jest zdecydowanie szybszy....a Bronka juz takie numery mecza,wystarczy posluchac z niektorych gigow Aces HighPierre Dolinski pisze: ↑pt paź 07, 2022 3:00 pmI tu się mylisz. A cóż takiego niewykonalnego jest w CSiT?
Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
-
Deleted User 5490
Kto gra szybciej? Gitarzyści? Czy Bronek śpiewa szybciej?
Więcej klapania michą jest w Alexandrze i szybsza sylabizacja. W CSiT masz więcej czasu na oddychanie.
Dobrze posłuchaj tych kawałków.
Dobrze posłuchaj tych kawałków.
Refrenu Bruce nie potrafił porządnie zaśpiewać nawet na trasie promującej SiT.Pierre Dolinski pisze: ↑pt paź 07, 2022 3:00 pmI tu się mylisz. A cóż takiego niewykonalnego jest w CSiT?
-
Deleted User 5490
On na tej trasie wszystko chujowo śpiewał.
Te 5:5 na trailerze to jak dla mnie ewidentna podpowiedź, że będzie 5 z Senjutsu i 5 z SiT. I w takim wypadku, co nie zagrają z SiT to i tak będzie mega. Nawet jak odejmiemy oczywiste WY i HCW, to pozostałe trzy, obojętnie które, to będą sztosy. Problem w tym, że w zasadzie każdy z nich wydaje mi się nieprawdopodobny:
CSIT- bardzo trudny wokalnie, no i ogrywali go kiedyś na próbach i ponoć nie wychodził.
SOM- chyba najbardziej możliwy, choć i tak będzie petardą, bo chyba nigdy (?) po trasie albumowej nie był grany.
TLOTLDR- grane raptem kilka razy i szybko porzucone, poza tym kawałek wydaje się mało popularny, nawet wśród większych fanów
SIASL- pewnie zagrają, ale na reunion go grali i porzucili, więc też będzie petarada (solo!!!)
DEJAVU, ALEXANDER- nigdy nie grane na żywo.
I w ogóle jestem zaskoczony, że właśnie SiT chcą przypomnieć, bo album niezbyt lubiany przez Brucea, a i Steve nigdy go wśród ulubionych nie wymieniał. Prędzej obstawiał bym POM, a nawet No Prayer+Fear.
CSIT- bardzo trudny wokalnie, no i ogrywali go kiedyś na próbach i ponoć nie wychodził.
SOM- chyba najbardziej możliwy, choć i tak będzie petardą, bo chyba nigdy (?) po trasie albumowej nie był grany.
TLOTLDR- grane raptem kilka razy i szybko porzucone, poza tym kawałek wydaje się mało popularny, nawet wśród większych fanów
SIASL- pewnie zagrają, ale na reunion go grali i porzucili, więc też będzie petarada (solo!!!)
DEJAVU, ALEXANDER- nigdy nie grane na żywo.
I w ogóle jestem zaskoczony, że właśnie SiT chcą przypomnieć, bo album niezbyt lubiany przez Brucea, a i Steve nigdy go wśród ulubionych nie wymieniał. Prędzej obstawiał bym POM, a nawet No Prayer+Fear.
Może wyciągnęli SiT bo jednak najmniej materiału z niego grali na historycznych a jednak mają świadomość że album jest top czego nie można powiedzieć o no prayer i fear.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
A PoM miał swoje pięć minut na pierwszym legu Legacy (Orły i Ikar).
Nie no PoM był dość dobrze ograny od 1999 roku.
Revelations, The Trooper - tego nie trzeba komentować
Die With Your Boots On (2005)
WED 2005 + 2018-2019
Flight of Icarus całe LOTB
więc 5 utworów
Powerslave - 4 najpopularniejsze strzały też są dość dobrze ogarne po reunion
TNOTB - 6 utworów było granych po reunion, z czego 3 do porzygu
SSOASS - 5 utworów
także z płyt lat 80 Bruce'a zostaje SiT, które faktycznie jest/było zaniedbywane, bo po reunion grali tylko 2 utwory(nie liczę Strangera w 99) i to też nie jakoś często.
