The Future Past Tour 2023 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: The Future Past Tour 2023 - trasa

Post autor: nugz »

Ciekawe, czy Fabian lubi Maiden :)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

gumbyy pisze: czw cze 08, 2023 1:01 am Byłem na koncercie w Spodku gdy Anglia grała z kimś na MŚ (?) i Bruce co chwilę latał poza scenę i "sprawdzał" wynik. Zapowiadając kolejny numer powiedział, że jak Anglia przegra to zakończą koncert ;) Anglia przegrała, ale koncert dograli do końca ;) Bruce nawet podał wynik :)
Był taki moment, że wynik zmienił się na korzyść dla Rumunii albo na remis, co ludzie powitali z entuzjazmem i Bruca lekko „wcięło”, to wówczas powiedział coś w stylu „dobra, to kończymy.” Tak to zapamiętałem. No bo kto w Polsce kibicowałby Angolom? :)

M.
nugz
SMERF MARUDA

Ja zawsze za Angolami, podczas meczów z Polską rzucam monetą :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

beaviso pisze: czw cze 08, 2023 10:07 am
gumbyy pisze: czw cze 08, 2023 1:01 am Byłem na koncercie w Spodku gdy Anglia grała z kimś na MŚ (?) i Bruce co chwilę latał poza scenę i "sprawdzał" wynik. Zapowiadając kolejny numer powiedział, że jak Anglia przegra to zakończą koncert ;) Anglia przegrała, ale koncert dograli do końca ;) Bruce nawet podał wynik :)
Był taki moment, że wynik zmienił się na korzyść dla Rumunii albo na remis, co ludzie powitali z entuzjazmem i Bruca lekko „wcięło”, to wówczas powiedział coś w stylu „dobra, to kończymy.” Tak to zapamiętałem. No bo kto w Polsce kibicowałby Angolom? :)

M.
Też to pamiętam... "Tenkju, gudnajt" :lol:
www.MetalSide.pl
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Post autor: ÓsmyUtwórNaBNW »

Wpisuję w google First to Barrier i odnośniki są tylko do Iron Maiden. Znaczy, że inne zespoły nie stosują czegoś takiego. Czy się mylę? Proszę o jakąś szczegółówą odpowiedź.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Stosują niektóre, ale inaczej się to nazywa

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Tak czy siak gdybym coś takiego wylosował (przy założeniu, że byłbym w oficjalnym fc a udział w losowaniu byłby automatyczny) to oddałbym komuś albo wywalił jakbym nie miał komu oddać. Raz, że to żadna przyjemność dla mnie gdy bez walki to się odbywa, dwa, że ja nie lubię stać aż tak blisko sceny. 10 metrów od sceny to dla mnie idealne miejsce. Uważam, że z takiej odległości widoczność jest najlepsza.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A miałeś okazję stać na barierce? Na dużym koncercie, w hali lub na stadionie (bo w klubie to inaczej). Odczucia są zupełnie inne: na barierce, w tłumie czy gdzieś daleko na trybunach. Preferencje są różne, ale dla mnie różnica w odbiorze jest spora.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Raz, bardzo blisko w Berlinie 2011. Wiadomo w Niemczech jest dużo łatwiej. Stałem tam tak na 3 może 4 utworach. Wolę jednak być trochę dalej, tak 7-10 metrów. O trybunach też myślałem, ale to by miało tylko sens wtedy jakby iść w 30 osób i zająć sobie miejsca obok siebie.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Co to w ogóle za tok rozumowania - barierki bez walki...pewnie byś miał frajdę, jakbyś miał barierkę i przyszedł jakiś 2 m , 120 kg zaserwował Ci dwa szybkie na żebra i by się twoja przygoda na torze skończyła, albo biegnąć do barierki podstawiłby Ci ktoś nogę - no zajebiście --walka, krew, pot i łzy :D

Moje najcięższe barierki to Maiden 2018 - drugi gig - napór byl taki, że nawet kartki nie można było wyciągnać hje hje he -ale i tak byłem po stranie Janicka - więc to byza wiele nie dało, no i Priest w Spodku -- Dzosef się stracił po Rudym i wskoczyłem w jego miejsce.. naprór był taki, że nawet aparat oddalem znajomemu fotografowi w fosie - a po gigu wszystko mokre...dokumentnie.. nawet fajki, które mialem w spodniach - tak to była walka ;-)

Idea FTTB jest zajebista -- płacisz za członkostwo w FC to przynajmniej raz na jakis czas wygrywasz - a sporo ludzików ma cisnienie na forty ( ja jeszcze nie mam - póki co nieśmiało kostki Maiden zbieram) i bez barieki to szanse spadają do minimum, owszem kilka się zapodzieje w dalsze rzędy..ale to zupełny przypadek.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

