The Future Past Tour 2023 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Future Past Tour 2023 - trasa
Ciekawe, czy Fabian lubi Maiden 
Był taki moment, że wynik zmienił się na korzyść dla Rumunii albo na remis, co ludzie powitali z entuzjazmem i Bruca lekko „wcięło”, to wówczas powiedział coś w stylu „dobra, to kończymy.” Tak to zapamiętałem. No bo kto w Polsce kibicowałby Angolom?gumbyy pisze: ↑czw cze 08, 2023 1:01 am Byłem na koncercie w Spodku gdy Anglia grała z kimś na MŚ (?) i Bruce co chwilę latał poza scenę i "sprawdzał" wynik. Zapowiadając kolejny numer powiedział, że jak Anglia przegra to zakończą koncertAnglia przegrała, ale koncert dograli do końca
Bruce nawet podał wynik
![]()
M.
Ja zawsze za Angolami, podczas meczów z Polską rzucam monetą 
Też to pamiętam... "Tenkju, gudnajt"beaviso pisze: ↑czw cze 08, 2023 10:07 amBył taki moment, że wynik zmienił się na korzyść dla Rumunii albo na remis, co ludzie powitali z entuzjazmem i Bruca lekko „wcięło”, to wówczas powiedział coś w stylu „dobra, to kończymy.” Tak to zapamiętałem. No bo kto w Polsce kibicowałby Angolom?gumbyy pisze: ↑czw cze 08, 2023 1:01 am Byłem na koncercie w Spodku gdy Anglia grała z kimś na MŚ (?) i Bruce co chwilę latał poza scenę i "sprawdzał" wynik. Zapowiadając kolejny numer powiedział, że jak Anglia przegra to zakończą koncertAnglia przegrała, ale koncert dograli do końca
Bruce nawet podał wynik
![]()
M.
www.MetalSide.pl
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Wpisuję w google First to Barrier i odnośniki są tylko do Iron Maiden. Znaczy, że inne zespoły nie stosują czegoś takiego. Czy się mylę? Proszę o jakąś szczegółówą odpowiedź.
Stosują niektóre, ale inaczej się to nazywa
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Tak czy siak gdybym coś takiego wylosował (przy założeniu, że byłbym w oficjalnym fc a udział w losowaniu byłby automatyczny) to oddałbym komuś albo wywalił jakbym nie miał komu oddać. Raz, że to żadna przyjemność dla mnie gdy bez walki to się odbywa, dwa, że ja nie lubię stać aż tak blisko sceny. 10 metrów od sceny to dla mnie idealne miejsce. Uważam, że z takiej odległości widoczność jest najlepsza.
A miałeś okazję stać na barierce? Na dużym koncercie, w hali lub na stadionie (bo w klubie to inaczej). Odczucia są zupełnie inne: na barierce, w tłumie czy gdzieś daleko na trybunach. Preferencje są różne, ale dla mnie różnica w odbiorze jest spora.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Raz, bardzo blisko w Berlinie 2011. Wiadomo w Niemczech jest dużo łatwiej. Stałem tam tak na 3 może 4 utworach. Wolę jednak być trochę dalej, tak 7-10 metrów. O trybunach też myślałem, ale to by miało tylko sens wtedy jakby iść w 30 osób i zająć sobie miejsca obok siebie.
-
Deleted User 4876
Co to w ogóle za tok rozumowania - barierki bez walki...pewnie byś miał frajdę, jakbyś miał barierkę i przyszedł jakiś 2 m , 120 kg zaserwował Ci dwa szybkie na żebra i by się twoja przygoda na torze skończyła, albo biegnąć do barierki podstawiłby Ci ktoś nogę - no zajebiście --walka, krew, pot i łzy 
Moje najcięższe barierki to Maiden 2018 - drugi gig - napór byl taki, że nawet kartki nie można było wyciągnać hje hje he -ale i tak byłem po stranie Janicka - więc to byza wiele nie dało, no i Priest w Spodku -- Dzosef się stracił po Rudym i wskoczyłem w jego miejsce.. naprór był taki, że nawet aparat oddalem znajomemu fotografowi w fosie - a po gigu wszystko mokre...dokumentnie.. nawet fajki, które mialem w spodniach - tak to była walka
Idea FTTB jest zajebista -- płacisz za członkostwo w FC to przynajmniej raz na jakis czas wygrywasz - a sporo ludzików ma cisnienie na forty ( ja jeszcze nie mam - póki co nieśmiało kostki Maiden zbieram) i bez barieki to szanse spadają do minimum, owszem kilka się zapodzieje w dalsze rzędy..ale to zupełny przypadek.
Moje najcięższe barierki to Maiden 2018 - drugi gig - napór byl taki, że nawet kartki nie można było wyciągnać hje hje he -ale i tak byłem po stranie Janicka - więc to byza wiele nie dało, no i Priest w Spodku -- Dzosef się stracił po Rudym i wskoczyłem w jego miejsce.. naprór był taki, że nawet aparat oddalem znajomemu fotografowi w fosie - a po gigu wszystko mokre...dokumentnie.. nawet fajki, które mialem w spodniach - tak to była walka
Idea FTTB jest zajebista -- płacisz za członkostwo w FC to przynajmniej raz na jakis czas wygrywasz - a sporo ludzików ma cisnienie na forty ( ja jeszcze nie mam - póki co nieśmiało kostki Maiden zbieram) i bez barieki to szanse spadają do minimum, owszem kilka się zapodzieje w dalsze rzędy..ale to zupełny przypadek.
