The Writing on the Wall - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Czekamy do 15 lipca?
Kawalek super! lecz zastanawiam sie czy mam glosniki zepsute czy co sie dzieje?! bo vokal jakis malo slyszalny
IRON MAIDEN
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Jak dla mnie naprawdę przyzwoity, przynajmniej po pierwszym przesłuchaniu. Trochę Bruce za wysoko moim zdaniem, ale podobało mi się. No i tak jak wszyscy wspomnieli wcześniej, miks dziwny.
- Saimon1995
- -#Moderator

Czyli wygląda na to, że 19 lipca, w poniedziałek, poznamy szczegóły nowego albumu. Jak zakończą cykl okładkowy na IG.
-
Deleted User 1499
Właśnie leci drugi odsłuch. Wokal nie jest jakiś przesadnie wysoki i męczący, solówki ciekawe, sekcja rytmiczna na swoim poziomie.
Powiem tak, z pewnością jest to lepszy utwór od out of the shadows i coming home.
Teledysk mi wisi, dla mnie mogło by ich nie być bo nie oglądam w ogóle
Powiem tak, z pewnością jest to lepszy utwór od out of the shadows i coming home.
Teledysk mi wisi, dla mnie mogło by ich nie być bo nie oglądam w ogóle
- blackcocker
- -#Moderator

Ja nie miałem żadnych oczekiwań, a i to spierdolili XD
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
-
Deleted User 2259
- dostoevsky
- -#Assassin

