24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MEFISTO
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: 24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Post autor: MEFISTO »

ja mam inne pytanie - jak z parkingiem przy naszym nieszczęsnym Narodowym? mozna gdzies online kupic bilet?
Tell me why I had to be a Powerslave I don't wanna die, Im a God, why can't I live on?
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

No. Wszystko dopięte. Towarzystwo dograne, hotel klepnięty. Można wyczekiwać. :D
Chętnie wytarmoszę jednego Józka za kichawę. :D
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Kumpel dostał bilety na trybuny, w których zostałem uwzględniony – z miejsca siedzącego jeszcze Maidenów nie miałem okazji oglądać, set ma być odświeżony, no to żal by było nie skorzystać. ;)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Budziol pisze: pn maja 16, 2022 6:55 am
Kuba pisze: ndz maja 15, 2022 9:22 pm Wiem że to pytanie będzie jakbym z choinki się urwał ale stacjonarnie gdzieś bilety można kupić? Empik? Media Markt?

Czy tylko na złodziejskim ticketmasterze z tymi poronionymi opłatami :?:

Pytam bo nie chce mi się czytać 40 stron wątku i Waszych dywagacji czy będzie 18 czy 118 tysięcy ludzi na tym koncercie :P :wink:
Z tego co wiem tylko online :/
Dzięki Budziol za info.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

MEFISTO pisze: pn maja 16, 2022 8:00 am ja mam inne pytanie - jak z parkingiem przy naszym nieszczęsnym Narodowym? mozna gdzies online kupic bilet?
https://www.pgenarodowy.pl/kontakt/parking
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Osobiście - postawiłbym auto na jakimś P+R w okolicy stacji metra, wybór w zależności od której strony się przyjedzie. I po koncercie wyjść ze stadionu i metrem podjechać do auta. Będzie pewnie szybciej niż czekać na wyjazd z parkingu obok stadionu.
Parking jest darmowy o ile ma się minimum bilet dobowy - 15 pln.

https://www.wtp.waw.pl/parkingi/#ParkujP+R
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Piwowarus pisze: wt maja 17, 2022 3:33 pm Osobiście - postawiłbym auto na jakimś P+R w okolicy stacji metra, wybór w zależności od której strony się przyjedzie. I po koncercie wyjść ze stadionu i metrem podjechać do auta. Będzie pewnie szybciej niż czekać na wyjazd z parkingu obok stadionu.
Parking jest darmowy o ile ma się minimum bilet dobowy - 15 pln.

https://www.wtp.waw.pl/parkingi/#ParkujP+R
+1

nie raz chodzę np na mecze repry na narodowy i po meczu nie ma opcji szybko wyjechać z parkingu - hordy ludzi wracają ulicami.

Metro + parking niedaleko stacji to najlepsza opcja wg mnie.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Piwowarus pisze: wt maja 17, 2022 3:33 pm Osobiście - postawiłbym auto na jakimś P+R w okolicy stacji metra, wybór w zależności od której strony się przyjedzie. I po koncercie wyjść ze stadionu i metrem podjechać do auta. Będzie pewnie szybciej niż czekać na wyjazd z parkingu obok stadionu.
To jest słuszna koncepcja, aczkolwiek i tak 45 min do godziny zajmie dotarcie do auta i wyruszenie w drogę powrotną
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Zależy jeszcze, z którego kierunku wjeżdżasz.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Inna sprawa - koncert jest w niedzielę. Więc można nawet zaryzykować poszukać jakiegoś miejsca w centrum po lewej stronie Wisły, parkowanie jest w weekend przecież darmowe, a w wakacje i tak jest na mieście też nieco luźniej. Wtedy przejazd dosłownie 2-3 stacji metrem czy nawet przejscie spacerem przez Poniatoszczaka żeby dojść do auta wydają się sensowną alternatywą.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Czy komuś z Was udało się może w jakikolwiek sposób skontaktować z Ticketmaster? Na infolinii mają non stop zajęte. W google-opiniach mają ocenę 1,4/5 - ludziska piszą że nijak się z nimi skontaktować nie da.
A problem mam spory - bilety mam dwa, zakupione jednym zamówieniem jeszcze w 2019:
a) bilet dla żony (zwykły) - tyle, że się w międzyczasie rozmyśliła (na szczęście tylko z koncertu ;)) - i chcemy go oddać
b) bilet dla siebie (kolekcjonerski) - tyle, że takie wysyłają bodajże dwa tygodnie (już nie pamiętam dokładnie) przed koncertem, a w ciągu tych trzech lat zdążyliśmy się przeprowadzić; wiadomo więc, że wyślą mi go na stary adres...
Jak to kurna załatwić? Ten Ticketmaster formalnie ma niby jakąś siedzibę w Wawie, ale czy tam mają też jakiś Punkt Obsługi Klienta? Ktoś tam może był?
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Mi ticketmaster odpisywa na maile w przeciágu 1-2 dni, bez szału, ale szło sprawę załatwić.

