Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Post autor: blackcocker »

pz pisze: pn sie 30, 2021 10:18 pm
blackmailer pisze: pn sie 30, 2021 10:15 pm
dostoevsky pisze: pn sie 30, 2021 9:49 pm Chciałem bardzo wycieku, ale w sumie zgadzam się z Emilio. Może to zmobilizuje niektórych do zakupu albumu. O, ja na przykład miałem kupić sobie album dopiero po jakimś czasie od premiery, a zamówiłem wczoraj w pre-orderze. :)
W jaki sposób kogokolwiek miałoby to zmobilizować do zakupu? Na streamingu album będzie szybciej niż ktoś kupi w sklepie, więc i tak nie opłaca się kupować jeśli wycieku nie będzie XD
Też tego nie rozumiem. Ja jeszcze nie wiem kiedy kupię, może od razu (bo to Maiden), a może na spokojnie posłucham ze spotify a kupię jak będzie lepsza cena.

Nie mam ostatnio ciśnienia na zakupy. Skyfall kupiłem od razu po premierze (na CD i winylu), ale całej płyty już nie. Najpierw przesłuchałem na spotify i stwierdziłem, że mogę poczekać. Accept mi się podoba, ale też czekam na jakąś promocję. W tej chwili jedną płytę kupiłbym na pewno w ciemno, ale na razie jak wiemy jest na pendrivie w kieszeni pewnego muzyka :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: pn sie 30, 2021 10:18 pm Też tego nie rozumiem. Ja jeszcze nie wiem kiedy kupię, może od razu (bo to Maiden), a może na spokojnie posłucham ze spotify a kupię jak będzie lepsza cena.

Nie mam ostatnio ciśnienia na zakupy. Skyfall kupiłem od razu po premierze (na CD i winylu), ale całej płyty już nie. Najpierw przesłuchałem na spotify i stwierdziłem, że mogę poczekać. Accept mi się podoba, ale też czekam na jakąś promocję. W tej chwili jedną płytę kupiłbym na pewno w ciemno, ale na razie jak wiemy jest na pendrivie w kieszeni pewnego muzyka :lol:
A ja sobie zamówiłem właśnie Maiden i Helloween (bo jakoś nie złożyło się kupić wcześniej). Accept mam od dawna ;)

1 x 61.95 PLN 2CD Iron Maiden Senjutsu
1 x 37.99 PLN CD Helloween Helloween

Spoko cenki ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Michał pisze: pn sie 30, 2021 11:16 pm
Deleted User 804 pisze: pn sie 30, 2021 11:11 pm
Saimon1995 pisze: pn sie 30, 2021 10:29 pm
No ale to mówisz o przesyłce? Jeśli tak, to z tym różnie bywa. Rzeczywiście, z magazynu w paczkach do odbioru dla klientów niektóre premiery przychodzą ten dzień, może dwa wcześniej.
Odbiór w dużym salonie gdzie się udało i jedna płyta przyszła wcześniej. Z drugiej strony raz widziałem jak się ktoś się wykłócał w dniu premiery że jego preordera jeszcze nie ma a obsługa nie chce mu egzemplarza leżącego luzem na półce. :lol:
Jeśli dobrze kojarzę to salony empik i empik w internecie to inne rzeczy tylko pod wspólną nazwą i zarządem, ale no nie mogą tak wydawać. Z reklamacją to samo, muszą odesłać i czekać, aż przyjdzie nowe mimo iż obok leżą dziesiątki :B
Obsługa salonu mówiła coś podobnego, ale matka 10 latka który koniecznie musiał mieć nową Fifę w dniu premiery wiedziała lepiej i po zrobieniu awantury czemu jeszcze nie ma, chciała by jej obsługa pożyczyła płytę a później sama sobie odebrała z jej zamówienia.

Ogólnie z salonami empik jest chyba jeszcze bardziej skomplikowane niż napisałeś, bo podział jest nie na to gdzie złożysz czy odbierzesz zamówienie, ale gdzie za nie zapłacisz. Ostatnio zamawiając coś online z odbiorem i płatnością kartą w salonie, po rozpatrzeniu reklamacji online musiałem wracać do salonu po zwrot kasy. :lol:
Awatar użytkownika
Scoobany
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Scoobany »

Obrazek

Może to dzisiaj? :mrgreen:
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

^ Przydałoby się...
Senjutsu płytą miesiąca w TR. Nowy numer w środę.
Obrazek
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

mad pisze: wt sie 31, 2021 3:18 am ^ Przydałoby się...
Senjutsu płytą miesiąca w TR. Nowy numer w środę.
Obrazek
No kto by się spodziewał ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

blackmailer pisze: wt sie 31, 2021 6:32 am
SZOK!!!!!
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Michał pisze: pn sie 30, 2021 11:16 pm Jeśli dobrze kojarzę to salony empik i empik w internecie to inne rzeczy tylko pod wspólną nazwą i zarządem, ale no nie mogą tak wydawać. Z reklamacją to samo, muszą odesłać i czekać, aż przyjdzie nowe mimo iż obok leżą dziesiątki :B
Bardzo dobre kojarzysz. Niejednokrotnie miałem sytuację, że ktoś przyszedł do salonu i chciał kupić daną książkę czy płytę w cenie "internetowej" i dziwił się czemu w sklepie stacjonarnym jest kilka złotych drożej. Nie potrafił tego ogarnąć, że to dwa różne światy. ;) Życie...