No i fajny hard rockowy numer zrobili.
Miks rzeczywiście jakiś dziwny, ale ogólnie kawałek oceniam na 8/10.
Mi również się podoba i również jestem zdania, że to najlepszy singiel od BNW, a już na pewno najlepszy ze wszystkich, na które świadomie czekałem (czyli od AMOLADu).
Podoba mi się ten westernowo/celtycki riff, wokal faktycznie mocno schowany, ale przy 3. przesłuchaniu już to tak nie przeszkadza.
Teledysk też ciekawy, ogólnie jestem fanem motywu jeźdźców apokalipsy, więc całkiem mi podszedł, ale teledyski to dla mnie rzecz wręcz trzeciorzędna.
Szczerze, liczyłem na info nt. nowej płyty, no ale nie można mieć wszystkiego, a info pewnie wkrótce i tak się pojawi. No chyba, że to taki jednorazowy, szybciutki projekcik
Podoba mi się ten westernowo/celtycki riff, wokal faktycznie mocno schowany, ale przy 3. przesłuchaniu już to tak nie przeszkadza.
Teledysk też ciekawy, ogólnie jestem fanem motywu jeźdźców apokalipsy, więc całkiem mi podszedł, ale teledyski to dla mnie rzecz wręcz trzeciorzędna.
Szczerze, liczyłem na info nt. nowej płyty, no ale nie można mieć wszystkiego, a info pewnie wkrótce i tak się pojawi. No chyba, że to taki jednorazowy, szybciutki projekcik
UP THE IRONS !!!
Dla mnie kawałek świetny a jeszcze lepszy clip
coś w tym jest, niestety
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
Deleted User 357
Zgadza się, na Spotify brzmi sporo lepiej. Jakieś wybitne nie jest, ale od takiego El Dorado czy Speed of Light kawałek lepszy i to o wiele
Dla tych, którzy narzekają na dziwaczną jakość wokalu na nagraniu youtube, zróbcie sobie przysługę i odpalcie ten utwór na Spotify. Jest napradę dużo lepiej!.
Założenie konta trwa dosłownie 20 sekund, dla tych którzy nie mają.
Założenie konta trwa dosłownie 20 sekund, dla tych którzy nie mają.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Na Spotify wokal brzmi znacznie lepiej.
Cóż po dwóch pierwszych przesłuchaniach:
Bardzo podoba mi się styl teledysku, w końcu nie jest to kiepskie CGI 3D na siłę, czuć w tym rękę ludzi, którzy umieli to wszystko stylistycznie złożyć. Fabuła fajna, dla mnie ma sens, także ogólnie wizualnie całość to wg. mnie najlepszy spośród animowanych teledysków Maiden, a przynajmniej jeden z najlepszych
Muzycznie...hmmm, mam dylemat. Z jednej strony jest dość heavy, podoba mi się riff przewodni, z drugiej, brakuje temu jakiegoś "pierdolnięcia", które takie Speed of Light miało przy pierwszych przesłuchaniach. Ale w sumie to wszystko jeszcze OK, przeszkadza mi dziwny efekt nałożony na wokal Dickinsona, jak by ktoś zapomniał zdublowaną ścieżkę skasować, przez co brzmi jak by Bruce śpiewał pod prysznicem. Co do reszty zespołu to po tych dwóch przesłuchaniach brzmienie instrumentów wydaje mi się chaotyczne.
Zbytnio mnie to nie niepokoi, bo patrząc na takie TFF to El Dorado było jednym ze słabszych kawałków
TWOTW wydaje się być takim średniakiem.
Suma sumarum, tak czy siak cieszę się z tej nowej muzyki, trzeba się cieszyć, póki ona jest.
Bardzo podoba mi się styl teledysku, w końcu nie jest to kiepskie CGI 3D na siłę, czuć w tym rękę ludzi, którzy umieli to wszystko stylistycznie złożyć. Fabuła fajna, dla mnie ma sens, także ogólnie wizualnie całość to wg. mnie najlepszy spośród animowanych teledysków Maiden, a przynajmniej jeden z najlepszych
Muzycznie...hmmm, mam dylemat. Z jednej strony jest dość heavy, podoba mi się riff przewodni, z drugiej, brakuje temu jakiegoś "pierdolnięcia", które takie Speed of Light miało przy pierwszych przesłuchaniach. Ale w sumie to wszystko jeszcze OK, przeszkadza mi dziwny efekt nałożony na wokal Dickinsona, jak by ktoś zapomniał zdublowaną ścieżkę skasować, przez co brzmi jak by Bruce śpiewał pod prysznicem. Co do reszty zespołu to po tych dwóch przesłuchaniach brzmienie instrumentów wydaje mi się chaotyczne.
Zbytnio mnie to nie niepokoi, bo patrząc na takie TFF to El Dorado było jednym ze słabszych kawałków
Suma sumarum, tak czy siak cieszę się z tej nowej muzyki, trzeba się cieszyć, póki ona jest.
-
Deleted User 1499
Teledysk - schludny, historia ciekawie opowiedziana jak na 7 minut, z aluzjami do których każdy może dopisać co mu w danym momencie pasuje!
Kawałek - przyjemny singiel potwierdzający kierunek który obrali IM, godny zespołu z taka historia i godny facetów w ich wieku.
Na prawdę cieszę się, ze usłyszałem coś nowego IM!
Up the Irons!
Kawałek - przyjemny singiel potwierdzający kierunek który obrali IM, godny zespołu z taka historia i godny facetów w ich wieku.
Na prawdę cieszę się, ze usłyszałem coś nowego IM!
Up the Irons!
The lover of life's not a sinner.
Pierwsze solo na bank Dave, a drugie Adrian? Czy Janick? Ktoś potrafi to rozkminić? 
Zgadzam się, na spotify niebo lepiej
Chociaż i tak uważam ze zmiksowany... po prostu tak jak ostatnie płyty, albo ogólnie współczesne płyty (nie tylko Maiden, i nie wszystkie).
Kawałek na plus -oderwany trochę od tego co nagrywali ostatnio (i dobrze!!!)- jako opener do płyty i myślę że tym będzie. Mi też trochę Smithem/Kotzenem podjechał chwilami. Teledysk ok, myślałem że będzie to coś w stylu Tales of Iron Maiden (w sumie to jest!)
Ostatnio zmieniony czw lip 15, 2021 7:30 pm przez jacob1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 2259
myślałem że będzie lepiej ale po drugim przesłuchaniu jest lepiej 
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind