TTMOT - must have!Invader pisze: ↑czw kwie 08, 2021 11:25 am Zespół AC/DC przygotował dla fanów coś specjalnego z okazji Record Store Day:
https://www.terazmuzyka.pl/ac-dc-ze-spe ... 5Z2_CIFpaA
AC/DC
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: AC/DC
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Parę archiwaliów z czasów Geordie i innych ciekawostek przybyło na Brian Johnson TV.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

-
CzytojestNoweIM?
- -#Prisoner

Ależ ten Riff Raff to jest prawdziwy bydlacki, skurwysyński rock and roll.....genialny utwór.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Przez ponad półtora roku od premiery przesłuchałem najnowszą płytę duuużo razy i przestać nie zamierzam. Jest po prostu cudowna.
Zdan, czy Twoje 10/10 dla niej na Łodefazie było na poważnie, czy szyderczo, a jeżeli to drugie, to jak bardzo?
Zdan, czy Twoje 10/10 dla niej na Łodefazie było na poważnie, czy szyderczo, a jeżeli to drugie, to jak bardzo?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Też uważam, że kaliber podmiotu recenzującego powinien oscylować w pobliżu kalibru podmiotu recenzowanego, tu bez żadnej ujmy dla Łodefaza oczywiście. 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Latka lecą, Brian niebawem skończy 75 (
)... Czy oni zamierzają czekać z koncertami do momentu, aż spośród 2 możliwych kandydatów znowu tylko Axl będzie do dyspozycji? 
Niestety. Może jeszcze ogłoszą coś na 2023, ale to i tak igranie z ogniem, trasa w tym roku byłaby idealna. Po premierze słuchałem Power Up przez kilka tygodni w kółko, ale potem jakoś nie miałem fazy na AC/DC. Zainspirowany Twoim wpisem postanowiłem powrócić do tematu i od paru dni znowu leci na okrągło. Zdania nie zmieniam, płyta jest pod każdym względem wybitna i słucha się jej baaardzo przyjemnie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No właśnie dziwna sprawa, kiedy jak nie teraz?
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Myślę, że nigdy. Pewnie mieli jakieś wstępne plany na 2020/21, ale po tak długim czasie zostały porzucone. W sumie zupełnie się nie dziwię, to nie jest kapela, która musi koncertować, a młodzi nie są. Jasne, tacy Stonesi grają co chwilę, ale AC/DC potrzebuje jednak większych pokładów energii. Do tego dodajmy fakt braku Malcolma. Oni już zrobili, co mieli zrobić. Płyta to był przyjemny ukłon w stronę fanów, ale na więcej nie liczę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Myślę, że granie bez Briana udowodniło, że w tym zespole do grania koncertów wystarczy Angus.Schizoid pisze: ↑wt cze 14, 2022 11:49 am Myślę, że nigdy. Pewnie mieli jakieś wstępne plany na 2020/21, ale po tak długim czasie zostały porzucone. W sumie zupełnie się nie dziwię, to nie jest kapela, która musi koncertować, a młodzi nie są. Jasne, tacy Stonesi grają co chwilę, ale AC/DC potrzebuje jednak większych pokładów energii. Do tego dodajmy fakt braku Malcolma. Oni już zrobili, co mieli zrobić. Płyta to był przyjemny ukłon w stronę fanów, ale na więcej nie liczę.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Dokończenie trasy z Axlem było mimo wszystko odwieżeniem/jakąś nowością bo dużo starych kawałków weszło do seta a niektóre (Touch too much w Pradze) były grane pierwszy raz.Bon Dzosef pisze: ↑wt cze 14, 2022 11:55 amMyślę, że granie bez Briana udowodniło, że w tym zespole do grania koncertów wystarczy Angus.Schizoid pisze: ↑wt cze 14, 2022 11:49 am Myślę, że nigdy. Pewnie mieli jakieś wstępne plany na 2020/21, ale po tak długim czasie zostały porzucone. W sumie zupełnie się nie dziwię, to nie jest kapela, która musi koncertować, a młodzi nie są. Jasne, tacy Stonesi grają co chwilę, ale AC/DC potrzebuje jednak większych pokładów energii. Do tego dodajmy fakt braku Malcolma. Oni już zrobili, co mieli zrobić. Płyta to był przyjemny ukłon w stronę fanów, ale na więcej nie liczę.
Na dłuższą metę/word tour bez Briana nie wierzę. Jakby nie śpiewał to jest też symbol AC/DC
Ogladalem fragmenty na zywo i byl to naprawde fajny event - https://blabbermouth.net/news/justin-ha ... k-in-black
W kazdym razie ludzie linczuja teraz typa za to, ze niby wyrwal majka BJ do drugiej zwrotki, a jak sie okazuje, wszystko bylo zaplanowane.
Slipknot sie nie mylil - People=SHIT!
Lars byl ON FIRE
W kazdym razie ludzie linczuja teraz typa za to, ze niby wyrwal majka BJ do drugiej zwrotki, a jak sie okazuje, wszystko bylo zaplanowane.
Slipknot sie nie mylil - People=SHIT!
Lars byl ON FIRE
-
Nomaosławski
- -#Prisoner

Z AC/DC to mam tak, że uwielbiam z 10-15, może lekko więcej utworów z ich dyskografii, oczywiście uważam ten zespół za legendę rocka, ale jak sobie porównuję AC/DC z dajmy na to Motorhead, Black Sabbath, Deep Purple czy Thin Lizzy to jakoś wyraźnie większy szacunek mam do tych zespołów. AC/DC jednak za bardzo miało jednostajną tą muzykę. Oczywiście nie grali cały czas tego samego, bo to jest durne stwierdzenie, ale pewna jednostajność była, zwłaszcza w latach 80. Trudno by mi było wygrać album nr.1 , może Powerage bo są tam 2 wybitne w tej stylistyce utwory : Riff Raff i Sin City. Wysoko też stawiam For Those About the Rock, może nawet wyżej niż Back in Black.
GLORY MAN UNITED
ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!
ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No i co z powrotem AC/DC w trasę? Już w zeszłym roku mówiło się, że chcą zacząć zimą od Australii... Kolejny rok minął i cisza w sprawie koncertów promujących "Power Up" także w 2023... Czyżby znowu jakieś niesnaski między obozami Angusa i Briana? Jakieś problemy zdrowotne? Dziwi mnie to, bo statystycznie patrząc powinni już być w środku kolejnej trasy koncertowej. Jeśli w ciągu kilku tygodni nie ogłoszą Europy czy Ameryki Płn. na lato 2023 to chyba znak, że nie zobaczymy ich już live...