Czas na 5 utworów z SIT.
Revelations, The Trooper - tego nie trzeba komentować
Die With Your Boots On (2005)
WED 2005 + 2018-2019
Flight of Icarus całe LOTB
więc 5 utworów
Powerslave - 4 najpopularniejsze strzały też są dość dobrze ogarne po reunion
TNOTB - 6 utworów było granych po reunion, z czego 3 do porzygu
SSOASS - 5 utworów
także z płyt lat 80 Bruce'a zostaje SiT, które faktycznie jest/było zaniedbywane, bo po reunion grali tylko 2 utwory(nie liczę Strangera w 99) i to też nie jakoś często.
Czas na 5 utworów z SIT.
Ostatnio zmieniony pt paź 07, 2022 10:49 pm przez MaidenFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Killers i Maiden też miały bogatą reprezentację po reunion.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
5- 5 dobry score i kupuje to oby nie cala 1 strona z SIT i Stranger - jesli to sie nie sprawdzi - wielki plus , ja biore cokolwiek w ciemno z drugiej strony plyty , oprocz pewnego Obcego .
Według mnie bardziej prawdopodobny jest Alexander niż Runner
-
Deleted User 8107
Jeśli rzeczywiście 5-5 to podpowiedź co do kawałków z Senjutsu i SiT to obstawiałbym:
Senjutsu: Stratego, WOTW (wątpię by zrezygnowali z tych dwóch singli, poza tym fajnie wypadły na koncercie), Days of Future Past, Hell on Earth, Death of the Celts (? taki mój strzał, bo co do tego ostatniego to w sumie nie jestem zupełnie pewien)
SiT: wg mnie pewniaki to WY, HCW i SIASL. Wg mnie CSiT jest nie do wyciągnięcia dla Bruce'a i nie wiem czemu mieliby to grać, uwielbiam ten utwór i byłoby mi szkoda słuchać jak to zarzynają, podobnie jak Aces High
Bardziej stawiam na Sea of Madness...i właśnie Alexandra. Bo kiedy, jak nie teraz
Zgadzam się z poglądem, że ten utwór interesuje garstkę zapaleńców, nie oszukujmy się, ale set z roku 2018 mi udowodnił że wszystko jest możliwe 
Kto przed 2018 by obstawił na Orły, Icarusa, FTGGOG i Clansmana w 1 secie?
Kotlety: NOTB, Hallowed, Iron Maiden, Trooper i FOTD
W bardziej realistycznej wersji: z powyższego wypada Death of Celts oraz Alexander, zamiast tego grają Phantoma oraz TETMD. Też fajnie
Senjutsu: Stratego, WOTW (wątpię by zrezygnowali z tych dwóch singli, poza tym fajnie wypadły na koncercie), Days of Future Past, Hell on Earth, Death of the Celts (? taki mój strzał, bo co do tego ostatniego to w sumie nie jestem zupełnie pewien)
SiT: wg mnie pewniaki to WY, HCW i SIASL. Wg mnie CSiT jest nie do wyciągnięcia dla Bruce'a i nie wiem czemu mieliby to grać, uwielbiam ten utwór i byłoby mi szkoda słuchać jak to zarzynają, podobnie jak Aces High
Kto przed 2018 by obstawił na Orły, Icarusa, FTGGOG i Clansmana w 1 secie?
