Książki o Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Książki o Maiden
...to pewnie pożyczy
eot
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Przecież to nie jest lektrura dla małych grzecznych dziewczynek.Ivona pisze:mnie przygody lorda tak wciagnely ze przeczytalam to w jeden dzien i to na kompie, troche mi pozniej tylko oczy lzawily:P
tylko dla starych szowinistycznych męskich stworzeń
ejjj mielismy o rtth 3 rozmawiac eot 
-
IvonMaiden
- -#Invader

sugerujesz ze jestem mała grzeczna dziewczynkaWICKER MAN pisze:Przecież to nie jest lektrura dla małych grzecznych dziewczynek.Ivona pisze:mnie przygody lorda tak wciagnely ze przeczytalam to w jeden dzien i to na kompie, troche mi pozniej tylko oczy lzawily:P![]()
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na zdjęciu na taką wyglądasz.Ivona pisze:sugerujesz ze jestem mała grzeczna dziewczynkaWICKER MAN pisze:Przecież to nie jest lektrura dla małych grzecznych dziewczynek.![]()
Ale faktycznie... Nigdy nic nie wiadomo.
-
IvonMaiden
- -#Invader

a swoja droga to chyba wlasnie nadszedl czas aby zmienic ta fotke
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Czemu?Ivona pisze:
a swoja droga to chyba wlasnie nadszedl czas aby zmienic ta fotkeEOT
EOT.
-
wojtas_im
A ma ktoś może w postaci pliku drugą część "Przygód Lorda Ślizgacza", czyli "Pozycja misjonarska"??
Jest do sciągnięcia z sieci ale niestety tylko w angielskiej wersjiwojtas_im pisze:A ma ktoś może w postaci pliku drugą część "Przygód Lorda Ślizgacza", czyli "Pozycja misjonarska"??
http://www.republika.pl/drakonic/index3.htm
No i polskiej wersji raczej nie będzieedii pisze:Jest do sciągnięcia z sieci ale niestety tylko w angielskiej wersjiwojtas_im pisze:A ma ktoś może w postaci pliku drugą część "Przygód Lorda Ślizgacza", czyli "Pozycja misjonarska"??
http://www.republika.pl/drakonic/index3.htm
A i tak pierwsza część się cienko sprzedawała [a była wydana w małym nakładzie].
Osobiście posiadam oryginał prosto z Anglii i polską, skserowaną wersję [na próżno wszędzie szukałam polskiego oryginalnego wydania
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ja kupiłem polskie wydanie u wydawcy kilka lat temu za bodajże 5 PLN.amaZona pisze:No i polskiej wersji raczej nie będzie- chyba, że znajdziemy wydawcę. Jednak nie sądzę, by było to takie proste - nikt tak łatwo nie wyda książki, gdzie jest tak dużo "świntuszenia"
![]()
A i tak pierwsza część się cienko sprzedawała [a była wydana w małym nakładzie].
Osobiście posiadam oryginał prosto z Anglii i polską, skserowaną wersję [na próżno wszędzie szukałam polskiego oryginalnego wydania].
Może Kagra by to wydała? Albo połączyła z nowymi rozdziałami Run To The Hills III?
Poza tym jeśli chcecie gadać o Ślizgaczu to załóżcie drugi temat... Albo przemianujemy ten na "Książki o Maiden".
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