ÓsmyUtwórNaBNW pisze: pt cze 09, 2023 12:18 pm Wpisuję w google First to Barrier i odnośniki są tylko do Iron Maiden. Znaczy, że inne zespoły nie stosują czegoś takiego. Czy się mylę? Proszę o jakąś szczegółówą odpowiedź.
W innych zespolach masz sektory kosztujace setki usd i czasami losowania z malutka szansa.
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Właśnie Thorgal mnie nie zrozumiałeś. Nie miałbym frajdy z barierki bo WOLĘ być 10 metrów od sceny. To dla mnie idealne miejsce do obserwowanie koncertu. Prosta geometria. Widok na scenę z takiego miejsca jest poprostu najlepszy. Co do walki to chodzi mi o to, że coś dane tak całkowicie za darmo nie dawałoby mi żadnej radości. Nie wiem, no tak poprostu mam. Poza tym jest jeszcze jedna kwestia. Dużo osób nie chce być w tłumie ze względów bezpieczeństwa, bo są drobnej postury, a przecież według mnie najniebezpieczniej takim osobom jest właśnie pod barierką. Stamtąd wydostać się najtrudniej gdy są jakieś duszności, omdlenia itd. Tak mi się wydaję przynajmniej. Choć my tu mówimy o publiczności polskiej także w sumie nic nie wiadomo. To co działo się we Wrocławiu 2016 było szczytem najgorszego zachowania publiki jaką można sobie wyobrazić. Tam to nie było żadnej recepty by normalnie przeżyć ten koncert.
nugz
SMERF MARUDA

Dlatego pod kraty tylko na własną odpowiedzialność, niezależnie od kapeli.
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

W Polsce metal i punk mają często tą samą publiczność na co wpływ ma wiadomy, darmowy festival. Tak było utarte przez lata i to się bardzo mści. Zachowania typu pogo nie mają nic wspólnego z typowym zachowaniem publiczności heavy-metalowej i nie pasują do tej muzyki ani trochę. Troszkę inaczej jest w nurtach typu thrash czy death, ale też mimo wszystko to jest muzyka gdzie warto się wsłuchać w solówki, melodie itd. Punk czy jakiś nie wiem grind-core to co innego. Tam faktycznie chodzi o to by się wyżyć. Nie wiem jak jest w innych krajach, ale myślę, że taką naprawdę silną pozycje punk ma w Polsce i wschodnich Niemczech. Widziałem przecież nieraz na youtube jakieś relacje ze Skandynawii czy południa Europy i tam na koncertach Iron Maiden czy tego typu grup jest jakieś takie bardziej przeżywanie koncertu. Pisałem już o tym wiele razy, kiedyś mnie to bardzo bolało, dziś wiem, ze nic się z tym nie da zrobić. Może gdyby transformacja ustrojowa była z 6-7 lat wcześniej to klasyczny heavy by się u nas lepiej przyjął, a nie stał się dodatkiem do wszystkiego i niczego.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

ÓsmyUtwórNaBNW pisze: pt cze 09, 2023 3:09 pm przecież według mnie najniebezpieczniej takim osobom jest właśnie pod barierką. Stamtąd wydostać się najtrudniej gdy są jakieś duszności, omdlenia itd. Tak mi się wydaję przynajmniej.
To źle Ci się wydaje, widać, że nie bywasz na barierkach - najniebezpieczniej to jest bo ja wiem ---w rzędach tak od 3 do 10 ---jak Ci źle na barierce to wzywasz ochronę i wyciągają cie w mniej niż 10 sekund... jak słabniesz to od razu ktoś obok wzywa ochronę - w dalszych rzędach trwa "walka" więc pomoc dochodzi później... jak jesteś na barierce to masz jakiś punkt podparcia...a zdarzało się w dalszych rzędach..że człowiek tracił styczność z podłożem i mimo pozycji pionowej przesuwał się to tu, to tam ;-) O ile na PJ to jest fajne, bo z 15 rzędu dobijasz do 3ciego i raczej nikt Ci chamskich łokci nie sprzeda to na metalowych gigach bywa róźnie ;-)

I żeby było w temacie - teraz w Pradze wyciągali właśnie zawodnika z czwartego rzędu.... chwilę zajęło nim zawołaliśmy ochronę i oni zareagowali...ale jak już zawodnik dotarł do barierki to choć na oko ważył ponad setkę sprawnie go wyciągneli.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

A ja z inne beczki....Widze ze Dziewica rozegrala juz dwa meczyki kopanej.Sie zastanawiam czy w Krakowie jest szansa na meczyk ???
nugz
SMERF MARUDA

Tak, aktualnie najlepiej na Wiśle :D
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

nugz pisze: pt cze 09, 2023 4:07 pm Tak, aktualnie najlepiej na Wiśle :D
Za wysokie progi dla Harrisa :) Wisla to prawie ekstraklasowicz :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Prawie :lol: :lol:
Bo coś im nie pyklo ;)
10m od sceny ok tylko ciezko ustac bo mlyn na maxa
nugz
SMERF MARUDA

No, kraty mimo wszystko stabilniejsze, bez aż takiej walki o życie, czasami wręcz dosłownie :roll:
ODPOWIEDZ