Bardzo dobry zestaw tyle że to by trwał jakieś 107 minut a oni już raczej się oszczędzają. Obstawiam Heaven Can Wait w miejsce Sea of Madness i niestety rezygnację z Phantoma. BIG EDDIE jak mówisz, tyle że głową w wersji z posteru trasy. No i w końcu to sfilmują, chyba?!remi pisze: ↑sob paź 08, 2022 10:18 am Tak przemyślałem i swoje typy i proponuję coś takiego.
Ja wierzę w 5:5 (bo po co mieliby to pisać?mogli dać 8-0 jak z okładki czy jakoś tak).
Również wierzę, że skoro trasa jest o SiT to mamy Alexandra, tak jak w 2008-9 mieliśmy Rime, a w 2012-14 7Sona.
Inaczej nie ma sensu tego tak nazywać! Bez Alexandra byłoby to po prostu następne Legacy z wymienionym do połowy setem.
Blade Runner Intro
1. Caught Somewhere in Time (zagrane wolniej ale będzie działać jak AH w 2018 - zawsze szybki otwieracz działa - nawet zagrany ciut wolniej)
2. Days Of Future Past
3. Sea of Madness
4. The Writing On The Wall
5. Stranger in a Strange Land
6. The Time Machine (Eddie Samuraj)
7. Darkest Hour
8. Alexander the Great (obstawiam duży wóz bojowy nad sceną, z Bruce'm jako Aleksandrem (bez koszulki/jakaś biała szata)
9. Phantom of the Opera
10. Hell On Earth
11. Fear Of The Dark
12. The Number Of The Beast
13. Iron Maiden (pompowana głowa Eda z SiT unosząca NIcko do góry + pompowane ręce jak w 1986-87).
Encore:
14. Wasted Years
15. The Trooper - (ew. Eddie Cyborg)
16. Sanctuary/Running Free
Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Lonerunner
- -#Prisoner

Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Remi bardzo prawdopodobna setlista.
Mysle, ze caly pomysł z SiT powstal właśnie na skutek zagrania w koncu ATG.
HoE tez myślę, ze będzie bo obiecal Stefek epiki. Szykuje się kozacka trasa! \m/
Mysle, ze caly pomysł z SiT powstal właśnie na skutek zagrania w koncu ATG.
HoE tez myślę, ze będzie bo obiecal Stefek epiki. Szykuje się kozacka trasa! \m/
-
Deleted User 5490
Średnio mi się widzi, żeby poleciały obok siebie dwa kroczące numery. Chodzi o Strangera i WOTW. Albo jeden, albo drugi. Dwóch nie zagrają.
Generalnie , w ostatnich latach panowie juz zagrali Siodmego Syna i Marynarza.Zostaje im machniecie wlasnie czegos z SiT. Osobiscie obstawiam Macedonskiego
Tylko oni juz dvd nie wydają 
Ja bym sie nie zdziwil gyby tym razem dorzucili jakiesgos bomusa 
-
Deleted User 5155
Słabo widzę Olka jako obecnego na liście; raczej zakładam klasyczną piątkę - 4 pierwsze + Stranger. Jeśli jednak będzie Olek - sztos! No i zaklinam co i jak się tylko da - Parchment MUSI BYĆ!!! Obojętne w jakiej konfiguracji - obok HoE to dla mnie pozycja obowiązkowa.
Przy takich zapowiedziach (oby to 5 : 5 rzeczywiście się ziściło) szykują się "kolejne najlepsze koncerty w życiu". Jeśli będzie jakakolwiek przebitka z koncertami z '86 - scena, motyw, wstęp - cokolwiek - emocje będą wielkie.
ps. bardzom ciekaw, ile osób postawi na pierwszy koncert na trasie. Wystarczy cofnąć się do - niemal na żywca opisywanego na forum (nie tylko chyba tym) - pierwszego koncertu LotB, żeby poczuć jaka to frajda. Ja wiem, że na pierwszym muszę być. Obojętne czy to będzie Kraków czy jakiekolwiek inne miejsce.
Przy takich zapowiedziach (oby to 5 : 5 rzeczywiście się ziściło) szykują się "kolejne najlepsze koncerty w życiu". Jeśli będzie jakakolwiek przebitka z koncertami z '86 - scena, motyw, wstęp - cokolwiek - emocje będą wielkie.
ps. bardzom ciekaw, ile osób postawi na pierwszy koncert na trasie. Wystarczy cofnąć się do - niemal na żywca opisywanego na forum (nie tylko chyba tym) - pierwszego koncertu LotB, żeby poczuć jaka to frajda. Ja wiem, że na pierwszym muszę być. Obojętne czy to będzie Kraków czy jakiekolwiek inne miejsce.
