Książki o Maiden

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Re: Książki o Maiden

Post autor: S1MON »

...to pewnie pożyczy :P :wink: eot
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ivona pisze:mnie przygody lorda tak wciagnely ze przeczytalam to w jeden dzien i to na kompie, troche mi pozniej tylko oczy lzawily:P
Przecież to nie jest lektrura dla małych grzecznych dziewczynek. :P :wink:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

tylko dla starych szowinistycznych męskich stworzeń :twisted: ejjj mielismy o rtth 3 rozmawiac eot :twisted:
IvonMaiden
-#Invader
-#Invader

Post autor: IvonMaiden »

WICKER MAN pisze:
Ivona pisze:mnie przygody lorda tak wciagnely ze przeczytalam to w jeden dzien i to na kompie, troche mi pozniej tylko oczy lzawily:P
Przecież to nie jest lektrura dla małych grzecznych dziewczynek. :P :wink:
sugerujesz ze jestem mała grzeczna dziewczynka :twisted:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ivona pisze:
WICKER MAN pisze:Przecież to nie jest lektrura dla małych grzecznych dziewczynek. :P :wink:
sugerujesz ze jestem mała grzeczna dziewczynka :twisted:
Na zdjęciu na taką wyglądasz. :D :P :wink:
Ale faktycznie... Nigdy nic nie wiadomo. :lol:
IvonMaiden
-#Invader
-#Invader

Post autor: IvonMaiden »

:P
a swoja droga to chyba wlasnie nadszedl czas aby zmienic ta fotke :) EOT
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ivona pisze::P
a swoja droga to chyba wlasnie nadszedl czas aby zmienic ta fotke :) EOT
Czemu? :cry: :P Przecież tamtą przyjemniej się oglądało niż starego Bruce'a. :lol: :wink:

EOT.
wojtas_im

Post autor: wojtas_im »

A ma ktoś może w postaci pliku drugą część "Przygód Lorda Ślizgacza", czyli "Pozycja misjonarska"??
edii
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: edii »

wojtas_im pisze:A ma ktoś może w postaci pliku drugą część "Przygód Lorda Ślizgacza", czyli "Pozycja misjonarska"??
Jest do sciągnięcia z sieci ale niestety tylko w angielskiej wersji

http://www.republika.pl/drakonic/index3.htm
Awatar użytkownika
amaZona
-#Invader
-#Invader

Post autor: amaZona »

edii pisze:
wojtas_im pisze:A ma ktoś może w postaci pliku drugą część "Przygód Lorda Ślizgacza", czyli "Pozycja misjonarska"??
Jest do sciągnięcia z sieci ale niestety tylko w angielskiej wersji

http://www.republika.pl/drakonic/index3.htm
No i polskiej wersji raczej nie będzie :( - chyba, że znajdziemy wydawcę. Jednak nie sądzę, by było to takie proste - nikt tak łatwo nie wyda książki, gdzie jest tak dużo "świntuszenia" :wink:
A i tak pierwsza część się cienko sprzedawała [a była wydana w małym nakładzie].
Osobiście posiadam oryginał prosto z Anglii i polską, skserowaną wersję [na próżno wszędzie szukałam polskiego oryginalnego wydania :(].
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

amaZona pisze:No i polskiej wersji raczej nie będzie :( - chyba, że znajdziemy wydawcę. Jednak nie sądzę, by było to takie proste - nikt tak łatwo nie wyda książki, gdzie jest tak dużo "świntuszenia" :wink:
A i tak pierwsza część się cienko sprzedawała [a była wydana w małym nakładzie].
Osobiście posiadam oryginał prosto z Anglii i polską, skserowaną wersję [na próżno wszędzie szukałam polskiego oryginalnego wydania :(].
Ja kupiłem polskie wydanie u wydawcy kilka lat temu za bodajże 5 PLN. :D Poza tym powtarzam - to nie jest książka dla małych, grzecznych dziewczynek, Aniu. :P :wink:
Może Kagra by to wydała? Albo połączyła z nowymi rozdziałami Run To The Hills III? :D
Poza tym jeśli chcecie gadać o Ślizgaczu to załóżcie drugi temat... Albo przemianujemy ten na "Książki o Maiden". :P
Bloody Sabbath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Bloody Sabbath »

Mam oryginalna wersje Lorda Ślizgacza (kupiona w bialostockiej budzie z ksiazkami :D) ale szczerze mowiac to nie jest to nic specjalnego. Humor jakos nie bardzo mi to odpowiada (bardziej glupie niz smieszne) fabula tez niezbut wciagajaca... no ale chyba nikt nie oczekiwal po tej ksiazce jakiegos wybitnego dziela. Czyta sie calkiem fajnie i chyba o to chodzi
Awatar użytkownika
amaZona
-#Invader
-#Invader