Kotlety: NOTB, Hallowed, Iron Maiden, Trooper i FOTD
W bardziej realistycznej wersji: z powyższego wypada Death of Celts oraz Alexander, zamiast tego grają Phantoma oraz TETMD. Też fajnie
mam dwa takie przemyślenia
1. ten trailer z edkiem z przyszłości i wynikiem 5:5, jest to jota w jotę miejsce z tyłu okładki SiT, gdzie widnieje wynik West Ham - Arsenal 7:3. edek future strzela z łuku w kierunku edka cyborga. nie muszę tu chyba dodawać, że w takim razie zapewne wypuszczą kolejny trailer z dalszym ciągiem, jak to ostatnio mają w zwyczaju robić
2. skoro Steve nawiązał do tego, że nie mają nagrania z trasy koncertowej, promującej SiT, to zajeżdża mi to tym, że zagrają dokładnie te same kawałki, co wtedy grali z promowanego albumu. a że było ich wtedy 5 i trailer podpowiada nam, że może być ich 5, to już każdy niech sobie zinterpretuje sam
1. ten trailer z edkiem z przyszłości i wynikiem 5:5, jest to jota w jotę miejsce z tyłu okładki SiT, gdzie widnieje wynik West Ham - Arsenal 7:3. edek future strzela z łuku w kierunku edka cyborga. nie muszę tu chyba dodawać, że w takim razie zapewne wypuszczą kolejny trailer z dalszym ciągiem, jak to ostatnio mają w zwyczaju robić
2. skoro Steve nawiązał do tego, że nie mają nagrania z trasy koncertowej, promującej SiT, to zajeżdża mi to tym, że zagrają dokładnie te same kawałki, co wtedy grali z promowanego albumu. a że było ich wtedy 5 i trailer podpowiada nam, że może być ich 5, to już każdy niech sobie zinterpretuje sam
-
Deleted User 8107
Obojętne co zagrają z SiT chyba każdy będzie wniebowzięty a może będą tylko 4 utwory, a nie 5, ale i tak wszyscy podjarani na maxa, wałki z tej płyty zrobią robotę. Senjutsu mnie kompletnie nie interesuje.
Epickie utwory ze Srajdżutsu ten fragment mnie najbardziej interesuje. Mogą być 2 epiki HoE i Lost in a Lost World.
Sea of Madness - Bruce da radę to zaśpiewać? Wątpię.
Blade Runner Intro
1. Caught Somewhere in Time
2. Days Of Future Past
3. The Writing On The Wall
4. Darkest Hour / Lost in a Lost World/ The Parchment* może być niżej w secie
5. Stranger in a Strange Land
6. The Time Machine
7. Heaven Can Wait
8. Alexander?
9. Phantom of the Opera
10. Hell On Earth
11. Fear Of The Dark
12. The Number Of The Beast
13. Iron Maiden
Encore:
14. Wasted Years
15. RTHH/Running Free albo inne Sanctuary
Sea of Madness - Bruce da radę to zaśpiewać? Wątpię.
Blade Runner Intro
1. Caught Somewhere in Time
2. Days Of Future Past
3. The Writing On The Wall
4. Darkest Hour / Lost in a Lost World/ The Parchment* może być niżej w secie
6. The Time Machine
7. Heaven Can Wait
8. Alexander?
9. Phantom of the Opera
10. Hell On Earth
11. Fear Of The Dark
13. Iron Maiden
Encore:
14. Wasted Years
15. RTHH/Running Free albo inne Sanctuary
To ride the storm to an empire of the clouds...
W 23 "czterdziestka" stuknie PoM, ale nie sadze, zeby to mialo jakies wieksze przelozenie i oblozenie w secie na korzysc tego albumu.
Jeśli set rozpocznie się od Blade Runner, a po nim rozbrzmi intro do CSIT, po którym zespół wybiegnie na scenę, to zapłakany dostanę zawału i tyle z koncertu. To dla mnie ikoniczny i najbardziej osobisty moment Maiden, bo od dźwięków CSIT poznałem ich 36 lat temu i natychmiast zostałem porwany. Lepiej niech zatem zaczną inaczej.
Jeśli ma być 5 kawałków, to wg mnie:
WY, HCW, SIASL - pewniaki (ach to solo Adriana w Strangerze, na pewno zagra je absolutnie doskonale!)
Sea of Madness wejdzie na 99% (i znowu Adrian)
No i największa zagwozdka:
Czy CSIT? Pasuje do intro, ale jest szybki i trudny może bardziej nawet dla Nicko (tempo!) a nie Brucea.