Death of the Celts to porażka i byłby zawód jeśli zabrałby miejsce innemu utworowi, a w Alexandra ciężko uwieżyć, więc Phantoma i TETMD bym przyjął w ciemno.wojteq pisze: ↑sob paź 08, 2022 12:16 am Jeśli rzeczywiście 5-5 to podpowiedź co do kawałków z Senjutsu i SiT to obstawiałbym:
Senjutsu: Stratego, WOTW (wątpię by zrezygnowali z tych dwóch singli, poza tym fajnie wypadły na koncercie), Days of Future Past, Hell on Earth, Death of the Celts (? taki mój strzał, bo co do tego ostatniego to w sumie nie jestem zupełnie pewien)
SiT: wg mnie pewniaki to WY, HCW i SIASL. Wg mnie CSiT jest nie do wyciągnięcia dla Bruce'a i nie wiem czemu mieliby to grać, uwielbiam ten utwór i byłoby mi szkoda słuchać jak to zarzynają, podobnie jak Aces HighBardziej stawiam na Sea of Madness...i właśnie Alexandra. Bo kiedy, jak nie teraz
Zgadzam się z poglądem, że ten utwór interesuje garstkę zapaleńców, nie oszukujmy się, ale set z roku 2018 mi udowodnił że wszystko jest możliwe
Kto przed 2018 by obstawił na Orły, Icarusa, FTGGOG i Clansmana w 1 secie?
Kotlety: NOTB, Hallowed, Iron Maiden, Trooper i FOTD
W bardziej realistycznej wersji: z powyższego wypada Death of Celts oraz Alexander, zamiast tego grają Phantoma oraz TETMD. Też fajnie![]()
Dzięki. Mój set trwa 107 minut bo to jest realne, razem z przerwami i Doctor - około 2h czyli jak LOTB.
Też myślę, że proces wymyślania wyglądał właśnie tak:
Steve: Kij wziął trasę Senjutsu - co teraz gramy?
BRUCE : Upychamy dobre walki z Senjutsu (jak HoE co ma 6mln wyświetleń) do jakiegoś setu, który musi być mocny, chociaż z nazwy.
Steve : Jak już ujawniliśmy scenę z Senjutsu w 2022 to nie mamy w tym uniwersum, żadnej zaskoczki dla publiki, trzeba coś wyciągnąć.
Bruce : To zagrajmy tego Alexandra - to podniesie prestiż trasy, poza tym Nicko się wygadał, że myślimy o tym od 1999 ale trzymamy na dobry moment, sam zresztą coś tam śpiewałem na wykładach.
Steve: To opakujmy to w SiT - klimat Cyberpunk źle się nie zestarzał, można się z tym fajnie wizualnie pobawić i w ten sposób zrobimy mix trasy historycznej z okresu, który olaliśmy z nowymi piosenkami
Bruce: Ale bez Alexandra to nie ma sensu. Wiec musi być.
Steve : No tak i Hell on Earth - i będzie spoko.
Bruce : To ja zaczynam gadać na trasie „si ju samłer in tajm” i będą szukać wskazówek.
Steve : A ja biorę bas i myślę czy grać długie czy krótsze intro i outro na HoE
Bruce : dobra dzwoń do tych od komputerów niech zapowiedź robią
-
Deleted User 5155
No nie do końca Legacy tylko po prostu promo Senjutsu z kolejnymi nowymi utworami plus klasyki z naciskiem na SiT.remi pisze: ↑sob paź 08, 2022 10:18 am Tak przemyślałem i swoje typy i proponuję coś takiego.
Ja wierzę w 5:5 (bo po co mieliby to pisać?mogli dać 8-0 jak z okładki czy jakoś tak).
Również wierzę, że skoro trasa jest o SiT to mamy Alexandra, tak jak w 2008-9 mieliśmy Rime, a w 2012-14 7Sona.
Inaczej nie ma sensu tego tak nazywać! Bez Alexandra byłoby to po prostu następne Legacy z wymienionym do połowy setem.
Mimo wszystko twoja propozycja setlisty jest całkiem ciekawa i w sumie dość realna, zamiast Phantoma tylko poprosiłbym The Parchment i jest cud miód.
Co do Alexandra, nie liczę że wyłamią się i pierwszy raz zagrają nigdy nie grany utwór, jednakże miło by było się mylić.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Poważnie? W sumie Jannick ma dobre wolniejsze sola - Wasting Love, Brave New World czy Blood Brothers to mocne przykłady. Mimo wszystko wolałbym, żeby każdy grał swoje.
Wiadomo, Pergamin to marzenie ale nie zawsze utwór, który jest klejnotem na płycie - pasuje/da się grać Live. Myśle, że wymagałby za dużo pracy a mają co przypominać. Poza tym Phantom w tym miejscu setu ożywiłby trochę set.
Można gadać na Time Machine, ale utwór będzie fajnie bujał.
Ogólnie set będzie bardziej żywiołowy niż tegoroczny.