Mam oryginalna wersje Lorda Ślizgacza (kupiona w bialostockiej budzie z ksiazkami
) ale szczerze mowiac to nie jest to nic specjalnego. Humor jakos nie bardzo mi to odpowiada (bardziej glupie niz smieszne) fabula tez niezbut wciagajaca... no ale chyba nikt nie oczekiwal po tej ksiazce jakiegos wybitnego dziela. Czyta sie calkiem fajnie i chyba o to chodzi
No to przemianuj na "Książki o Maiden"WICKER MAN pisze:Ja kupiłem polskie wydanie u wydawcy kilka lat temu za bodajże 5 PLN.amaZona pisze:No i polskiej wersji raczej nie będzie- chyba, że znajdziemy wydawcę. Jednak nie sądzę, by było to takie proste - nikt tak łatwo nie wyda książki, gdzie jest tak dużo "świntuszenia"
![]()
Osobiście posiadam oryginał prosto z Anglii i polską, skserowaną wersję [na próżno wszędzie szukałam polskiego oryginalnego wydania].
Poza tym powtarzam - to nie jest książka dla małych, grzecznych dziewczynek, Aniu.
![]()
![]()
Może Kagra by to wydała? Albo połączyła z nowymi rozdziałami Run To The Hills III?
Poza tym jeśli chcecie gadać o Ślizgaczu to załóżcie drugi temat... Albo przemianujemy ten na "Książki o Maiden".
A kto powiedział, że jestem małą i grzeczną dziewczynką, Roberciku?
Ja właśnie próbowałam od wydawcy załatwić, ale już nie mieli.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zrobione.amaZona pisze:No to przemianuj na "Książki o Maiden"
A kto powiedział, że jestem małą i grzeczną dziewczynką, Roberciku?![]()
Ja właśnie próbowałam od wydawcy załatwić, ale już nie mieli.
Teraz możemy tu rozmawiać o Ślizgaczu i tego typu sprawach...
Aniu - a czy może być inaczej?
Ja załatwiałem to ładnych kilka lat temu - już wtedy im się kończyły i wynaleźli dla mnie jeden z ostatnich egzemplarzy w magazynie.
Ślizgacza czytałem ale po jakiś pierwszych 20 stronach przestałem bo czytałem na kompie i oczy mi strasznie łzawiły
RTTH też czytałem ale nie skończyłem (ach te lenistwo
). A potem obejrzałem ED i dowiedziałem się o wszystkim tym samym
Jednym słowem. Maidenom kończą się pomysły 
Pomysly na co? Na swoje zycie?Blood Brother pisze:Ślizgacza czytałem ale po jakiś pierwszych 20 stronach przestałem bo czytałem na kompie i oczy mi strasznie łzawiłyRTTH też czytałem ale nie skończyłem (ach te lenistwo
No Blood Brother ma rację. Niektóre z opowiadań na Early Days są niemalże przeczytane słowo w słowo z książki. Praktycznie jeśli przeczytałeś RTTH to nic nowego z Early Days się nie dowiesz - oczywiście mowa o wywiadach.
Nie na życie acz na zadowolenie fanów.MaYeR pisze:Pomysly na co? Na swoje zycie?Blood Brother pisze:Ślizgacza czytałem ale po jakiś pierwszych 20 stronach przestałem bo czytałem na kompie i oczy mi strasznie łzawiłyRTTH też czytałem ale nie skończyłem (ach te lenistwo
Przygody Lorda Ślizgacza... dla wielu fanów Maiden książka obowiązkowa, zabawna owszem, ale zbyt wybitną ona nie jest, Monthy Pytonem także...chwilami można wręcz powiedzieć że to taki gniotek napisany w pokojach hotelowych dla rozrywki ;P, czytając czasem może i się uśmiechałem fragmenty często przytaczam znajomym (zgadnijcie które ;P) ale równie czesto ją męczyłem mimo że nie jest zbyt obszerna...Bruce'a stac na wiele więcej !
Co do RTTH III - po wydaniu zastanawiałęm się czy to nie za szybko ? Czy teraz historia Maiden bedzie podawana w formie corocznych zeszytów dostepnych praktycznie dla "waskiego" grona fanów ? Liczę na to ze w miarę upływu czasu tych zeszytów się jednak nazbiera na tyle dużo, abysmy doczekali sie kolejnego polskiego wydania z grubej rury.
Co do RTTH III - po wydaniu zastanawiałęm się czy to nie za szybko ? Czy teraz historia Maiden bedzie podawana w formie corocznych zeszytów dostepnych praktycznie dla "waskiego" grona fanów ? Liczę na to ze w miarę upływu czasu tych zeszytów się jednak nazbiera na tyle dużo, abysmy doczekali sie kolejnego polskiego wydania z grubej rury.
z overkill.pl
a na stronie kagry nic nie ma....Wydawnictwo Kagra wydaje właśnie trzecie wydanie biografii IRON MAIDEN (dodanych jest 6 nowych rozdziałów, sztywna oprawa – książka wygląda dokładnie tak jak pozycja „Metallica: Sprawiedliwość dla wszystkich” ). Premiera będzie miała miejsce za półtorej tygodnia.