Ale wracając do tematu głównego, bo trochę odpłynęliśmy - to rozumiem, że dziś ten leak, bo wtorek? ;) W ogóle: użytkownik, który chwalił się tym, że "Senjutsu" już tydzień temu będzie miał, coś dziwnie ostatnio zamilkł. Pewnie słucha w samotności i nie chce się podzielić :lol:
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ale na forum jest codziennie :wink:
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

:D
Załączniki
239812954_2868743576712414_2917971361114384621_n.jpg
Deleted User 2259

A gdzie box, co to za kolekcjoner.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Po prawej jest :D ale ten tańszy, dostępny dla wszystkich.
Deleted User 2259

No to zwracam honor :)
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Ja też jestem z tych dinozaurów. Od dłuuuuższego czasu kupuję CD. W latach 90 ub. wieku mozolnie, z pomocą finansową rodziców, kupowałem z pewnymi przerwami segmenty do wieży: wzmacniacz, odtwarzacz CD, głośniki. Mam też segment - odtwarzacz kaset magnetofonowych, ale dość dawno temu się zepsuł i trafił do znajomego w celu naprawy i tak tam tkwi, bo ciągle odtwarzam CD :-) Miałem też segment korektor dźwięku ale nie wiem co się z nim stało. Najlepsze było zawsze usiąść wygodnie lub się położyć i włączyć wieżę z muzyką, którą się lubi. Nie miałem nigdy lepszego nośnika dźwięku niż CD plus wieża. Płyty są różnie nagrane, raz za dużo jakby basu a za mało sopranu, czasem ma się wrażenie że dźwięk taki zlany w jedno, ale to zawsze "oryginalne" kopie :-) Czasem trochę poprawia odbiór podregulowanie dźwięku pokrętłami na wzmacniaczu.
Senjutsu również zakupię w wersji CD. Mam nadzieję, że zabrzmi z wieży lepiej niż pliki oficjalne na you tube. Spotify chciałem sobie zainstalować w komputerze PC i klops, komunikat że mam za starą przeglądarkę, próbowałem uaktualnić ale system nie chce mi wgrać, jakieś blokady może czy coś, może ustawienia programu ESET. Dałem sobie spokój, może jeszcze podejdę do tego za jakiś czas z pomocą jakiegoś kogoś obeznanego z komputerami.
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Spotify najlepiej na telefonie. O wiele wygodniej niż ten program na komputer. Ja używam i YT Music i Spotify i Apple Music. Raczej najlepsze jakościowo jest YT Music. Apple Music najwygodniejsze i ma super radia. Spotify ma największy asortyment - szczególnie ma polskie zespoły i soundtracki.
Słuchawki to AirPods poza domem - świetne. W domu Maiden Onkyo i te od PlayStation 5 (do video).
Senjutsu najpierw słucham w ciemności na słuchawkach z Audio CD potem w aucie a na końcu z czerwonego winyla xD. Hype rośnie !
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Senjutsu płytą miesiąca w TR. Nowy numer w środę

Przypominam tylko, że TBOS nie dostąpiło tego "zaszczytu".
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

remi pisze: wt sie 31, 2021 1:15 pm Senjutsu najpierw słucham w ciemności na słuchawkach z Audio CD potem w aucie a na końcu z czerwonego winyla xD. Hype rośnie !
Nie trać nadziei. Senjutsu najpierw słuchamy w ciemności na słuchawkach z FLACa z ruskich torrentów.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

mad pisze: wt sie 31, 2021 1:32 pm

Pewnie przegrali z jakimś Deep Purple albo innym The Rolling Stones, niestety to nie rurki z kremem

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Schizoid pisze: wt sie 31, 2021 1:39 pm
mad pisze: wt sie 31, 2021 1:32 pm

Pewnie przegrali z jakimś Deep Purple albo innym The Rolling Stones, niestety to nie rurki z kremem
Pamiętam, że w tym samym momencie wychodził Riverside, może on zgarnął nagrodę :wink:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Bardzo możliwe, bo pomimo tego, że jest to młoda kapela, to można przy niej kręcić wąsa. I do tego polska, narodowa...

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