Udało mi się również dodzwonić na infolinię, choć fakt faktem czekałem chyba z 30 min na połaczenie.
Ważna uwaga - infolinia pracuje tylko w godzinach 9.30-13.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Piwowarus pisze: śr maja 18, 2022 11:47 am Inna sprawa - koncert jest w niedzielę. Więc można nawet zaryzykować poszukać jakiegoś miejsca w centrum po lewej stronie Wisły, parkowanie jest w weekend przecież darmowe, a w wakacje i tak jest na mieście też nieco luźniej. Wtedy przejazd dosłownie 2-3 stacji metrem czy nawet przejscie spacerem przez Poniatoszczaka żeby dojść do auta wydają się sensowną alternatywą.
Nie znam za wielu miejsc do parkowania w okolicach stacyj śródmiejskich metra. Natomiast nie powinno być problemu z parkowaniem po stronie praskiej czyli prawej.

Może np Metro Szwedzka i parking przy Kaufland Stalowa? Opcja bdb dla nadjeżdżających z Warmii i Podlasia.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Piwowarus pisze: czw maja 19, 2022 12:54 pm Mi ticketmaster odpisywa na maile w przeciágu 1-2 dni, bez szału, ale szło sprawę załatwić.

Udało mi się również dodzwonić na infolinię, choć fakt faktem czekałem chyba z 30 min na połaczenie.
Ważna uwaga - infolinia pracuje tylko w godzinach 9.30-13.
Dzięki. Idąc za Twoją radą jednak do nich napisałem. Może jednak się odezwą...
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Dzien dobry

Po mojej długiej nieobecności postanowiłem ,, odwiedzić ,, forum i co nieco poczytać. Czasami zaglądam od czasu do czasu. Mam takie pytanko. Z racji zbliżającego się koncertu. Po krakowie pamiętam swoje rozczarowanie nagłośnieniem. Gdzie najlepiej stanąć na płycie żeby głos był w miarę przyzwoity? Bo to co było w krakowie to przypominało jakby mojego starego kolumny były podkręcone na full do efektu ,, pierdzenia ,, i dodatkowo echo i pamietam mimo iz kawałki znam na pamięć nie wiedziałem co grają.
Jak tego uniknąć na narodowym ? gdzie najlepiej stanąć aby dzwięk był w miarę przyzwoity ? Czy pod sceną jeżeli udało by mi się wcisnąć da się coś posłuchać ? Nie jestem aż tak doświadczonym kocertowiczem ;) Ale jeżeli się już wybieram bo czeka mnie podróż przez pół polski to jednak człowiek chciałby coś usłyszeć.
Tak znam opinie dotyczące narodowego. Ponoć jest najgorszy jezeli chodzi o nagłośnienie. Jednak na innych koncertach tak z opini czytałem że nie w każdym miejscu ludzie narzekali. Np na mecie w 2019 ponoć było dobre nagłośnienie i dobrze było słychać zespół
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Xardas2309 pisze: pn maja 23, 2022 6:48 pmna mecie w 2019 ponoć było dobre nagłośnienie i dobrze było słychać zespół
Potwierdzam, przynajmniej tam gdzie ja stałem, tzn. trochę na lewo od sceny i niezbyt blisko niej, było naprawdę dobrze słychać, więc możesz spróbować zająć tego rodzaju miejscówkę - nic do stracenia, a do zyskania dużo, głównie dobre wspomnienia. ;)
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Zakkahletz pisze: pn maja 23, 2022 6:56 pm
Xardas2309 pisze: pn maja 23, 2022 6:48 pmna mecie w 2019 ponoć było dobre nagłośnienie i dobrze było słychać zespół
Potwierdzam, przynajmniej tam gdzie ja stałem, tzn. trochę na lewo od sceny i niezbyt blisko niej, było naprawdę dobrze słychać, więc możesz spróbować zająć tego rodzaju miejscówkę - nic do stracenia, a do zyskania dużo, głównie dobre wspomnienia. ;)
Czyli pewnie gdzieś naprzeciwko kolumny kawałek dalej :) Coś tego typu miejsce trzeba kombinować.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Zakkahletz pisze: pn maja 23, 2022 6:56 pm Potwierdzam, przynajmniej tam gdzie ja stałem, tzn. trochę na lewo od sceny i niezbyt blisko niej, było naprawdę dobrze słychać, więc możesz spróbować zająć tego rodzaju miejscówkę - nic do stracenia, a do zyskania dużo, głównie dobre wspomnienia. ;)
Ja natomiast stałem na prawo ;) ale również blisko, i było słychać bardzo dobrze. Do dziś jestem tym faktem zaskoczony. :wink: Także trzeba celować blisko sceny, I kropka.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Na AC/DC byłem naprzeciwko lewego głośnika, ok. 15-20m od barierek. Było ok. Przednie głośniki muszą kryć wracający z tyłu dźwięk.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

pz pisze: wt maja 24, 2022 8:47 am Na AC/DC byłem naprzeciwko lewego głośnika, ok. 15-20m od barierek. Było ok. Przednie głośniki muszą kryć wracający z tyłu dźwięk.
Dobrze prawi - polać mu... aczkolwiek na Depeche Mode na Narodowym, to nawet 20 metrów od sceny na płycie było idealnie... bo odbity dźwięk nie wracał na tyle szybko ;) albo już nie pamiętam..w każdym razie na AC/DC na barierce to dźwięk był żyleta.
ODPOWIEDZ