Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Post autor: qracoss »

Pierre Dolinski pisze: pt paź 07, 2022 3:00 pm
qracoss pisze: pt paź 07, 2022 1:37 pm
Mysle ze Bronek CSiT i Dlugodystansowca nie da juz rady pociagnac :) Alexander jest zdecydowanie latwiejszy.
I tu się mylisz. A cóż takiego niewykonalnego jest w CSiT?
jest zdecydowanie szybszy....a Bronka juz takie numery mecza,wystarczy posluchac z niektorych gigow Aces High ;)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Kto gra szybciej? Gitarzyści? Czy Bronek śpiewa szybciej? ;) Więcej klapania michą jest w Alexandrze i szybsza sylabizacja. W CSiT masz więcej czasu na oddychanie.
Dobrze posłuchaj tych kawałków. ;)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Pierre Dolinski pisze: pt paź 07, 2022 3:00 pm
qracoss pisze: pt paź 07, 2022 1:37 pm
Mysle ze Bronek CSiT i Dlugodystansowca nie da juz rady pociagnac :) Alexander jest zdecydowanie latwiejszy.
I tu się mylisz. A cóż takiego niewykonalnego jest w CSiT?
Refrenu Bruce nie potrafił porządnie zaśpiewać nawet na trasie promującej SiT.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

On na tej trasie wszystko chujowo śpiewał.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Te 5:5 na trailerze to jak dla mnie ewidentna podpowiedź, że będzie 5 z Senjutsu i 5 z SiT. I w takim wypadku, co nie zagrają z SiT to i tak będzie mega. Nawet jak odejmiemy oczywiste WY i HCW, to pozostałe trzy, obojętnie które, to będą sztosy. Problem w tym, że w zasadzie każdy z nich wydaje mi się nieprawdopodobny:
CSIT- bardzo trudny wokalnie, no i ogrywali go kiedyś na próbach i ponoć nie wychodził.
SOM- chyba najbardziej możliwy, choć i tak będzie petardą, bo chyba nigdy (?) po trasie albumowej nie był grany.
TLOTLDR- grane raptem kilka razy i szybko porzucone, poza tym kawałek wydaje się mało popularny, nawet wśród większych fanów
SIASL- pewnie zagrają, ale na reunion go grali i porzucili, więc też będzie petarada (solo!!!)
DEJAVU, ALEXANDER- nigdy nie grane na żywo.

I w ogóle jestem zaskoczony, że właśnie SiT chcą przypomnieć, bo album niezbyt lubiany przez Brucea, a i Steve nigdy go wśród ulubionych nie wymieniał. Prędzej obstawiał bym POM, a nawet No Prayer+Fear.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Może wyciągnęli SiT bo jednak najmniej materiału z niego grali na historycznych a jednak mają świadomość że album jest top czego nie można powiedzieć o no prayer i fear.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

A PoM miał swoje pięć minut na pierwszym legu Legacy (Orły i Ikar).
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Nie no PoM był dość dobrze ograny od 1999 roku.
Revelations, The Trooper - tego nie trzeba komentować
Die With Your Boots On (2005)
WED 2005 + 2018-2019
Flight of Icarus całe LOTB
więc 5 utworów

Powerslave - 4 najpopularniejsze strzały też są dość dobrze ogarne po reunion

TNOTB - 6 utworów było granych po reunion, z czego 3 do porzygu

SSOASS - 5 utworów

także z płyt lat 80 Bruce'a zostaje SiT, które faktycznie jest/było zaniedbywane, bo po reunion grali tylko 2 utwory(nie liczę Strangera w 99) i to też nie jakoś często.
Czas na 5 utworów z SIT. :)
Ostatnio zmieniony pt paź 07, 2022 10:49 pm przez MaidenFan, łącznie zmieniany 1 raz.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Killers i Maiden też miały bogatą reprezentację po reunion.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

5- 5 dobry score i kupuje to oby nie cala 1 strona z SIT i Stranger - jesli to sie nie sprawdzi - wielki plus , ja biore cokolwiek w ciemno z drugiej strony plyty , oprocz pewnego Obcego .
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Według mnie bardziej prawdopodobny jest Alexander niż Runner
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

MaidenFan pisze: pt paź 07, 2022 11:04 pm Według mnie bardziej prawdopodobny jest Alexander niż Runner
Też tak mysle, Runnera grali tylko raz, a hype na Alexandra sięga zenitu teraz
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Jeśli rzeczywiście 5-5 to podpowiedź co do kawałków z Senjutsu i SiT to obstawiałbym:

Senjutsu: Stratego, WOTW (wątpię by zrezygnowali z tych dwóch singli, poza tym fajnie wypadły na koncercie), Days of Future Past, Hell on Earth, Death of the Celts (? taki mój strzał, bo co do tego ostatniego to w sumie nie jestem zupełnie pewien)

SiT: wg mnie pewniaki to WY, HCW i SIASL. Wg mnie CSiT jest nie do wyciągnięcia dla Bruce'a i nie wiem czemu mieliby to grać, uwielbiam ten utwór i byłoby mi szkoda słuchać jak to zarzynają, podobnie jak Aces High :P Bardziej stawiam na Sea of Madness...i właśnie Alexandra. Bo kiedy, jak nie teraz :P Zgadzam się z poglądem, że ten utwór interesuje garstkę zapaleńców, nie oszukujmy się, ale set z roku 2018 mi udowodnił że wszystko jest możliwe ;)
Kto przed 2018 by obstawił na Orły, Icarusa, FTGGOG i Clansmana w 1 secie? ;)

