Nowy album studyjny ?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Nowy album studyjny ?

Post autor: sajki »

mam wrażenie, że jakieś złe opinie o Senjutsu o nim dotarły i będzie chciał odkuć.
Bzdura.
Ale załóżmy na chwilę, że to prawda. Co Twoim zdaniem znaczy "odkuć" w rozumieniu Harrisa? Przecież facet nagrywa od 2006 roku ciągle to samo. Co miałoby się zmienić?
Ostatni dobry to był 2006 roku
W 2003. AMOLAD to zaczątek tego co mamy dzisiaj.
Gdyby Steve dał Adrianowi wolną rękę w komponowaniu, i Smith napisałby, powiedzmy, połowę albumu, to spoko.
Nie zgadzam się. Adrian to mój ulubiony gitarnik IM, na żywo obecnie również wymiata, ale jego nowe kawałki są tak samo gówniane jak reszty.
Motyw przewodni to mocno naciągana sprawa, bo ile tych Majów jest na "TBOS"? Czy Japonii na "S"
Otóż to. Ale żeby zrobić prawdziwy koncept, to trzeba by się mocno przyłożyć.

Zresztą- ja już słyszałem nowy album IM. Wy też. Kwestia tytułów tylko. Każdy wie jak to będzie wyglądać.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

sajki pisze: wt cze 20, 2023 3:46 pm Zresztą- ja już słyszałem nowy album IM. Wy też. Kwestia tytułów tylko. Każdy wie jak to będzie wyglądać.
W sumie racja.

Chyba, że podpuścimy jakiegoś forumowego znajomka Brucea, żeby mu przy okazji wręczył trąbkę, to może się różnie dziać na nowej płycie :P
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

No ja tak mysle, ze moze Wicker czy ktos (jego ulubiona płyta przynajmniej kiedys to była SiT) gadał z BD i w koncu zagrali te wyczekiwane utwory z SiT.
Awatar użytkownika
Tadziu Kotłownia
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Tadziu Kotłownia »

Będzie!

Jest informacja z systemu Nagravision.
Będzie krótki, surowy i szybki.
Trzeć stare baby pilnikiem zdzierakiem po łbie! Lubię zupę ogórkową.
Awatar użytkownika
Tadziu Kotłownia
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Następny album powinien dotyczyć tematu kulinarnego i za całość powinien być odpowidzialny Dave. Człowiek lubiący dużo jeść i dużo smrodzić.
W hotelu siedział tylko w pokoju i ciagle donosił mu półmiski a to bażanta w sosie pieczeniowym z truflami a to perliczkę w kurkach i sosie beszamelowym a to zupkę cebulowa z bułeczka i w końcu pierogi ruskie okraszone boczkiem, cebulka i zasmażka!
Ppprrrrrrrrrrrr :|
Awatar użytkownika
Tadziu Kotłownia
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Albo album pt.: „Smallwood Gate” dotyczący wybryków tego starego capa. W tym kawałek poświęcony ostatniej aferze windowej w krakowskim hotelu S….
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Nicko po wydaniu Senjutsu mówił, że napisał utwór związany z jazdą samochodem i wstydził się go pokazać Harrisowi, ale chciałby, żeby znalazł się na kolejnym albumie.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

To Adrian dopisze numer o jeżdżeniu windą i mamy już pierwszą płytę prawie gotową. :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Tadziu Kotłownia
-#Prodigal son
-#Prodigal son

pz pisze: wt cze 20, 2023 5:39 pm To Adrian dopisze numer o jeżdżeniu windą i mamy już pierwszą płytę prawie gotową. :D
Afera Windowa :jee:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: wt cze 20, 2023 5:39 pm To Adrian dopisze numer o jeżdżeniu windą i mamy już pierwszą płytę prawie gotową. :D
A Jan ma gotowe intro na akustyku :D
www.MetalSide.pl
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

Jan to chyba swoje intra trzyma tylko na swoje perelki :P
UP THE IRONS !!!
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Tadziu Kotłownia pisze: wt cze 20, 2023 4:44 pm Albo album pt.: „Smallwood Gate” dotyczący wybryków tego starego capa. W tym kawałek poświęcony ostatniej aferze windowej w krakowskim hotelu S….
A co? Winda dostała zatwardzenia?
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: beaviso »

Incydent kałowy a'la Old Yorkshireman.

