"egzotyczny" Heavy Metal, że tak powiem
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Re: "egzotyczny" Heavy Metal, że tak powiem
Loudness i Citron w weekend w Ostrawie razem z Destruction, Rotting Christ, Crematory i kilkoma niezłymi zespołami

- AncientMariner
- -#Clansman

Bilet już dawno kupiony. Po tym jak odwołali ich występ na KIT 19 powiedziałem że nie odpuszczę kolejnego gigu Loudness w Europie. Poza tym grają koncerty z okazji czterdziestolecia. No i w zacnym towarzystwie bo jest Destruction, Rotting Christ, Crematory i czeska legenda Citron
Loudness zobaczę na Wacken, mam nadzieję na mega ogień 
www.MetalSide.pl
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Loudness w tym roku dla mnie mus. Miałem niezłego doła po tym jak odwołali ich występ dwa lata temu na Keep IT True, gdzie mieli grać razem z Sabbat i Metalucifer. Pozostałych japońcow z Sabbat i Metalucifer nie będzie mi raczej dane w tym roku zobaczyć. Także osobiście dla mnie ten fest jest obowiązkowy. Tym bardziej, że dzielą scenę z takimi kapelami jak np. Destruction.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

www.youtube.com/watch?v=7qtao6AbV48
Turecki power metal (bez słyszalnej "tureckości"), poleca się fanom Helloween, Stratovarius i tego typu kapelek. Z przyjemnością przesłuchałem i będę to robił więcej razy.
Turecki power metal (bez słyszalnej "tureckości"), poleca się fanom Helloween, Stratovarius i tego typu kapelek. Z przyjemnością przesłuchałem i będę to robił więcej razy.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Jak dla mnie w Ostrawie wypadli rewelacyjnie! Spodziewałem się może ciut dłuższego koncertu i pewnie chciałbym żeby zagrali parę klasyków więcej ale to był pierwszy ich gig jaki widziałem i mnie i tak poskładali
Ja widziałem drygi raz (poprzednio też na Wacken) i oba były mega 
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Chłopaki z Peru, grają tak, że nie ma wstydu, wchodzi to dobrze:
www.youtube.com/watch?v=T3r7I1sEjb4
www.youtube.com/watch?v=T3r7I1sEjb4
Fiński Tarot wraca w tym roku. Póki co dwa koncerty w rodzinnym mieście, a potem mają zobaczyć co dalej. Jak na razie to jedna z najlepszych wiadomości w tym roku. Oby ogarnęli album i ruszyli w trasę.
"Suffer Our Pleasures" od Tarot to nadal z jeden z moich faworytów jeśli chodzi o nowożytny (po 2000) heavy metal.
O tak, zdecydowanie! Tam jest hit na hicie, zespół w topowej formie. Śmiem twierdzić, że to mój ulubiony album zaraz po "The Spell of Iron".
Odgrzewając troche stary temat jadę na rocznicowy koncert "Totalis Metal" do Budapesztu. Ja nie tak dawno odkryłem Pokolgep i jestem absolutnie zachwycony. NatomiastTotalis Metal, to praktycznie cały stary Pokolgep bez ojca założyciela. Bardzo mi się te węgierskie nuty podobają...zwłaszcza album Éjszakai Bevetés
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
- Metalophil
- -#Moonchild

Ja z kolei miałem szczęście być na Pokolgep w ostatnie wakacje. Akurat wypoczywałem w Egerze, kiedy oni grali w oddalonym o 20 km Sirok. No to ciach w samochód. Cały koncert w pierwszym rzędzie. Ale było pierdolnięcie i mocarny set - wszystkie najlepsze wałki, a brzmienie idealne. Nowy wokal daje super radę. Totalis Metal też bym bardzo chciał zobaczyć, ale obejrzawszy stream z KIT mam wrażenie że werwa już nie ta, co u młodszych kolegów grających pod oryginalym szyldem (oczywiście nie licząc Kuko). Ale stream mógł przekłamać, to nie to samo co na żywo. Generalnie, pierwsze 4 albumy miażdżą, więc oczywiście sentyment do tego klasycznego składu jest. Ja też bardzo lubię Metalbombę. Ostatni album jest „tylko” dobry. Pozdrowienia dla fanów węgierskiego metalu.
@Metalophil - Odbierz priv, czeka na Ciebie od kilku dni
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Bardzo chętnie zobaczyłbym Pokolgep. Ale Budapeszt odpada.
Mam nadzieję, że zawitają chociaż do jakichś Czech lub Niemiec.
Mam nadzieję, że zawitają chociaż do jakichś Czech lub Niemiec.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Ja widziałem trochę Węgierskich kapel na różnych fezenach, szigetach czy przed DT:
Ossian
Tankcpsda
i taki prog Metal w stylu DT, niestety nazwy sobie teraz nie przypomnę
Ossian
Tankcpsda
i taki prog Metal w stylu DT, niestety nazwy sobie teraz nie przypomnę
Zajzajer on the Road 2026:
Metalbomba jest prawie tak dobra jak rumuńska Dalibomba

Za mało znam współczesny Pokolgep by powiedzieć, że jest lepszy od Metalisów. Chyba bym nie zaryzykował tej tezy. Casus Tomka Struszczyka w kultowej kapeli nie zdarza się często ...
Za mało znam współczesny Pokolgep by powiedzieć, że jest lepszy od Metalisów. Chyba bym nie zaryzykował tej tezy. Casus Tomka Struszczyka w kultowej kapeli nie zdarza się często ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...