płyt z Dio i Martinem. Nawet nie trzeba ich lubić, ale one reprezentują na tyle wysoki poziom, że jakiś szacunek im się należy. Co najmniej przez względ na aspekt techniczny.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Wielbiciele topu wszechczasów trójki, przeceniający brytyjskiego soft rocka lat 80, maglujący w kółko to samo.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

blackmailer pisze: czw maja 20, 2021 4:30 pm Tool, Iron Maiden (i to nie tylko niedzielni fani ;)), Organek, Metallica (raczej młodsza część fanbase'u), Guns n Roses, Dorosłe Dzieci majom żal, Nocny Kochanek, ogólnie część młodych METALI, którzy wielbią gówna typu Avatary, Slipknoty i inne tego typu maseczkowe szaleństwo, Alter Bridge, Pantera i jej podobne redneckie łojenie, Ghost po Meliorze, thrashernia 2013, to tak na szybkości :D
Poczułem się częściowo dotknięty, ale spora część tych środowisk to niezła patologia :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Schizoid pisze: czw maja 20, 2021 2:15 pm

Kat - to jest ciekawy przypadek, bo fanbase Kata w Polsce jest swego rodzaju odpowiednikiem wyznawców powyższego. Z tym, że nie są tak toksyczni, jak panowie od Zabójcy, bo ich działalność charakteryzuje głównie modlenie się do Romana Kostrzewskiego. Aczkolwiek najbardziej urokliwym elementem stylu bycia kaciorów jest stosunek do religii, bo prawidła ich autorstwa na tematy z nią związane to poziom niżej nawet od tego, co wyczynia Nergal na swoich social mediach :lol:

Tool - tutaj natomiast mamy koneserów AMBITNEJ i WYMAGAJĄCEJ muzyki. Tool jest genialny, jeśli go nie rozumiesz, to masz za małe IQ do takiej muzyki. Nowa płyta kosztuje 350 zł? Spokojnie, jest tyle warta. Jeśli Cię nudzi, to znaczy, że musisz wczuć się w nią mocniej i posłuchać więcej razy. Dodatkowo materiał zyskuje z każdą kolejną przeczytaną recenzją.
Pełna zgoda z Katem, Toola bym rozwinął ogólnie na fanów prog rocka/prog metalu.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Publiczność woodstockowa. Gorszego bydła nie widziałem nigdzie...
Night Mistress Fan Club Łódź
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Chętnie bym poszedł na taki zlot fanów Depeche Mode - ponoć przy ''Pimpf'' jakieś tańce się odbywają. Konkursy - można co wygrać :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

1. Slayer
2. Manowar
3. Iron Maiden

Niezmiennie od lat ;)
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

O! Właśnie - to całe środowisko słuchające jakiegoś prog metalu i twierdzące, że to AMBITNA muzyka i jak się nie pałujesz tym toś prosty cep i nie rozumiesz głębi etc. Coś jak fani Toola tylko szerzej.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Schizoid pisze: czw maja 20, 2021 2:15 pm SLAYER KURWA - no chyba nie trzeba tego tłumaczyć, fanatycy Slayera odkąd pamiętam charakteryzują się skrajnym uwielbieniem dla tej kapeli (ale takim naprawdę skrajnym), na koncertach zachowują się jak zwierzęta, a ich wypowiedzi - czy to w internecie, czy w rzeczywistości - raczej nie stawiają ich możliwości intelektualnych w najlepszym świetle. Slayer niestety kojarzy mi się z totalnymi januszami, którzy wstają rano, odpalają Reign In Blood i przed zjedzeniem śniadania obalają butelkę czystej mlaskając do Postmortem (zajebisty strzał, żeby nie było).
Pozostaje mi tylko napisać: +1, niewiele rzeczy mnie tak żenuje jak "Slayer kurwa", nie umiem na poważnie traktować tego zespołu przez jego fanbase (a że ich muza i tak mi się nie podoba, to jest tylko łatwiej :) ).

To chyba jedyny przypadek gdzie pojedynczy zespół ma dla mnie rakowy fanbase. Poza tym to raczej tylko grupki podzielone pod względem gatunków, czyli wspomniane wyżej starziki dla których świat muzyki zamknął się po Pink Floyd i Led Zeppelin, trve metale oceniające muzę po tym jakie są w niej solówki, jak bardzo muzycy są trve i czy przypadkiem broń Boże w ich sztukę nie wkrada się komercja :wink: , AMBITNI PROG ROCKOWCY i tak dalej. Ogólnie jak ktoś zbyt poważnie zaczyna traktować muzykę, którą lubi.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

O, zapomniałem o MANOWAR! :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

blackmailer pisze: pt maja 21, 2021 12:48 pm O, zapomniałem o MANOWAR! :D
Zapomniałeś wyjść z hali 8)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

O psycho-fani Manowar to jest osobny temat ale tam też odchodzą niezłe jajca ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Są też fani jednego utworu. Blackmailer wymienił Dorosłe Dzieci, ale równie dobrze może być Fear of the Dark, a swego czasu pamiętam fanów Metallicy czekających tylko na Whisky in the Jar :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

pz pisze: pt maja 21, 2021 2:10 pm Są też fani jednego utworu. Blackmailer wymienił Dorosłe Dzieci, ale równie dobrze może być Fear of the Dark, a swego czasu pamiętam fanów Metallicy czekających tylko na Whisky in the Jar :D
Jezu Chryste to nawet nie jest numery Mety xD
ODPOWIEDZ