24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy
ja mam inne pytanie - jak z parkingiem przy naszym nieszczęsnym Narodowym? mozna gdzies online kupic bilet?
Tell me why I had to be a Powerslave
I don't wanna die, Im a God, why can't I live on?
-
Deleted User 5490
No. Wszystko dopięte. Towarzystwo dograne, hotel klepnięty. Można wyczekiwać. 
Chętnie wytarmoszę jednego Józka za kichawę.
Chętnie wytarmoszę jednego Józka za kichawę.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Kumpel dostał bilety na trybuny, w których zostałem uwzględniony – z miejsca siedzącego jeszcze Maidenów nie miałem okazji oglądać, set ma być odświeżony, no to żal by było nie skorzystać. 
Dzięki Budziol za info.Budziol pisze: ↑pn maja 16, 2022 6:55 amZ tego co wiem tylko online :/Kuba pisze: ↑ndz maja 15, 2022 9:22 pm Wiem że to pytanie będzie jakbym z choinki się urwał ale stacjonarnie gdzieś bilety można kupić? Empik? Media Markt?
Czy tylko na złodziejskim ticketmasterze z tymi poronionymi opłatami![]()
Pytam bo nie chce mi się czytać 40 stron wątku i Waszych dywagacji czy będzie 18 czy 118 tysięcy ludzi na tym koncercie![]()
![]()
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Osobiście - postawiłbym auto na jakimś P+R w okolicy stacji metra, wybór w zależności od której strony się przyjedzie. I po koncercie wyjść ze stadionu i metrem podjechać do auta. Będzie pewnie szybciej niż czekać na wyjazd z parkingu obok stadionu.
Parking jest darmowy o ile ma się minimum bilet dobowy - 15 pln.
https://www.wtp.waw.pl/parkingi/#ParkujP+R
+1Piwowarus pisze: ↑wt maja 17, 2022 3:33 pm Osobiście - postawiłbym auto na jakimś P+R w okolicy stacji metra, wybór w zależności od której strony się przyjedzie. I po koncercie wyjść ze stadionu i metrem podjechać do auta. Będzie pewnie szybciej niż czekać na wyjazd z parkingu obok stadionu.
nie raz chodzę np na mecze repry na narodowy i po meczu nie ma opcji szybko wyjechać z parkingu - hordy ludzi wracają ulicami.
Metro + parking niedaleko stacji to najlepsza opcja wg mnie.
To jest słuszna koncepcja, aczkolwiek i tak 45 min do godziny zajmie dotarcie do auta i wyruszenie w drogę powrotną
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zależy jeszcze, z którego kierunku wjeżdżasz.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Inna sprawa - koncert jest w niedzielę. Więc można nawet zaryzykować poszukać jakiegoś miejsca w centrum po lewej stronie Wisły, parkowanie jest w weekend przecież darmowe, a w wakacje i tak jest na mieście też nieco luźniej. Wtedy przejazd dosłownie 2-3 stacji metrem czy nawet przejscie spacerem przez Poniatoszczaka żeby dojść do auta wydają się sensowną alternatywą.
- Metalophil
- -#Moonchild

Czy komuś z Was udało się może w jakikolwiek sposób skontaktować z Ticketmaster? Na infolinii mają non stop zajęte. W google-opiniach mają ocenę 1,4/5 - ludziska piszą że nijak się z nimi skontaktować nie da.
A problem mam spory - bilety mam dwa, zakupione jednym zamówieniem jeszcze w 2019:
a) bilet dla żony (zwykły) - tyle, że się w międzyczasie rozmyśliła (na szczęście tylko z koncertu
) - i chcemy go oddać
b) bilet dla siebie (kolekcjonerski) - tyle, że takie wysyłają bodajże dwa tygodnie (już nie pamiętam dokładnie) przed koncertem, a w ciągu tych trzech lat zdążyliśmy się przeprowadzić; wiadomo więc, że wyślą mi go na stary adres...
Jak to kurna załatwić? Ten Ticketmaster formalnie ma niby jakąś siedzibę w Wawie, ale czy tam mają też jakiś Punkt Obsługi Klienta? Ktoś tam może był?
A problem mam spory - bilety mam dwa, zakupione jednym zamówieniem jeszcze w 2019:
a) bilet dla żony (zwykły) - tyle, że się w międzyczasie rozmyśliła (na szczęście tylko z koncertu
b) bilet dla siebie (kolekcjonerski) - tyle, że takie wysyłają bodajże dwa tygodnie (już nie pamiętam dokładnie) przed koncertem, a w ciągu tych trzech lat zdążyliśmy się przeprowadzić; wiadomo więc, że wyślą mi go na stary adres...
Jak to kurna załatwić? Ten Ticketmaster formalnie ma niby jakąś siedzibę w Wawie, ale czy tam mają też jakiś Punkt Obsługi Klienta? Ktoś tam może był?
Mi ticketmaster odpisywa na maile w przeciágu 1-2 dni, bez szału, ale szło sprawę załatwić.
Udało mi się również dodzwonić na infolinię, choć fakt faktem czekałem chyba z 30 min na połaczenie.
Ważna uwaga - infolinia pracuje tylko w godzinach 9.30-13.
Udało mi się również dodzwonić na infolinię, choć fakt faktem czekałem chyba z 30 min na połaczenie.
Ważna uwaga - infolinia pracuje tylko w godzinach 9.30-13.
Nie znam za wielu miejsc do parkowania w okolicach stacyj śródmiejskich metra. Natomiast nie powinno być problemu z parkowaniem po stronie praskiej czyli prawej.Piwowarus pisze: ↑śr maja 18, 2022 11:47 am Inna sprawa - koncert jest w niedzielę. Więc można nawet zaryzykować poszukać jakiegoś miejsca w centrum po lewej stronie Wisły, parkowanie jest w weekend przecież darmowe, a w wakacje i tak jest na mieście też nieco luźniej. Wtedy przejazd dosłownie 2-3 stacji metrem czy nawet przejscie spacerem przez Poniatoszczaka żeby dojść do auta wydają się sensowną alternatywą.
Może np Metro Szwedzka i parking przy Kaufland Stalowa? Opcja bdb dla nadjeżdżających z Warmii i Podlasia.
- Metalophil
- -#Moonchild