Kotlety: NOTB, Hallowed, Iron Maiden, Trooper i FOTD

W bardziej realistycznej wersji: z powyższego wypada Death of Celts oraz Alexander, zamiast tego grają Phantoma oraz TETMD. Też fajnie ;)
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

mam dwa takie przemyślenia
1. ten trailer z edkiem z przyszłości i wynikiem 5:5, jest to jota w jotę miejsce z tyłu okładki SiT, gdzie widnieje wynik West Ham - Arsenal 7:3. edek future strzela z łuku w kierunku edka cyborga. nie muszę tu chyba dodawać, że w takim razie zapewne wypuszczą kolejny trailer z dalszym ciągiem, jak to ostatnio mają w zwyczaju robić
2. skoro Steve nawiązał do tego, że nie mają nagrania z trasy koncertowej, promującej SiT, to zajeżdża mi to tym, że zagrają dokładnie te same kawałki, co wtedy grali z promowanego albumu. a że było ich wtedy 5 i trailer podpowiada nam, że może być ich 5, to już każdy niech sobie zinterpretuje sam ;)
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Obojętne co zagrają z SiT chyba każdy będzie wniebowzięty a może będą tylko 4 utwory, a nie 5, ale i tak wszyscy podjarani na maxa, wałki z tej płyty zrobią robotę. Senjutsu mnie kompletnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Epickie utwory ze Srajdżutsu ten fragment mnie najbardziej interesuje. Mogą być 2 epiki HoE i Lost in a Lost World.

Sea of Madness - Bruce da radę to zaśpiewać? Wątpię.

Blade Runner Intro
1. Caught Somewhere in Time
2. Days Of Future Past
3. The Writing On The Wall
4. Darkest Hour / Lost in a Lost World/ The Parchment* może być niżej w secie
5. Stranger in a Strange Land
6. The Time Machine
7. Heaven Can Wait
8. Alexander? :P
9. Phantom of the Opera
10. Hell On Earth
11. Fear Of The Dark
12. The Number Of The Beast
13. Iron Maiden
Encore:
14. Wasted Years
15. RTHH/Running Free albo inne Sanctuary
To ride the storm to an empire of the clouds...
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

W 23 "czterdziestka" stuknie PoM, ale nie sadze, zeby to mialo jakies wieksze przelozenie i oblozenie w secie na korzysc tego albumu.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Jeśli set rozpocznie się od Blade Runner, a po nim rozbrzmi intro do CSIT, po którym zespół wybiegnie na scenę, to zapłakany dostanę zawału i tyle z koncertu. To dla mnie ikoniczny i najbardziej osobisty moment Maiden, bo od dźwięków CSIT poznałem ich 36 lat temu i natychmiast zostałem porwany. Lepiej niech zatem zaczną inaczej.

Jeśli ma być 5 kawałków, to wg mnie:
WY, HCW, SIASL - pewniaki (ach to solo Adriana w Strangerze, na pewno zagra je absolutnie doskonale!)
Sea of Madness wejdzie na 99% (i znowu Adrian)
No i największa zagwozdka:
Czy CSIT? Pasuje do intro, ale jest szybki i trudny może bardziej nawet dla Nicko (tempo!) a nie Brucea.
Czy jednak ATG? Tutaj hype jest większy i ogólnie znany, pewnie także zespołowi.
Stawiam 70:30 na CSIT vs ATG. Z przyjemnością się przekonam.
Tylko jak umrę podczas CSIT, to nie dowiem się jak wygląda reszta setu i czy przypadkiem nie znalazł się w nim ATG a nie któryś z „pewniaków” ;)

M.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Złośliwy chochlik wyciął Ci jedno słowo w wypowiedzi, ale poprawiłem
beaviso pisze: sob paź 08, 2022 9:15 am (ach to solo Adriana w Strangerze, na pewno Janick zagra je absolutnie doskonale!)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Tak przemyślałem i swoje typy i proponuję coś takiego.
Ja wierzę w 5:5 (bo po co mieliby to pisać?mogli dać 8-0 jak z okładki czy jakoś tak).
Również wierzę, że skoro trasa jest o SiT to mamy Alexandra, tak jak w 2008-9 mieliśmy Rime, a w 2012-14 7Sona.
Inaczej nie ma sensu tego tak nazywać! Bez Alexandra byłoby to po prostu następne Legacy z wymienionym do połowy setem.

Blade Runner Intro
1. Caught Somewhere in Time (zagrane wolniej ale będzie działać jak AH w 2018 - zawsze szybki otwieracz działa - nawet zagrany ciut wolniej)
2. Days Of Future Past
3. Sea of Madness
4. The Writing On The Wall
5. Stranger in a Strange Land
6. The Time Machine (Eddie Samuraj)
7. Darkest Hour
8. Alexander the Great (obstawiam duży wóz bojowy nad sceną, z Bruce'm jako Aleksandrem (bez koszulki/jakaś biała szata)
9. Phantom of the Opera
10. Hell On Earth
11. Fear Of The Dark
12. The Number Of The Beast
13. Iron Maiden (pompowana głowa Eda z SiT unosząca NIcko do góry + pompowane ręce jak w 1986-87).
Encore:
14. Wasted Years
15. The Trooper - (ew. Eddie Cyborg)
16. Sanctuary/Running Free
ODPOWIEDZ