AC/DC

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: AC/DC

Post autor: zgo »

Invader pisze: czw kwie 08, 2021 11:25 am Zespół AC/DC przygotował dla fanów coś specjalnego z okazji Record Store Day:

https://www.terazmuzyka.pl/ac-dc-ze-spe ... 5Z2_CIFpaA
TTMOT - must have!
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Parę archiwaliów z czasów Geordie i innych ciekawostek przybyło na Brian Johnson TV.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Brian wypuszcza autobiografię, można zamówić pre-ordera z autografem :)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

41 lat temu w Belgii Brian zadebiutował koncertowo z AC/DC.
CzytojestNoweIM?
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: CzytojestNoweIM? »

Ależ ten Riff Raff to jest prawdziwy bydlacki, skurwysyński rock and roll.....genialny utwór.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Przez ponad półtora roku od premiery przesłuchałem najnowszą płytę duuużo razy i przestać nie zamierzam. Jest po prostu cudowna.

Zdan, czy Twoje 10/10 dla niej na Łodefazie było na poważnie, czy szyderczo, a jeżeli to drugie, to jak bardzo?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Ani tak ani tak - w kontekście w jakim padło chodziło raczej o to, że nie ma sensu na czymś takim jak Łodefaz mówić o AC/DC. Natomiast ostatnia płyta podobała mi się ale nie słuchałem jej od wyjścia.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Też uważam, że kaliber podmiotu recenzującego powinien oscylować w pobliżu kalibru podmiotu recenzowanego, tu bez żadnej ujmy dla Łodefaza oczywiście. ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Nie do końca o to chodzi. O nowej płycie AC/DC nie bardzo da się cokolwiek innowacyjnego i ciekawego powiedzieć moim zdaniem a przynajmniej ja bym chyba nie umiał. O to szło. Nie o każdej po prostu umiem.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Latka lecą, Brian niebawem skończy 75 ( :shock: )... Czy oni zamierzają czekać z koncertami do momentu, aż spośród 2 możliwych kandydatów znowu tylko Axl będzie do dyspozycji? :facepalm:
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Niestety. Może jeszcze ogłoszą coś na 2023, ale to i tak igranie z ogniem, trasa w tym roku byłaby idealna. Po premierze słuchałem Power Up przez kilka tygodni w kółko, ale potem jakoś nie miałem fazy na AC/DC. Zainspirowany Twoim wpisem postanowiłem powrócić do tematu i od paru dni znowu leci na okrągło. Zdania nie zmieniam, płyta jest pod każdym względem wybitna i słucha się jej baaardzo przyjemnie.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

No właśnie dziwna sprawa, kiedy jak nie teraz?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Myślę, że nigdy. Pewnie mieli jakieś wstępne plany na 2020/21, ale po tak długim czasie zostały porzucone. W sumie zupełnie się nie dziwię, to nie jest kapela, która musi koncertować, a młodzi nie są. Jasne, tacy Stonesi grają co chwilę, ale AC/DC potrzebuje jednak większych pokładów energii. Do tego dodajmy fakt braku Malcolma. Oni już zrobili, co mieli zrobić. Płyta to był przyjemny ukłon w stronę fanów, ale na więcej nie liczę.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Nie no, za rok 50-lecie... Może kilka sztuk zrobią
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Schizoid pisze: wt cze 14, 2022 11:49 am Myślę, że nigdy. Pewnie mieli jakieś wstępne plany na 2020/21, ale po tak długim czasie zostały porzucone. W sumie zupełnie się nie dziwię, to nie jest kapela, która musi koncertować, a młodzi nie są. Jasne, tacy Stonesi grają co chwilę, ale AC/DC potrzebuje jednak większych pokładów energii. Do tego dodajmy fakt braku Malcolma. Oni już zrobili, co mieli zrobić. Płyta to był przyjemny ukłon w stronę fanów, ale na więcej nie liczę.
Myślę, że granie bez Briana udowodniło, że w tym zespole do grania koncertów wystarczy Angus.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Bon Dzosef pisze: wt cze 14, 2022 11:55 am
Schizoid pisze: wt cze 14, 2022 11:49 am Myślę, że nigdy. Pewnie mieli jakieś wstępne plany na 2020/21, ale po tak długim czasie zostały porzucone. W sumie zupełnie się nie dziwię, to nie jest kapela, która musi koncertować, a młodzi nie są. Jasne, tacy Stonesi grają co chwilę, ale AC/DC potrzebuje jednak większych pokładów energii. Do tego dodajmy fakt braku Malcolma. Oni już zrobili, co mieli zrobić. Płyta to był przyjemny ukłon w stronę fanów, ale na więcej nie liczę.
Myślę, że granie bez Briana udowodniło, że w tym zespole do grania koncertów wystarczy Angus.
Dokończenie trasy z Axlem było mimo wszystko odwieżeniem/jakąś nowością bo dużo starych kawałków weszło do seta a niektóre (Touch too much w Pradze) były grane pierwszy raz.

Na dłuższą metę/word tour bez Briana nie wierzę. Jakby nie śpiewał to jest też symbol AC/DC :)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Ogladalem fragmenty na zywo i byl to naprawde fajny event - https://blabbermouth.net/news/justin-ha ... k-in-black
W kazdym razie ludzie linczuja teraz typa za to, ze niby wyrwal majka BJ do drugiej zwrotki, a jak sie okazuje, wszystko bylo zaplanowane.
Slipknot sie nie mylil - People=SHIT! :D
Lars byl ON FIRE :D
Nomaosławski
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Nomaosławski »

Z AC/DC to mam tak, że uwielbiam z 10-15, może lekko więcej utworów z ich dyskografii, oczywiście uważam ten zespół za legendę rocka, ale jak sobie porównuję AC/DC z dajmy na to Motorhead, Black Sabbath, Deep Purple czy Thin Lizzy to jakoś wyraźnie większy szacunek mam do tych zespołów. AC/DC jednak za bardzo miało jednostajną tą muzykę. Oczywiście nie grali cały czas tego samego, bo to jest durne stwierdzenie, ale pewna jednostajność była, zwłaszcza w latach 80. Trudno by mi było wygrać album nr.1 , może Powerage bo są tam 2 wybitne w tej stylistyce utwory : Riff Raff i Sin City. Wysoko też stawiam For Those About the Rock, może nawet wyżej niż Back in Black.
GLORY MAN UNITED

ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Nie lubię. Jeden z najbardziej przereklamowanych zespołów świata.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

No i co z powrotem AC/DC w trasę? Już w zeszłym roku mówiło się, że chcą zacząć zimą od Australii... Kolejny rok minął i cisza w sprawie koncertów promujących "Power Up" także w 2023... Czyżby znowu jakieś niesnaski między obozami Angusa i Briana? Jakieś problemy zdrowotne? Dziwi mnie to, bo statystycznie patrząc powinni już być w środku kolejnej trasy koncertowej. Jeśli w ciągu kilku tygodni nie ogłoszą Europy czy Ameryki Płn. na lato 2023 to chyba znak, że nie zobaczymy ich już live... :(
ODPOWIEDZ