24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Metalophil
- -#Moonchild

Re: 24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy
Na YT ktoś właśnie wrzucił cały koncert w 4K 
- Metalophil
- -#Moonchild

Ja rozumiem, że mamy demokrację, ale pojechałeś staryZakkahletz pisze: ↑pn lip 25, 2022 1:26 pm
Tam gdzie siedziałem nagłośnienie było nienajgorsze (oprócz bardzo niewyraźnie słyszalnej gitary Gersa – ale to w zasadzie nie problem, bo uważam, że ten jegomość jest zbędny w IM i pożegnanie się z nim wyszłoby im na dobre)
- blackcocker
- -#Moderator

Lepiej odbierał muzykę? Tak tylko strzelammarian_Fe pisze: ↑czw lip 28, 2022 8:38 amJa rozumiem, że mamy demokrację, ale pojechałeś staryZakkahletz pisze: ↑pn lip 25, 2022 1:26 pm
Tam gdzie siedziałem nagłośnienie było nienajgorsze (oprócz bardzo niewyraźnie słyszalnej gitary Gersa – ale to w zasadzie nie problem, bo uważam, że ten jegomość jest zbędny w IM i pożegnanie się z nim wyszłoby im na dobre)Jan ma oczywiście swoje wady, ale jest też nieodłączną częścią tego cyrku. Bez niego, to już by nie było to. Co byś zrobił bez tych czasami niechlujnych, chaotycznych solówek, wywijania gitarą na scenie, szalonych tańców oraz cudnego wypuszczenia struny we wstępie do Fear?
![]()
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
a tam pierdolenie. Gers jest w tym zespole dłużej od Smitha, jeśli zsumowac lata jego obecności. A nadal niektórzy się czepiają. Ma taka funkcję a nie inną, i gdyby nie on i Steve, to by na tej scenie stały same wymuskane mumie w czerwonych szaliczkach.blackcocker pisze: ↑czw lip 28, 2022 8:44 amLepiej odbierał muzykę? Tak tylko strzelammarian_Fe pisze: ↑czw lip 28, 2022 8:38 amJa rozumiem, że mamy demokrację, ale pojechałeś staryZakkahletz pisze: ↑pn lip 25, 2022 1:26 pm
Tam gdzie siedziałem nagłośnienie było nienajgorsze (oprócz bardzo niewyraźnie słyszalnej gitary Gersa – ale to w zasadzie nie problem, bo uważam, że ten jegomość jest zbędny w IM i pożegnanie się z nim wyszłoby im na dobre)Jan ma oczywiście swoje wady, ale jest też nieodłączną częścią tego cyrku. Bez niego, to już by nie było to. Co byś zrobił bez tych czasami niechlujnych, chaotycznych solówek, wywijania gitarą na scenie, szalonych tańców oraz cudnego wypuszczenia struny we wstępie do Fear?
![]()
Nie wiem jak można się czepiać Gersa po tylu latach, kiedy ma swoją, dobrze określoną rolę w zespole. Jedyne do czego mógłbym sie czepić to zabieranie solówek Adrianowi i wykonywanie ich gorzej.
^ Podbijam 
+1Geri666 pisze: ↑czw lip 28, 2022 10:58 ama tam pierdolenie. Gers jest w tym zespole dłużej od Smitha, jeśli zsumowac lata jego obecności. A nadal niektórzy się czepiają. Ma taka funkcję a nie inną, i gdyby nie on i Steve, to by na tej scenie stały same wymuskane mumie w czerwonych szaliczkach.blackcocker pisze: ↑czw lip 28, 2022 8:44 amLepiej odbierał muzykę? Tak tylko strzelammarian_Fe pisze: ↑czw lip 28, 2022 8:38 am
Ja rozumiem, że mamy demokrację, ale pojechałeś staryJan ma oczywiście swoje wady, ale jest też nieodłączną częścią tego cyrku. Bez niego, to już by nie było to. Co byś zrobił bez tych czasami niechlujnych, chaotycznych solówek, wywijania gitarą na scenie, szalonych tańców oraz cudnego wypuszczenia struny we wstępie do Fear?
![]()
Nie wiem jak można się czepiać Gersa po tylu latach, kiedy ma swoją, dobrze określoną rolę w zespole. Jedyne do czego mógłbym sie czepić to zabieranie solówek Adrianowi i wykonywanie ich gorzej.
Jakby bardziej przykładał się na koncertach do grania niż do rozkroków i machania gitarą to byłoby wszystko ideolo
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Frank Drebin
- -#Clansman