Post autor: amaZona »

WICKER MAN pisze:
amaZona pisze:No i polskiej wersji raczej nie będzie :( - chyba, że znajdziemy wydawcę. Jednak nie sądzę, by było to takie proste - nikt tak łatwo nie wyda książki, gdzie jest tak dużo "świntuszenia" :wink:
Ja kupiłem polskie wydanie u wydawcy kilka lat temu za bodajże 5 PLN. :D Poza tym powtarzam - to nie jest książka dla małych, grzecznych dziewczynek, Aniu. :P :wink:
Może Kagra by to wydała? Albo połączyła z nowymi rozdziałami Run To The Hills III? :D
Poza tym jeśli chcecie gadać o Ślizgaczu to załóżcie drugi temat... Albo przemianujemy ten na "Książki o Maiden". :P
No to przemianuj na "Książki o Maiden" :P

A kto powiedział, że jestem małą i grzeczną dziewczynką, Roberciku? :wink:

Ja właśnie próbowałam od wydawcy załatwić, ale już nie mieli.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

amaZona pisze:No to przemianuj na "Książki o Maiden" :P

A kto powiedział, że jestem małą i grzeczną dziewczynką, Roberciku? :wink:

Ja właśnie próbowałam od wydawcy załatwić, ale już nie mieli.
Zrobione. :D ;)
Teraz możemy tu rozmawiać o Ślizgaczu i tego typu sprawach... :twisted:

Aniu - a czy może być inaczej? :P

Ja załatwiałem to ładnych kilka lat temu - już wtedy im się kończyły i wynaleźli dla mnie jeden z ostatnich egzemplarzy w magazynie. :D
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Ślizgacza czytałem ale po jakiś pierwszych 20 stronach przestałem bo czytałem na kompie i oczy mi strasznie łzawiły :P RTTH też czytałem ale nie skończyłem (ach te lenistwo :P). A potem obejrzałem ED i dowiedziałem się o wszystkim tym samym :P Jednym słowem. Maidenom kończą się pomysły :cry:
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Blood Brother pisze:Ślizgacza czytałem ale po jakiś pierwszych 20 stronach przestałem bo czytałem na kompie i oczy mi strasznie łzawiły :P RTTH też czytałem ale nie skończyłem (ach te lenistwo :P). A potem obejrzałem ED i dowiedziałem się o wszystkim tym samym :P Jednym słowem. Maidenom kończą się pomysły :cry:
Pomysly na co? Na swoje zycie? :lol:
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

No Blood Brother ma rację. Niektóre z opowiadań na Early Days są niemalże przeczytane słowo w słowo z książki. Praktycznie jeśli przeczytałeś RTTH to nic nowego z Early Days się nie dowiesz - oczywiście mowa o wywiadach.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

MaYeR pisze:
Blood Brother pisze:Ślizgacza czytałem ale po jakiś pierwszych 20 stronach przestałem bo czytałem na kompie i oczy mi strasznie łzawiły :P RTTH też czytałem ale nie skończyłem (ach te lenistwo :P). A potem obejrzałem ED i dowiedziałem się o wszystkim tym samym :P Jednym słowem. Maidenom kończą się pomysły :cry:
Pomysly na co? Na swoje zycie? :lol:
Nie na życie acz na zadowolenie fanów.
Awatar użytkownika
Cybul
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Cybul »

Przygody Lorda Ślizgacza... dla wielu fanów Maiden książka obowiązkowa, zabawna owszem, ale zbyt wybitną ona nie jest, Monthy Pytonem także...chwilami można wręcz powiedzieć że to taki gniotek napisany w pokojach hotelowych dla rozrywki ;P, czytając czasem może i się uśmiechałem fragmenty często przytaczam znajomym (zgadnijcie które ;P) ale równie czesto ją męczyłem mimo że nie jest zbyt obszerna...Bruce'a stac na wiele więcej !

Co do RTTH III - po wydaniu zastanawiałęm się czy to nie za szybko ? Czy teraz historia Maiden bedzie podawana w formie corocznych zeszytów dostepnych praktycznie dla "waskiego" grona fanów ? Liczę na to ze w miarę upływu czasu tych zeszytów się jednak nazbiera na tyle dużo, abysmy doczekali sie kolejnego polskiego wydania z grubej rury.
lucek664
-#Invader
-#Invader

Post autor: lucek664 »

z overkill.pl
Wydawnictwo Kagra wydaje właśnie trzecie wydanie biografii IRON MAIDEN (dodanych jest 6 nowych rozdziałów, sztywna oprawa – książka wygląda dokładnie tak jak pozycja „Metallica: Sprawiedliwość dla wszystkich” ). Premiera będzie miała miejsce za półtorej tygodnia.
a na stronie kagry nic nie ma....
ODPOWIEDZ