Ozzy Osbourne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ozzy Osbourne
Taki sobie ten numer. Chyba ciut ciekawszy niż poprzednie jakie słyszałem. Ale ja za bardzo ostatnio z Ozzym nie mam po drodze, bo zatrzymałem się na albumie "Down to Earth". Kolejnych nie znam i nie mam, bo single mnie mocno zniechęciły do zapoznania się z całością. Więc u mnie nastąpił "koniec kariery" 20 lat temu 
www.MetalSide.pl
No Down To Earth to chyba ostatni słuchalny Ozzy
Ja kończę słuchanie na Ozzmosis. Całkiem niezła płyta. Dość wysoko w moim rankingu (choć mam do niej sentyment, bo to pierwsza płyta Ozza, którą słyszałem). Późniejsze słuchałem po raz, góra dwa.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
-
Deleted User 5490
Dla mnie ostatnią dobrą płytą Osbourne była Down To Earth. To co działo się później, to lepiej, żeby nigdy się nie wydarzyło.
No dokladniePierre Dolinski pisze: ↑śr lip 06, 2022 7:33 pm Dla mnie ostatnią dobrą płytą Osbourne była Down To Earth. To co działo się później, to lepiej, żeby nigdy się nie wydarzyło.
-
Deleted User 5490
Właściwie na tej płycie było dużo nawiązań do najlepszych czasów. Momentami przypomina klimaty z No More Tears a momentami mega stare czasy z początków solowej kariery, kiedy było pełno nawiązań do The Beatles. Dla mnie Down To Earth to w sumie super krążek. Jest ciężar, jest wykop, Zakk jeszcze w świetnej formie kompozytorskiej i wykonawczej, bo na późniejszych i swoich i Ozziego projektach gryzie już własną dupę i przynudza. Poszedł w szkockie kiecki i zatrzymał się w rozwoju.
Scream był ok.widman pisze: ↑śr lip 06, 2022 7:36 pmNo dokladniePierre Dolinski pisze: ↑śr lip 06, 2022 7:33 pm Dla mnie ostatnią dobrą płytą Osbourne była Down To Earth. To co działo się później, to lepiej, żeby nigdy się nie wydarzyło.
Ja tam jestem ciekaw tych numerów z Iommim. Mogą być spoko, bo klimat Tony'ego jest niepowtarzalny. A singiel taki o, jak to Ozz, nic specjalnego, nic najgorszego. Do posłuchania i zapomnienia.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Powiem tak - kiedyś byłem mega fanem solowej twórczości Ozza. Do dziś uważam pierwsze dwie płyty za absolutny kanon. Od lat Osbourne to dla mnie taki popkulturowy wytwór pani Sharon, "straszny dziadzio" na sprzedaż. Płyty począwszy od "Ozzmosis" nie przekonują mnie zbytnio. "Patient No 9" przesłucham ze względu na obecność znakomitych gitarzystów. Jeśli chodzi o Black Sabbath, zawsze miałem największy respekt dla Iommiego i Butlera. To oni byli mózgami tej grupy zaś Tony wymyślił wszystkie riffy metalu. 
Z całym szacunkiem dla Ozzy'ego, którego szanuję i lubię - to chyba najbardziej przereklamowana postać w historii metalu. Zawsze stało za nim mnóstwo świetnych gitarzystów i kompozytorów. Od dawna już nie ogarnia i zapewne tylko się podpisuje nazwiskiem, ale mimo wszystko fajnie że mu się jeszcze chce cokolwiek. Wokal na ostatnich płytach jest tragicznie sztuczny, choć całość nie jest zła i można posłuchać.
- Wakterstein
- -#Trooper

Ozzy nic nie wiedział o krzyżu na pierwszym albumie.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

"Degradation Rules" - nursery rhyme dla emerytów, padaka:
www.youtube.com/watch?v=Ky0ZuVP2XtM
"Patient Number 9" natomiast dobrze wchodzi, chętnie słucham.
www.youtube.com/watch?v=Ky0ZuVP2XtM
"Patient Number 9" natomiast dobrze wchodzi, chętnie słucham.
- Saimon1995
- -#Moderator

Liczyłem, że obecność Iommiego sprawi, że będzie to zacny numer, a jest... no bardzo przeciętny. "Patient..." zdecydowanie lepiej "wszedł".
Black Sabbath na przecenie, ale wciąż lepsze od tego syfu, który ostatnio wydawał.
Btw, jestem pewien, że znowu kłamią z tą harmonijką
Btw, jestem pewien, że znowu kłamią z tą harmonijką
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 5490
Ozzy pokazał jaja, których zabrakło chłopakom z Maiden. Pewnie zawartość muzyczna będzie kiepska, ale dla samego gestu było warto wydać tą płytę. Dla moralnego wsparcia.
https://twitter.com/Gerashchenko7/statu ... 0akt050642
- Metalophil
- -#Moonchild

Pewnie nie tyle on, co małżonkaPierre Dolinski pisze: ↑pt sie 05, 2022 6:51 am Ozzy pokazał jaja, których zabrakło chłopakom z Maiden. Pewnie zawartość muzyczna będzie kiepska, ale dla samego gestu było warto wydać tą płytę. Dla moralnego wsparcia.
Przy tej okazji wymyśliłem dowcip: "Pod naciskiem fanów, zespół Iron Maiden ogłosił, że chcąc wesprzeć Ukrainę w obliczu rosyjskiej agresji, nigdy nie wykona na żywo utworu <Mother Russia>"
-
Deleted User 5490
Dowcip świetny. Mógłbyś go sprzedać na oficjalnym forum.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Państwo Osbourne nie wytrzymali.
https://twitter.com/RadioZET_NEWS/statu ... 6467451912
Biorąc pod uwagę, że Kalifornia to najbardziej regulujący dostęp do broni stan w USA, to brzmi to nawet zabawnie.Zakkahletz pisze: ↑ndz sie 28, 2022 11:52 pm Państwo Osbourne nie wytrzymali.