Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Thrash Metal

Post autor: gumbyy »

Zdan pisze: śr lis 24, 2021 4:28 am
gumbyy pisze: wt lis 23, 2021 7:38 pm Słucham sobie i pierwsze wrażenie: 100% thrash metalu w thrash metalu, bez zbędnego pitolenia :D
A mogliby być progresywni, rozbudowani i "sięgać dalej wizją" ;)
No właśnie! :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

widman pisze: śr lis 24, 2021 9:19 am Strach pomyśleć, co byłoby gdyby Gary nie siedział tyle na Instagramie.
Jak rykłem :lol:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Michał pisze: śr lis 24, 2021 4:50 pm
widman pisze: śr lis 24, 2021 9:19 am Strach pomyśleć, co byłoby gdyby Gary nie siedział tyle na Instagramie.
Jak rykłem :lol:
No kurwa. Swego czasu obserwowałem go, to naprawdę taki trochę Nerdżi. Dużo głupot co chwile posty, jakieś pierdoły itd. :)
Ale suma sumarum to był mój żart taki ha ha
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

faktycznie, Gary troche poplynal na Insta podobno.
chociaz slyszalem, ze jest tam na tyle aktywny, ze regularnie odpisuje ludziom - czemu nie ;)

pewnie niedlugo zacznie dorabiac na Cameo jak Mustaine :P
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Ta, jak się go oznaczy to lajkuje, ogląda story, udostępnia.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

nugz
SMERF MARUDA

czyli nie traktuje ludzi na Insta jak persony non graty :D
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

A tak z innej beczki - jak ktoś nie zna trzeciej płyty Whiplash to naprawdę powinien to nadrobić. Wiem, że czasem wspomina się pierwsze dwa krążki (z naciskiem na jedynkę) ale trójka to naprawdę kawał ZNAKOMITEJ muzyki. Świetna produkcja, rewelacyjne partie basu (!!!) i do tego każdy numer aż kipi od energii i rifów. Muzyka co prawda skręciła w kierunku power/thrash (a może nawet miejscami speed metalu) ale jest naprawdę znakomita. Do tego Glenn Hansen na woksach wypada wręcz więcej niż dobrze - górki bierze bez żadnego problemu.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Karl pisze: czw lis 25, 2021 9:50 am czyli nie traktuje ludzi na Insta jak persony non graty :D
Co racja to racja.
Ricky
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Ricky »

nugz
SMERF MARUDA

Tymczasem Alex bawi sie TAK - https://www.youtube.com/watch?v=RHDpcODU8R8 :)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

A tzw. międzyczasie mii panowie z Vio-lence wysmażyli nowy utwór - pierwszy od lat!

Do przesłuchania tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=TjwfU5C1pwg

Powiem tak - bardzo smaczne! Riffowo to mocarz jakich mało a i wokale Seana jak zwykle - kochaj albo rzuć ;)
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Zdan pisze: wt sty 11, 2022 12:24 am A tzw. międzyczasie mii panowie z Vio-lence wysmażyli nowy utwór - pierwszy od lat!

Powiem tak - bardzo smaczne! Riffowo to mocarz jakich mało a i wokale Seana jak zwykle - kochaj albo rzuć ;)
Fajne info, "Eternal Nightmare" to klasyk nad klasyki. A wokal Seana nigdy mi nie przeszkadzał, gość przynajmniej jest oryginalny.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Zdan pisze: wt sty 11, 2022 12:24 am A tzw. międzyczasie mii panowie z Vio-lence wysmażyli nowy utwór - pierwszy od lat!

Jak dla mnie bardzo dobre! Czegoś w takim właśnie stylu oczekiwałem. Wolałbym, żeby wrócili do takiego grania, do klimatów z "Eternal Nightmare" bardziej niż z dwójki. Może to nie jest jeszcze ta moc, to tempo i połamana, szalona perkusja, ale mam nadzieję, że to jest najbardziej zachowawczy kawałek z nadchodzącej EPki :).
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Nawet jeśli nie jest to trzeba przyznać, że jest to napakowane riffami i to takimi w starym stylu. Pod tym względem mi to pasuje. Może to nie to szaleństwo i tempo ale jakoś to przeżyję ;)
Awatar użytkownika
LukaSieka

Chciałbym, żeby ten nowy udostępniony kawałek był czymś na takiej zasadzie jak było przed laty z "Calling In The Coroner". Wtedy też ten klip promował w MTV "Eternal Nightmare" i był najbardziej "spokojny" :) :wink:. Chciałbym chociaż, żeby ze dwa utwory na nowej EPce był w stylu "Bodies On Bodies" albo "Kill On Command". Może tez zbyt kultywuje pierwsze lp, ale najprościej w świecie uważam "Eternal Nightmare" za ich najlepszą płytę. "Oppressing The Masses" też lubię, ale zawsze brakowało mi na niej tych szaleńczych temp z jedynki. "Nothing To Gain" włączam sobie co parę lat, żeby się jakoś bardziej przekonać do tej płyty, ale ciągle uważam ten lp za najsłabszy spośród wszystkich trzech Vio-lence i ogólnie strasznie średnią płytę. Może nawet i słabą, kiedy pomyślę, ze jeszcze kilka alt wcześniej Vio-lence potrafili tak przypier*olić "Eternal Nightmare"
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Nie zrozum mnie źle - ja też bardzo bym chciał żeby był tam taki strzał jak "Bodies On Bodies" ale jestem też realistą ;) Oczywiście tak samo uważam, że "Eternal Nightmare" to najlepsza rzecz jaką nagrali ale wiem, że trudno byłoby im teraz powtórzyć ten młodzieńczy żar i energię jaka jest na tamtym krążku. Dlatego doceniam że przynajmniej nowy numer napakowali riffami po brzegi.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Byleby reszta kawałków była na poziomie "Flesh From Bone", to będę na pewno zadowolony, bo tak jak piszesz riffowo jest nadzwyczaj dobrze. Dobrze, że nie połakomili się o wskrzeszeniu Vio-lence w skłądzie z Robbem Flynnem, bo mogłoby się to skończyć źle. Chociaż kiedyś czytałem wywiad z Machine Head, w którym Flynn mówił, że są chwile kiedy tęskni za takim graniem jak na "Eternal Nightmare".
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Mam szczerą nadzieję, że Flynn będzie trzymał się z daleka od Vio-lence. To typ na którego mam straszne uczulenie i naprawdę niech się kisi we własnym sosie. Może i tęskni za graniem ala "Eternal Nightmare" ale jakoś średnio mu wierzę i mógłby wszystko spieprzyć.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Co jest panowie, nie trawicie "Burn My Eyes"? To bardzo spoko płyta, jak dla mnie.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Cold pisze: śr sty 12, 2022 8:17 pm Co jest panowie, nie trawicie "Burn My Eyes"? To bardzo spoko płyta, jak dla mnie.
Bardzo trawię ale kilka spraw:

1. To najlepsze co MH nagrało. Potem bywało różnie ale na pewno nie tak dobrze.
2. To nie jest thrash metal sensu stricte (odnośnie tematu). Ba! Flynn mówił że widział początkowo MH jako odpowiedź na Cro-Mags czy Biohazard.
ODPOWIEDZ