Dzięki. Idąc za Twoją radą jednak do nich napisałem. Może jednak się odezwą...
-
Xardas2309
- -#Invader

Dzien dobry
Po mojej długiej nieobecności postanowiłem ,, odwiedzić ,, forum i co nieco poczytać. Czasami zaglądam od czasu do czasu. Mam takie pytanko. Z racji zbliżającego się koncertu. Po krakowie pamiętam swoje rozczarowanie nagłośnieniem. Gdzie najlepiej stanąć na płycie żeby głos był w miarę przyzwoity? Bo to co było w krakowie to przypominało jakby mojego starego kolumny były podkręcone na full do efektu ,, pierdzenia ,, i dodatkowo echo i pamietam mimo iz kawałki znam na pamięć nie wiedziałem co grają.
Jak tego uniknąć na narodowym ? gdzie najlepiej stanąć aby dzwięk był w miarę przyzwoity ? Czy pod sceną jeżeli udało by mi się wcisnąć da się coś posłuchać ? Nie jestem aż tak doświadczonym kocertowiczem
Ale jeżeli się już wybieram bo czeka mnie podróż przez pół polski to jednak człowiek chciałby coś usłyszeć.
Tak znam opinie dotyczące narodowego. Ponoć jest najgorszy jezeli chodzi o nagłośnienie. Jednak na innych koncertach tak z opini czytałem że nie w każdym miejscu ludzie narzekali. Np na mecie w 2019 ponoć było dobre nagłośnienie i dobrze było słychać zespół
Po mojej długiej nieobecności postanowiłem ,, odwiedzić ,, forum i co nieco poczytać. Czasami zaglądam od czasu do czasu. Mam takie pytanko. Z racji zbliżającego się koncertu. Po krakowie pamiętam swoje rozczarowanie nagłośnieniem. Gdzie najlepiej stanąć na płycie żeby głos był w miarę przyzwoity? Bo to co było w krakowie to przypominało jakby mojego starego kolumny były podkręcone na full do efektu ,, pierdzenia ,, i dodatkowo echo i pamietam mimo iz kawałki znam na pamięć nie wiedziałem co grają.
Jak tego uniknąć na narodowym ? gdzie najlepiej stanąć aby dzwięk był w miarę przyzwoity ? Czy pod sceną jeżeli udało by mi się wcisnąć da się coś posłuchać ? Nie jestem aż tak doświadczonym kocertowiczem
Tak znam opinie dotyczące narodowego. Ponoć jest najgorszy jezeli chodzi o nagłośnienie. Jednak na innych koncertach tak z opini czytałem że nie w każdym miejscu ludzie narzekali. Np na mecie w 2019 ponoć było dobre nagłośnienie i dobrze było słychać zespół
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Potwierdzam, przynajmniej tam gdzie ja stałem, tzn. trochę na lewo od sceny i niezbyt blisko niej, było naprawdę dobrze słychać, więc możesz spróbować zająć tego rodzaju miejscówkę - nic do stracenia, a do zyskania dużo, głównie dobre wspomnienia.Xardas2309 pisze: ↑pn maja 23, 2022 6:48 pmna mecie w 2019 ponoć było dobre nagłośnienie i dobrze było słychać zespół
-
Xardas2309
- -#Invader

Czyli pewnie gdzieś naprzeciwko kolumny kawałek dalejZakkahletz pisze: ↑pn maja 23, 2022 6:56 pmPotwierdzam, przynajmniej tam gdzie ja stałem, tzn. trochę na lewo od sceny i niezbyt blisko niej, było naprawdę dobrze słychać, więc możesz spróbować zająć tego rodzaju miejscówkę - nic do stracenia, a do zyskania dużo, głównie dobre wspomnienia.Xardas2309 pisze: ↑pn maja 23, 2022 6:48 pmna mecie w 2019 ponoć było dobre nagłośnienie i dobrze było słychać zespół![]()
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja natomiast stałem na prawoZakkahletz pisze: ↑pn maja 23, 2022 6:56 pm Potwierdzam, przynajmniej tam gdzie ja stałem, tzn. trochę na lewo od sceny i niezbyt blisko niej, było naprawdę dobrze słychać, więc możesz spróbować zająć tego rodzaju miejscówkę - nic do stracenia, a do zyskania dużo, głównie dobre wspomnienia.![]()
Na AC/DC byłem naprzeciwko lewego głośnika, ok. 15-20m od barierek. Było ok. Przednie głośniki muszą kryć wracający z tyłu dźwięk.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 4876
Dobrze prawi - polać mu... aczkolwiek na Depeche Mode na Narodowym, to nawet 20 metrów od sceny na płycie było idealnie... bo odbity dźwięk nie wracał na tyle szybko