Czy jednak ATG? Tutaj hype jest większy i ogólnie znany, pewnie także zespołowi.
Stawiam 70:30 na CSIT vs ATG. Z przyjemnością się przekonam.
Tylko jak umrę podczas CSIT, to nie dowiem się jak wygląda reszta setu i czy przypadkiem nie znalazł się w nim ATG a nie któryś z „pewniaków”
M.
Jeśli ma być 5 kawałków, to wg mnie:
WY, HCW, SIASL - pewniaki (ach to solo Adriana w Strangerze, na pewno zagra je absolutnie doskonale!)
Sea of Madness wejdzie na 99% (i znowu Adrian)
No i największa zagwozdka:
Czy CSIT? Pasuje do intro, ale jest szybki i trudny może bardziej nawet dla Nicko (tempo!) a nie Brucea.
Czy jednak ATG? Tutaj hype jest większy i ogólnie znany, pewnie także zespołowi.
Stawiam 70:30 na CSIT vs ATG. Z przyjemnością się przekonam.
Tylko jak umrę podczas CSIT, to nie dowiem się jak wygląda reszta setu i czy przypadkiem nie znalazł się w nim ATG a nie któryś z „pewniaków”
M.
Złośliwy chochlik wyciął Ci jedno słowo w wypowiedzi, ale poprawiłem
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Tak przemyślałem i swoje typy i proponuję coś takiego.
Ja wierzę w 5:5 (bo po co mieliby to pisać?mogli dać 8-0 jak z okładki czy jakoś tak).
Również wierzę, że skoro trasa jest o SiT to mamy Alexandra, tak jak w 2008-9 mieliśmy Rime, a w 2012-14 7Sona.
Inaczej nie ma sensu tego tak nazywać! Bez Alexandra byłoby to po prostu następne Legacy z wymienionym do połowy setem.
Blade Runner Intro
1. Caught Somewhere in Time (zagrane wolniej ale będzie działać jak AH w 2018 - zawsze szybki otwieracz działa - nawet zagrany ciut wolniej)
2. Days Of Future Past
3. Sea of Madness
4. The Writing On The Wall
6. The Time Machine (Eddie Samuraj)
7. Darkest Hour
8. Alexander the Great (obstawiam duży wóz bojowy nad sceną, z Bruce'm jako Aleksandrem (bez koszulki/jakaś biała szata)
9. Phantom of the Opera
10. Hell On Earth
11. Fear Of The Dark
13. Iron Maiden (pompowana głowa Eda z SiT unosząca NIcko do góry + pompowane ręce jak w 1986-87).
Encore:
14. Wasted Years
15. The Trooper - (ew. Eddie Cyborg)
16. Sanctuary/Running Free
Ja wierzę w 5:5 (bo po co mieliby to pisać?mogli dać 8-0 jak z okładki czy jakoś tak).
Również wierzę, że skoro trasa jest o SiT to mamy Alexandra, tak jak w 2008-9 mieliśmy Rime, a w 2012-14 7Sona.
Inaczej nie ma sensu tego tak nazywać! Bez Alexandra byłoby to po prostu następne Legacy z wymienionym do połowy setem.
Blade Runner Intro
1. Caught Somewhere in Time (zagrane wolniej ale będzie działać jak AH w 2018 - zawsze szybki otwieracz działa - nawet zagrany ciut wolniej)
2. Days Of Future Past
3. Sea of Madness
4. The Writing On The Wall
6. The Time Machine (Eddie Samuraj)
7. Darkest Hour
8. Alexander the Great (obstawiam duży wóz bojowy nad sceną, z Bruce'm jako Aleksandrem (bez koszulki/jakaś biała szata)
9. Phantom of the Opera
10. Hell On Earth
11. Fear Of The Dark
13. Iron Maiden (pompowana głowa Eda z SiT unosząca NIcko do góry + pompowane ręce jak w 1986-87).
Encore:
14. Wasted Years
15. The Trooper - (ew. Eddie Cyborg)
16. Sanctuary/Running Free