"egzotyczny" Heavy Metal, że tak powiem
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Re: "egzotyczny" Heavy Metal, że tak powiem
Loudness i Citron w weekend w Ostrawie razem z Destruction, Rotting Christ, Crematory i kilkoma niezłymi zespołami

- AncientMariner
- -#Clansman

Bilet już dawno kupiony. Po tym jak odwołali ich występ na KIT 19 powiedziałem że nie odpuszczę kolejnego gigu Loudness w Europie. Poza tym grają koncerty z okazji czterdziestolecia. No i w zacnym towarzystwie bo jest Destruction, Rotting Christ, Crematory i czeska legenda Citron
Loudness zobaczę na Wacken, mam nadzieję na mega ogień 
www.MetalSide.pl
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Loudness w tym roku dla mnie mus. Miałem niezłego doła po tym jak odwołali ich występ dwa lata temu na Keep IT True, gdzie mieli grać razem z Sabbat i Metalucifer. Pozostałych japońcow z Sabbat i Metalucifer nie będzie mi raczej dane w tym roku zobaczyć. Także osobiście dla mnie ten fest jest obowiązkowy. Tym bardziej, że dzielą scenę z takimi kapelami jak np. Destruction.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

www.youtube.com/watch?v=7qtao6AbV48
Turecki power metal (bez słyszalnej "tureckości"), poleca się fanom Helloween, Stratovarius i tego typu kapelek. Z przyjemnością przesłuchałem i będę to robił więcej razy.
Turecki power metal (bez słyszalnej "tureckości"), poleca się fanom Helloween, Stratovarius i tego typu kapelek. Z przyjemnością przesłuchałem i będę to robił więcej razy.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Jak dla mnie w Ostrawie wypadli rewelacyjnie! Spodziewałem się może ciut dłuższego koncertu i pewnie chciałbym żeby zagrali parę klasyków więcej ale to był pierwszy ich gig jaki widziałem i mnie i tak poskładali
Ja widziałem drygi raz (poprzednio też na Wacken) i oba były mega 
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Chłopaki z Peru, grają tak, że nie ma wstydu, wchodzi to dobrze:
www.youtube.com/watch?v=T3r7I1sEjb4
www.youtube.com/watch?v=T3r7I1sEjb4
Fiński Tarot wraca w tym roku. Póki co dwa koncerty w rodzinnym mieście, a potem mają zobaczyć co dalej. Jak na razie to jedna z najlepszych wiadomości w tym roku. Oby ogarnęli album i ruszyli w trasę.
"Suffer Our Pleasures" od Tarot to nadal z jeden z moich faworytów jeśli chodzi o nowożytny (po 2000) heavy metal.
O tak, zdecydowanie! Tam jest hit na hicie, zespół w topowej formie. Śmiem twierdzić, że to mój ulubiony album zaraz po "The Spell of Iron".