-
Deleted User 8263
W innych zespolach masz sektory kosztujace setki usd i czasami losowania z malutka szansa.ÓsmyUtwórNaBNW pisze: ↑pt cze 09, 2023 12:18 pm Wpisuję w google First to Barrier i odnośniki są tylko do Iron Maiden. Znaczy, że inne zespoły nie stosują czegoś takiego. Czy się mylę? Proszę o jakąś szczegółówą odpowiedź.
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Właśnie Thorgal mnie nie zrozumiałeś. Nie miałbym frajdy z barierki bo WOLĘ być 10 metrów od sceny. To dla mnie idealne miejsce do obserwowanie koncertu. Prosta geometria. Widok na scenę z takiego miejsca jest poprostu najlepszy. Co do walki to chodzi mi o to, że coś dane tak całkowicie za darmo nie dawałoby mi żadnej radości. Nie wiem, no tak poprostu mam. Poza tym jest jeszcze jedna kwestia. Dużo osób nie chce być w tłumie ze względów bezpieczeństwa, bo są drobnej postury, a przecież według mnie najniebezpieczniej takim osobom jest właśnie pod barierką. Stamtąd wydostać się najtrudniej gdy są jakieś duszności, omdlenia itd. Tak mi się wydaję przynajmniej. Choć my tu mówimy o publiczności polskiej także w sumie nic nie wiadomo. To co działo się we Wrocławiu 2016 było szczytem najgorszego zachowania publiki jaką można sobie wyobrazić. Tam to nie było żadnej recepty by normalnie przeżyć ten koncert.
Dlatego pod kraty tylko na własną odpowiedzialność, niezależnie od kapeli.
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

W Polsce metal i punk mają często tą samą publiczność na co wpływ ma wiadomy, darmowy festival. Tak było utarte przez lata i to się bardzo mści. Zachowania typu pogo nie mają nic wspólnego z typowym zachowaniem publiczności heavy-metalowej i nie pasują do tej muzyki ani trochę. Troszkę inaczej jest w nurtach typu thrash czy death, ale też mimo wszystko to jest muzyka gdzie warto się wsłuchać w solówki, melodie itd. Punk czy jakiś nie wiem grind-core to co innego. Tam faktycznie chodzi o to by się wyżyć. Nie wiem jak jest w innych krajach, ale myślę, że taką naprawdę silną pozycje punk ma w Polsce i wschodnich Niemczech. Widziałem przecież nieraz na youtube jakieś relacje ze Skandynawii czy południa Europy i tam na koncertach Iron Maiden czy tego typu grup jest jakieś takie bardziej przeżywanie koncertu. Pisałem już o tym wiele razy, kiedyś mnie to bardzo bolało, dziś wiem, ze nic się z tym nie da zrobić. Może gdyby transformacja ustrojowa była z 6-7 lat wcześniej to klasyczny heavy by się u nas lepiej przyjął, a nie stał się dodatkiem do wszystkiego i niczego.
-
Deleted User 4876
To źle Ci się wydaje, widać, że nie bywasz na barierkach - najniebezpieczniej to jest bo ja wiem ---w rzędach tak od 3 do 10 ---jak Ci źle na barierce to wzywasz ochronę i wyciągają cie w mniej niż 10 sekund... jak słabniesz to od razu ktoś obok wzywa ochronę - w dalszych rzędach trwa "walka" więc pomoc dochodzi później... jak jesteś na barierce to masz jakiś punkt podparcia...a zdarzało się w dalszych rzędach..że człowiek tracił styczność z podłożem i mimo pozycji pionowej przesuwał się to tu, to tamÓsmyUtwórNaBNW pisze: ↑pt cze 09, 2023 3:09 pm przecież według mnie najniebezpieczniej takim osobom jest właśnie pod barierką. Stamtąd wydostać się najtrudniej gdy są jakieś duszności, omdlenia itd. Tak mi się wydaję przynajmniej.
I żeby było w temacie - teraz w Pradze wyciągali właśnie zawodnika z czwartego rzędu.... chwilę zajęło nim zawołaliśmy ochronę i oni zareagowali...ale jak już zawodnik dotarł do barierki to choć na oko ważył ponad setkę sprawnie go wyciągneli.
A ja z inne beczki....Widze ze Dziewica rozegrala juz dwa meczyki kopanej.Sie zastanawiam czy w Krakowie jest szansa na meczyk ???
Tak, aktualnie najlepiej na Wiśle 
Prawie
Bo coś im nie pyklo
10m od sceny ok tylko ciezko ustac bo mlyn na maxa
Bo coś im nie pyklo
10m od sceny ok tylko ciezko ustac bo mlyn na maxa
No, kraty mimo wszystko stabilniejsze, bez aż takiej walki o życie, czasami wręcz dosłownie