+1Geri666 pisze: ↑czw lip 28, 2022 10:58 ama tam pierdolenie. Gers jest w tym zespole dłużej od Smitha, jeśli zsumowac lata jego obecności. A nadal niektórzy się czepiają. Ma taka funkcję a nie inną, i gdyby nie on i Steve, to by na tej scenie stały same wymuskane mumie w czerwonych szaliczkach.blackcocker pisze: ↑czw lip 28, 2022 8:44 amLepiej odbierał muzykę? Tak tylko strzelammarian_Fe pisze: ↑czw lip 28, 2022 8:38 am
Ja rozumiem, że mamy demokrację, ale pojechałeś staryJan ma oczywiście swoje wady, ale jest też nieodłączną częścią tego cyrku. Bez niego, to już by nie było to. Co byś zrobił bez tych czasami niechlujnych, chaotycznych solówek, wywijania gitarą na scenie, szalonych tańców oraz cudnego wypuszczenia struny we wstępie do Fear?
![]()
A poza tym Gers jest współautorem jednego z ostatnich, klasycznie heavy metalowych kawałków Maiden (Montsegur).
FotD = TOP5 albumów Maiden
Rozwijajac troche bardziej mysl, uwazam, ze przypierdalanie sie od Gersa jest naprawde dziadowaniem 
Czy to zaczelismy My, Polacy, w imie Naszej cechy narodowej - przypierdalania sie/narzekania?
Czy to zaczelismy My, Polacy, w imie Naszej cechy narodowej - przypierdalania sie/narzekania?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Widzę, że obraziłem uczucia religijne niektórych z Was.
Cóż, przepraszam i pozostaję przy swoim zdaniu.
Dlaczego?Zakkahletz pisze: ↑czw lip 28, 2022 11:53 am Widzę, że obraziłem uczucia religijne niektórych z Was.Cóż, przepraszam i pozostaję przy swoim zdaniu.
Jeśli miałbym na siłę kogokolwiek z Maiden teraz zwolnić, to Murraya, bo jest totalnym leniem i jest zbędny. EOT
-
Deleted User 5490
A od kiedy przypierdalanie się do celebrytów jest zabronione?
A widzisz to mój idol gitarowy od ponad 20 lat. Jest on dla mnie wizytówką heavy metalowego show z lat 80tych. Uwielbiam jego solo w BB, czy Wasting Love, o zdolnościach kompozytorskich i energii na scenie nie wspominając. Jakby był w połowie tak słaby jak piszą jego „antyfani” to by go nie zostawili w zespole, tylko uznali za epizod.Michał pisze: ↑czw lip 28, 2022 11:05 am+1Geri666 pisze: ↑czw lip 28, 2022 10:58 ama tam pierdolenie. Gers jest w tym zespole dłużej od Smitha, jeśli zsumowac lata jego obecności. A nadal niektórzy się czepiają. Ma taka funkcję a nie inną, i gdyby nie on i Steve, to by na tej scenie stały same wymuskane mumie w czerwonych szaliczkach.
Jakby bardziej przykładał się na koncertach do grania niż do rozkroków i machania gitarą to byłoby wszystko ideolo
Zreszta dyskusja o sensie Gersa w zespole, to temat na osobny wątek, a w 2022 na tym etapie kariery, wręcz zbędny.
Edit : akurat podebranie solo Adrianowi w Hallowed to był trafiony pomysł. W Revelations jako tako a w Moonchild chybiony.
A ja obu i zatrudnił jakiegoś sprawnego młodzika. Plus 100 do formyGeri666 pisze: ↑czw lip 28, 2022 1:28 pmDlaczego?Zakkahletz pisze: ↑czw lip 28, 2022 11:53 am Widzę, że obraziłem uczucia religijne niektórych z Was.Cóż, przepraszam i pozostaję przy swoim zdaniu.
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, szanuję.
Jeśli miałbym na siłę kogokolwiek z Maiden teraz zwolnić, to Murraya, bo jest totalnym leniem i jest zbędny. EOT![]()
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
A ja po barierce pod Murrayem polubiłem go w zasadzie od nowa. Świetny kontakt z publiką i mega przyjemnie się na niego patrzy. Wcale nie wygląda jeszcze tak źle.Geri666 pisze: ↑czw lip 28, 2022 1:28 pmDlaczego?Zakkahletz pisze: ↑czw lip 28, 2022 11:53 am Widzę, że obraziłem uczucia religijne niektórych z Was.Cóż, przepraszam i pozostaję przy swoim zdaniu.
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, szanuję.
Jeśli miałbym na siłę kogokolwiek z Maiden teraz zwolnić, to Murraya, bo jest totalnym leniem i jest zbędny. EOT![]()
Faktem jest, że kompozycyjnie od wielu lat nie ma nic do powiedzenia, ale czy Janick lepiej by zagrał jego partie?
-
Deleted User 5490
Dave'a w solówkach ogranicza jego styl. Jest oparty na kilku patentach. Z drugiej strony. Przecież za to jest kochany. Szkoda, że pomysłów na riffy ma jak na lekarstwo. W Iron Maiden jest taka sytuacja, że po wydaniu kilkunastu płyt bardzo trudno jest wymyśleć coś atrakcyjnego w tym w sumie skostniałym i ograniczonym stylu opartym na kilku rodzajach progresji. Właściwie mają 3 wyjścia. Albo się rozwiązać, albo istnieć dalej i nie nagrywać już więcej studyjnych płyt, albo ponownie przedefiniować muzykę. Tylko jak w tym ostatnim przypadku? Albo cofnąć się w czasie i próbować wrócić do lat 80tych, albo wymyśleć znów coś nowego, ale w jakim kierunku? Właściwie to po pożegnaniu się z heavy metalem w ostatniej piętnastolatce i pójściu w kierunku pseudo progresywnego brytolskiego pieśniarstwa folkowego z przesterowanymi gitarami, nie wiem co mogliby zaoferować nowego. Ja nigdy nie polubiłem ich nowego wcielenia, ale już nie spodziewam się ożywczych zmian. Ludzie to kupują, więc nie muszą się zmieniać.
Ten nowy styl strasznie ich wykoleił i rozleniwił. Odżywają tylko na koncertach, kiedy muszą grać stare numery, bo publika by się wściekła, gdyby nie usłyszała kilku standardów.
Ten nowy styl strasznie ich wykoleił i rozleniwił. Odżywają tylko na koncertach, kiedy muszą grać stare numery, bo publika by się wściekła, gdyby nie usłyszała kilku standardów.
Gdyby Murray ograniczył swoje legato do minimum to byłby po stokroć lepszym gitarzysta xD
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 5490
Musiałby popracować nad innymi technikami, których unika.