-
Deleted User 5155
Ejże, Panie Kolego - riff z To Tame, nastrój z Nomadów i konstrukcja z Red and Black - takie coś nie pasuje/nie da się (za)grać? Nie wypali? Przecie miejsc do popisywania się solówkami od groma; dla śpiewaka - łatwy, poziom emocji na "Meet me there !!!!!!!!!!!!" trudny do podrobienia. Musi być !!!!!remi pisze: ↑sob paź 08, 2022 12:13 pm Wiadomo, Pergamin to marzenie ale nie zawsze utwór, który jest klejnotem na płycie - pasuje/da się grać Live. Myśle, że wymagałby za dużo pracy a mają co przypominać. Poza tym Phantom w tym miejscu setu ożywiłby trochę set.
-
Deleted User 5155
"Każdy swoje" to jedno a maniera Adriana do przeżywania solówek i implementowania w nie jakichś zmian na żywca - to drugie. Janick jaki jest to jest, ale wolne rzeczy gra >nutka w nutkę<. A to przy Stranger wydaje się być najgłębiej pożądane.
ps. bez względu na to kto i jak zagra - w głowie i tak będę miał oryginał
To 5:5 wydaje mi się względnie prawdopodobne. Obstawiam tak:
Senjutsu: Stratego, Days of Future Past, The Time Machine, Hell on Earth, The Writing on the Wall
Somewhere in Time: jeśli faktycznie będzie 5 utworów, to ja i tak jestem absolutnie znokautowany. Powiedzmy, że: Wasted Years, Stranger in a Strange Land, Heaven Can Wait i... właśnie nie wiem, wszystkie opcje są tak dobre, że aż to 5:5 się jednak nie wydaje aż tak realne
Może Caught Somewhere in Time i Sea of Madness.
Ta opcja z 5:5 byłaby bardzo ambitna i jeżeli faktycznie dojdzie do skutku, to myślę, że zamyka temat "leniwych Maidenów".
Senjutsu: Stratego, Days of Future Past, The Time Machine, Hell on Earth, The Writing on the Wall
Somewhere in Time: jeśli faktycznie będzie 5 utworów, to ja i tak jestem absolutnie znokautowany. Powiedzmy, że: Wasted Years, Stranger in a Strange Land, Heaven Can Wait i... właśnie nie wiem, wszystkie opcje są tak dobre, że aż to 5:5 się jednak nie wydaje aż tak realne
Ta opcja z 5:5 byłaby bardzo ambitna i jeżeli faktycznie dojdzie do skutku, to myślę, że zamyka temat "leniwych Maidenów".
-
Deleted User 5490
Tematu leniwych Maidenów absolutnie nie zamyka.
Wiesz. Gdybyś przez 30 lat jadł codziennie ten sam zestaw obiadowy, załóżmy że ulubiony, to w końcu i tak coś by Ci się przejadło.
Może w końcu nadszedł ten dzień, kiedy nawet sam Harris się porzygał i stwierdził - kurwa... już dłużej tak nie wytrzymam... ileż można??...
Wiesz. Gdybyś przez 30 lat jadł codziennie ten sam zestaw obiadowy, załóżmy że ulubiony, to w końcu i tak coś by Ci się przejadło.
Może w końcu nadszedł ten dzień, kiedy nawet sam Harris się porzygał i stwierdził - kurwa... już dłużej tak nie wytrzymam... ileż można??...
To tak już z przymrużeniem oka mówiłem, ale tak serio to zależy do czego byśmy porównali - do tego jak zazwyczaj duże i bardzo duże zespoły rotują swoimi setlistami i ile dodają różnych rarytasów - tutaj myślę, że szczególnie po takiej trasie wyciągnęliby się nieco ponad średnią.
A gdybysmy porównali do tego, jak powinno być i ile ich świetnego materiału się kurzy niepotrzebnie - to zdecydowanie taka trasa tego tematu nie zamyka i nie wystarczy im życia, żeby naklepać taką liczbę ciekawych setlist, żeby ten temat zamknąć
A gdybysmy porównali do tego, jak powinno być i ile ich świetnego materiału się kurzy niepotrzebnie - to zdecydowanie taka trasa tego tematu nie zamyka i nie wystarczy im życia, żeby naklepać taką liczbę ciekawych setlist, żeby ten temat zamknąć
Tylko Adrian. SIT to „jego” album. I popisowe sola i momenty w CSIT, WY, SOM, SIASL, ATG. Teraz wydaje mi się jeszcze bardziej predysponowany do ich zagrania. Po tym jak grał solo w TWOTW wiem, że takpinio pisze: ↑sob paź 08, 2022 12:32 pm"Każdy swoje" to jedno a maniera Adriana do przeżywania solówek i implementowania w nie jakichś zmian na żywca - to drugie. Janick jaki jest to jest, ale wolne rzeczy gra >nutka w nutkę<. A to przy Stranger wydaje się być najgłębiej pożądane.
ps. bez względu na to kto i jak zagra - w głowie i tak będę miał oryginał