M.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Rod wypuścił w windzie torpedę ze stringów? Nie wierzę. :lol:
NomadKilkapostów
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: NomadKilkapostów »

ÓsmyUtwórNaBNW pisze: wt cze 20, 2023 1:12 pm Tak, ale myślę, że teraz to nawet tego nie będzie. Harris będzie sobie maksymalnie ułatwiać robotę. Może tym razem mu się uda choć troszkę zaciekawić słuchaczy? Nie chcę się tak bardzo negatywnie nastawiać. O ile oczywiście ten album w ogóle powstanie. Obstawiam, że tak. Tak 70 do 30.

Na ten moment 90 do 10. Trasa DOTP do Europy już nie wróci, poza może kilkoma okazjonalnymi koncertami i według mnie bardzo dobrze. Liczę na to, że po senjutsu będzie jakieś dobre zaskoczenie. Głupio by było tak fatalnym albumem zamykać dyskografię.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

DOTP? Chyba TFPT :) Krążą sugestie jakoby zespół po raz kolejny wykorzystać miał EF1 (oczywiście Bruce by nie pilotował) i miałby zagrać kilka koncertów w Europie w drugiej połowie sierpnia. Jeżeli to prawda, to mogliby dotrzeć dosłownie wszędzie. A miasta europejskie: Paryż, Sztokholm, Lizbona, Wiedeń, Berlin, Zagrzeb, Budapeszt, Ateny w sumie by wystarczyło. Oczywiście, to na ten moment tylko domysły, niemniej nie sądzę aby Bruce w okresie kwiecień - początek lipca zagrał więcej niż dajmy na to 25 - 28 sztuk.
NomadKilkapostów
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: NomadKilkapostów »

Mnie już ich koncerty nie interesują. Co miałem widzieć to widziałem. Chciałbym dobrej płyty studyjnej, która odpowiednio zamknie ich muzyczną historię. 18 płyt to nawet by fajniej brzmiało niż 17. Gdyby się nie lenili w XXI wieku to by nawet do 20 mogli dojść, ale to już nierealne. To oczywiście ryzyko bo może być powtórka z Senjutsu ale mimo wszystko trzymam kciuki by ten album został wydany. Gorzej już być nie może, a jednak jakby wziąć zbiór najlepszych utworów z lat 2006-2015 to mogłoby powstać coś dobrego. Na taki poziom ich stać. Drugiego Piece of Mind, Seventh Son czy nawet Brave New World nie oczekuję. Skoro Adrian Smith umiał jeszcze wzbogacić swoje sola z czasów Somewhere in Time to chyba ambicji mu nie brakuje. Dać mu w 50% ten album kompozytorsko to może będzie dobrze.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

NomadKilkapostów pisze: śr paź 18, 2023 1:05 pm Mnie już ich koncerty nie interesują. Co miałem widzieć to widziałem. Chciałbym dobrej płyty studyjnej, która odpowiednio zamknie ich muzyczną historię.
To kompletnie 180 niz ja - mam w dupie ich kolejna płytę, niech graja koncerty :)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

nugz pisze: śr paź 18, 2023 1:10 pm
NomadKilkapostów pisze: śr paź 18, 2023 1:05 pm Mnie już ich koncerty nie interesują. Co miałem widzieć to widziałem. Chciałbym dobrej płyty studyjnej, która odpowiednio zamknie ich muzyczną historię.
To kompletnie 180 niz ja - mam w dupie ich kolejna płytę, niech graja koncerty :)
+1, nugz się rehabilituje :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Z ostatnich 3 płyt można złożyć jeden, bardzo dobry album. Czy potrzebujemy kolejnego przeciętniaka?
ODPOWIEDZ